Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
Ahojte,
chcela by som sa opýtať či má niektorá z vás problémy s nepravidelnými krámami. Malý sa nám narodil 2. septembra, krámy som dostala po troch mesiacoch a teraz už 9 dní márne čakám a stále nič. Robila som si už aj 2 tehotenské boli negatívne. V tomto období som dosť pod stresom + prišla na mňa choroba + veľké sťahovanie a práca okolo toho. Je možné aby mi takto dlho meškali? Pred pôrodom som ich mala vždy presné a bezbolestné. Prvé krámy po pôrode sa prvé dva dni nedali vydržať. Dík za odpovede 🙂
@hanka_xy
ak by som si mala teraz vybrať, či dať zaočkovať alebo nie, tak isto dám, aj keď je to dosť vysoká položka... bohužiaľ my sme nestihli...naša malá rotavírus schytala v druhom mesiaci ☹ tá bezmocnosť, keď som ju videla úplne skleslú, vysilenú, stále len nám zvracala, nič už nepapala, hnačkovala a horúčky....skončili sme nakoniec v nemocke na infúzkach... nikdy viac...
@bejkats ahoj ja mam ten isty problem kramy prve som dostala tyzden po sestonedéi dalsie presne o mesiac a dalsie akosi nic... Nejako sa im neraci testovat budem az cez vikend ved jeden nikdy nevie kedy motyka vystreli tak nech mam aspon istotu lebo bolesti mam ako na mrchu ale ta nikde presne ako ked som bola tehu tak neviem... Nebudem sa stresovat kym to nebude iste...
Tak my sme boli na ockovani dnes... Mala je len trosku placliva ako zvycajne inak pekne teraz spinka tak dufam ze budeme v poriadku dali sme ockovat aj proti rotavirusom tak uvidime... Buduci tyzden ideme na prepichovani usiek tak to bude zasa placu. Inak mala to ockovanie zvladla lepsie ako ja 😉
@lusinda1989 jaaaj tak vam zavidim ze uz to mate za sebou...my sme museli ockovanie odlozit lebo mala bola chora...mali ju ockovat 20. 12. ale nedala som ju a posunuli nam to az tusim na 14. 2. som sa tesila ze na novy rok dame nausnicky nastrelit a teraz musime cakat...
@petraas a musis s nausnickami cakat az po ockovani podla mna nemusis ja som mohla tiez dat skor nausky ale nejako sme nestihli my ideme 19.2.uz na preockovanie. Malinka uz spinka ale bol to trosku boj ... Hadam bude dobra noc. Necakam ze bude spat az do rana ale len nech sa trosku vyspim uvidime. Inak vazime 5520g a meriame 58cm 😊
@lusinda1989 no nemusi sa cakat ale je lepsie ked s pocka...je to istejsie...ale rozmyslam ze jej ich pojdem dat ze to riskneme...ono bude isto nervoznejsia nejake 2 dni...nam tak starsia bola teploty ziadne len bola taka nervoznejsia...inak pekne miery mate🙂
no nam uz princezna prespi celu noc zobudi sa okolo pol 7 vypije flasu a este cca 3 hodky potiahne🙂
@petraas aj moja malinka tak spava ze sa zobudi okolo siestej siedmej len sa napapa a spinka dalej niekedy do desiatej niekedy aj do pol dvanastej potiahne 😊 niesme nejake malinke?
@lusinda1989 ked pozeram ze ste o mesiac mladsi tak sa mi nejak nezda🙂
@petraas no dobre teda asi sa mi len zdalo 😊
Práve že nekojím. Kojila som len prvý týždeň aj to som malého musela dokrmovať. Včera som si vychutnala červené vínko tak dúfam, že rada starých mám zaberie :D
@lusinda1989 Ahoj, kolko ma tvoja malinka ? Lebo mne kazdy vravi ze moja mala je strasne drobna, lenze my s manzelom sme obaja mensi a ona sa narodila mala 2900 g a 49 cm, tak necakam zazraky, ale je pravda ze vacsina deti teda doteraz vsetky su vacsie v jej veku :D, no nasa mala presne v troch mesiacoch na poradni 5200 g a 57,5 cm. Teraz ideme az vo februray na poradnu tak som zvedava , ale urcite podrastla lebo sme vyradili zopar oblecenicok 🙂
@vulcano1986 tak moja mala sa narodila 26.9. S mierami3390g a 50cm teraz sme boli vo stvrtok v poradni a mala mala 5520g a 58 cm len pred nedavnom sme zacali obliekat 62 a este mame dvojky plienky. Kazdy nam hovori ze sme malicky...
@lusinda1989 Aj nam to kazdý vraví , z toho si nic nerob, kazde bábo si rastie tak ako potrebuje, pokial je zdrave usmieva sa a je spokojná , dobre a normalne papa myslím ze neni co riesit. Tiez sem dnes boli vonku a dve kamaratky mi nazerali a vraveli boze na 4 mesiace aka je drobna. No co my sme obaja malicky tak necakame ze ona bude obor. Ale pravdupovediac, ma to tiez zacina stvat jak keby neviem co jej bolo. Ale co je male to je pekné a dobrého málo býva a ona je fakt zlatá 🙂
@vulcano1986 ja sa s tym nijak nezatazujem nech je aka je skeri sa na nas kazdy den a robi nam radost pekne papa takze ja to vobec neriesim 😊
@lusinda1989 Presne tak, kým sa nám smejkajú ,dobre papajú a robia nám radosť neni čo riešiť. Inak sa vraví, že porovnávanie detí je najhoršie čo môže byť :D :D :D , ale ono to niekedy nedá sa nespýtať ako sú na to iné detičky :D. A máte prekrásne fotky , proste nádhera 🙂
@vulcano1986 dakujeme ja neporovnavam nema to zmysel kazde dieta je ine a aj ked budem mat druhe aj to bude ine ako prve 😜
ahojte baby, zacali ste niektora uz s prikrmami? asi este nie kedze ste väcsinou septembrove ale tak reku opytam sa🙂
@petraas este nie ale tak o mesiacik hadam uz hej 😃
@petraas Ahoj, ja uz som pred tyzdnom zacala , mala presne 4 mesiace a je len na UM tak uz papame. Na desiatu presnedavku, a na obed mame prepasirovanú mrkvicku so zemiacikom 🙂
@vulcano1986 nasa mala 4 mesiace na stedry den len bola cez sviatky dost chora tak som ju nechcela zatazovat s prikrmom a tak sme skusili na novy rok mrkvicku ale nechcela ani cut...ani jenu lyzicku som do nej nedostala....skusila som znova vcera a zasa neuspesne...horko tazko 2 lyzice som do nej dostala...neviem ako jej to mam zacat davat ked nechce ci mam este pckat alebo co...pri starsej dcerke sme zacali nejaky den pred ukoncenym 4 mesiacom a t hned na prvy krt ladovala ze som jej ani nestihala davat....no s touto mladsou sa asi natrapime kym jej to zachuti...
@petraas Tak našej to tiež zrovna nechuti a ksichti sa pri tom vseliak ale tych 10 lyžíčiek do nej dam , ona sama otvara ustočka , no a presnedavka to je o inom to zhltla na prvy krat cely ten poharik . Vravi sa ze dietatu treba ponuknut desat az patnast krat jedlo kym si osvoji chut , takze este mas dost pokusov , staci aj podla mna lyžičku len ked zje to je uz uspech a postupne na to pride. Ja jej to riedim inak s mlieckom . Prepasirujem to cez sitko a zalejem jej mlieckom a potom si este ten zbytok dopije.
Baby neviem co je s tou nasou krpatou dbes skoro cely den preplakala... Skusala som vsetko... Spala na obed hodku a po obede ledva pol hodku co je strasne malo a to som ju hodinu uplakanu uspavala. Stale si chyta uska myslite si ze ju mozu tie uska trapit? Dnes som maximalne vycerpana... Papala normalne pekne a rano aj kakala napzaj neviem co s nou moze byt... Duufam ze zajtra uz bude lepsie dnes som s nou ani von nemohla ist pre ten sneh...
@lusinda1989 mozno ju naozaj bolia uska, radsej nic nepodcenuj a zbehni k dr. nech ju pozrie a malinka sa netrapi... my sme mavali problemy s uskami pri synovi, tiez bol este male babetko vtedy... a ktovie, mozno len malinka nemala svoj den...
My sme boli dnes na ockovani, zvladli sme ho celkom v pohode, aj ked s malym placom , tak uz len pockat, aka bude bambulka tieto nasledujuce dni... Nakoniec sme jej dali aj ten rotarix... Vážime 6500g a meriame 61 cm 🙂 No a nasa dr. povedala, ze okolo toho 5. mesiaca mozme zacat skusat zavadzat prikrmy... tak som zvedava, ci jej bude chutit a ako jej to pojde .-)
@hanka_xy no nic s uskami nakoniec nema no chyta si ich nadalej ale uz mame nausnicky poplakala si vela ale uz je dobre ani uz nevie ze sa vcera nieco dialo 😊
Ahojte,mam taku otazocku na vas. Moj maly posledne 2-3 tyzdne zacal papat tak 4-6 minut viac nechce (iba v noci to papa aj 10-15 minut). Papa 2-3 minutky z jedneho prsnika, tam mu uz netečie do ust a je hnily ťahať, tak začne plakať, dam ho na druhy prsnik a tam je tiez 2-3 minutky. Pribera celkom fajn, za mesiac pribral 500g. SPinka dobre (doobeda 45minut, na obed 2-3 hodinky a navecer 45 minut, a v noci spi 12 hodin s 1-2 prestavkami ako kedy), este nikdy neplakal ze by bol hladny, v podstate je velmi kludne dieta, len ked je unaveny si trochu pomrnci a ked netečie mliečko, ale to trva tak minutku. Je to v poriadku ze papa tak kratko. Skusala som mu davat aj castejsie, ale skor ako po 2,5-3 hodinach nechce.
@vulcano1986 na ta nasa potvora nechce stale uvarenu mrkvicku...pred vcerom som jej skusila otvorit kupovanu mrkvicku so zemiakom na obed a zjedla to...tak som jej dala v podvecer zasa a zjedla...este nam v tom alom pohariku zostalo tak som jej to dala vcera a zjedla...no neviem teraz musim skusit zasa uvarit lebo mne sa tie kupovane velmi neacia najradsej by som jej doma varila...snad sa casom nauci🙂 oproti starsej dcerke je to 100 a 1🙂

@hanka_xy ja som nedala ani prvej a nedam ani teraz, tak snad to nebudem lutovat. My sme vera absolvovali prve ockovanie, zatial bez teploty ani nejakych divnych prejavov. Mala je stale rovnako vesela ako obycajne...