icon

Termín pôrodu marec 2017

ajja2017
4. júl 2016

Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂

dominini
22. aug 2016

@14nunu10 ja som doteraz brala tabletky na autoimunne ochorenie stitnej zlazy... Ale uz od januara citim ze mam uplne opuchnuty krk zvnutra, busenie srdca a teraz ked slm zistila ze som tehu tak som rychlo isla k lekarke a ta sa ma hned opytala ci nemam zvysenu funkcuu ze na pohlad mam zhrubnuty krk ☹ tak mi vzali krv ... ☹ a teraz sa bojim ze som vyse polroka brala mozno uplne zle tabletky ci to neposkodi plodik ☹

dominini
22. aug 2016

@14nunu10 keby som aj ja ten pripad a mam len to autoimunne ochorenie ☹ ☹ ☹

majamat
Autor odpoveď zmazal
dominini
22. aug 2016

@majamat dakujem za povzbudive slova..

14nunu10
22. aug 2016

@dominini neboj keby malo poškodiť plod,neudržal by sa ale by došlo k potratu a ak si ich tak dávno brala a malo by byť niečo zlé,tak by sa ti nezahryzlo ..neboj nastavia liečbu a bude to ok

ajana1
22. aug 2016

@majamat @domini ja mam ale znizenu funkciu a kazdych 6 tyzdnov chodim na krv aby videli ci mam dobre nastavenu liecbu. A mas to potvrdene endokrinologom alebo ti aspon brali krv na TSH, T4 a T3?

majamat
Autor odpoveď zmazal
dominini
22. aug 2016

@14nunu10 ty si zlata dakujem ti

dominini
22. aug 2016

@majamat mne obvodacka povedala ze to mohlo prejst s autoimunneho ochorenia do zvysenej fukncie. Krv mi brala aj obvodacka, a potom aj na endokrinologii volali do nemocnice nech mi skontroluju aj hormony v krvi. ake uz neviem hadam vsetko posudia ked som povedala ze som tehu...
@majamat a ta hypothyeroza to je znizena funkcia a hyper thyeroza je zvysena??

dominini
22. aug 2016

@ajana1 krv mi brali, hadam to preveria vsetko na kompletku

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
dominini
22. aug 2016

@majamat ja som dnes bola... len krv mi vzala a vo stvrtok sa dozviem ci ma zmonitoruje hned alebo az neskorsie ...

dominini
22. aug 2016

@majamat ja som v tom uz ozaj popletena.. uzivam euthyrox 112... na kontrole som bola min. rok kde sa mi davka zvysila.. A na kontrolu som mala ist 19 septembra ale z dovodu tehu som isla uz dnes... a cysledky krvy budu vo stvrtok a vtedy sa dozvieme co dalej ..

majamat
Autor odpoveď zmazal
clovek123
22. aug 2016

@majamat dcera ti ma nabeh alebo mala dake priznaky?

ajana1
22. aug 2016

@dominini ak uzivas eurothyrox Tak mas normalne hypotenziu a v tehu by ti mali dokonca zvysit davku. 115 mg je uz dost vysoka davka Tak ci jej nebolo vela ale zas by si mala problem otehotniet kebyze nemas spravne nastavenu liecbu

majamat
Autor odpoveď zmazal
kubinca
22. aug 2016

@dominini ahoj, tiez mam autoimun. ochorenie sz a teda hypofunkciu, pri kazdom tehu mi na zaciatku automaticky zvysili davku euthyroxu, pri prvom tehu som zacinala s davkou 50 mg, toto tretie tehu na 125 momentalne uz 137,5.. pri kazdom tehu sa mi to vzdy zhorsilo, ale nastastie štítna sa mi nezvacsuje, stiahla sa ... kazde tehu kazdych 6 tyzdnov kontrola na endokrinologii... keby si mala zle nastavenu liecbu, asi by sa ti nepodarilo ani otehotniet 🙂 neboj, nastavia ti liecbu a bude ok, aj tehu som mala všetky bezproblémové, kojila som aj s euthyroxom obe deti skoro dva roky ;)

dominini
23. aug 2016

@ajana1 ja neuzivat eurothyrox, ale euthyrox a doteraz som mala len autoimunne ochorenie nie hypo ani hyper.... Len ma moja doktorka podozrenie na hyper...

dominini
23. aug 2016

@majamat dakujem za to ze si si vcera nasla cas a si ma trosku poinformovala, aspon uz mam trosku poňatie o co ide .. Dakujem i este raz

dominini
Odpoveď bola odstránená
majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
ajana1
23. aug 2016

@majamat @dominini to ze ja uz si ten presny nazov nepamatam lebo ja som teraz na levo thyroxine kvoli tomu ze v Holandsku nemaju dodavky euthyroxu. Inak podstata je ta ze ak by si nemala spravne nastavenu liecbu tak sa ti ani nepodari otehotniet ;)

gemelos
23. aug 2016

Ahojte, neviete či v 11tt keď pôjdem na kontrolne sono môže byť pri tom aj manžel? Ono vtedy sa sono robí ešte "zospodu" sondou, tak neviem či je to vhodne 🙄 . Aké máte skúsenosti?

14nunu10
23. aug 2016

@gemelos ak to nebude vadit tvojmu mm tak mozes..A dr ta prikryje trochu ruskou a až tak zavolá sestricku aby z čakárne zavolala manžela ...aspoň náš tak robí,neviem ako to funguje inde

petkovamiruska
23. aug 2016

@gemelos ja som bola doteraz 3x na kontrolu a manzel bol vzdy so mnou dnu...nebolo mu to prijembe, ale ked videl bit srdiecko hned myslel na ine...2.9 ideme tiez na vysetrenie nosovej kosticky a ide so mnou...neviem sice ci zo spodu, alebo uz nie, ale zatial bol stale pritom.

hlasnicka
23. aug 2016

@gemelos ahoj moj manzel bol somnou ked sme boli v 13tt a doktor s tym nemal vobec ziaden problem. Povedal mu kam sa ma postavit a krasne poukazoval miminko. Takze si myslim ze lekar nemoze mat vyhrady ved ste rodičia obaja.

kacenka_1
23. aug 2016

@gemelos ja to inak nechapem... ved manzel ta hadam pozna zo spodu 🙂 tak nevidim preco by mu to malo robit problem.. a doktor ho musi akceptovat, ved ste rodicia. Moj teda zatial nebol so mnou, ale uz raz bol vo vnutri ked ma kvoli inemu vysetroval doktor zo spodu a len sa ma spytal doktor ze ci moze manzel ostat, ja ze samozrejme... vobec som to neriesila a ani muz...