Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
My sme dnes boli na poradni a mame 62 cm a 5500g 😀 a desat tyzdnov stary je ten moj bimbusik...inak sme boli aj na ORL strihat uzdicku a uz od obeda sa kojime bez klobucikov jupiiiii 👍
@stanka2612 vidiiis; hlaaavne ze som ti to pisala pred 10-timi tyzdnami😅nemuseli ste sa tak dlho klobucikovat- mali sme to iste a to bud este rada ze ti mlieko neodislo za tak dlhu dobu uplne
Dievcata, ake mali vase babatka reakcie na ockovanie? Ja sa bojim uz teraz za malu a to ideme 28.6. Ak budeme zdrave...
@18lula4 myslela som inak na teba,ze tvojej to robili 🙂 no,ale asi som sa tesila moc skoro,lebo vecerne kojenie dal zial zas len na klobuciky...ale budeme skusat aj nadalej,pojde to 🙂 a nastastie,mlieka mam dost,musim obcas aj odsavat,co maly nestaci pit...
@18lula4 my ideme 27 🙂 tiez som zvedava,co bude...
@stanka2612 neboj, chce to len prax. Mne sa po strihnuti mala hned chytila, potom aj doma, ale na druhy den ako by utalo a zas to neslo tak davaj klobucik, potom sme zas skusili bez a islo to. Odvtedy sme herecky😊ono je to uz dost dlha doba, mne to laktacna vtedy vysvetlovala, cim neskor tym horsie, no ale on pride na to na co ma ten jazycek 😊😊
@stanka2612 inak kolko uz mas odsateho mliecka? Ja 25 sackov aventovych( oni maju take balenie) a asi 6 doziciek este. Rozmyslam ze i si este kupit 1 bal.tych aventovych sackov? Kua asi budeme kupovat novy mraziak len na mlieko😅kolko sa to uskladnuje? Pol roka? No neviem- neviem....
@18lula4 ja to nemrazim,nemam kde to uschovavat... Asi je to skoda,no mala som to v chladnicke tam to moze byt 24 hodin a potom som to vyliala...v mrazaku moze byt tusim pol roka
@18lula4
moji zatial nemali ziadne hrozne...tusim najstarsia mala raz po jednom ockovani tu noc zvysenu teplotu, ale ani sme jej na to nic nedali, bolo to tak 38 Celzia.
akurat vsetci byvaju po tom taki spavejsi, no ved maju slabu chorobu v tele de facto.
ja idem na prve ockovanie 22.6., tak snad aj najmladsi pojde v slapajach svojich surodencov 😉
Baby, držte sa nech vám to zlaticka zvládnu aj bez teplôt 🙂 nič naviac by som z očkovania nedávala, i keď odp mňa sú v týmto všetky rady asi zbytočné, mi neockujeme vôbec... Dneska ste bolo na poradni, 63cm a 5920g 🙂
No baby dnesny test ako si vysiel slabsie pozitivne tak uvidime ci nepride nakoniec aj ms.
Takze ockovanie sme zvladli na jednotku..ziadne teploty ani plac.. maly cely den vysmiaty a vecer zalahol a spinkal celu noc, len co si 2x cucol🙂 tak dalsie zasa v auguste..
Inac baby po 3 synovy mal rok sa nam tiez toto stalo ze najprv test silnel a potom dalsi bol bledsi a o par dni prisla ms.mozno to bude to iste aj teraz ked ten test nebol silnejsi alebo aspon ako vcera.a to bol z ranneho mocu.
@stanka2612 Stani ak mas vela mliecka opytaj sa na to v porodnici. Oni to vykupuju, pomozes druhym..bude k tebe po to chodit auto a este ti zaplatia za mliecko. Ja nemozem davat, lebo mi po cisare davali krv, tak rok nemozem davat mliecko
@18lula4 a kedy idete?ja som mu to hned chladila..som si kupila take gelove vankusiky v lekarni a tie som mu tam prikladala kazdu chvilu..no bala som sa tej teploty..nakupila som si cipky do zasoby, ale tak hadam uz je dobre..uvidim ako dnes..mozno uz pojdeme aj podvecer von🙂 tak vam drzim palce!!
@18lula4 to viem,len ja som si odsavala hlavne v zaciatkoch,uz sa to prisposobilo malemu...jedine minuly tyzden som par krat Odsala,ked v noci zacal spavat bez kojenia sest az sedem hodin,ale uz aj tomu sa moje prsia prisposobili...
@denca2d ideme 28.6. Ak bude zdrava a bude sa na brusku pekne drzat na predlakti 🙂 to tiez planujem studene obklady alebo vinne alebo octove...teraz 3 sme boli na poradni a uz mi doktorka hovorila ze co cakat a ze si pripravit cipky al.paralenovy sirup, no doma mam ten sirup tak keby co-pouzijem. A von nemozte chodit keby mal teplotu?
Baby co u nás zaberalo a čo doktorka odporúčala, octanovu masť na hrubo kdekoľvek je vpich a priložiť gazu plus obväz alebo pančuchy... Gabriel mal po tom vpichu pol pol stehna čierneho, iba som chladila, ten octan tam chýbal
@18lula4 aj ja sa strasne bojim..zajtra by sme mali dat proti rotavirusom ale mala je stale soplava tak nedame..pozdejsie ked uz bude zdrava..vsak sa to moze dat do šiestich mesiacov.. Ale za tie povinne ockovania sa fest bojim co bude..kurnik ale jednu vec nechapem.. Ked je to vakcina ktora sa picha malym detom tak preco nieje na 100% zarucene ze dietatu sa z nej nič nestane?! Ufff
@michaela2906 Michaela, vakcína proti rotavirusom je iba proti niektorými kmeňom, ak ich budem mať dostať, dostane ich aj cez očkovanie... To samé aj pri očkovaní -čiernym kašľom bolo nakazených viac očkovaných deti ako neočkovanych... A nemôže ti nikto nič zaručia preto, lebo do 6kg dieťaťa nakupujú x chorôb naraz plus hliník, ortuť, hliníku obsahuje 24 násobne než je znesitelne pre človeka, dokonca aj dospelého... Taká vakcíny obsahuje aj bunky potratenych embryí a ďalšie hnusy... Kukni si na nete pribalovy leták na hexu alebo iné vakcíny, nežiaducich účinkov tam máš až až a pod toto sa nepodpíše žiadny doktor...bohužiaľ...
Preto je to ozaj na zváženie...
Existuje aj poockovacia vakcína alebo rôzne detoxy a len sa modliť aby to nemalo následky.. A tie sa nedistavuju vždy za deň, alebo týždeň..
Ja sa modlím aby sme žiadnu z tých chorôb čo už nie sú aktuálne, neschytali..
Každopádne držím palce 🙂
@gabuchah ja som si o tom vela precitala a prave preto sa bojim...ale zase na druhej strane sa bojim ze nedám zaočkovať a aj tak bude zle..neviem to pochopit ze ked je to taky hnus ako to mozu davat detom..
A ktore vakciny idete dat alebo ste dali? Ten Prenar 13? Tam sa plati 12.71 a to mi doktorka pov.ze jeden a pol davky mi poistovna urcite preplati! Dam tu vakcinu..alebo davate tu zadarmo co je 10 zlozkova?
@michaela2906 tiez nechapem preco im to nemozu dat cez usta ako napr.proti tym rotavirusom!
@michaela2906 úplne chápem... Ako píšeš -dáš, že je a to veľakrát..
Nedáš -tiež môže byť zle...
Mňa presvedčil počet zdravých neočkovanych, dokonca kamarátka čo robí sestričku hovorila, že zaočkované dieťa dostalo osypky a priebeh bol ešte ťažší..
Nová miši, toje systém a systémy má rád všetko pod kontrolou... Vakcíny vyrába najväčšia firma glaxo, ktorá má toho oveľa viac a farmabiznisje najväčší biznis na svete...
Vedľa keď si len každy rodič kúpi po zaočkovani čipky a sirupy -toto uvádzam ako príklad...
Kedysi to nebolo tak škodlivé, dneska veľakrát prebieha testovanie, preto sa spisuju nežiaduce účinky a do karty číslo vakcíny...
Ale..
Ak si sa rozhodla ze ideš do toho, hlavne nemaj strach, to je najväčší nepriateľ.. Teda aspoň v rámci možností ho nemaj 🙂
@gabuchah a ked sa smiem opytat... Ked si odmietla ockovanie tak ta nahlasili na Ruvz?
@michaela2906 pri Filipovi -teraz ma 8rokov, keď som odmietla, nahlásila... I keď zo zákona Nesmie nahlásiť a zverejniť meno a údaje lekárske tajomstvo.. Môžeš jej aj dať tlačivo s prihlásením že si to nezelas a v prípade porušenia môže byť poskytovaná -doktorka...
Mne prišli potom aj výzva z hygieny, odvtedy už nič je to tretí rok..
Teraz netuším čo na nahlásila, alebo určite a ja som jej ani nič nehovorila, ale myslím zo určite...
A ak príde papier, Zasa budem požadovať nech mi niekto zaručí že sa nedostavia žiadny účinky a za sa obávam o život dieťaťa a zopár zákonov a prinajhoršom zaplatíme pokutu -zaujímavé že jednu zaplatíš, všetkoje OK a užívať ich nezaujimas...

@margarita @denca2d vo stvrtok idem znova k dr,tak mu to poviem a snad pomoze...