icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

weissrose
20. okt 2012

@slady ja sa velmi boji m ze to do nemocnice nestihnem :( mame to 2 hodiny autom a ja chcem aby mi dali epiduralku a aj ked uz mam spravene testy ze ju mat mozem, kym este zozenu anesteziologa :( to potrva :( moj priatel ssa rozpraval s kolegynou ze tiez chcela ist rodit kde aj ja a bala sa ze nestihne a dohodla sa tam z dokotom niakym ze jej to vyvolaju okolo termina ak dovtedy neporodi... takze rozmyslam aj nad tym ze aspon by to bolo bez stresu 🙂 ale nechcem nasilu babo von, myslim ze najlepsie je ked sa vypyta samo, tak uvidime 🙂

slady
20. okt 2012

@weissrose ja som pozerala zopar velmi dobrych dokumentarnych filmov o porodoch a kombinacia vyvolanie+epi nie je bohvie co, telo je potom z toho dost zmetene, najskor svihnes hormone na rozbeh, matrioska sa zacne stahovat ako diva a potom das epi, ktora ma opacny efekt, aj ked teda porod nezastavi ale spomali, po vyvolavacke su aj horsie bolesti, v pripade epi ti to nemusi vadit, ale ako vravim, telo je potom vraj zmetene a casto sa dostane do bludneho kruhu - vyvolavacka, epi, potom este viac hormonov na vyvolanie, potom zase daco na utlm a tak dalej az kyn nie je mamicka vycerpana a neskonci sa to cisarskym (to je asi ten najvacsi extrem ale zjavne aj take sa stavaju), takze ja by som to urcite nechala na babatku pokial sa da, ale zase vobec sa ti necudujem ze sa bojis ze nestihnes. A co sa tych bolesti tyka, svagrina velmi velmi velmi nechcela epidural ale museli jej vyvolat porod lebo uz dlho prenasala a vravela ze mala take neprijemne kontrakcie ze to nevydrzala a poziadala o epi, takze to muselo byt asi fakt dost neprijemne. Ja mam pocit ze nie som vobec pripravena, nic nemam pochystane, babysitting vybaveny, skratka keby to prislo teraz tak cele zle...

hanka123x
20. okt 2012

@slady ja osobne by som sa bez tej kavy z gauca ani nedvihla.. 🙂

hanka123x
20. okt 2012

@siposova ahoj 🙂 tak ako, uz je lepsie?

vi3ka
20. okt 2012

@slady ahoj, ja som mala vyvolaný porod+epi. epi som síce zo začiatku vobec nechcela, ale nakoniec som sa nechala na to nahovoriť, no neviem či mi nezabrala, alebo mi ju pichli už "neskoro", ale tie posledné kontrakcie ma neskutočne boleli. neviem ako je to bežne pri epi, či cítiš len tlak a bolesť nie, alebo ako, ale čo narobím? stalo sa. síce riadna pálka za to, ale hlavne že malá prišla na svet v poriadku.
a ešte moja súkromná rada: veľmi dobré pri ešte relatívne slabších kontrakciách je sedieť na fitlopte a húpať sa. to bolo niečo úžasné-vtedy to tak nebolí. najhoršie bolo keď chceli aby som ležala, aby bol lepší záznam bábatka-vtedy to bolo riadne čoro-moro. och dosť už o negatívnych zážitkoch, lebo sa ešte budete stresovať z porodu. musíme to všetky zažiť a prežiť, nič iné nám neostáva. už nech je november!!!!

slady
20. okt 2012

@vi3ka dobre vedieť, ja som pri prvom len posedkávala na posteli a potom som sa prechádzala, ale tentoraz sa chystám plne využiť všetko čo bude k dispozícii, už som velká 😀 mne najviac vadili tie vyšetrenia keď ti šmátrajú po krčku na koľko je otvorený, to bol humáč, a hej, švihnúť rodiacu ženu na pol hodinu na chrbát kvôli ozvám je tiež super... asi na nich budem tentoraz kričať 😀

siposova
20. okt 2012

@hanka123x ahoj , no je lepšie 🙂 pýtala som sa doktora čo to mohlo byť tak mi povedal že to boli kontrakcie falošne .... 🙂 a že už musim len počkať na tie prave 🙂

hanka123x
21. okt 2012

@siposova tak je fajn 🙂 ja som tiez vcera mala silne bolesti ako pred kramami, ale potom to preslo..myslela som ze dnes sa to bude opakovat, ale nic zvlastne sa nedeje..na prave kontrakcie si teda este musime pockat 😉

hanka123x
21. okt 2012

@vi3ka
@slady ani nehovorte s tym vysetrenim na chrbte kvoli ozvam..po 5 min. mi doslo tak zle, ze ma museli dat na bok a podlozit mi nohy 😒

slady
21. okt 2012

@hanka123x no ved ale sibnuti su, ako keby to nemohli robit automaticky na boku alebo nedajboze v sede, ved im to moze byt jedno...

weissrose
21. okt 2012

@slady no ja som to tak mala aj pri alexovi 🙂 najskor vyvolavacka potom espiduralka a ja som uz namala sil :( ale nakoniec sestricky sa mi zvalili laktami na brucho a sice to veeeelmi bolelo ale pomohlo 🙂 uvidim co mi zajtra povedia na rizikovej poradni 🙂 kedze som tam este neboila 🙂

weissrose
21. okt 2012

@vi3ka mam taky pocit ze ten prvy porod sme mali taky isty 🙂 mala som vyvolavacku kedze po asi 15 hodinach kontrakcii sa mi zacali inetrvaly zvecsovat a prestali byt konztrakcie take silne... no aj ked som epi nechcela musela som si ju dat lebo psychicky som uz nevladala amyslela som ze sa zblaznim :( a prva epi mi nezabrala a le nakoniec potom uz bolo ok, aj ked som mala pocit ze to nebol az taky velky rozdiel, ale som rada ze aspon trosku sa ulavilo 🙂 a tiez som sa hupala na lopte no bola som taka v strese ze som necitila rozdiel, len ako keby som to robila povinne 🙂 a ctg?? som myslela ze ma v ten den vystrie :( za ten den co sa maly narodil som na nom bola asi 5 hodin dokopy :( je to strasne ked mas kontrakcie a musis lezat na chrbte :(

slady
21. okt 2012

@weissrose hehe ja som nemala sil ani bez vyvolavacky a epiduralky, a tiez sa mi sestricka valala po bruchu, ked som to rozpravala kamoske - porodnicke tak bola zhrozena, vraj to sa nesmie a moze to sposobit rupturu maternice, tak ma "potesila", ale v tom momente ked sa to dialo mi to bolo celkom jedno, lebo som fakt nevladala, dufam ze stihnem dobehnut do tej stiavnice a budem rodit v nejakej vertikalnejsej polohe lebo poleziacky sa dost naprd tlaci 😀

slady
21. okt 2012

boze baby preco tu nemozeme mat nejake normalne porodne institucie ako na divokom zapade, take kde vas nechaju porodit normalne, v klaku alebo v podrepe, bez nastrihu, bez lezania na chrbte a snimania oziev a kontrakcii a bez sustavneho obchytkavania krcku, klystiru a ja neviem akych este genialnych vydobytkov vedy a techniky...

weissrose
21. okt 2012

@slady no najlepsie by bolo keby nam gravitacia pomoze, ale v nemocniciach o tom nechcu zevraj ani pocut :( a ked sestricka tlacila na brucho, to bola bolest... mala som na jazyku tolko nadavok, ale nastastie som to v sebe udrzala 🙂 ale keby mozem tak jej vynadam ako nikdy nikomu 🙂

weissrose
22. okt 2012

no dnes uz sme po poradni, dalsia nas caka vo stvrtok :( je to bezne chodit 2x za tyzden do poradne?? povedali ze uvidia ako vo stvrtok, ale mam si uz doniest aj zbalenu tasku :( dufam ze az o tyzden si ma tam nechaju, lebo tam viac ako tyzden nevydrzim :( a to najme koli tym mojim 2 chlapom co ma budu cakat 🙂 nemate strach ze to nezvladnete bez praitela/ manzela a deti??? ja budem urcite cely pobyt v nemocnici plakat 🙂

ankat
22. okt 2012

ahojte baby 🙂 dnes som si nasla na nohavyckach biely husty vytok,co to moze byt nemali ste to niektora?

salome123
22. okt 2012

@weissrose ja vsetkym tvrdim, ze sa tesim na ten oddych v porodnici od malej, od manzela, od povinnosti v domacnosti... len ja a nove babo, kopec casopisov a knih, vzdy ine jedlo na obed a veceru. vobec si neviem predstavit co ma caka ked sa vratim, kedze prve dieta je extremne zive a ja teda rozhodne nie som ziadna super-zena-gazdinka. aj ked s bliziacim sa porodom zacinam mat obavy ako to muz zvladne s malou, ako to ona zvlladne bezomna, ako to ja zvladnem bez nich 😀 v kazdompripade, po 2rokoch doma to bude pre mna zmena...

@ankat vytoky mam kadejake. dokym nezapacha a nesposobuje svrbenie tak je vsetko ok.

baby, vam dovolili sediet pocas kontrakcii?? mne teda nie, aj ked to bola jedina poloha, ktoru by som uvitala. kym som bola na pasoch tak som si mohla lahnut na bok...

weissrose
22. okt 2012

@salome123 mne uz je tarz smutno za nimi :( aj ked alex nieje najlepsie dieta akzdy den mi len zdviha tlak, ale aj tak je to moj milacik 🙂 a asi budem lezat este pred porodom a 90km od mojich milacikov :( takze budem este bez babetka, co bude na psychiku dost vela :(

bbbea
22. okt 2012

@ankat ja mam tiez taky vytok ale uz dlhsie, plus mokre nohavičky, som sa bala ze plodovka, ale je to asi normalne. dnes som bola v nemocnici na vysetreni a vsetko je ok, doktor sa k tomu nejak nevyjadril....

ankat
22. okt 2012

@bbbea noo tak asi je to normalne 🙂 no radsej to spomeniem tiez na poradni 😉

vi3ka
22. okt 2012

@weissrose
@salome123 baby ani nehovorte o tom, ako ostanú muž a dieťa doma a my v nemocnici. ja už teraz sivejem z toho čo to bude, ale tiež mi bude veľmi smutno za bombuľou mojou malou ☹ ešte že muž robí v dedine odkiaľ pochádzam, tak bude malá u babky, ktorá mi sľúbila, že si vezme voľno. už som aj rozmýšľala, že veď nech príde s nou muž za mnou potom do nemocnice, aspoň na chodbu, aby som jej ukázala bratčeka a pomojkala sa trochu. (u nás v porodnici je zákaz návštev detí do 10 rokov, tak preto na chodbu) hoc chcem byť na nadštandardke, ale nechcem aby nedajbože sa druhej mamičke babatko nakazilo a potom budem najhoršia. ale na druhej strane si zase myslím, že príde tam na chvíľku a potom bude rev keď bude musieť odísť. tak mám dilemu trochu. uvidíme podľa okolností. len nech nie je vtedy nedajbože ešte chrípková sezóna a zakázané návštevy, lebo to by ma riadne nasrdilo.
už nech prejde tento týždeň a keď zatiaľ neporodím, tak začnem skúšať tie babské rady na vyvolanie porodu. 🙂 pri prvom mi síce nič nepomohlo-a to so mnou muž chodil v noci po schodoch 4poschodovej bytovky a iné rady a nič nezabralo. uvidíme čo to bude teraz. ale nerada by som, aby mi zase pichali tie hnusné štipacie injekcie do zadku 🙂

weissrose
22. okt 2012

@vi3ka ja budem plakat uz ked prijidem do nemocnice :( bojim sa ako to zvladnem :( a este aj budu odomna daleko :( len volat si budeme moct :( a ked ma alexik uvidi v pyzamku v nemocnici s babenkom urcite bude plakat a bude chciet somnou zostat :( uz teraz viem ake to bude pre m,na hrozne si ho tam nenechat :( a to ked som s nim bola v porodnici a bola na izbe somnou mamicka ktora uz mala jedno dieta tak som nechapala preco stale place 🙂 a teraz uz viem 🙂

slady
22. okt 2012

ja idem tiez na nadstandard takze navstevy povolene kedykolvek na izbe ale kedze nas ocino maka od svitu do mrku tak pokial tam nebudem cez vikend tak navstevy velmi necakam a smutno mi bude tiez bez drobca, neviem ci by pri odchode plakal, to asi nie, lebo on je strasne "v pohode" so vsetkym a hlavne ked je s tatom tak na mna aj zabudne ze existujem, takze to bude okej, ale hej, asi budem rumazgat aj ja, hlavne ked nam tie hormony udru do hlavy 😀 ja som dnes umyvala okna tak dufam ze este neporodim 😀

siposova
22. okt 2012

baby minulý týždeň som bola chorá, mala soplíky a vykašlavala som hlieny ... a mala som aj výtok tiež taky soplový-hlienový .... može to byť s toho že som bola chorá , alebo to bola ta hlienová zatka ? 🙂 mám dilemu ....

slady
22. okt 2012

@siposova 😀 a nemas to uz teraz jedno? aj keby to bola zatka tak ti iba povedia ze no sak pockame a uvidime, do par tyzdnov porodite 😀 ci? pri mojej som vedela ze je to ona lebo bola aj trochu zafarbena. a do hodiny isla aj voda.

slady
22. okt 2012

ale podla mna teraz musime ratat s vytokmi akehokolvek druhu a mnozstva...

weissrose
23. okt 2012

@slady to vazne??? ja som pocula len o pripadoch ked odijide zatka a o par dni sa narodi male, aj mne tak prvy krat odisla v sobotu a v pondelok rano som mala kontrakcie a vecer sa maly narodil 🙂 tak to som nevedela ze aj tak rychlo sa to moze rozbehnut 🙂 aj si tomu pomahala ci to len prirodzene odtiekla zatka a o hodinu voda??

maruskamolny
23. okt 2012

Ahojte tehulky, musim sa s Vami podelit o nezabudnutelny zazitok z dnesnej noci....kedze som prvorodicka, vobec neviem co a ako tak som kus vystrasena..... v noci na mna prisli silne krce v podbrusku a prechadzalo to aj do krizov...trvalo to dost dlho ani som v noci nespala, uz som nevedela ze co od bolesti tak som sa prechadzala po byte az kym som nevystrasila manzela ze co to mi je, ci to uz neprichadza....potom po takej 5. rana to preslo....a rano znova to iste ale uz v ovela slabsej intenzite...su to ti poslickovia alebo co to je? v istych momentoch som mala pocit ze mi brucho rostrhne..termin mam az 22.11 tak sa mi to zda nejako skoro....poradite niekto? a teraz mi velmi casto tvrdne bruchoo...v stvtok mam ist na poradnu tak hadam dovtedy vydrzim v pohode...

slady
23. okt 2012

@maruskamolny no to by som aj ja rada vedela, ja som uz zabudla ci poslickovia aj bolia alebo su to len tlaky, mna dnes tiez bolelo fest rano, tak som sa bala ze dufam ze to este nie je ono, ale nebolo 🙂 @weissrose uplne seriozne 🙂 ja skor neviem ako skoro moze rped porodom odist zatka tym opacnym smerom, ze ci najviac par dni, alebo aj tyzden... ja som mala pri prvom rano bolesti ked som sa zobudila, myslela som si ze hnacka 😀 potom odisla zatka, to uz vravim kamoske ktora vtedy u mna spala ze nieco sa deje a o hodinku po ranajkach zostala voda na gauci, tak som vyvesila gace na snuru a isli sme trolejbusom do porodnice 😀 o osmej som vstavala, o desiatej som sa odvodnila a cca o dvanastej som dorazila do porodnice, bo este som si medzi tym chvilku stopovala kontrakcie, nech viem dochtorom povedat ako sa veci maju. a vecer o pol deviatej bol krpec na svete 🙂