icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

akdalv333
22. feb 2017

@kiss999 kedy ma rok? 🙂 a mavas ho dost na zemi ze sa hra a tak? Ci je niekde v ohradke v kresielku? Je to asi dost kludne dieta co? 🙂 hlavne mu davaj priestor a nech sa hra na zemi obklopeny hrackami... niektorym detom to trva dohsie a uvidis casom 🙂 mozno sa niekto najde co povie ze by mal uz vediet to a hento, ale kazde dieta je ine 🙂 komunikuje uz ze robi aspon pa pa a tak? 🙂

jarkajozo
22. feb 2017

@kiss999 neboj on to vsetko bude robit hoc trosku neskor ...chlapci maju cas im to vzdy trva dlhsie ...☺ skus sa na poradni informovat ...motivuj ho hrackami a nechavaj ho viac na zemi ☺ nepozeraj hlavne tabulky kazde dietatko ma svoje tempo ked bude pripraveny vsetko to da ☺ uzivaj si ten klud 😁

kiss999
22. feb 2017

@akdalv333 rok bude mat 4marca prave ze malo co je na zemy bojim sa ho nechavat sameho bo on sa vie hodit tak do zadu z hlavickov aj mame psika a neverim mu tak ho nenechavam sameho ale v chodacke lety ----- ano vie pokivat mami hovori baba halo aoj ako ze ahoj ukazat vie nono tapi tapi roby

kiss999
22. feb 2017

@jarkajozo
no aj to je vtom ze pride dakto a povie ta moja us stvornozkuje vie sa postavit pri na bytku a je o 2mesiace mladsia na poradni som snim bola doktorka vravi ze nektore sa neplazia ani nestvornozkuju a sa postavia a chodia na poradni sme ukazovali ako vieme chodit za rucky krasne staval ne celu nozku prisli dme domu a na spicky haha

stanka2612
22. feb 2017

@akdalv333 skus ako ti baby radia nechavat ho co najviac na zemi...ak uz sedi,tak ho daj na nejaky koberec,popripade podlozku,nech sa tam hra,ak sa padov bojis...ak nesedi,tak ho daj na brusko a nechaj ho,on sa bude snazit sam 😉 moj tiez par krat spadol,zial aj na hlavu,aj teraz este obcas,no uz vie udrzat rovnmovahu,obcas sa mu vsak stane,ze kym ja k nemu skocim,uz je na zemi....trochu si poplace a ide dalej 😉 a ak tvoja dokina maleho videla a zdal sa jej v pohode,tak neries...deti maju svoje tempo,on to da,ked bude pripraveny...ja nemam rada tieto porovnavacky,ktore dieta co dokaze,kazde ide svojim tempom 😉

kiss999
22. feb 2017

@stanka2612 on sedi sam len on jakebi si mislel ze je na posteli ze sa hodi alebo ja neviem co no tak doktorka povedala ze kazde dieta je ine moze preskoci fazu stvornozovania a zacne chodit

jarkajozo
22. feb 2017

@kiss999 moj sa neplazil najprv sedel a stal a az tak zacal lozit nechvalim len poukazujem ako to mal naopak 😂 vobec nerobil to jak pisu tabulky 😁 vypocuj si ale jednym uchom dnu a druhym von ☺ on sa rozhybe len ma svoje tempo 👶 ked s nim chodis za rucky daj mu papucky a nebude chodit po spickach ☺aspon nas nechodil v papuckach...a ked Dr vravi ze vsetko v pohode tak je ☺ len daj malemu cas a motivuj ho ☺ bolo tu aj par fotiek od dievcat na stvornozkovanie skus pozriet par stran dozadu

jarkajozo
22. feb 2017

@kiss999 a skus davat za maleho vankuse alebo ak mas ja som davala dojcenecky vankus ze ked sa vyvratil tak nebuchol hlavu

kiss999
22. feb 2017

@jarkajozo ako dobre chcea som vediet ci niekto tak mal s babetkom ze zacal najprv stal as potom svornozkoval alebo lozil ... no povedala ale ked ja mam ako obavi zeby som nieco nezanedbala atak

kiss999
22. feb 2017

@jarkajozo
no musim to skusit s vankusmi

jarkajozo
22. feb 2017

@kiss999 nato sme tu aby sme si radili 👧👶

pahu
22. feb 2017

@kiss999 pocuj. Hlavne sa nestresuj. Moj synivec zacal chodit v 18-tich mesiacoch. Proste sa mu nechcelo.

Ked sa s nim hras na zemi, daj si ho medzi nohy chrbatik mu budes istit vlastnym telom. A co najviac na tvrdej zemi.aj nas osky machroval na posteli s na zemi sa rozplestil. A zrazu sa aj tam rozbehol.

Choditko by som mu teraz schovala. Aby si spevnil chrbatik ;)

denca2d
22. feb 2017

dievcata aķe topanocky ste davali krpcom ked sa zacali len stavat na nohy?moj este nechodi len stoji..

akdalv333
22. feb 2017

@kiss999 ja by som uplne teraz choditko odlozila, ani by som ho nedala sadnut.. nechaj ho lezkat na zemi co najviac, zabavaj ho motivuj nech sa skusa pretacat tahat cuvat hocico a pomaly ked pride ako na to rozbehne sa sam.. hlavne je dobre ho nechat sameho lebo ked mu budes "pomahat" choditkom a vankusom, nebude mat tak rychlo pevne svaly na vsetko.. kazde dietatko ide svojim tempom neboj, ochvilku bude zas popredu v inom... krasne ti uz rozprava napriklad ;) a ked dr hovori ze vsetko ok nemusis sa bat.. len ho nechaj nech na to pride sam a zacne ho to bavit neboj ;) este budes spominat ako ti bolo fajn ked nebol vsade 🙂

akdalv333
22. feb 2017

@denca2d zalzi od toho aku obuv chces pouzivat.. ja som za barefoot cize celokozene capacky alebo protismykove ponozky ;)

mnamkacik
22. feb 2017

@kiss999 za nas....my sme skor tiez sedeli a stali ako stvornozkovali...bala som sa kedze vacsina uz stvornozkovala...no zistila som ze Adamko si ide svojim tempom.... a potom bol jeden z prvych co zacali chodit.... treba tomu nechat volny priebeh....
Ako mantinely sme mali vankuse....vela zdaru😘

mnamkacik
22. feb 2017

@akdalv333 my tiez mame celokozene topanocky "prvnikrucky"

@kiss999 nam pomohlo na svalstvo a koordinaciu celkovo plavanie

jarkajozo
22. feb 2017

@denca2d ja som mu kupila v h&m take protismykove no na poflahe sa mu aj tak smykalo tak sme kupili klasicke ortopedicke papucky take aby bol aj kotnik spevneny.

stanka2612
22. feb 2017

@denca2d ja davam iba protismykove ponozky,nech sa mu nozka dobre vyvija...a na prve kroky chcem kupit "barefootove" topanocky,no az ked nude chodit,skor nie

denca2d
22. feb 2017

@akdalv333
@jarkajozo
@stanka2612 lebo ja som bola tiez za barefoot ale fyzioterapeutka mi nakazala ortopedicke a az nad clenky, len to sa mi nevidi, ved sa v tom nebude vediet chudak hybat🙄

usmiata25
22. feb 2017

@kiss999 Moja mala sa vobec neplazila. Sedi velmi pekne. Stoji len chvilku popri nabytku. Chodit zatial vobec. Ked som bola u dr. vravel ze ak do roka nezacne stvornozkovat radsej treba ist na neurologiu. Len ona ma potravinove alergie a vela veci nemoze papat a je chudunka. Mala som ju skoro stale len na gauci. Tak som si povedala ze ziadne take. Dala som ju na zem na kobercek a trosku s nou zacala cvicit cviky ako tu baby pisali. A za tri dni zacala stvornozkovat a driftovat po celom dome 😆 tiez sa hadzala dozadu tak som dala dookola vankuse. Raz hodila sipku dozadu a trosku sa buchla. Odvtedy uz sipky dozadu nehadze ☺ on sa nauci neboj sa

18lula4
22. feb 2017

@denca2d to som si myslela aj ja, ale nam tiez kazala neurologicka vysoke -clenkove-pevne, aby sa nespickovalo. Kupili sme zial jedine co sme nasli ze fajn a to elefanty v deichmane. Som spokojna a ked sa plazi, este sa jej aj paci to buchanie o podlahu😂

akdalv333
22. feb 2017

@denca2d a to preco? Mate nejaky problem?

jarkajozo
22. feb 2017

@denca2d ja davam malemu su az po konticek a som nadmieru spokojna ☺a bude sa vediet neboj moj v nich uz cupita jedna radost a to mam doma uz tretie 😂

akdalv333
22. feb 2017

@denca2d fajn prispevok 🙂 pripadne mozes skusit kontaktovat ju a poradit sa s nou 🙂 https://www.facebook.com/fyziomamatt/photos/a.1...

denca2d
23. feb 2017

@akdalv333 maly ide na spicky tak preto, cvicime aj vojtovku na to🙄

denca2d
23. feb 2017

@jarkajozo ja som kupila u nas v oc tieto http://www.obuvkovo.sk/produkty/detska-obuv/koz... ..ale zdaju sa mi tvrde na hranie na zemi, predsa este je viac na brusku ako v stoji..no vyskusame, musi si zvyknut

stanka2612
23. feb 2017

Aj ja mam doma jedny ortopedicke boty doma,no Lukas v nich nevie...tazko sa mu stvornozkuje,vstava,tie boty mu "zavadzaju"...

denca2d
23. feb 2017

@stanka2612 ved to som si aj myslela..vcera som mu ich doma obula a bol ako s gulou na nohe😀 ked ma ponozky tak on si ich furt natahuje, ma to ako plutvy..skusim mu pozriet este take papuce capacky asi..take cele makke..

jarkajozo
23. feb 2017

@denca2d Adamko ma taketo ☺ neviem si ich vynachvalit ☺