Tehuľky zo Žiliny s termínom pôrodu 2011
Ahojte ..noo som zvedava kolko sa nas tu najde...🙂) ja mam termin na december,ak je vas tu viac zo Za, mozme popisat,postretavat sa..pokecat🙂)tesimsa🙂
@aksniteb Ahoj..ja chodim do Almy na predmestsku ak by si mala zaujem sa pridat,napis mi.odkial si?🙂
@blanco ahoj a kam sa chystas do porodnice?🙂
Ahojte kočky, som tiež zo ZA ale už nie tehuľka, mne sa narodila Barborka 7.8.2011, rodili sme v Čadci a bolo to super. Taktiež mám už 8 ročnú slečnu Bianku. Touto cestou hľadám kamošky zo ZA a okolia na pokecík, pretože my sme sa sem presťahovali z BA a nikoho tu nepoznám. Nie priamo do ZA ale do Diviny.
@mgurnak ďakujem za gratuláciu...ja som rodila v Čadci a neviem si to vynachváliť. Ja by som zase nešla rodiť do ZA. Čadca je vynovená, všetko tam majú novučké a čistučké, personál výborný ako na pôrodnej sále, tak na oddelení a sestričky na novorodeneckom sú úžasné. Ja som malú nemala stále pri sebe, ale funguje to tam tak, že babatka pri sebe majú mamičky na šestonedelí, ale ak je plno tak dávajú mamičky na rizikovú graviditu. Ono je to jedno oddelenie na jednom poschodí. Detičky nám nosili o 6,00ráno na hodinku-hodinku a pol, potom o 9,00 tiež tak dlho, potom o 12,00 - 16,00-16,30h potom o 18,00 tiež na hodku, potom o 21,00aj na hodku a pol a nakoniec o 0,00 tiež na hodku. Hocikedy mimo tohoto času sme si ich mohli zobrať z novorodeneckého. Okrem noci 😉 . Návštevy sú do 18,00, ale keď sa dohodneš so sestričkami, nieje problém počas celého dňa..napr manžel v práci a pod. Ja som porodila v nedeľu o 15,35...2 hodky na sále a potom ma došiel pozrieť manžel aj so staršou dcérou a bez problémov mi Barborku dali, aby som ju ukázala. nikdy som nezažila, že by sa na mňa škaredo pozerali, že si ju beriem, alebo ju tam dám aj skôr ako si po ne prídu... Pôrodné sály vynovené, k dispozícii sú dve pôrodné asistentky, sprcha - masážna, fit lopta, hudba...môžeš mať pri sebe mobil, knižku. Ak ideš rodiť s manželom, dajú ťa na samostatnú rodiacu izbu, kde je k dispozícii vlastná sprcha a toaleta a ste tam sami. Neviem ako vyzerá VIP izba, ale baby sú z nej nadšené. A cesta tam bola za 20 min z Diviny. jo a na šestonedelí si môžeš vybrať, či chceš mať babatko u seba, alebo ho dáš do starostlivosti novorodeneckého, ale sestričky aj chodili za mamičkami, či im nemajú babatká na chvíľu zobrať aby si oddýchli..fakt komfort. Jediný zádrhel bola strava...ale to asi zatiaľ vo všetkých nemocniciach.
@mgurnak nie ja som bola na normálnej izbe. na rizikovom oddelení sú buď po 3 postele alebo po 2 postele. Ja som bola v 3 posteľovej ale nikdy sme tam neboli viac ako 2 baby...bolo to na preskačku jedna trojka a jedna dvojka mali spoločnú kúpeľňu s wc, dokonca som tam 2 dni bola úplne sama. Televízor na izbách je, sestričky ochotne zalejú čajík. A ano babatká nám nosili na kojenie, ale mali sme ich viac než dosť 😀 😀 😀 ako som ti písala, vlastne skoro stále boli u nás. A keď neboli tak si sa v kľude vyspala. Veľmi to pomôže. však babatko si užiješ doma. Tie 4 dni treba mať veľa oddychu, pretože si ešte dosť zničená po pôrode. Mne tento systém maximálne vyhovoval. však si pozri ich stránku, majú to tam moc pekne nafotené a je to naozaj reálne ako to tam vyzerá. Je tam aj podrobne rozpísané ako prebieha pôrod, čo si tam treba zobrať a tak. Žilina neviem, čo poznám kočky, tak všetky boli rodiť v Čadci. Jediný problém je s epidurálnou analgézou, ale keďže chceš ísť rodiť do ZA tak nad tým asi ani neuvažuješ. Tam sa totiž podáva iba v pracovné dni počaš normálnej pracovnej doby. A v ZA vôbec. Ešte som ti ani nezagratuľovala k babatku...tak gratulujem a držíme všetky palčeky 😀
@mgurnak ja som bola prijatá v sobotu o 21,00h, hneď ma poslali na pôrodnú sálu, tam prebehli všetky vyšetrenia. Keďže mne iba odtiekla plodová voda a nemala som žiadne kontrakcie, taktiež som sa ešte neotvárala dali ma na izbu nech sa ešte vyspím a celý kolobeh začal až v nedeľu ráno. Všetko sa deje na pôrodnom oddelení. je to tam super. Nemusíš lietať hore-dolu...iba na ultrazvuk ideš s doktorom na prízemie...ale ináč super. Pôrodné a taktiež celá gynekológia je na 5 poschodí.
@mgurnak a ešte jedna, pre mňa podstatná vec...pokiaľ nemusia a nieje to nutné tak nerobia nástrih, taktiež sa nesnažia dieťatko čo najrýchlejšie vytiahnuť...pokiaľ všetko prebieha tak ako má, počkajú si kým ho pri kontrakciách dáš von sama. my sme na to potrebovali 3 kontrakcie a žiadny nástrih. mala som iba 2 štichy. Pred tým mi miesto umrtvili sprejom, takže to vôbec necítiť a babulku mi hneď po meraní a po tých babatkovských procedúcrach dali na hruď, nech si nájde mliečko a trošku ucucne 😀 😀 . Ja som porodila o 15,35 a o 21,00 mi ho už priniesli na kojenie. Ja som ju videla aj skôr keďže manžel došiel a ako som písala, dali nám ju bez problémov.
Tak a mam to už za 41 dní 🙂
@bambimama posles prosim ta ciselko aj mne? dakujem 🙂
Ahojte čakame to 16.11. ideme rodit do Ziliny .Byvame Hliny 🙂

@gabina31 odpoviem za @afra 😉 hovori o nahravke z velkeho morfo sona, ktore robi Paucin 😉 cele sono ti nahra na usb-cko a ty si ho potom mozes kuknut aj doma, pripadne si z neho spravit fotecky a tak, je to super, my s mm sme na tom boli tiez a velky zazitok.... jasne, ze to neni take krasne ako 3d/4d, ale tu sa jedna hlavne o kontrolu vyvinu babetka a teda skontrolovakl drobcovi vsetko 🙂 a bola som vtedy v 21tt... Co sa tyka objednavania, tak sa objednava, zapisovanie funguje len v strasne surnych pripadoch. A najlepsie je tam skocit osobne , sestricka je velmi mila, povie ti co a ako , ci este beru, to mas najistejsie