icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

janka_k
9. júl 2013

@slavka_a_maros mne bolo povedane ze 20e aj sono aj nieco dalsie

janka_k
9. júl 2013

@hobit ja idem sem, predpokladam ze tam je iba jeden
http://strecnianska.sk/taxonomy/term/41

katuska54
9. júl 2013

@janka_k ja chodim k jagerovej. a ten dr. ortoped je super. mas kontakt nanho? ak nie,poslem ti 🙂
balit musime 2 mesiace a potom na kontrolu ☹

katuska54
9. júl 2013

@slavka_a_maros 20€. ja som radsej zaplatila ako sa tralagat s malou niekde. a este ked ona musi papat kedy si zmysli.

katuska54
9. júl 2013

@hobit dr. gajdos 0944235586 a je tam iba pondelok a stredu.
pondelok: 9:00-17:00
streda: 15:30-18:30
a plati sa 20€

slavka_a_maros
9. júl 2013

@katuska54 no ved presne kvoli tomu kojeniu, tiez to neviem predpovedat 🙂 a saskovat tam niekde s klobucikmi sa mi nechce

katuska54
9. júl 2013

@slavka_a_maros je to super,ze si objednana na presny cas a necakas ani minutu. a ten dr je sympos 😉 vsetko mi pekne vysvetlil a s malou sa tak pekne porozpraval 😀 a za cca 10 min. bolo po vysetreni.

hajatanufus
9. júl 2013

@hexina ty si podarena ze dat naspat do bruska. 😀 to ma este nenapadlo vidis 😀 no vies prve co sa moje deti naucili je odvravat 😠 a Rachelka sa tu prave hra s babikou ze akoze place tak som jej povedala ze nech da babike papat mliecko z cicky tak pozrela na mna ze neee chytila si cicku a zahanbene sa zasmiala 🙂 a Lucinka ked som estekojila tak tiez zobrala babiku a kojila tiez 🙂 mimochodom dve deti po sebe sa zvladnut da ale dvojcata ci trojcata by som ani ja nezvladla 🙂 u na sRachel bola nenarocne babo. Zo zaciatku sice vela plackala a v kociku nechcela spinkat ale ked trosku podrastla tak som ju zacala davat spinkat na brusko a vzdy potiahla tri hodky ale len v postielke. Vkociku vzdy revala hlavne kedsa nehybal ☹ ale to som vzdy pozerala ci je v poriadku a na noc som ju davala na chrbatik lebo som sa bala. No uzila som si to ale zvladli sme to. Je pravda ze mat prve je ine ako ked uz mas nejake starsie a k tomu babatko. A s tymi starostami som to myslela tak ze pekne starosti ako napr ze ides kupovat prve topanocky, neskor ides prvy krat do skolky, potom do skoly a tak to su uz vacsie starosti ale pekne a mile . Nas to caka v septembri. Lucinka nastupuje do skoly - tu sa zacina od 4 rokov akoze pripravka ale je to normalne v skole apotom od 5 rokov uz prva trieda. Takze teraz sme kupili Lucinke prvu uniformu. Tak si hovorim ze nedavno sa narodila a uz ide do skoly. No a samozrejme aj ine starosti . Napriklad zabezpecit chladnicku a skrinky v kuchyni aby tam deti nechodili a nevyrabovali chladnicku 😀 tak vsetko davam do hornych skriniek ale moje deti su prelhane zoberu stolicku a uz dociahnu aj hore. 😀 uff ale som sa rozpisala . Chcela som tym len povedat ze uzivaj si babatko co najdlhsie lebo ten cas utecie ako voda ani sa nenazdas spromuje a bude sa chciet vydat a z teba sa stane babicka 😀 a dakujem uplne sa mi zlepsila nalada a som rada ze sem mozem sem tam zajst (riesim nejake fin. Problemy tak som bola smutna a bez nalady ani s mm sa nebavim ) ale ked som si precitala ze malu si chcela dat do bruska tak som aj zabudla na problemy 🙂 tak vam vsetkym prajem krasny letny den a drobcekovia nech posluchaju

katkalubkova
9. júl 2013

Ahojte baby, chcem sa Vas opytat, aku stolicu maju Vasi drobcovia? Nas Matej kaka len raz za den, alebo raz za den a pol. Ale ma riedku stolicu, (no riedku maju vsetky deticky), ale skor len tekutu, taku hustu vodnatu a na zaciatku maval taku akoby s takymi malickymi hrudkami, myslim, ze viete o com pisem. Napiste mi prosim ci aj vasi drobcovia, tak podobne kakaju, akoby len hustu tekutinu, ktora sa rychlo vsaje do plienky. Dakujem pekne za ochotu!

milionova151
9. júl 2013

@katuska54 ja uz mam tiez molitanovy matrac. len mala mi uz zacina odmieta spat v postielke tak snad bola chyba v matraci...

hexina
9. júl 2013

@hajatanufus 🙂) dakujem 🙂 dufam, ze tie problemy coskoro vyriesite..som rada, ze som ta rozosmiala trosku 🙂).dnes v noci sme krasne spali...aj doteraz v podstet s nou nie je problem..som viac oddychnuta..uz sa to hadam zacina lepsit 🙂 tak to mas teda pekne deturence..to musi byt doma velmi veselo 🙂 a tak ako si napisala, urcite to vsetko tak rychlo zbehne ze coskoro zabudnem na starosti..ved ked si to tak uvedomim, zajtra su dva tyzdne od narodenia a mne to pride akokeby zbehli tri dni :D ach uz ked sme sa dali na tu cestu materstva tak uz to musime zvladnt no nie? so vsetkym co k tomu patri...drzim palceky

hajatanufus
9. júl 2013

@hexina dakujem 🙂 ano snad sa to poriesi 🙂 to je super sprava som velmi rada ze sa to zlepsuje 🙂 my sme s malym akurat dnes ukoncili znakovaci kurz pre babatka 🙂 neviem odkial si a ci nieco take mate u vas ale je to super vec tu v uk su rozne kurzy napriklad masaze pre babatka, kurz kojenia,ten znakovaci a podobne ja to velmi odporucam lebo tam je moznost stretnut sa s inymi maminkami a poradit sa navzajom a taktiez to pomaha babtkam. u nas v skupine bolo najmladsie 16 tyzdnove a najstarsi bol moj maly 🙂 nastastie sme to stihli kedze je to od 0 do 2 rokov. moj maly ma 19 mesiacov uz je to velky chlap 🙂 a furt osahava male babatka 🙂 a moja rachelka ma o mesiac 3 a konecne sa rozhodla ze nechce plienky ale gatky a zacala chodit na nocnik aj na wc tak dufam ze sa nam to uz konecne podari 🙂 sorry zase som odbehla od temy uz idem za detmi 😀 majte sa a pekne pokracujte v kojeni 🙂 mimochodom u nas v novebrovkach z 2011 mame tiez dve novorodeniatka tusim junove 🙂

misza1
9. júl 2013

vy platite za sono nozicek?!? nas objednala detska a neplatili jsme ani cent.

hexina
9. júl 2013

@hajatanufus jeej no tak tie kurzy su dost dobra vec to som pocula od kamosky co zije v uk, ze tam su vselijake komunity co sa stretavaju ...musim zistit ako to je tu u nas v Kosiciach 🙂 a co je to ten znakovaci kurz? tak drzim palec nech mala uz poriadne kaka ako velka dama :D drzte sa

slavka_a_maros
9. júl 2013

@misza1 to je nezmluvna sukromna ambulancia, tak asi preto

slavka_a_maros
9. júl 2013

Moje dieta dnes spalo dokopy asi dve hodky ☹ uz som zufala

misza1
9. júl 2013

@slavka_a_maros Osky sice pospal vic ale hlavne na prsu... uz jsem si myslela ze mame pokoj s kolikou, dosel vecer a zas hukoty.bojim se noci...

slavka_a_maros
9. júl 2013

@misza1 u nas je prso vyslovene nastrojom na jedenie, na ukludnenie ho totalne odmieta, asi kvoli klobukom 😒 no u nas je kazdy vecer takyto, hukoty 5 hodin. Vcera raz pomohlo zavinutie do ulitky, ale potom uz nie. Tak si drzme palce, aby sme mali pokojnu noc 😉

slavka_a_maros
9. júl 2013

Zapajaju sa vasi manzelia do nocnej starostlivosti alebo je to len na vas? Prebalit, nakojit, uspat...

hajatanufus
9. júl 2013

@hexina jeej ty si z ke? ja tiez 🙂 to su take znaky ktore robia deticky ruckami nieco ako posunkova rec pre hluchonemych ale toto su vacsinou znaky veci pre deticky napriklad jedlo mliecko flasa psik kacka a vselico ine je to take podarene neviem ci na sk a hlavne v ke nieco take je ale mamicky to mozu ucit deti aj same pomocou znakov z internetu a uci sa to takou hravou formou pomocou riekanie a detskych pesniciek s tym ze sa jednotlive slova aj ukazuju 🙂

jankastubka
9. júl 2013

@katkalubkova aj moja tak kaka.

jankastubka
9. júl 2013

@slavka_a_maros moje dneska tiez absolutne cely den nespalo, a chcela castejsie jest ako inokedy. Dufam, ze zajtra to bude zase nasa stara dominika, pokojna a spiaca.

jankastubka
9. júl 2013

@slavka_a_maros zatial sme vstavali len raz za noc a mame to podelene tak, ze manzel prebali a ja nakojim. Potom prve ranne kojenie uz robim sama a manzel este spi pred robotou.

katkalubkova
9. júl 2013

@slavka_a_maros zapaja, dnes v noci isiel spat o druhej a o 5tej vstaval do roboty! A teraz je este so starsim synom vonku, ale tak vychadzame si v ustrety obaja 😉

misza1
10. júl 2013

@delica nebyla nahodou tvoje mamina v telerane?

misza1
10. júl 2013

@slavka_a_maros tak noc byla podle obav.. co chvila spustil hukoty, ale mam pocit ze to bylo proto ze mel vcera moc dojmu...

hexina
10. júl 2013

@hajatanufus jeej no z ke som 🙂) sranda...no o takom som ani nepocula..no moze to byt zaujimave skusim daco o tom poguglit...

inac baby, mala dost vracka..asi kazde tretie kojenie a prudom...papa zvycajne len z jedneho prsnika cca okolo 15 minut..dosst z neho vypije...dnes papala z jedneho a o dve hodiny si pytala z druheho..nechala som ju az kym pustila bradavku...a zas hodila sablicku 🙂) a svokra mi vycita,ze jej davam vela jest..ze mam cakat tri hodiny..ze ma maly zaludok a sa prejeda..ale tak ja nechcem davat jest jak hodinky, ze kazde tri hodiny a drzat ju o hlade..podla mna aj keby nezjedla vela tak by vygrckala...toto druhe satie po dvoch hodinach bolo take neintenzivne..proste len sem tam posala a potom sa povracala...ach ..predtym v noci spala pat hodin a styri hodiny..vela nepopapala

hexina
10. júl 2013

@slavka_a_maros jaj tak malo spinkate? nasa sa tiez puci ako pucidlo reve..ale v noci sa nam podari ju uspat na styri hodiny...ale cez den je to tiez niekedy o nervy..drzim palce a musime byt silne! coskoro to prejde!!!

delica
10. júl 2013

@misza1 nebola, jedine, ze by mi nieco utajila 😀 😀 .
jaj, my mame za sebou prve ranne hukoty, dufam, ze nebude taky cely den......ach jo

misza1
10. júl 2013

@hexina vcera jsem byla na sezeni s laktacni poradkyni, jedna baba resila presne to ze mala grca ze se prejida a ta laktacni ji vysvetlila ze miminko se neumi prejist.ze grca kvuli zle poloze na grknuti a spani.