icon

Termín pôrodu marec 2017

ajja2017
4. júl 2016

Ahojte,vie to už niekto,že to bude v marci? Ja som si v piatok našla dve čiarky 🙂

zuzanka4
30. nov 2016

@adelka177 ja som zo Ziliny tak asi tu i ked vsetky kamosky idu do MT alebo CA

snehovagula1
Autor odpoveď zmazal
petuskaa12
30. nov 2016

@snehovagula1 jasne, dam vediet. Ale verim ze len pozitivne vysledky nas cakaju 🙂

snehovagula1
Autor odpoveď zmazal
jajkuschon
1. dec 2016

Ahojte maminky, zháňate si pre bábätká do výbavičky aj niečo červené? Deku, plienky balvnené alebo oblečenie, prípadne šatku na nosenie? Počula som, že červená je pre novorodencov najlepšia, upokojuje ich omnoho viac ako biela. Tak som chcela vedieť, či si napríklad beriete niečo so sebou do pôrodnice na zabalenie novorodeniatka 🙂

14nunu10
1. dec 2016

@jajkuschon určite áno ...aspoň jednu vec aby mal drobec stále červenú na sebe ...

huahua
Autor odpoveď zmazal
ajana1
1. dec 2016

@huahua Inak mne sa skoro este nic ruzove ani nepodarilo kupit 😀 U nas prevlada mentolovo zelena, svetlomodra a siva 😂

huahua
Autor odpoveď zmazal
monilik
1. dec 2016

@huahua moja drobulka dedi po bratoch...nejdem kupovat nic.aj tak ruzovu nemusim...ked bude vacsia nech sa paradi 💃

nivea777
1. dec 2016

@jajkuschon ja viem ze zelena upokojuje a cervena je agresivna farba a vplyv na organizmus je zvysovanie tlaku.. takze na upokojenie babatka cervenu nie..ale odporuca sa cervena proti urieknutiu,ak veris na povery

ajana1
2. dec 2016

@huahua tak ja som Sa vcelku tesila Na dievcenske veci ale dobrych 80 percent je absulutne nepraktickych a iba na potesenie oka. A hlavne nemusim kadejake tie postavicky a precancane veci. Takze mam dost malo moznosti Na nakupovanie 😂

castor
2. dec 2016

@ajana1 ja som moju dcérku prvé mesiace obliekala do bodičiek a dupačiek. Aj tak to bolo treba prezliekať x-krát denne, keď si to ogrckala alebo jej špecialitou bolo, že bola prekakaná až na chrbte. Parádila som ju asi 2x - na Vianoce mala šatočky a raz na návštevu. Vždy som obdivovala ženy, čo mali na to energiu navliekať pančušky, mašličky... Zato teraz sa parádi aj sama 😀

jajkuschon
2. dec 2016

@huahua viem, že boli robené také "experimenty", že novorodencov balili hneď po narodení do červenej látky a tieto detičky boli omnoho spokojnejšie ako tie v klasických bielych 🙂

huahua
Autor odpoveď zmazal
jajkuschon
2. dec 2016

@nivea777 na povery moc nie som, skôr šlo o empirické pozorovania pôrodných asistentiek, že malinké bábätká sa v červenej ľahko upokojili, keďže aj v maternici mali do červena sfarbené prostredie, pripomínalo im to pobyt v brušku 🙂

huahua
Autor odpoveď zmazal
ajana1
2. dec 2016

@huahua ved to ze tie veci su krasne ale malokto si uvedomuje ze to mimco v podstate cely den iba lezi takze tie saty a sukne v podstate ani nevyniknu. Taketo budem riesit az ked zacne chodit 🙂

ajana1
2. dec 2016

@castor tak ja sa povazujem za lenivu matku a fakt ze nemam ani cas a ani naladu dieta cancat. Ani maleho som neprezliekala kym to fakt nebolo potrebne. Zvacsa sme to zvladli iba rano a vecer 🙂

rafaelsanti
2. dec 2016

Dievcata prosim mozte mi poradit kolko teplejsich veciciek ste nakupili velkosti 56 a 62?Myslim kabatiky,teple overaly a tak.Lebo ked sa nam malicka narodi bude este zima a ja vobec netusim kolko coho aby bolo dost a zaroven nech nekupujem nic zbytocne.Tieto mini teple oblecka mam v plane nakupit tu lebo tie aj tak nebude dlho nosit.vdaka😃

kacenka_1
2. dec 2016

@rafaelsanti ja cakam prve mimco ale som kupila po jednom takom tom teplom overali.. a povedala som si, ze potom dokupim ak bude treba, pretoze neviem ake cislo bude mat kolko a kym bude prtusik malinky aj tak von nebudeme chodit az neskor trosku...

ajana1
2. dec 2016

@huahua tak som Sa polepsila a kupila prve ruzove veci

ajana1
2. dec 2016
14nunu10
2. dec 2016

@ajana1 minas???😅

monilik
2. dec 2016

@ajana1 kde su tie ruzove??? 😀

castor
2. dec 2016

@ajana1 tak to sme dve 😎 Ja tiež prezliekam, len keď je to nevyhnutné, nejaké špinky a fliačiky vôbec neriešim. Musí to byť precikané, prekakané alebo total ogrcané, aby som prezliekla. Ja som normálne nechávala jedno oblečko na deň, večer, keď som okúpala som dala čisté na noc a tie prvé tri mesiace, keď som perinkovala to potom mala nielen na noc, ale aj na deň. Pyžamká som začala dávať až od štvrtého mesiaca.

monilik
2. dec 2016

@castor
@ajana1 ja tiez tak,kočky... prezliekala som len ked bolo nutné...no pri druhom synovi aj 10krat za den...reflux 😰 aj oblečenie som musela dokupit bo bol furt obgrcany a uz som mu nemala co obliekat.

monso2107
2. dec 2016

Ahojte tak dnes mam glukozovy test zasebou nedopadol dobre takze 7.12 idem na diabetologiu a budu opakovat test uz teraz ma napina stej vodicky 😝

14nunu10
2. dec 2016

@monso2107 ako to ze nedopadol dobre?? Zle výsledky? Vysoký cukor,či?

monso2107
2. dec 2016

Ano vysoky cukor 13,4 po dvoch hodinach takze si to musim ist zopakovat do nemocnice na diabetologiu fuj