Termín pôrodu júl 2016
Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉
@lucita2707 Malinký 😢 no aspon niečo pribral, horšie by bolo keby vôbec, alebo keby schudol....Neprestali ti dávať náhodou magnézium? Vraj od neho trošku rastú detičky... Ja ani neviem či malá ratsie a je v poriadku, lebo na poslednej poradni doktor počuval len srdiečko, ultrazvuk nerobil, tak som zvedavá na najbližšiu, idem až 1.6. ach...
@lucita2707 ak malinky takmer nepribera a tym ze neprodukuje moc sa mu neobnovuje plodova voda znamena to ze by mal ist von. Drzim palce. A v ktorom tyzdni ste teraz a kolko vazite? Este raz drzim palce.
@renulka111 sme v 32tyzdni. Vraj plodovej vody mám dosť. Čiže drobec musí cikať. Ale vraj má jednu obličku ako keby menšiu spomínal aj močový mechúr že je zväčšený o 2cm..ale že on by z toho paniku nerobil. Tak neviem no čo bude dalej
@adusqua neberiem už magnézium. Len v tabletkách ale sestrička vravela ze to onicom tabletky že najlepšie sú infuzie. Ale tak o tom rozhoduje lekár. Len utrogestan berem. !aký !a zväčšený mechúr o 2cm. Zmenšenú ladvinu trošku. Ale to mam ak ja..myslím že bude mať problémy ako ja v detsvte
@renulka111 minule mi za 2tyzdne pribral necelých 300g..teraz za týždeň aj pár dní len 50g
@renulka111 drobec váži približne podľa lekára 1358g a sme v 32tt
@lucita2707 ja len ze aj my sme stale sledovane bo mame zavadu placenty a povedal doktor ze ak prestane rast alebo ubudne vody - to ze prestala cikat, tak ide von. Ale asi teda zavisi aj od diagnozy. Nechcela som lakat.
@renulka111 Ako všímam každá máme problémy. Ja beriem každý názor. Som rada že niekto reaguje annapise čo si myslí alebo či náhodou niečo podobné zažíva či zažil. PLODOVA vodu máme dosť. Ale mechúr je zväčšený a ladvina trošku zmenšená. Ale s tým sa vraj nedá robiť nič. A že oni to nebudú riešiť lebo teraz je základ neporodit lebo je to skoro a sme otvorený na 3
@renulka111
@lucita2707
Držíme vám obom palčeky. Verím, že všetko dobre dopadne.
Kolegyňa mi vravela, že im sa v rodine narodilo 500 g bábätko a teraz je s nej krásna princezná 🙂
Ja som bola v stredu v strese. Mala som veľké sono. A doktor len prizeral na monitor nič nevravel, ale vyzeral nejak nespokojní. Pozerám ja na monitor, nič nevidím, len že niečo meria. Bábätko nevidím no hrôza. Až potom mi povie, že tento týždeň nejako babence nespolupracujú a nechcú sa dať fotiť.. Budem sa už musieť začať pýtať, lebo ten môj Dr. takmer nič nepovie. Iba keď tam mal praktikantky bol výročný. To zas hovoril o všelijakých možných vodách a až potom ho napadlo povedať, že ale náš malý má všetko v poriadku.
@trubi to tak lekári. Nič nepovedia to sa všetko pýtať musime. A hlavne pripomínať im veľa vecí..lebo hlavne tu dosť zabúdajú. Ako keby som nemala dosť na hlave svoje.
Ešte že unteba všetko oki. Som rada. Len dávaj pozor na seba a šetrí sa hlavne. Fakt to neni sranda.
Ja dúfam že budeme oki a dakujeme za každý deň
@lucita2707 ako super, ze im musíš ešte aj pripomínať ☹
Konečne som sa dočkala a od piatku mám už dovolenku. Dokonca aj hypo je už schválená. Takže už môžem riešiť kde budeme s drobcom spávať a chystať veci..
Neverím tomu, ale už máme aj meno vybrané. Konečne dráhy súhlasil, že môže byť po ňom Miško. Ja som mala vždy vysnívané meno Michael ale dáme radšej normálne Michal 🙂
@trubi Ťa vidíš to. Majú toho ,,veľa,, musím miest aj za nich.
Super keď si už takto má tom. Pekné ti to vychádza. Už to bude lepšie a lepšie. Michal je pekne meno 🙂
Ešte poprat veci zariadiť sa ale nezabudnite aj oddychovať bacha na svoje zdravie. Pomaly ďalej zajdes. Neplas sa 🙂
@lucita2707 ďakujem za rady 🙂 ja sa našťastie neplaším, aspoň zatiaľ 😉 ale mama sa má zrejme snaží vyplasit, začala otravovať nech si zazmluvnim porodnika. Aj teraz volala, že jej zas niekto vravel, že je úplne iné keď máš niekoho zazmluvneneho..
Ako sa vám s malinkym darí? 🙂
ahojte babulky.idete niektora rodit na kramare?ja zacinam 32.tt a krati sa nam to vsetkym 🙂. a pomaly sa chystam vybrat si lekara na poradne od 36.tt. mate uz niektora vybrateho z kramarov pripadne viete poradit cislo dveri?a idete riesit zazmluvnenie?ja som mala prvu sekciu pred 3 rokmi ale netusim co ma caka tento krat.chcem mat hlavne istotu ze ja aj malinka budeme vporiadku.tak zvazujem ci si zaplatit porodnika alebo to nechat na nahodu.
@trubi s nami je to tak že zo spodu som už úplne pripravená rodiť. Už len čakajú kedy praskne vak a potečie PLODOVA VODA. Vraj vydržíme maximálne 2tyzdne s takým nálezom. Horšie je že ma!e vraj hraničné plodovej vody. A drobec má zväčšený močový mechúr a dilataciu oboch panviciek. Aj by ho vybrali už radšej von ale ešte je malý..to že vraj má za dôsledok málo vody a porucha s obličkami že vlastne pomalšie rastie. Už sme 33+1tt a váha 1400g ☹
Už mám dosť. Si myslím že asi von by mu už aj lepšie bolo. Možno aj preto sa otváram že vlastne mu neni dnu dobre. Veď už som na 4cm otvorená. Hrdlo už spotrebované. Už ozaj len čakáme kedy do príde. Lezime a sme v očakávaní kedy to príde. Ahhh
@pampulienka ahoj, ja idem na Kramare. Lekara necham na nahodu tak ako pri malej.podla mna je to zbytocne.
@ivana534 ty si dva tyzdne predomnou 🙂 aspon podla terminu zatial.uz vies ku komu pojdes na poradne?hod mi potom info prosiiiiim 😉 som niekde citala ze renovovali oddelenie ale neviem ci standard/nadstandard...nevies nahodou?
Ahojte😊 Ležíte už niektorá v nemocnici? Konkrétne Antolska, riziková gyn.porodnicka? Niekto na pokec na balkon? Unudim sa😢
Ahojte som35+4. A malý má vahu vraj cca 2070g... Nieje to málo?
@pampulienka ja idem tiež na Kramare a tentoraz si nebudem zazmluvnovat Dr. Prvýkrát som mala,ale teraz si myslím, že je to zbytočné
A renovovali oddelenie,ale ja si určite dám nadštandard. Mám radšej kľud a myslím,že 2 maminky s bábätkami stačia na izbu 😀
@tinceska9 aj ja planujem nadstandard 🙂 pozeram ze sme rovnaky tt tak sa mozno zideme 😉
@tinceska9 prvy porod si mala normalny ci cisarak? a prerabali aj nadstandard nevies? kedy planujed ist na tie ambulky na kramaroch - vyber poradne od 36.tt + monitor?ja buduci tyzden mam este poradnu u svojho a planujem tam zbehnut pozriet.
@kissocka podla mna je ta vaha ok.moja mala v 32.tt mala 1570 g.ta vaha je odhad nie uplne presne a babatko teraz zacne naberat na vahe.takze podla mna zbytocne to neries.urcite by ti povedali keby to je malo a nieco nie je ok.a babatko mozr mat okolo 3kg a to hravo priberie este do konca 😉
@lucita2707 Ahoj. To verím, že už chceš mať za sebou. Možno už je aj maličký na svete, kým ja odpíšem.. Snáď aj áno, keď ako píšeš už mu nie je v brušku dobre, veď sa narodili aj menšie detičky. Ako ste teda na tom?
@pampulienka rodila som normálne a vtedy už bol nadštandard prerobeny. Teraz davali do poriadku oddelenie a tusim aj sály. Neviem kedy pojdem, poradňu mám ešte 16.6. A ako myslíš výber poradne + monitor? Ja som myslela,že to stále funguje tak,keď si nevyberies porodnika/nezazmluvnis, tak idem automaticky do tých posledných dverí,na 1.posch (neviem číslo)...
@trubi Ešte je v brusku chlapček. Má 1506g. Ešte stále je to málo ale tak nedá sa nič robiť. Dnes sme podľa MS 34+2tt..podľa USG 32+5tt. Nič nového ani nemáme. Lezime stále. Hrdlo mám už spotrebované. Otvorený sme na 4cm. Hlavička nalieha dosť. Čakáme. A na usg nám ďalší lekár povedal že malý má polycysticke obličky ☹ mne to naozaj tak príde že on čím dlhšie bude dnu tým viac komplikácií mu pribúda . ale ešte máme ťahať. Vlastné ja môžem začať rodiť kedykoľvek. Fakt sa už len čaká na odtok plodovej vody. Takže tak no. Už by som to aj chcela mať za sebou. Čím ďalej tým viac som nervózna
@lucita2707 Ale to je hlavné, že ešte stále ste vydržali 2v1...Cipana šak to už vyše mesiaca ste v nemocke že? No a tie obličky malinkého, to mi je ľúto, ale treba si povedať sú aj horšie veci a dajak to zvládnete.... Držím Vám palce nech všetko dobre dopadne
@adusqua tak držíme sa zatiaľ. Noo už som v nemocnici vyše 5tyzdnov. Tie obličky ka najviac trápia. Už ma uklufnuju že koľko krát deťom v brušku diagnostikovali cystu na mozgu kade tade a nakoniec sa vstrebali vymyslí. Ja dufa!m že zmyznu alebo že sa len pomýlili.
@tinceska9 ja som mala pri prvej znamu na poradnu tiez na 1.poschodi....ale v tych poslednych dverach je ten ctg monitor co pojdeme raz za tyzden.a neviem ci oni nam povedia co a ako ku komu...oni robia iba monitor a s tym vysledkom potom treba chodit ku niekomu este.mozno sa mylim...ja sa spytam 9.6..mam poslednu poradnu u svojho gyn.

Tak nepýtala som sa lebo som bola úplne v šoku.
Vraj teraz by mal naberať aj 200g vraj na týždeň. Že tieto posledné mesiac rapídne má váha stúpať..no u nás nič. Ako minule za 2tyzdne pribral necelcyh 300g..a teraz za vyše týždeň len 50g