icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

adel22
14. nov 2012

@slady Pozri, nezamyslaj sa nad tym tak....ak zajtra ides, zober si aj veci a uvidis, co ti povedia.....potom sa rozhodnes....mozes povedat ze ostanes ale chces cakat ked to pride samo....alebo simuluj🙂 ja by som to asi nevedela, lebo som porod este nezazila....ale tak taky herecky vykon zvladnes....aspon to oddialis.....a ak by uz aj doslo na lieky, napr. oxytocin- citala som, ze ak uz ti ho idu dat, malo by to byt v noci a poprosit o najnizsiu moznu davku a ak by sa to rozbehlo, infuziu hned zrusit....nemaluj certa na stenu, uvidis, ako to zajtra dopadne...
Babatko vie kedy je jeho cas....proste asi este nie je...tak nemysli na veci okolo toho....mysli na rozvijajucu sa ruzu- vraj to je pomocna vizualizacia ked chces aby si sa otvorila a rozbehla to🙂 jaj, niektore tie knihy su komicke...ale vraj to funguje...no neviem potvrdit🙂

slady
14. nov 2012

dakujem, potrebujem zjavne trochu ukludnit, na co je zvycajne vyborny moj chlap, ale obavam sa ze v tomto pripade je vystresovanejsi ako ja... mas pravdu, nech sa robi co sa ma, dako uz bude.

adel22
14. nov 2012

@slady alebo ma napadlo- chod si kupit ten ricinovy olej a na zdravie!

alyze
14. nov 2012

@vi3ka Držte sa, nech vám všetko dobre dopadne 😉

slady
14. nov 2012

no plánujem sa nadopovať sušenými slivkami, teplú vaňu, veľa čaju a bradavky a uvidíme či dačo z toho zaberie, toho oleja sa bojím, znie to dosť "violent" 😀

adel22
14. nov 2012

@slady No s tým olejom by som odporúčala začať min. na ceste do pôrodnice alebo v blízkom okolí🙂 Neboj, možno z tej vane pôjdeš rovno do pôrodnice🙂 uži si to!

cenculinka
14. nov 2012

kocky, dnes mi dr. robil sono a kedze ja som extremne zvedava, tak studujem vzdy vsetky papiere, co mi da a vsimla som si, ze maly je o 200 gr. chudsi ako bol minuly tyzden ☹ on je o 2 tyzdne mensi, ale zeby dieta v bruchu schudlo? prietoky su vraj ok, aj ctg je ok, tak neviem ☹ ach tie stresy ☹

alyze
14. nov 2012

@cenculinka Ahoj, nie si sama aj ja som tak isto zvedavá, no ale to schudnutie, neviem či môže schudnúť, skôr bymalo priberať 😖 a keď ti robil doktor sono, si sa nespýtala ?

cenculinka
14. nov 2012

@alyze no to som citala, ked som odisla ☹ ale pytala som sa, ci je vsetko ok a vravel, ze ano ☹ minule nameral malemu malu hlavicku, tiez to nekomentoval, len som to citala v papieroch, tak som sa na to dnes pytala a vravel, ze sa uz maly tazko meria, lebo je uz prilis dole a ta hlava sa teda presne odmerat neda, tak ja neviem, snad je vsetko ok ☹

alyze
14. nov 2012

@cenculinka Neboj, keby bolo niečo zle, tak by to to doktor určite povedal 😉 len sa ho na budúce všetko opýtaj čo ťa ťaží, aby si si bola istá. A to ti robil nejako teraz ultrazvuk v 38 tt ? ja som mala naposledy v 35tt a tiež nám tam vychádzalo o týždeň menšie bruško, ale povedal že je v norme a váha. V 32 tt bola 1690g, 34tt bola2012g a v 36tt 2690g a teraz už netuším koľko máme 😅

adel22
14. nov 2012

@cenculinka Mozno ti to zle pomeral...ze sa minule zmylil.....ale urcite babo nechudne...neboj! Mne tiez min. tyzden na sone povedali, ze ma mala 2660g, co sa mi zdalo dost malo....ved tie merania su nepresne, len orientacne.....vsetko je tak ako ma byt, inak by si domov nesla🙂

cenculinka
14. nov 2012

@alyze ja chodim na sono kazdy tyzden ☹ naposledy som bola dnes 🙂 a to nie je pre zenu mojej zvedavosti velmi dobre, lebo potom viem vela veci, ktore mozno nie su podstatne a zbytocne ma len trapia ☹ nas maly ma vrodenu vadu srdca, tak preto je o 2 tyzdne mensi, ja som mala minuly tyzden odhad vahy cca 2900 gr a dnes nieco cez 2700 gr. .☹ tak ale sa utesujem, ze keby naozaj nebolo nieco v poriadku, tak mi to hadam povie, resp. vzhladom na to, ze som v 38 tt, tak by to riesili minimalne hospitalizaciou, ak nie aj porodom, ci? chodim tu v BA na vysetrenia pomaly jak dochodca, stale nejaky iny lekar, stale nejake ine dvere a dookola vysvetlujem jak blba, ze co som, kto som a preco tam som ☹ tak ak nieco zanedbaju, maju po riti!!!

cenculinka
14. nov 2012

@adel22 toto je to jednine, na co sa spolieham, ze by ma nepustili domov 🙂 povedal mi len, ze pockame este tyzden a uvidime, ci dovtedy aj sam nepride na svet 🙂 uff, uz by aj mohol, lebo toho mame po porode este dost pred sebou, tak by som uz rada zacala, aby sme cim skor aj skoncili a mohli ist domov ☹

slady
14. nov 2012

@cenculinka pokoj, mojej kamoske povedal pred porodom ked jej meral babatko ze bude mat do troch kil a malo 4,5, takze tak k meraniam v brusku, pokial pekne citis pohyby a mate sa dobre a doktor sa neznepokojoval tak je isto vsetko okej, a mensia hlavicka pojde lahsie von 😉

sliwi
14. nov 2012

@vi3ka držte sa 🙂

alyze
14. nov 2012

@cenculinka neboj, všetko bude v poriadku, stres ti určite nepomôže, ani babatku 😉 určite by ti doktor povedal, keby nebolo niečo v poriadku a na budúce keď pôjdeš na sono, tak sa stále vypytuj, čo merá, či je to ok, ja som sa tiež musela vypytovať, inak by som nič nevedela 😉

cenculinka
14. nov 2012

dievcata a ako ste na tom s pohybmi? dnes sa maly vrti jak vrtula, ale vcera cely den pomaly ani tuk 😉 brucho mi tvrdne coraz castejsie, aj ma obcas pobolieva ako pri kramoch, ale inak nic 🙂 otvorena som na 0,5 palca, co je tiez nic 🙂 hlavicka vraj vysoko nalieha - to je inak tiez termin jak za 100 bodov - to je akoze vysoko, ci nalieha 😀 dohovaram malemu, ze 18.11.je nedela, tak by sa mohol narodit vtedy 🙂 pripadne 21.11. 🙂 nuz tak ale uvidime, ktory den sa bude pacit jemu 😀

slady
14. nov 2012

@cenculinka mne dnes tvrdne celý deň jedna radosť, zakaždým keď sa malá povrtí, respektíve, skôr sa naťahuje a tlačí už hlávkou dolu riadne, ale máme aj dlhé obdobia kľudu keď spinká. teraz sedím za kompom a prekladám a to sa jej teda vôbec nepáči, asi cíti, že pracujem tak protestuje, bude po mame 😀

alyze
14. nov 2012

@cenculinka to aj ja dohováram malej, že cez víkend by to šlo 😀 a pohyby, no ja sa nesťažujem, stále sa vrtí a hlavne večer, to je aj tvrdnutie brucha, aj poslíčkovia, dosť ma aj dole reže, ale teda fakt netuším prečo, keď včera gynekológ, povedal že som zavretá a že sa neotváram 😢 tak dúfam, že sa jej bude chcieť ist von..

alyze
14. nov 2012

@slady môže tvrdnúť brucho, aj pri pohyboch ? lebo aj mne sa zdá, že keď sa hýbe, tak mi stvrdne, ale skôr som to prikladala k tomu že sa tam vydúva 😕

slady
14. nov 2012

@alyze no mne zjavne môže 😀 len neviem či sa drobec mrví lebo mi stvrdne brucho, alebo či mi stvrdne brucho lebo sa drobec mrví 🙂

alyze
14. nov 2012

@slady no som s toho blazonko, ked ja neviem čo mam cakat a vsetko je take nové 😎

sliwi
14. nov 2012

no mne brucho tvrdne od včera večera tuším v kuse, sem tam bolesti v krížoch..zajtra idem do nemocky na kontrolu, ja by som ani neprotestovala keby sa to už rozbehlo.. dneska tiež asi teplý kúpeľ, sex... snáď to pomôže

slady
14. nov 2012

@alyze veď ja som to už tiež všetko zabudla a pri prvom to bolo všetko akési jednoduchšie... poslovia nechodili, iba mi rupla voda a dovi dopo, a pôrodnica za rohom a kopa času sa do nej dostať, lebo prvorodička - išla som trolejbusom 😀. Teraz mám namiesto 12 hodím na prevoz maximálne 3 (vraj), pôrodnicu hodinu autom, chlapa v práci, svokru čo mi hypnotizuje brucho a rozpráva aká je sklamaná, že malá sa ešte nenarodila, že ona to čakala tak pred dvoma týždňami a doktori ma spracúvajú na vyvolávačku... najlepšie by bolo keby som mohla porodiť doma, tak ako v ostatných civilizovaných krajinách, a bolo by po strese.

janulka327
14. nov 2012

@slady ahoj ja mam sice termin az 6.12.ale uz teraz myslim do predu co bude.pri dcere som ani neuvazovala ani nestresovala az potom ked som zostala po termine v nemocnici. termin som mala na 22.5 a mala sa narodila 12.6.a cely cas ma primar presviedcal ze mam zle vypocitany termin.chcem sa ta opytat preco si neprajes vyvolavat porod oxytocinom su to silnejsie bolesti ako bez?mne ho dali pri dcere ale nezabral.

adel22
14. nov 2012

@cenculinka A preco chces uz rodit? Ja este nechcem...resp. neratam vobec s tym, ze by to mohlo byt skorej....

A ake to je ked tvrdne brucho? mne este nic netvrdne...len ked idem von sa prejst, tak citim dole take bodnutia, ako nozom...je to dost neprijemne.....

cenculinka
14. nov 2012

@adel22 no ked tvrdne brucho, to je veeelmi vtipne 🙂 je to neprijemne jak slak, taky silny stah maternice, nebol to, len je cele tvrde ako kamen 🙂 a po chvilke to prejde, no a potom znova 🙂 mojej svagrinej napr. pri niektorom z deti, uz neviem pri ktorom, brucho netvrdlo vobec 🙂 tak bud rada, ze to nemas 🙂 maly je uz asi dost nizko, lebo chodim jak kacka a priserne ma boli lonova kost, v noci je pre mna utrpenie sa otocit z jednej strany na druhu 🙂 rano to uz neboli, ale kedze cele dni sa snazim byt v pohybe, tak potom vecer sa to takto prejavuje 😀 ja by som inak bola tehotna stale, je mi teraz fajn, aj napriek niektorym tym bolestiam, ale to sopm sa naucila, ze ako rano vstavat, ako vecer zaspavat a funguje to 🙂 brucho mam male, takze mi nejak extra nevadi 🙂 ale stale sa bojim, ci je vsetko ok, ci sa ma maly v bruchu dobre a tak a preto by som uz aj bola rada, keby bol von a basta 🙂 maly ma srdcovu vadu, po narodeni ho caka operacia srdca, tak pre nas je porod zaciatok boja a cim skor zacneme, tym skor skoncime ☹ samozrejme by som to nechcela na ukor jeho vyvoja alebo tak podobne, ale ak je uz pomaly pripraveny, vyvinuty ako ma byt, tak nech uz ide na tento svet, par dni uz nehra rolu 😀

adel22
14. nov 2012

@cenculinka Aha, jasne- rozumiem...verím, že to dobre dopadne....viem, že je to pre teba asi také nejasné všetko, my tu rozoberáme len pôrod a pre teba to s ním nekončí, ale berieš to tak, že vás to posunie ďalej....tak veľa šťastia prajem!

Tak to tvrdnutie mávam asi aj ja, ale to je len minútka...a to skôr keď sa tak babo natočí, že má čudnú polohu a potom sa dá normálne, ako má byť..🙂

cenculinka
14. nov 2012

baby, rodite niektora na kramaroch?

sliwi
14. nov 2012

@cenculinka ja mám brucho tuším už jak nejaký pivný štamgast, v noci nespávam čo sa len z boka na bok prevalujem, ako píšeš utrpenie.. a to ma ešte po nejakých dvoch troch hodinách v posteli začne bolieť a tŕpnuť ľavá noha, či ležim na pravom boku alebo na ľavom, takže si musím ešte aj na chvíľu vždy sadnúť alebo pochodiť po izbe 😒 ...