icon

Severné Írsko. Zapojíte sa do diskusie?

miriama
6. nov 2007

Ahojte kocky, tak otvaram temu aj zvlast pre Severne Irsko..dufam, ze uz nie je vytvorena ale nenasla som.... 😅

ejviska
7. jan 2011

@nawal ja vim, ze je v tech keksikoch, ale asi kdyz udelas ten odvar, tak to bude silnejsi.
Tak na tom UZ v 20.tt uz budete vedet pohlavi, ze jo ? 😵 Nechate si rict?

karolinka2
7. jan 2011

Baby dakujem vam velmi pekne....momentalne ma len zvysene teploty.a lekar mu predpisal tamiflu.urcite mu uvarim ten zazvor....rano chodim do prace ale dnes som v tej druhej nebola ved by nevladal okolo karolinky....

ejviska
7. jan 2011

@karolinka2 a bere to tamiflu? Tak snad je to na dobre ceste, kdyz mu klesaji teploty!

karolinka2
7. jan 2011

@ejviska nie neberie lekaer vravel ze nech to neberie ak to je nevyhnutne...

etuska
8. jan 2011

@karolinka2
hadam je dnes Marianovi lepsie.Prajeme skore uzdravenie.

MM to dnes nedalo-vybral sa do Argosu kupit telku 😅 Akoze som mu vravela ze netreba-ved ja mam internet 😀 😀

@ejviska
akurat dnes chystam Šimimu "butternut squash" na tvoju radu-tak som zvedava ako mu bude chutit.

Zatial podla odporucani papkame zo zeleniny: mrkva,zemiak,sladky zemiak,cuketa,tekvica,brokolica,karfiol a spenat.
este sme nemali cuketu a spenat-tak to postupne zaradime aj v dalsich tyzdnoch do jedalnicka 😅

ejviska
8. jan 2011

@etuska to bylo pro druhu evku, ne? Ja nevim ani co to je 😀
Tak Simi uz tak ji? To je hned veselejsi, i kdyz je s tim vic prace.

karolinka2
8. jan 2011

@etuska Erika zrejme mu je horsie ked zacal brat tie lieky tamiflu a najviac sa stazuje na hlavu vraj ho uz dva dni vkuse boli aj ked zoberie paralen a ibuprofen stale ma bolesti.....A aku uhlopriecku ste kupii telku???to su chlapi aj ja som chcela mensi televizor len marian chcel velkty...
Nedavno som dosla z asdy kupila som ten zazvor tak to idem vyskusat urobit....

karolinka2
8. jan 2011

juuuj ten zazvor stiiiipe....

ejviska
8. jan 2011

@karolinka2 stipe, jj. 🙂 A on to tamiflu prece jenom zacal brat?

karolinka2
8. jan 2011

@ejviska ano Evi vravel uz ked mu je poriadne zle tak uz horsie mu nemoze byt a bud mu pomozu alebo nie.

etuska
8. jan 2011

@ejviska
no bolo to pre "dvojickovu" Evku-to mas pravdu 😀
no pekne krasne studujem opat co take 7-mes. babatka mozu-uz som z toho po tych rokoch vypadla 😀
Šimon sa pekne "rozpapkal"-ale este ho kojim medzi prikrmami,aj od smadu-ine tekutiny mu nedavam podla rad laktacnej poradkyne,ale chystam sa mu kupit poharik s naustkom a pomalicky mu zacnem davat aj vodicku

@karolinka2
no tak verim,ze lieky zaberu.
Uhlopriecka TV je 106cm-takze riadne "hebedo" 😝
mne osobne telka nechybala-aj tak som vacsinou na nete 😀

eviska83
8. jan 2011

Ahojte 🙂
@karolinka2 - aj ja dufam ze lieky zaberu.
@ejviska - urcite vies co to je 😀 ta hruskovita tekvica 🙂
@etuska - tak co chutilo mu? nasi ju doteraz zboznuju 😵 Ozaj uz davno som Ti to chcela dat - mam neake papiere ohladom zavadzania prikrmov -tak ked sa stretneme. 😵 A ako chutilo mu? No a riadne hebedo mate teraz doma 😀

ejviska
8. jan 2011

@etuska to je dobre, ze ho kojis, jinak by jsi mu musela davat nejake jine mleko. Chlapi jsou proste jedlici! 🙂

ejviska
8. jan 2011

@eviska83 aha, to vim, co je 🙂

eviska83
8. jan 2011

@ejviska - ved som pisala ze vies 🙂

etuska
8. jan 2011

@eviska83
uz si mi dala tie papiere o prikrmoch 😉 😅

etuska
8. jan 2011

@eviska83
dnes este dojedal vcerajsie jedlo-lebo sa zvysilo a tak tekvicka bude zajtra(1 davku som aj zamrazila)

etuska
8. jan 2011

@ejviska
no chcela by som do prace nastupit az v maji-tak to s dojcenim mozno potiahneme do roka 😅

ejviska
8. jan 2011

@etuska ja kojila 8 mesicu a pak jsem mela problem, jak do ni to mleko nacpat. Ty umele vyzivy nechtela, mleko se nesmi, syry tavene taky ne, lakrumacky taky ne, tak aspon bile jogurty jsme zkouseli. I kdyz to je taky kravske mleko. NAstesti my zadne alergie nemame, i kdyz po prvni jogurtu mela kolem pusy vyrazku. Ona nechtela prave ani ty kase.

etuska
8. jan 2011

@ejviska
ja zatial ani kasu nedavam-skusali sme dnes-a veeelmi chutila(to som mala len taku vzorku)-ale podla toho co som citala,tak do 9.mes. staci davat masovo-zeleninovy prikrm a ovocny prikrm,neskor aj obilniny

Misku som kojila tiez do 8-9mes.-ale potom sme plynulo presli na Sunar a nemala s tym problem,tak uvidime ako to bude so Šimim.

@eviska83
@karolinka2
ake ste davali babatkam umele mliecko?
Lebo je toooolko druhov.
Ja sa sice budem snazit kojit aj ked pojdem do prace-aspon teda rano a vecer-ale tak aspon dopredu sa informujem ake mliecko ste davali.
Aptamil je asi to co na SVK Nutrilon,ze?(mali sme vzorku a mne osobne sa zdal oproti Sunaru straaaasne sladky 😝 😀

nawal
9. jan 2011

@etuska ja som po dojceni im davala cow and gate, nemali ziadne problemy. 😀

etuska
9. jan 2011

@nawal
dik Nany-vecer prestudujem.

karolinka2
9. jan 2011

@etuska ja som davala SMA...

ejviska
9. jan 2011

@karolinka2 co manzel?

eviska83
9. jan 2011

Ahojte
@etuska - no vidis ja mam ale sklerozu- alebo bordel doma ze neviem co mam a nemam 😀 😀 😀 Ano Aptamil je Nutrilon -ja som ho davala aj Andrejovi po kojeni- nam vyhovoval. Velmi som to ale nestudovala mne poradila HV ze je to vraj najpodobnejsie materskemu.O lepku teraz vraveli ze je lepsie zavadzat skor- dokonca uz od 4 mes 😕 ale zavisi to od kojenia - kojene deti az neskor. Uz si dala zltko?A nezabudaj na olej 😵
@karolinka2 - ako je TM? dufam ze mas lepsie spravy ako minule
@ejviska - co su lakrumacky??
No nasi mlieko zboznuju- Andrej teraz uz pije ovela menej 😒

karolinka2
9. jan 2011

@ejviska
@eviska83 dakujem za opytanie,vravi,ze ten kasel uz lepsie aj teploty su uz len zvysene ale hlava ho boli vkuse uz piaty den ani paralen a ibuprofen nepomahaju tak nevie co ho tak hlava boli...

etuska
9. jan 2011

@eviska83
ano tu infosku o lepku som zaregistrovala,vraj u kojenych deti cca v 7.mes.-zatial som skusala dat len trosicku chlebika a radsej pomaly opatrne-mali sme ryzovu kasu(tam lepok nie je).Tak asi tym chlebikom pomalicky zacneme co peciem doma.
Butternut squash s kuracim maskom mal Šimi dnes a chutilooooooo 😀
Do varenia davam kvapku olivov.oleja.

Mo prestudujem ten link co hodila
@nawal
idem uvarit Miske BB puding

ejviska
9. jan 2011

@eviska83 lakrumacky jsou takove tvarohove, jakoby jogurty, ale tvarohove, takze to mali nesmi, ze je tam moc bilkovin
@etuska my davali pecivo od 9.mesicu, jako lepek. A nekdo doporucuje az od 10.ti dokonce.
@karolinka2 mozna z tech leku. JAk dlouho to bude jeste brat?

etuska
9. jan 2011

@ejviska
aj ja som davala "lepok" v potravinach Miske az neskor-ale podla tohto clanku sa pise,ze je lepsie zavadzat "rizikove potraviny" popri dojceniu

http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/02/zavadz...

zatial dostal Šimi len par omrviniek chlebika-najskor vyskusame ryzu,kukuricu( v kt. nie je gluten-teda lepok) a postupne aj ine obilniny-nikam sa neponahlam,kedze do prace idem asi az zaciatkom maja(teda dufam 😅