icon

Tehuľky a mamičky zo sanatória HELIOS

cikyta
9. sep 2008

Ahojte dievčence.Myslím,že je najvyšší čas na založenie tejto témy,lebo tehuliek z Heliosu nám pribúda a nie každej snažilke padne dobre počúvať naše tehotenské debaty v témach "snažiliek".Ak tu už táto téma je,tak pardon,ale vážne som ju nenašla.Takže Mirka,domcek atd...šup šup sem! 🙂

denis19
10. nov 2010

@cikyta tak potom sem s tím receptem,anebo hned s medovníčkama 😀

cikyta
autor
10. nov 2010

@denis19 To chcem pre kamošku. Ja viem robiť medovníčky také,že ich ani ihlou neprepichneš,ked by si ich chcela zavesiť aspon na stromček. Kvalitný stavebný material,nie papanica 😉 😀

denis19
10. nov 2010

@cikyta tak to by nás ten dum co chceme stavet možná vyšel levneji a kdyžne levneji tak by aspoň vonel 😀

cikyta
autor
10. nov 2010

@denis19 Jasnačka. Hlás sa potom u mna v kuchyni 😉

fopardi
10. nov 2010

@cikyta
@denis19 ja mam taky recept a veru su vyborne netreba nič len upečiem a zabalim do krabice a čim su dlôhšie tym su lepšie uť teraz sa mi slinky zbiehaju mnam ale musim vydržať potom uvidim zlate prasiatko v mojom pripad by som ho uvidela aj keby som nevydržala a zjedla všetky medovničky predčasne len to prasiatko by nebolo zlate ale zato by sa velmi na mna podobalo čo už niuesom ku tomu daleko 😀 😀 😀
takže večer vam sem hodim ten recept 😉

chorale1
10. nov 2010

dievčence najprv vám chce silou mocou napísať niečo adamko takže až potom napíšem ja
bnvb,,llkkkkklp.l b

cikyta
autor
10. nov 2010

@fopardi Inak minulý rok som robila vanilkove rožky a boli dobre...len ten pocit,že som ich robila ja.....a už mi nechutili 😝 Mne vždy chutí od iného. 😅

@chorale1 Len ho nechaj popísať. (Moja sekretárka už 2 hod. spí) 😀

chorale1
10. nov 2010

@cikyta no adamko sa zobudil pred 45 min a iba sa rozčuľuje a stihol mi už vybrať fialku z kvetináča, obliať si pančuchy a odtrhnuť z nej 2 listy.a tak kričí že ho možno počuješ do vrutok
@fopardi ty si iná šikuľka že už máš darčeky nakúpené.
ostatné babule ahojte

denis19
10. nov 2010

@fopardi super už se teším!!!!
@chorale1 jojo to bylo pro karolínku, tá se tu ted rechtá nad notebookem 😀 asi detská hatlanina 😀
@chorale1 je to proste také šikula ten Adamko, helik má proste šikovné deti 😀

chorale1
10. nov 2010

@denis19 tak asi adamko cítil že je za pc karolínka to preto mi išiel z ruk vyskočiť 😀

kamka17
10. nov 2010

pekný večer prajem...
my sme dnes tiež skúsili sedieť pri PC, ale asi len 1min to vydržalo 😀 😀 čiže sme nestihli ani nič napísať, furt sa mi tu mrvila...inak zase len spíme, tak sa vytešujem 😎
pozerám, že tu sa už vypeká vianočné pečivo...ja na to nemám nervy, ja sa uspokojím s koláčikmi od mojej maminy...(od svokry sú vždy také nejaké natvrdnuté aj tie krehké vanilkové rožky 😒 ...ale inak ju mám rada...teda svokru 😀 )
a vždy som obdivovala ženy s malými deťmi, ako si nájdu čas a energiu piecť, takže fopardi klobúk dolu 😨
@chorale1 hihi, tiež začína byť krásavec nejaký akčný 😉

fopardi
10. nov 2010

@kamka17 no nemyslím že sa zas pretrhnem od roboty nejako podvečer ked maly zaspi si čas najdem po troške a hlavne overene recepty lebo inač čo sa mi raz nepodari sa mi už viac nechce piecť

no idem pozriať ten recept na medovničky

fopardi
10. nov 2010

medovničky - 1kg hladkej muky, 240g praškoveho cukru , 6 vajec, 240g palmarinu , 2 kavove lyžičky sody bikarbony, 2kavove lyžičky škorice, 240g medu, klinčeky

cesto nechať jeden den odlaežať v chladničke , medovničky potrieť rozšlahanym žltkom s vodou a dať upiecť alebo potrieť až po upečeni

ja ich davam do kartonovej krabice a krasne zmäknu popripade možete pridať krajec chleba alebo polku jablka do krabice ale ja nedavam 😉

lucula73
10. nov 2010

@fopardi no takých receptov,že hneď makké medovničky,mám aspoň 5. 🙂 ...musím skúsiť tieto teda,ale až o mesiac....
ja pečiem dve torty na sobotu,už mi švitorí,lebo som menila plány dva razy,som zvedavá,čo z toho nakoniec bude... 🙂
a vieš čo,ja som si objednala jedny klieštiky,ale dáke zlé,vobec neviem ako na to,sa mi to nepáči a nepodobá sa to na tie okraje,čo som videla na nete....ide ma poraziť....tebe to šlo?a ktoré máš konkrétne?viem,že som sa ťa to raz pýtala,ale už si nepamätám

denis19
11. nov 2010

@fopardi recept opsaný, už je péct 😀
Všem krásné ráno 🙂

chorale1
11. nov 2010

dobré ráno,
ked to tu čítam ako sa chystáte piecť tak ma normálne chytá chuť na pečenie. ja sa chystám za 2 týždne robiť to kinder bueno čo dala recept orsulka. synovec má meniny a miluje kinder bueno tak som mu slubila že to vyskúšam. fopardi ty si ho už piekla ak sa dobre pamätám - musím tam dať rum? lebo my nemáme radi v koláčoch rum a ked už musí byť tak fakt len trolilinku.

lucula73
11. nov 2010

@chorale1 ak nechceš rum kvoli alkoholu,možeš dať aj rumovú aromu...ak ti vadí aj tá,tak nedaj nič....deťom sa aj tak nedáva rum 😀

chorale1
11. nov 2010

@lucula73 tak nedám nič, mne samej ti moc ten rum nevonia v koláčoch

katarina33
Odpoveď bola odstránená
katarina33
Odpoveď bola odstránená
katarina33
Odpoveď bola odstránená
lucula73
11. nov 2010

Cest: 6 bielkov, 6 PL kryšt. cukru, 2PL polohrubej muky, 2PL struhanky, pol balička prásku do pečiva, 15 dlg nahrubo nasekaných orechov.
Vyslaháme bielka s cukrom na tuhý sneh, pridáme muku, struhanku, prášok do pečiva a premiešame. Dáme na plech na papier na pečenie, posypeme sekanými orechami a dáme upiect. na 160 stupnov cca 10-14 min.
Keď je upečené, na ešte teplý plát natrieme nutelu, necháme vychladnuť.

PLNKA: 1l mlieka, 3 bal. vanilkového pudingu, 6 žltkov, 25 dkg. kraštalov. cukru, 10dkg čokolády, 25 dkg masla.

Z mlieka, cukru,pudingov a žltkov uvaríme puding. Necháme vychladnuť na izbovú teplotu a pridáme maslo, premiešame. Rozdelime si plnku na 2 časti. Do jednej pridáme rum a do druhej roztopenu čokoládu.

Na nutelou natretý plát natrieme bielu plnku a prikyijeme BBkeksami ,ktoré sme namočili v rume s mliekom. Na kekse natrieme čokoládový krém.Dáme stuhnút do chladničky. Potom vymiešame 2 šlahačky v prášku Dr. Oetker a natrieme. Možeme ozdobit srtuhanou cokoládou.

dobru chut🙂))))
@katarina33 tu máš ten recept,to je od orsulky... 😉

ja som dostala kramy presne po polroku,ale ak intenzivne kojíš,ešte dlho možeš mať pokoj...a plodné dni..hm.... 🙂 ...to ti neporadím 😀

denis19
11. nov 2010

@lucula73 tak to zní výborne...asi vyzkouším na vánoce 🙂

zefa
11. nov 2010

ahojte
začína výmena receptov? 😀 😀
tak ja som s deťmi robila toto..........to sú tie koláčiky čo zliepate lekvárom...každý to volá ináč..ja zliepance 😉 😀 ...to je taká väčšia dávka,takže ak niečo zjete,zvyšok v pohode šupnite do mraziaku 😉
5 ks Zlatý klas
65 dkg hladkej múky
25 dkg práškového cukru
56 dkg margarínu
1 vajce
1/2 balíčka prášku do pečiva
zmiesiť dokopy a vykrajovať koláčiky....po upečení zliepať lekvárom,príp. ešte omočiť v čokoláde

a kinderko uložené mám 😉 🙂

cikyta
autor
11. nov 2010

Ahojte.........Ja len na skok..........Mám a budem mať ešte dlho blbé dni,tak tu budem možno menej..........
@katarina33 Krámy som dostala hned po šestonedelí a mám ich skoro pravidelne a to stále kojím.

denis19
11. nov 2010

@cikyta a čo sa deje? že som tak zvedavá?

fopardi
11. nov 2010

@katarina33 ja som tiež dostala hned po 6-nedelí

baby ja neviém čo to mam s tymi kramami špinila som dnes zase nič takto som to mala ked som mala mimomatrnicove dnes som zase robila test tak uvidím čo vyjde lebo ma to začína serkať a sice dnes som mala kus krv a nič viac teraz ani nešpinim čo to ma znamenať 😠 😠 😠

lucula73
11. nov 2010

@fopardi a vieš už výsledok?

cikyta
autor
11. nov 2010

@denis19 Budem sama 3 týždne a čakám 3 dnovu návštevu z Prahy 😉

@fopardi Nemôže to byť nejaká cysta? ☹

romy01
11. nov 2010

ahojte

teda tu sa už pečie, ja odpadnem, nehodíte mi niektorá napečené za košík ? Fopardi ty už aj darčeky schovávaš. Ja sa nehrám, Ja ešte ninčen
ciky, tvoja Silvinka je zlatá, teda to musí byť zlaté keď ťa objíma. .
Pridala som nové fotky. Možte sa kuknúť