Život v Miami
Ahojte. Chcem zistit nieco o realnom zivote na Miami s babatkom. Cize ako je zo s materskoj,pracou,byvanim. Budem rada za kazdu skusenost. Dakujem 🙂
@trish31 mat taky jednoznacny nalinajkovany nazor na zivot ako ty mas🙂)...brala by som🙂.... zivot a skusenosti mi stihli ukazat opak...🙂...ale aspon ma uz nic neprekvapuje a zijem si istejsie a spokojnejsie ako predtym ked som mala podobne nazory ako ty...to neber ako kritiku, alebo utocenie na teba...to je len moj nazor
Btw - tazka podvodnicka bola aj salma hayek - ta sa tiez priznala ze zacinala ako illegal - ufff
@trish31 nie, nikdy...do usa chodim na dovolenky, v canade som nebola...ale otazku mi davas trefne, roky som mala priatela slovaka zijuceho v DC a hoci mal green a teraz uz aj obcianstvo, nesla som za nim zit natrvalo...nestalo mi to za to /rozne dovody, osobne aj typu zdravot. poistenie,praca,legalny pobyt atd/ ....preto mam trosku "scitane" pomery zivota v usa...ale toto je uz stara story, odvtedy sa mozno vela zmenilo,ja pisem skusenosti spred par rokov....cize mozno uz aj neaktualne 😕 ?
@pimpulka tak i teraz odpoviem,preco mam na toto taky nalinajkovany nazor na zivot ako pises....Pretoze som si presla emigracnou kontrolou,kde ma okrem ineho vypocuval pan aj z toho,ci tu nahodou neplanujem zostat na cierno.nebudem rozpisovat,rozmazavat,nemam na to dobre spomienky.Jednoducho a v skartke,po tejto skusenosti ANO mam takyto nazor ze by som si to NIKDY nedovolila,a obdivujem fakt odvahu tych,ktori si to dovolia.....
Musim ist,pekny den prajem
@trish31 bohuzial to je bezny proces pri vstupe do USA resp. canady....nie si prva ani posledna a nechcem ta strasit,moze sa ti to este zopakovat...ja som napriklad takuto negativnu skusenost nikdy nemala, slusne sa spytali za kym idem, do kedy ostanem, dali stempel a hotovo...asi som mala stastie na officiera, alebo som nebola podozriva? 😕 /stabilne financne zazemie na SR- sice toto viac zavazilo kym este boli viza, zaznamy opakovaneho vstupu a riadneho vystupu z krajiny tiez su plus pre mna,znak "doveryhodnosti"🙂))/....ale nemozes jednu takuto negativnu skusenost brat osobne...zabudni na to, netrap sa tym,hlavu hore...mna len prekvapilo ze oznacujes illegals za podvodnikov, a pritom oni sa "len" rozhodli risknut zivot na cierno s tym ze zobrali na seba vsetky konzekvencie s tym suvisiace...niekedy leggal je vacsi podvodnik ako illegal🙂 ale dufam ze ty na podvodnikov nebudes mat nikdy stastie 😉 ...dakujem aj tebe pekny den prajem
Kocky len som bolq zvedava. Mm je tam na sluzobke a robotu by tam aj mal,takze @pimpulka vydata uz som 🙂 za slovaka,takze cestu vydaja urcite nehladam 😀 mm sa tam neskutocne zapacilo,styl zivota,kludnejsi ako u nas,proste mu to tam ucarovalo...tak som len "nahlas uvazovala" co by ak by...v januari sme boli na do ce v NY a tam sa mi zivot nepacil. To je iba hypoteza,ten nas zivot v miami. Chcela som pocut nazory ludi,ktori tam zili/ziju ,kedze ja poznam i a clovka v NY,ktory sa tam vypracoval na milionara,ale je tam uz veeela rokov...
@zuzana_1 oh tak niet co riesit🙂 chod za nim ak je taka moznost....aj moja kamoska zije v californii, jej manzela vyslal slovensky zamestnavatel do californie na niekolkorocny kontrakt, nic lepsie si neviem predstavit....ona je tam s nim, nepracuje, uziva si spolocne s manzelikom zivot🙂..byt legalne v usa a mat stabilne zazemie a bezproblemovy navrat kedykolvek na SR domov🙂..neplanuju ostat v usa, im to takto staci a plne im rozumiem🙂
@trish31 a ja zas mam rada ludi ktori ak sa im snazim "zlahcit" negativnu skusenost, tak to pochopia ako mudrovanie a na oplatku srsia negativizmom a reaguju utocne...ved OK, kludne si zi nadalej s pocitom ake to bolo brutalne na immigrations a ze nikto ta nemoze pochopit ved nik iny na svete take ako ty nezazil a tym padom co uz len ten dotycny mudrlant moze vediet o zivote ze ano? 🙂 ....aj tak sa da...pekny vecer resp. u teba den
🙂
Tazko povedat. Mam tam kamaratku, ktora je tam vydata, ale podla jej slov tam zivot nie je az taky lacny. Vsetko je ale individualne. Nedavno som videla v casopise fotky Zuzky Belohorcovej, ktora vraj vlastni v Miami luxusny apartman, podla tych fotiek sa zda, ze sa tam aj s manzelom maju dobre. A pritom tam nezije az tak dlho, iba par rokov. Ale na druhej strane to moze byt iba moj dojem, a mozno realita je ina. Kazdopadne, priemerny Slovak splaca hypoteku do staroby, ale su ludia co vedia ako na to.

@prasiatko30 my nemame ziadnu mexicku nanny,mame pana,ktory nam odhrna sneh a ten je kanadan a pani na umyvanie okien je jeho manzelka,kanadanka 😉 Proste je to na svedomi kazdeho jedneho,mne sa tiez nepacilo,ze tu nemozem pracovat ale v ziadnom pripade som si to nacierno nedovolila.Risk je zisk ale v tomto pripade je to risk privelky....