Termín pôrodu december 2016
Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

postrehy z poslednych dni:
1. mozu trvat nevolnosti len 8 dni a potom zmiznut? vratia sa este?
2. pichalo Vas na zaciatku tehu v posve, alebo tahalo? na nete nepisu nejake echt prijemne veci k tomu a na zaciatku tehu som k tomu nic nenasla - predpokladam, ze je to rast maternice
3. kedy si podla Vas uz konecne mozem dat bryndzove halusky? :( mam na ne strasnu chut, ale vraj sa bryndza v tehu nesmie - nechapem preco, ked je to taka dobrotka :P
- buduci tyzden idem na srdiecko, neviem sa dockat, citila som nevolnost, bolest podbruska, tahanie v posve - preto predpokladam, ze babano je zive a zdrave a rastie 🙂
@simonezet ja halusky jem uplne normalne dalej, kedze pouzivam pasterizovanu bryndzu 🙂
@laura_pausini tiež si myslím, že v obchode sa dá kúpit klasicka brydza a to, že sa nesmie jest plati len pre brydzu z domaceho chovu
Ahojte, aj ja sa ku vam pridavam, som v 9 tyzdni. Termin podla slovenskej kalkulacky mam na vianoce. Tu, kde zijem pridavaju este 1 tyzden naviac. Na prve vysetrenie idem buduci tyzden, ale iba ku porodnej asistentke, takze na nase prve foto si pockam az do 12 tt. Verim, ze vsetko bude v poriadku. Je to uz moje 2. tehotenstvo a bola som dost prekvapena, ze tak rychlo mi uz vykuklo brusko. Sice rano, je to v pohode, ale vecer hroza. Myslim, ze ma nafukuje, aj ked neviem z coho, kedze stravu mam velmi jednoduchu, neprekombinovanu. Mam pocit, ze byvam ovela viac unavena, ako pri prvom. Zatial sme nic nikomu nehovorili, prezila som jeden potrat, aj ked to bolo uplne na zaciatku tehotenstva.
Chcem sa aj ja podelit o nasu obrovsku radost....som v 11 tyzdni a nas pokladik krasne rastie...termin mam 11. Decembra...a neviem sa uz dockat najblizsej poradni....uzivajte si tehotenstvo kocky ☺
@simonezet mne nevolnosti trvali tiez iba asi 2 tyzdne a teraz uz uplne ustupili..je mi sice z niektorych veci tazko ale tie nepapam...pichanie v podbrusku a take tahanie citim doteraz ale je to vraj normalne...a halusky papam o sto sest...aspon raz tyzden musia byt..
@smolinka777 ja som dnes chcela kupit lipton bryndzu,ale nepisali nic o paster.radsej som nekupila. Kde kupujete brydxu vy??
@simonezet ja si kupujem obycajnu bryndzu aku najdem v ktoromkolvek obchode ...nejak som neriesila zatial ci je pasterizovana...viem ze teraz si mame davat vacsi pozor ale netreba to prehanat....
Ja som si minule urobila takú úžasnú bryndzovu nátierku...kupovala som ju v takom stánku s mliečnymi výrobkami, kupujeme od nich syry a bryndzu uz roky...a podľa mna skutočná bryndza nikdy pasterizovana nebude..o com by uz bola taký prevarena...bryndza ms toľko vitamínov ze si myslím ze je skôr prínosom ako by mala uškodiť.. A uz sa neviem dočkať tej najlepšej májovej 🙂 podľa mna to netreba prehánať s tým obmedzovanim potravín,.. Keby mam vylúčiť všetko co internet zakazuje tak nemôžem nic len zeleninu od rana do večera 🤔
@smolinka777 a ako ste na tom s majonezou? z obchodu jedavate??
@simonezet celkovo majo nemam nikdy v chladnicke :D jem vsetko okrem stiplavych veci,neprehanam to s Bylinkovymi cajmi,tatarak, krevety,sushi, kraby a na mako uvarene vajcia a orechy( teda tie jem ale len premyte vodou) :D inak vsetko ako predtym 🙂 a drahy mi vylucne zakazal jest fastfoody :D ale sem tam ked idem z roboty zbehnem na nieco ked mam chut :D
@zlatarybka29 človek by sa z toho pototo čo všetko nemôže a čo môže :D
@simonezet viesco ja som posledne 3 tyzdne frcala na tycinkach a tuc keksy plus cola:D nic ine sowm vs ebe neudrzala :D ted som 4den na sr a ani nie ze jem vsetko ale normalne zerem vsetko co nezozere mna :D som rada ze zajtra idem naspat do londyna lebo by som ako prasa bola :D
ahojte baby zacinam 11tt a tiez sa vytesujem ze je vsetko ok..
@evickova aj my cakame 2 a priprvom na mne ani nebolo vidiet do 20tt ze som tehotna a teraz- neskutocneeeee sice zaciname 11tt ale zato brusko mam ako vtedy v 20 :D :D ani sa mi to nedari moc schovavat..nikomu sme to nejako moc nechceli este hovorit , ale ti co su somnou castejsie tak si to uz vsimli, lebo to brusko je fakt meeeeeega :D a to kilovo som este menej ako pred prvym
@zlatarybka29 sestra pila cele tehotenstvo kolu, lbo ze jedine co jj pomohlo na zaludok ked jej bolo zle...ja som len hlavou krutila..teraz pri druhom ked mi bolo 3 tyzdne strasne zle tak rano nic nepomohlo, ale poobede ma kola normalne postavila na nohy..aj energiu som mala a aj mi bolo lepsie od zaludka.. pre mna bola vykupenim :D
@simonezet ja naozaj papam vsetko..samozrejme ze sa snazim jest viac zeleniny,ovocia a zacala som jest ovsene vlocky velmi mi pomohli s travenim...majonezu nejedavam vobec a asi raz som si dala tatarsku omacku...a uz sa drzim zasady ze necitam vsetky clanky na internete co je zdrave a co nie...velmi ma to stresovalo uz od zaciatku a vsetkeho som sa bala....rada od mojej maminy znela....jedz vsetko ale s mierou ..organizmus si sam vyziada co potrebuje...a hlavne ze si toto krasne obdobie mam uzivat a vychutnat na plno lebo to ubehne ako voda....a tak si to uzivam a naozaj sa citim plna energie 🙂
@andy03 presne tak cola je zazrak storocia pre mna :D :D
ja uz som riskla aj halusky zo salasa lebo som na ne mala strasnu chut 😀 inak si myslim,ze tiez je hlupost citat na nete co vsetko sa moze a co nie...niekedy to zeny ani nemali moznost riesit a kolko zdravych deti porodili 🙂 ...cola dobra od zaludka,ale mne tak 2 deci pustilo a dost,ja ficim na jablkovom dzuse s mineralkou 😀 a ranne nevolnosti chvalabohu uz ustupuju a aj chut do jedla sa zacina vracat 🙂 a kocky nemali ste niektora problem pri cestovani?lebo niekedy mam pocit ze ani do ciela nedorazim co mi pride tak zle.
Ja som tiež spočiatku začala panikáriť, keď som čítala rôzne články, že napr. aj káva je nebezpečná atď. Ale potom som sa upokojila a rozhodla som sa dodržiavať len tie zásady, čo mi povedala doktorka, čiže poriadne umávať ovocie a zeleninu, žiadne surové mäso a žiadne plesnivé syry a tie z nepasterizovaného mlieka. A tie plesnivé syry mi chýbajú fakt že veľmi 😒
@sugarfree999 tak tie plesnive veru i mne chybaju,mnamka
Ahojte, ja budem zas čosi extra... Už vyše dvoch týždňov som na PN, pôvodná diagnóza znela laryngitída. Nakoniec som to dopracovala cez ORL až k foniatrovi... Stratila som hlas z hodiny na hodinu.. Diagnóza - obrna ľavej hlasivky.. Som 11tt, doktor len krúti hlavou.. žiadne vyšetrenia ako CT nepripadajú v úvahu.. Dostala som len kalcium a vitamín B1 s nejakou novou molekulou. Takže som zvedavá, ako to nakoniec dopadne.. Všetci sa len smejú, že aspoň nekričím na muža 😀
Baby mam otazku: mala by som priznaky tehotenstva, ak by bol gestacNy vak bez plodu??dnes som dostala take info, ale nechce sa mi verit. A som sa zlakla😕
@simonezet ja uz sice mam 3r chlapceka,no pred nim som mala toto gest.vacok bez plodu a akcia ziadna a teraz len 2dni dozadu som dosla z nemocky a to iste,takze je to cerstve.bola som uz 10tt a stale sa cakalo,ci sa tam nieco objavi no nic.priznaky normal:vracala som,krvacali dasna,vadili mi pachy a kava fuuj.potom som zacala krvacat a bolo to jasne,muselo to ist von.ty nemas este plod?

takže s veľkou radosťou, aj ke´d zatiaľ s obavami sa ku Vám pridávam. Som v 8om týždni, som na PN ale nikomu ešte nevravime že sme tehu, lebo so po 2 potratoch, takže radšej tíško čakáme.
bruško je väčšie, ale nevidno že je to tehu bruško. A nebolo mi vobec zle, pažravá som..ale posledné dva dnisom mala neskutočne ťažký žalúdok a bolo mi zle...
A termín mi net vyrátal na vianoce :D