icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

vulcano1986
10. dec 2012

@maria613 Naša malá robí to isté , v poslednej dobe sa jej v postieľke páči menej a menej, všetko chce vidiť a počuť , tak isto najradšej sedi, alebo sa pestuje, a tiež ma pevné nožičky a zapiera sa 🙂 , najhoršie je to keď dopapa to si ju nechávam odgrgnuť na ramene a to už všetko sleduje a keď ide do postieľky tak spusti veľký krik. NO riešime to tak, že buď jej dáme dudel, alebo hrazčiku, alebo pustíme kolotoč alebo chviľu sme mangel alebo ja pri postieľlke, proste ju na takých prvých desat minút niečím zabavím a potom už jej to ani nepríde že tam leží 🙂 Takto asi je to u nás 🙂

vulcano1986
11. dec 2012

Akým spôsobom pripravujete svojím drobcom mliečko , teda ak nekojíte. Hľadám čo najrýchleší spôsob, lebo sa mi zdá že to dlho trvá kym sa voda uvarí a zasa schladí a ešte k tomu luhujeme čajík detský a ten zarábam s mliečkom , lepšie jej to chutí aj sa z neho každý deň, vykaká, len by som prijala urýchlenejšiu variantu prípravy ak niekto má , sem s ňou 🙂

jankasmilee
11. dec 2012

@maria613 Ahojte maminky, ak môžem, aj ja sa pridám do tejto debaty. Tiež máme doma septembrovčiatko a robí presne toto isté. Našťastie, keď je napapaný a vyspinkaný, tak sa rád hrá v hrazdičke a s hrkálkami. Ale tiež mám posledné dni pocit, že by len "cvičil", hýbal sa, niečo robil - hlavne nech má pritom poriadny výhľad 😀. Takže asi to tak má byť a my sa už len môžeme tešiť, že naše detičky napredujú a chcú vedieť stále niečo viac 😉

maria613
11. dec 2012

@vulcano1986 ja si kazde rano uvarim vyse litra vody pol litra dam do temosky a druhu cast dam do sklenej flase ked chcem maly papat dam pol na pol vody a mliecko je za par sekund hotove🙂

silviamudronova
11. dec 2012

@nkem aj my ideme na kontrolu a očkovanie 13. dúfam že to zvládneme.

silviamudronova
11. dec 2012

@lucica ja mám malú ešte stále v perinke, aj keď jej už trčia z nej nohy, pomáha mi to pri kojení a keď mi na rukách zaspinka, tak ju lepšie viem preložiť. Netreba to síliť s odnaučením, rob si tak, ako ti to vyhovuje.

nkem
autor
11. dec 2012

@silviamudronova drž me si pästičky, nech nám bábetká moc neplačú 😉 stačilo mi keď jej brali 2 krát z pätičky tú krv na screening, to bolo revu...chudatko potom zaspala jak zabitá 😔

silviamudronova
11. dec 2012

@nkem mne stačilo keď jej prepichovali uška

vulcano1986
11. dec 2012

@nkem NO my sme už boli na očkovaní do oboch nožičiek , ale ako chúďa, prvú zvládla statočne trošku poplakala ale druhá bola dosť horšia, to som ju nevedela utíšiť , plačkala na rukách, keď som ju obliekala aj v kočíku až keď sme vyšli von na ten ziimný vzduch tak zaspinkala. Ale to nebol obyčajný plač to bol rev doslova neutišiteľný, už sa desím ďalšieho kola. Do teraz mi plačkala minimálne ale toto aj mňa dostalo. Som výchadzala z ordinácie už aj ja so slzami na krajíčku. :(

vulcano1986
11. dec 2012

@maria613 Pol na pol ? A koľko vypije ? Lebo naša malá pije , teda zarábame jej 130 ml. Aj to je maximum čo vypije, vačšinou necháva tych 20 - 30 ml cca.

silviamudronova
12. dec 2012

@vulcano1986 ani nehovor, nás to čaká zajtra, už teraz mám strach

vulcano1986
12. dec 2012

@silviamudronova No ja som veru rada, že už to mame za sebou ,ale ešte dva krát jajha chudatka malinke. Naša malá bola potom ešte tri dni nesvoja, na druhy deň mala vyše 38 horúčku a ďašlie dva dni sa ani neusmiala, nehrala sa s hrazdičkou, bola taka utlmená, ale chvalabou už je ok, prešlo to , asi sa teličko potrebovalo vysporiadať s tým. Teraz sa tu hrá s hrazdičkou teda doslova ju šklbe 🙂 , bľaboce si začína byť ukecaná 🙂 , kope nohami hadže sa tak som s ňu šťastná 🙂 . To každé dieťa sa s tým inak vyrovnáva.

petraas
12. dec 2012

@lucica my sme ani perinku nemali mali sme len zavinovacky ale nespavala v nich zabalena len na nich polozena. v kociku bola v zavinovacke ale v postielke na nej lezala a zakryla som ju perinou. tak spava dodnes pod perino a ked je v lehatku tak len s dekou🙂

petraas
12. dec 2012

@kalia veru pekne rastieta🙂 my ideme 20. na ockovanie tak som zvedava kolko bude mat. vahu si viem zistit aj doma ale kolko meria neviem🙂

petraas
12. dec 2012

@maria613 aj u nas je to tak...mala uz nechce velmi lezat stale len na ruky a do sedu ale nedavame ju este sediet...ked ju polozim tk velky rev ale dame dudku chvilu ju zabavime a je dobre🙂

jarkamartin
12. dec 2012

tak my sme boli dnes na poradni a očkovaní. ach chúďatko malé, strašne plačkala malinká moja. ale pekne sme narástli,máme mesiac a deň- 6600g a 64cm. snáď sa z toho tie naše deťúrence rýchlo dostanú

lusinda1989
12. dec 2012

ahojte kocky tak aj ja sa po dlhom case ozyvam.... moja drobulka si dopriava popoludnajsi spanok tak ze sem na chvilku zbehnem... my ked sme boli na poradni to mala 2 mesiace a 1 den (27.11.) tak merala 59cm a mala 4800 g .... neviem ako je to mozne ale stale nosime 56 🙂 ale uz by sme potrebovali sponky do vlaskov 🙂 padaju nam do ociek 🙂
no ja sa hrozne desim ockovania na to ideme az 10.1. tak uvidime potom niekedy po ockovani jej chcem dat prepichnut uska lebo na vianoce dostaneme nausnicky.
tak a co sa tyka toho sedenia atd... moja by uz najradsej aj chodila... ked ju dam do lehatka normalne sa zapiera rukami aby sa mohla postavit... nieco hrozne s nou 🙂 ale inak je zlatunka spinka dobre len cez den mi moc nechce spavat....

maria613
12. dec 2012

@lusinda1989 presne ako nas on by tiez najradwej uz labzoval..🙂a my ideme na ockovanie 9.1.:-)

maria613
12. dec 2012

@vulcano1986 hej vacsinou dam pol na pol ale ked je to tam uz vyse 12 hodin davam aj viqcej tej teplej...🙂 nas vypije kazde dve az tri hodky 120ml ale vecer pred spanim si da az 180 ci 200 ale spi od osmej do siestej tak aspon tak🙂

vulcano1986
12. dec 2012

A nie je tu niektorá z vás z Trenčína ? Na prípadne prechádzky ?? 🙂 pri kecaní lepšie čas ubehne , hlavne v tejto kose 🙂

vulcano1986
12. dec 2012

@maria613 NO o tom som aj ja už uvažovala večer jej dať viac, lebo to si pýta pomaly každú hodinu už , takto teoreticky ked jej dám pred spaním silnejšie mliečko tak by mohla prespať celú noc. Ona pekne spinká , v podstate sa budí raz za noc, okolo tretej a potom spinká do rána. Len nemáme ešte stále nejaký režim večerný ustálený. Raz zaspí o desiatej, raz o pol deviatej raz o jedenastej. A neviem čím to je. Podľa toho sa budí teda aj v noci raz o štvrtej , o piatej alebo o šiestej. Neviem ako ty , ale my ju máme v obývačke v postieľke večer a keď zaspinká preneseme ju do spálne .

maria613
12. dec 2012

@vulcano1986 ak si este pyta skus jej dat viac ...my cez den nemame vobec ale vobec niaky rezim ale v noci nastastie ano pride nanho pred osmou hlad ako hrom pekne sa prebalime, prichystame a ide paoat a pritom.zaspinka aspon toto mame kazdodenne ritual lebo uz ho skusal krmit aj moj mm ale nezSpap a ani nechcel papat=-O on vzdy zahaja na mne necham ho tak asi 20 minut a potom dam rovno do posstielky k mojej posteli🙂

aerdna11
12. dec 2012

Ahojte, aj my mame Septembrovniatko, chcem sa spytat ako idete riesit nausnicky? lebo podla nasej doktorky by sa mali davat az po 6 mesiacoch, ked dostane druhu davku tetanovky.. ale to je strasne neskoro.. keby im to pichali v porodnici, tak sa mozu davat ihned.. ale takto.. iba problemy s tym narobili.. a este nam povedala, ze sa to prepichuje na krcnom-usnom, co mi pride ale odveci, kde idete vy davat prepichovat?

danjelca
12. dec 2012

@maria613 presne toto mi robí...ini ležat ani sediet..on by už najradšej stál..a takto s ním cvičím celý den lebo mrnčí unavená som jak šlak z toho, ale kondička rastie 🙂

suncana
12. dec 2012

@aerdna11 ahoj, no moja doktorka povedala ze prepichuje uska po 6.tyzdni, tak nam to aj vyhovovalo, lebo na krst dostala nausnicky a hned jej ich aj prepichla. chvilocku plakala, ale to skor preto ze ju spacifikovali do plienocky. potom uz bola kludna. tak skus vyhladat nejakeho pediatra, ktory prepichuje uska aj skor.

aerdna11
12. dec 2012

@suncana ale tiez ste este nedostali ockovanie? zaujimave ze jedna doktorka to robi a druha nie 😒 v januari jej to uz dam dakde prepichnut..

suncana
12. dec 2012

@aerdna11 niee, ockovanie bude mat az v januari.

silviamudronova
12. dec 2012

@aerdna11 nám prepichovala detská doktorka

vulcano1986
12. dec 2012

@aerdna11 Nám tiež prepichovala detská teda konkrétne sestrička 🙂 a išlo jej to super bola šikovná, malú ani nemuseli dávať do nejakej kazajky 🙂 chvalabohu . A to mala len 5 týždňov 🙂

lucica
13. dec 2012

@vulcano1986 ahoj, ja pochadzam z TN, ale bohuzial byvam v BA. Podla tvojho niku sudim ze si sa narodila v roku 1986. mam pravdu? lebo ja tiez 🙂 mozno sa aj poznáme 🙂 kam si chodila do skoly?