Termín pôrodu december 2016
Vitam Vas mamicky a buduce mamicky 🙂 Kraaaaasne tehulkovanie .. a pekny decembrovy porod prajem 🙂 Nech je nam tu spolu dobre a veselo 🙂

Maminky, dnes 36+2, moj maly je sikmo - hore pod rebrami hlavicka a smerom dolu sikmo ritka na boku. Vraj skusime obrat,bojim sa toho,ale na druhej strane nechcem ani cisarsky. Kazdy tyzden je inak. Co by ste robili?
@bianca210 Ja mam tak isto, aj tt mam len o 2 dni viac. Mne dr neodporucala ten obrat, max nejake cviky. Tiez som nebola statsna, ked mi oznamila, ze cisarsky. Povedala, ze este dame babu 2 tyzdne a uvidime. Ma sancu otocit sa v poslednej chvili. Ja som si povedala, ze ak mu je takto dobre, tak nech je tak a bude cisarsky, ak bude treba. A ked tvoj maly sa este toci, tak je sanca, ze sa otoci.
Inak dnes som videla video takeho obratu a ked doktor zobral do ruky ultrazvuk, ze skontroluje babo po obrate, tak sa babo otocilo naspat hore hlavickou. Takze ja to necham na babo 🙂
Baby, nemate problem ku koncu porodu s hemoroidmy? Nikdy som to nemala az teraz v tehotenstve ale neboli to proste nic...len je to
vytrcajuce a neviem ci sa toho este zbavim niekedy :(((((( mate niektora taky problem?
@gabika20 @kikushka83 aj my by sme mali byt okolo 10.12. na Kramároch 😉
@stofkana ahoj.ja mam termin 24.12 a byvam v za 🙂
@hranolka22 ahoj .... a ides rodit do ziliny ? my uz sa zaciname pripravovat ... objednala som si balonik aniball tak od 36tt zaciname s cvicenim ... veci do porodnice yak na 55% nachystane este zaciatkom decembra ist podpisat zmluvu k lekarke ktora bude mat maleho nastarosti ... ako si na ty ?
@stofkana
pri tomto štvrtom dieťatku som najneporiadnejšia 🙂 taška sčasti zbalená a doma opraté a ožehlené vecičky. to asi tak všetko 🙂 a to vzhľadom na to,že isto porodím pred termínom je alarmujúce 🙂 tak teraz v týchto dňoch riešim čo mi chýba ešte. Doktorku mám tú istú čo majú aj staršie deti. A kam rodiť? chcem Martin,ale vzhľadom na uzáveru strečna záleží kedy pôrod začne. žilinu beriem ako poslednú možnosť. rodila som v martine,čadci a banskej štiavnici
@n161109 ahoj ja mám termín 22.12. Buduci týždeň idem na antolsku prvý krát. Tak sa možno v pôrodnici stretneme 😊
@seliselka Ahoj, ja som mala po prvom porode problemy, ale presli mozno tak po roku. Teraz mam termin v decembri, tak tiez sa bojim, ci sa to nevrati. Mne pomohla taka masticka z dubovej kory. Drzim palce
@elzika dakujem za nazor,momentalne je KP a tiez povedal,ze ma ubezpecuje,ze porodime aj opacne prirodzene. Ale aj ja verim,ze sa este otoci (prvy syn bol cely cas hlavickou dolu). Drzim palce,nech to dobre dopadne a nech si rychlo fit,ak bude cisarak,nech sa mozes cim skor naplno venovat babatku 🙂
@gabuliatko115 ahoj to verím ze uz nie hihi jedine ze by si rodila skôr uz je to len dva týždne a vcera som mala pocit ze si dám odrezat chrbát 😢 strašne ma bolel ale strašne no je pravda ze som toho veľa urobila a mozno preto 🙂 a do poradne chodím v stredu 🙂
@n161109 ach jo tak hlavne nech ta uz nebolí. Ja uz cakam 3 babatko. Druhu som mala v 37 tyzdni tak dufam ze toto tretie sa nebude ponahlat 😊
baby pred troma dnami som si vsimla ako hrozne mi opuchly nohy nieje uz ani kosticku na chodidlach vidiet a chodidlo sa mi zlialo s lytkom ... vyzera to hrozne ... vcera vinove obklady trosku zabrali ale je to naspat ... ako ste na tom vy ?
@gabuliatko115 a kde bývate ? V Petržalke ? 🙂 hľadám s kým budem chodiť kočíkovať 🙂
@stofkana mne tiež opuchli nohy - chodidlá. normálne nosím topánky veľkosti 38 alebo 39, teraz sa od leta do žiadnych topánok nezmestím, čiže na zimu som kúpila nové a musela som kúpiť veľkosť 40! pričom na pohľad nepôsobia nejak veľmi opuchnuto, ja to hlavne vďaka topánkach registrujem... a aj prsty na rukách mi už dlhšie opúchajú - preto už nenosím prstene. ...lekár mi ale nohy pozeral a nekomentoval to, tak asi je to v norme.
@librarian to mam taktiez ako ty topanky o cislo vacsie ale mam pocit ze ked pojdem do porodnice tak uz v papuciach 🙂 ... a ruky nooo obruvku uz mesiac nenosim a prsty na rukach ani necitim su stale strpnute ... na to som sa pytala lekara povedal ze to je syndrom karpalneho kanalika co znamena u tehotnych ze je zena zavodnena a tym jej stahuje tieto kanaliky ...ale poviem vam je to neprijemne ... neskutocne sa uz tesim na porod a na maleho nech uz je von .... ano tehotenstvo je zazrak neskutocny ale nepatrim medzi zeny ktore nic neboli nepribrali a este aj v 9mesiaci nosia ihlicky 🙂 ... a to je nase orve som zvedava ako to bude pri druhom ... 🙂
@n161109 daleko som ze zahoria Borsky Mikulas. Kocikovanie nam asi nevide. A toho sa trosku obavam 2 porod trval pol hodku skoro so vsetkym tal aby som to stihla. Mozno sa ozaj stretneme v porodnici 😊
@stofkana prsty mám aj ja stŕpnuté - počas dňa trochu, no v noci je to hrozné - bolia a ohnúť ich je problém. a presne! tiež sa už neviem dočkať pôrodu. síce som nemala nejaké vážne komplikácie (a bábo je v poriadku), no takmer 7 mesiacov prevracaných, pálenie záhy, opuchy, upchatý nos, tŕpnutie prstov, problém s dýchaním, kolená ma hrozne bolia... proste žiadne romantické, filmové prežívanie tehotenstva v štýle, že rastie bruško a nič okrem toho. a tehotná v eufórii a smutná po pôrode, že jej chýba tehotenstvo. 😀 ja budem mať cisársky, len ešte neviem termín. no bude to skôr ako ten oficiálny dátum pôrodu, tak sa teším, že sa to už kráti. 🙂
@gabuliatko115 pol hodinu ? Akože od prvej kontrakcie ? Tak to gratulujem 😉 mne to trvalo 4 - to som si hovorila ze ako super 😉
@stofkana nie, ja som vedela už pred tehotenstvom, že ak budem tehotná, bude cisársky. mám neurologickú diagnózu, čiže lekári hneď rátali s cisárskym. preto ani nejak nestresujem, proste som rada, že mám ako porodiť a nerozmýšľam, čo by bolo keby. 🙂 napriek tomu sa aj ja samozrejme obávam pôrodu... že to budú nepríjemné pocity, keď mi budú rezať brucho... ako to budem potom zvládať, či mi bude zle... ako sa bude jazva hojiť... ale zvládli to iné, zvládnem aj ja. 🙂

ahojte 🙂 mam termin 6.12 alebo 4.12 v BA antolska cize uz len 2,5 tyzdna 🙂 je tu mamicka s podobnym datumom ? 🙂