icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

bibi8
16. jún 2016

Ahojte baby predvcerom ma postipala osa do chodidla mam to cele napuchnute a zacervenane, mozem si davat vinove obklady ? Tie mi tusim pred tehu vzdy zabrali. Octanova mast octove zabali cibula nepomaha

syra
20. jún 2016

Ahojte žienky 🙂 už sa nám ten termín blíži, máte aj vy občas obavy ako to celé dopadne. Ja ako prvorodička sa občas obávam ako to zvládnem, ale tak nejako musím. Doktor mi povedal, že malý je už na pôrod pripravený, hlavičku má dole, tak snáď to bude bez komplikácií. Až na tie opuchnuté nohy :( tie sa mi vôbec nepáčia. Máte niektorá podobné problémy? 🙂

trubi
21. jún 2016

Ahoj 🙂 závidím ti, môj je vytrvalo zadkom dole.. A nohy, pripadám si ako Fiona zo Shreka, samozrejme keď bola zelená 😀 ale môžme byť rady, že nemáme iné problémy 😉

trubi
21. jún 2016

@lucita2707 ahoj, čo máš nové? Ešte sa držíte pokope? Dúfam, že všetko v poriadku..

katka1981
21. jún 2016

@bibi8, mozes, aj Zodac sa moze

simba
21. jún 2016

Ahojte budúce mamičky 😀 predpokladám, ze uz pomaly chystáte výbavu a k nej patrí aj kociarik. Dovolila by som si Vám ponúknuť úžasný ľahký kociarik s množstvom príslušenstva zn Jane Rider strata v top stave. Viac foto nájdete v mojom bazariku. Na cene sa vieme dohodnúť.

lucita2707
21. jún 2016

@trubi ahoj. No už som celá rozladena. Precitlivenosť som veľmi. Každý lekár mi iné hovorí. Jeden sa rozhoduje ukončiť tehu ďalší že netreba..podľa jedného lekára super váha všetko podľa ďalšieho zaostávame mesiac..podľa inej lekárky zlé vypočítaný termín..joj hrozne. Chcem to mať za sebou :'(

trubi
21. jún 2016

Strašné, že sa nevedia zhodnúť..
Želám ti aby si sa už mohla tešiť..
Ale zrejme je malinkému v brušku dobre.

simonkabianka
27. jún 2016

ahojte ja mám termín 19.Júla tak sa rada k vám pridám ak môžem 🙂 sme v 37.tt a už to každú chvíľu čakáme aj vy ste v tomto týždni schudli? Ja áno 2 kg. a počula som že je to pred pôrodom normálne aj moja mamina vraj týždeň pred každým pôrodom schudla. Myslíte že to znamená že už môžem o týždeň porodiť? :D

mirell
27. jún 2016

@simonkabianka nie. Je to individualne.

mirell
27. jún 2016

Neviete nahodou ci postačí uzatrvoriť zdrav.poistenie pre bábo az po príchode domov z nemocky?obycajne sa to asi robi v nemocke ale mne švagor sa s tymto zaobera tak by som rada u neho. Dakujem

joyance
28. jún 2016

@mirell mne sa tak zda, ze na zdravotku mas s babatkom cas do 60 dni od porodu, ale tak cim skor, tym lepsie. Akurat matriku treba riesit do 3 dni

mirell
28. jún 2016

@joyance dakujem pekne.

simonkabianka
28. jún 2016

Inak baby budem mať úplne prvé dieťa tak iste pochopíte moju otázku ale ja fakt neviem od akého veku alebo váhy sa môže používať ten športový/golfový kočík?

mirell
28. jún 2016

@simonkabianka od pol roka cca.

pampulienka
28. jún 2016

@simonkabianka ked uz babo sedi.skor sa neodporuca.

katka1981
28. jún 2016

@joyance, do dvoch dni sa mas hlasit u pediatra od prepustenia z porodnice co ja viem

katka1981
28. jún 2016

@simonkabianka, no ked sa ti do vanicky nezmesti babo, tak ine ako prejst do sportiaku ti neostava a budes ho pouzivat ako vanicku uplne nalezato. Ja som golfac pri dcerke nemala a neplanujem ani teraz, ja golface neuznavam, pre mna su to hrkalky, kt. do nasho terenu nehrozia a ani na chrbticu nie su ok

katka1981
28. jún 2016

@simonkabianka, nie, pribrala som, ale pred prvym porodom som kilo schudla lebo som bola chora. To ci schudnes alebo priberies, nema na babatko vplyv, znizila si zrejme prisun kalorii. Ja mam v plane zhodit kilo 🙂

syra
30. jún 2016

Ahojte maminy. Od pondelka lezim v nemocke kvoli vysokemu tlaku. Vyskocil mi nahle na 150/90 a az dnes sa drzi okolo 130. Je to tu hrozna otrava. Zatial ine komplikacie nemam, skor tu chytim depku :(

trubi
30. jún 2016

@syra ja pôjdem tiež v pondelok kvôli bielkovinám + opuch + trocha zvýšený tlak..

adusqua
1. júl 2016

@lucita2707 Ahoj lucitka, tak ako sa vám darí? 🙂

sharff
1. júl 2016

No dievčatá hlásim sa po dlhšom čase, ale boli sme v nemocnici a tiež sme si prežili svoje. Ale už je všetko v poriadku. Dnes má náš malý Filipko už dva týždňe. Chcem vám všetkým dať jednu radu, nepodceňujte svoju intuíciu, a to hlavne ohľadom bábatka. Mne neverili, keď som mala zlý pocit z toho čo sa deje, až pri sekcii mi uverili. Ale chvála Bohu všetko dobre dopadlo. Držím vám všetkým pršteky, aby to aj u vás všetko dobre dopadlo a aby ste sa mohli tešiť zo svojích ratolestí tak ako ja. 😎 😎 😎 😎 😎

simonkabianka
1. júl 2016

@sharff gratulujeeem 😊 a máš veru veľkú pravdu 😊 aj ja by som už najradšej malú držala v náručí 😄

adusqua
1. júl 2016

@sharff a čo sa dialo že si mala zlý pocit?

sharff
1. júl 2016

mna prijali 13.6.s tým, že mi urobia hneď sekciu, hlavne kôli tomu, že som už od 36tt mala prezretu placentu a maly mal ctg ako by v kuse spal a k tomu som bola po 4 sekcii. Lenže keď ma prijali, začali moju sekciu odkladať zo dňa na deň. V utorok ma začalo bolieť v podbrušku v stredu už mi striekala bolesest do celej maternice. Reakcia na to bola, že je to normálne , ved som už po 4.sekcii. A to som ju upozornila, že mám vysoký prah bolesti. Vo štvrtok prišiel lekár oddelenia, ktorý mi odporúčal ukončiť tehotenstvo ešte v utorok a neriskovať cakanim. Bol v soku, ze to este nikto neukončíl. Bol za primárnou , ktorá potom zmenila názor a naplánovala ma na piatok ráno ako prvú. Skončilo to komplikovanou sekciou, pri ktorej sa zapotili všetci lekári. Pred sekciou mi ešte povedali,že po mojej sekcii otvoria šampanské a budú oslavovať. Robili ma takmer 2hodiny. Maly začal síce hneď plakať, ale keď ho priniesli na oddelenie,tak im kôli dlhej anestéze prestal dýchať. Naštastie je v poriadku a ja tiež.

cajenka
1. júl 2016

Pane boze pretrpela si si svoje sharff ale chvala bohu obidvaja ste v poriadku.Ja sa tiez obavam porodu neviem ci pojdem na sekciu alebo spontannem?Len s toho dovodu ze prvve som mala sekciou maly bol zle otoceny a teraz som v 35tt a maly je dobre otoceny tak neviem.Dievcata nemali ste taky problem? ☹

sharff
1. júl 2016

@cajenka ak je teraz dobre otočený, tak by sa z veľkou pravdepodobnosťou už otočiť nemal. Ale keby aj, tak neriskuj a ked budu chcieť spraviť sekciu, tak sa nebráň. Hlavne nech je bábo aj ty v poriadku. Ja som mala ináč prirastený močový mechúr k maternici. a ked ich oddeloval, tak musel dávať pozor na to, aby malému nezarezal do hlavičky. Lekár zo zlatými rukami. Zvládol to na jedničku.

cajenka
1. júl 2016

No sak prave ned sme v poriadku . Len neviem ci pojdem este druhy raz na cisarsky ale pravdepodobne spontanne kedze je hlavickou dole si myslim ,pretoze som sa pztala moje dr a povedala ze to posudia v nemocnici ci pojdem sekciou alebo nie len mam otazku ci nenastanu komplikacie spontannou cestou ak by sa rozhodli ci je to mozne pretoze kazdy lekar ma svoju mienku a ja uz som salena z nich.

sharff
1. júl 2016

@cajenka Kedy si mala robenú poslednú sekciu? Koľko máš rokov ? A koľko detí ešte plánuješ?