Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
my sme boli včera na poradni - váži 5670g (má 3 mesiacea 2 týž.) - mne sa zdá tá váha v pohode, a čo čítam tak majú detičky v jej veku aj vyššiu váhu, no doktorke sa to zdá byť veľa 😀 hneď ju aj očkovali, chúdatko moje - riadne si tam poplakala, ale doma už bola v pohode - usmievala sa a bľabotala, večer som jej ešte merala teplotu a nemala ju zvýšenú, no o 4 ráno sa mi začala budiť s plačom, tak som zmerala ešte raz a to ju už mala cez 38, tak som jej dala čapík a chválabohu začala klesať 🙂
Ahojte, aj my sme septembrový 🙂 Máme malú Barborku, vážili sme v 3 mesiacoch 5100g a budúci týždeň nás tiež čaká očkovanie... Moja malá má navyše panický strach z lekárov, tak už sa "teším" na ten budúcotýždňový plač 😢
@silviamudronova
@vulcano1986 Ahojte žienky, nakoniec nás neočkovali. Máme už 61 cm a váhu presne som si nezapamätala, ale bola pod 6 kíl. To bola taká letecká poradňa, lebo už končila 🙂 ale lepšie pre nás, som sa psychicky pripravovala na ten rev, ale našťastie sa nekonal 🙂 ako skončilo očkovanie? pekný večer prajem 🙂
@vulcano1986 ahoj, ja som z TN, z ktorej casti si...ja Sihot 4,mozno sa aj pozname, ja som podobny rocnik ako ty...1985 😉
@soniatko Ahoj, no ja z Juhu :D , tiez som 1986 rocník 🙂 hmm máš výhodu na sihoti máš hrádzu a tam sa perfektne prehádza, my tu len samý kopec buď hore alebo dole, žiadna rovinka poriadna. Vždy akurát tak po prechádzke prídem unavená jak keby som behala maratón 🙂
@nkem Peknéé 61 cm , my máme 57,5 , ale tak ja som krpatá, manžel tiež nemá dva metre takže ani nečakáme že naša slečna bude nejaká vysoká 🙂 a my máme teda pred dvoma týžnami na trojmesačnej poradni sme mali 5230g. Sme tak akurát nám povedala MUDr. 🙂 , no ale aspom by ste to mali za sebou to očkovanie takto sa budeš musieť druhý krát zasa pripravovať psychicky 🙂
@vulcano1986 juuuj, no my ked sme hladali byt, tak som hned povedala, ze Juh v ziadnom pripade, i ked tam su nehnutelnosti o moc lacnejsie...a na strednu si kam chodila?
@soniatko ZSŠHSaO ak ti to niečo vraví 🙂 , no ja som sa tu narodila, teraz sme tu dočasne a bývanie ešte budeme reišť dalej 🙂
Aj vaše detičky občas tak zo spánku žalostivo , ľútostivo zaplačkajú ? Akoby sa jej niečo škaredé snívalo, tak mi jej príde ľúto strašne. Čo sa takým malým babatkám môže snívať také hrozné že sa až rozplačkajú v spánku ???
@vulcano1986 jasne, ze hovori, tam chodila segra...ja som chodila na zdravotku...
@aerdna11 no ja by som nikdy prepichovat nedala zda sa mi to taky masaker🙂)) my dame nastrelit...nasa pediatricka nastreli kedy chces ale odporuca po prvom ockovani...starsej dcerke sme dali po prvom ockovani a chceli sme dat aj mladsej tak ale neockovali nas dnes pretoze sme ochoreli...starsia priniesla akusi pliagu zo skolky...dalsi termin na ockovanie mame az 14. 2. tak dame asi az potom nastreit...
baby tak este som zabudla napisat ze nasa princezna ma 6500g a 64,5 cm
Ahojte baby,my sme tiez septembrovy,a ako vas tu citam tie vahy co maju vase deticky,tak vam zavidim trosku... lebo sa lepsie nosia take lahsie a nie ako moj mne je az do placu co ma boli chrbtica moj ma 3mes a 2tyzdne a vahu 7300g a 66cmale ja som malicka aj moj priael neni z tych najvisich a chudy sme obaja tak neviem po kom je maly taky valibuk.moj maly sa tak strasne zmenil po ockovani stale len place uz aj na rukach ked ho nossi.dochadzaju mi sili a nervy niekedy neviem uz co s nim. ☹
@petraas ja tiez chcem dat len nastrelit, lebo s tou ihlou.. neviem neviem.. uz sme rozbehli patranie kde nam to spravia, kedze nasa doktorka to nespravi.. inak som citala ze nausnicky maju byt pred tym 24 hodin v liehu? ci najskor dostane len take ocelove? a potom sa prelozia normalne?
@miska58 ahoj,presne ako píšeš s tým očkovaním,síce som to tu už viackrát spomínala,ale náš už sa celkom naučil spavať, ako sme prišli z porodnice tak za celý den aj noc dokopy naspal asi tri hodinky, a takto to bolo az donedávna....konečne si zvykol síce s plačom zaspavat na rukách okolo tej 10tej večer,ale pospal do tej pol 3 napapal sa a spal dalej, teraz ako sme boli na očkovani zaspi sice okolo pol 9 celkom rýchlo ale ako sa zobudi okolo pol 1 tak to je katastrofa, napapa sa a už len sa mrvi,mrnčí rozhadzuje rukami a takto až do rána..ja už mám dost veru, o chrbtici nehovorim ani...malý totiž zaspi iba tak ze s nim beham po izbe a čičikam na rukách...neviem si predstavit ze by som ho polozila do postielky a on by zaspal..
@luci137 moj spava v kociku ale tiez zaspi o tej deviatej a zobudi sa okolo 1 niekedy o 2 a potom ako pises katastrofa...vidno,ale ze sa mu chce spinkat len mu cosi neda taky nervozny je,mrvi sa ruky a nohy tancuju o sto sesst a cez den len a len vonku bud prechazka aspon dve hod aby spal a alebo vonku,este je aj pri piti mlicka nervozny a brusko ho isto neboli.keby som bola vedela nedam ockovat.ale zase vravi sa ze tieto mesiace su najhorsie bo deti su same nervozne ze nevedia sediet hrat sa a tak,ale co je na tom pravdy neviem 😖
@miska58 presne aj chce spat ale furt sa mrvi,otaca a rukami rozhadzuje, tiez mi spi iba v kociku kazdy den okolo 11 musim s nim von nech aspon daco pospi, inak doobeda a pobede mi doteraz nespal vobec,posledne dva týždne mi zaspi tak na pol hodinku maximalne hodinku, ale fakt je pre mna najhorsie ta noc, aby som s nim bola od jednej hore a potom fungovala cely den no otras, aspon vidim ze nie som sama..
Prajem všetkým mamičkám , detičkám a otecom krásne sviatky, hlavne ked sú prvý krát aj s maličkým drobcom, ktorému sa v očkách krásne lesknú svetilka zo stromčeka 🙂 🙂 Užite si Vianoce hlavne v kľude a pokoji
@aerdna11 nausnicky ti zostanu tie co sa nastrelia vrj by mali byt 3 mesiace v usku a potom mozes zmenit ale musis usko aj nausnicky liehom ocistit...ja ked starsej nastrelili tak som jej usko kazdy den cistila liehom a ked som videla ze je vsetko ok tak po mesiaci sme nausnice vymenili...namocila som ich na chvilu do liehu aj usko sme vycistili liehom a bolo...po tom ako sme jej ich dali tak sme este troska liehom umyvali a ked bolo vsetko ok tak sme prestali a v pohode...
no teraz sa asi nausniciek nedockame kedze sa odporucju az po prvom ockovani lebo nas mali 20. 12. ockovat lenze ,aa zostala chora tak sme ockovanie odlozili a ideme tusim az koncom februara..starsia priniesla zo skolky akusi pliagu a chitila to aj mladsia....som s nimi sla k lekarke starsia dostala atb hned a mladsej dala len kvapky samoska jej nepomohli tak sme isli v piatok naspet k lekarke a skoncila aj ona na atb...starsej pekne zabrali ale mladsej nie tak sme boli vcer opet a dala nam tolko liekov ze az az...musime inhalovat...zatial sme to nerobili lebo sa mi zda ze od vcera je lepsie tak cakam co bude a ked sa nepolepsi budeme musiet inhalovat....boze mame len 4 mesiace a uz atb a tolko liekov...to starsia mala atb prve tusim v 2,5 roku...no teraz to tak bude ze nam zo skolky bude nosit choroby:(
ahojte,pripajam sa do skupiny🙂))chcem sa opytat kolko spavaju vasi drobci,lebo ten moj je nejaky extremista,,,este donedavna bol straasne vela hore pocas dna,ale posledny tyzden len papa ,nej.hodinku sa pohra a chce buvat znova,,,je to normalne???normalne uz sa citim ze som paranoidna jak ho stale sledujem🙂))
@luciagi Ahoj, tak nasa je taka ze noc prespi celu vacsinou od tej pol deviatej do osmej do rana, a rano ked vstatne sa napapa vykaka potom sa chvilku pokuka pokopka a spinka, potom vstane napapa sa a ideme von , v kocari vacsinou tiez buva, prídeme z vonka, napapame sa pohrame a zasa spinkame a potom je kupkanie a papanie a uz spinka az do rana , takze myslím ze je to v poriadku :D , ja vraj ked som bola mala som do roka prespala takto takze asi je po mne :D :D spánok je dôležitý pre rast a bude kludnučká aspom ked je dobre vyspinkaná 🙂 tak isto aj ja :D
ooo,diky baby to ste ma ukludnili🙂))mne uz fakt sibe z toho mojho maleho🙂malo spi,rozmyslam co je zle,vela spi,to sa bojim ze je chory,,,,pri druhom babe hadam budem kludnejsia🙂))
@luciagi to si hovorím tiež :D som bola taká úzkostlivá, keď malá mala ísť spať lebo to ani za svet. Vyriešil to mm, keď ju zobral pekne, šupol do postielky a pekne zaspala. Žiadne kolembačky, ani nič podobné. Trochu si bude pre seba niečo vyprávať a potom zaspí 😉 Čo už, my mamičky sme také :D
maminky ako ste dopadli na očkovaní? My ideme 17teho a mám riadny des z toho..čo sa vlastne dáva ked sa zvýši teplota? Ja mám na to očkovanie nazor že pravda je kdesi uprostred ale dám malého zaočkovať. Človek si to môže potom vyčítať či to urobí alebo nie..každá strana má pre a proti.. ako to zvládali vaše deťúrence?
@anicka245 ja som včera išla s malou do poradne ani mi minule nepovedali,že ju budú očkovať,takže som ani nemala čas sa obávať a už bola zaočkovaná...Večer jej jedna nožička začervenala,a mala aj teplotu 38,6 a mala som len čípok od 7kíl,lebo v lekárni mi tvrdili,že keď má menšie bábo teplotu tak sa musím poradiť s lekárom.Tak sme volali na pohotovosť a tam lekárka,že kľudne jej môžem dať,moja má 5,30kg.Ten čípok jej znížil teplotu,dnes ju mala len trošku zvýšenú tak veľmi dúfam,že to už bude v pohode.Bola aj dosť nekľudná cez deň.Veľmi dúfam,že sa už dostane do normálu.
Ahojte, nás čaká očkovanie asi budúci utorok, len neviem, ci to vyjde, lebo celé sviatky sme všetci nejakí nachuchmaní... Teraz riešim dilemu, či mám dať malú zaočkovať hneď aj proti rotavírusom, to sa dáva bábätku cez ústočká, ale nie je to lacná záležitosť... tak neviem... vy to dávate drobcom?
@hanka_xy My už pojdeme 17 teraz na druhe preočkovanie a dala som jej aj to proti tym rotavirusom naraz. Ale teiž si myslím to isté čo aj anicka245 ze pravda je niekde uprostred a je to také ani tak ani tak. Mne povedala kamarátka čo pracuje na IS - ke v nemocnici, že očkovať áno ale modliť sa aby to organizmus dobre zvládol. No a to ma veru moc nepotešilo , sedeť len tak bezmocne pri postieľke a rozmýšľať či to maličké telíčko to zvládne. Prvý krat sme mali aj my na druhý deň horúčky vyše 38 , potom už nič, ale ako som už raz písala malá bola taká neaktívna, len ležkala a nič nerobila.. Tak sa mi potom uľavilo ked na tretí deň sa rozrečnila, začala smejkať aj hrať, že mi kameň zo srdca padol.

@aerdna11 my sme dávali Soničke prepichovať ušká keď mala asi zhruba 3 týždne a to jej prepichovala jej detská doktorka a nespomínala nič o tom, že by sa to malo až po očkovaní 😉