icon

Čo nosiť na oddelení šestonedelia po pôrode?

26. nov 2025

Ahojte. Prosím vás čo ste nosili oblečené po pôrode na oddelení šestonedelia? Vďaka

jaskolka
26. nov 2025

Nočnu košeľu v prvé dni,potom legíny a tričko.S dcérou som bola totiž asi desať dní na oddelení, kvôli ťažkej novorodeneckej žltačke

saxana000
26. nov 2025

Nocnu koselu

hederamonstera
26. nov 2025

Nocnz koselu, sveter, kebyze mam zupan, tak to

3petka
26. nov 2025

@anonym_autor Prvé dni nočnú košeľu a župan. Potom nohavicové pyžamo a župan. Keď už ma nekontrolovali odspodu.

petamich
26. nov 2025

Nocnu koselu (rodila som v lete, takze nic viac nebolo treba)

sisaka
26. nov 2025

Erárnu nočnú košeľu. U nás sa ide po 24 hodinách od pôrodu domov, takže nie je nad čím špekulovať.

mimikarol
26. nov 2025

Nočnú košelu a keď som vládala tak som si obliekla aj voľné tepláky, po cisárskom

4stanka4
26. nov 2025

Nočnú košeľu, rodila som v auguste tak bolo teplo. Župan som mala taký tenký a ten som ani nevytiahla

caramellka
26. nov 2025

Ja tiež som si prestriedala nočné košele s tou vrchnou časťou prispôsobenou na dojčenie. Rodila som v októbri, ale kúrili tam tak, že župan som ani nevytiahla.

autor
26. nov 2025

Ja rodím o týždeň a neviem čo si mám zabaliť. Mám 2 nočné košele, ale že či treba ešte niečo

caramellka
26. nov 2025
@anonym_autor

Ja rodím o týždeň a neviem čo si mám zabaliť. Mám 2 nočné košele, ale že či treba ešte niečo

@anonym_autor Ak si vezmeš tie 2 košele a župan pre prípad potreby, plus zoznam vecí, ktoré požaduje pôrodnica, podľa mňa je to úplne postačujúce.
Veď prípadne ak by sa vyskytla nejaká situácia, že potrebuješ aj niečo iné, v pohode Ti to prinesie manžel, alebo niekto iný z rodiny

anonym_db48a1
26. nov 2025

2 nočné košele je malo. Ja som dve totálne prekrvavila. Aspoň tri, štyri by som vzala.

kapanek1
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dve su podla mna malo. V porodnici je strasne teplo aj v zime. Jednu koselu spotis pri porode. A druha je na pat dni - tak som bola v porodnici ja, malo. Aspon tri, styri. Ja som mala dve nocne kosele. A k tomu kratasove pyzamo ked ma uz nekontrolovali. A este pyzamo s dlhymi nohavicami, som sa bala ze mi v decembri bude v porodnici zima. 😄

vevesh
26. nov 2025

Teplaky a roztahane dlhsie tricko, ktore vedelo fungovat aj osamote-2ks. Zupan som nemala -naco, vsak v sprche som sa obliekla.

lucia147852
26. nov 2025

2 je malo. Mozes ušpiniť krvou plus hormóny robia svoje. Ja som sa po pôrode strašne potila, keby si nedám každý deň čistú košeľu asi smrdim až pred nemocnicu

caramellka
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ešte doplním, že ja som mala počas pôrodu a aj bezprostredne po ňom tie nemocničné anjelickove košele (nie jednu) a až potom svoje. Tesne po pôrode mi pretiekla krv až na plachtu aj cez podložku, to som mala nemocničnú košeľu, no potom už vôbec (nemala som ale ani žiadne stehy a zranenia), takže 2 moje košele mi úplne stačili, keďže čas v pôrodnici bol 4x24 hod. a keď by bolo treba, manžel by bol priniesol...

elz1920
26. nov 2025

Potila som sa ako kôň, plus bola som tam dlhšie, takže som potrebovala viac nočných košieľ.
Sieťkové popôrodné nohavičky.
Šľapky do sprchy.

anonym_3e416e
26. nov 2025

@anonym_autor Ja som tam nosila tie ich erarne kosele

anonym_e61b45
26. nov 2025

@anonym_autor tričko, legíny a klasicky spodné prádlo. Normálne byť oblečená, všetko zahalené.

michaela329
26. nov 2025

@anonym_autor mala som nočné košele a župany - ľahké, tenké.
Kosiel radšej viac, ja som sa napríklad hrozne potila a prezliekala aj dvakrát denne.

anonym_77f202
26. nov 2025

Aj podľa toho, kde rodíš. Ja som rodila v Boroch a tam pomaly nemusíš ani na chodbu vyjsť, takže mi úplne stačili nočné košele. Ale mala som myslím 3 (tam púšťajú zvyčajne presne 72hod po pôrode)

anonym_b57bcb
26. nov 2025

Ja by som tiež brala viac košiel.mala som dve a jednu mi dali už pri pôrode,takže mi na zvyšné dní zostala len jedna,ale nosila som potom tričko a legíny.

deedol
26. nov 2025

Tiez odporucam viac ako dve kosele, ja som sa hrozne potila, hormony robili svoje.

cimage
26. nov 2025

Ja som mala na kazdy den jednu koselu. Ak budes viac krvacat, plus ked sa ti spusti mlieko, tak mozno ani nebudu stacit. Maj radsej pripravene doma a ked bude treba, tak navsteva ti zoberie. Plus teraz by som brala zupan. Leginy a pyzamove nohavice by mi neboli prijemne, dolezite je casto menit vlozku a je lepsie ked sa to vetra dole.

dixitka
26. nov 2025

Určite viac ako 2 košele, okrem vyššie spomínaných dôvodov sa môže stať, že ťa bábo ociká alebo okaká ;) ja som rodila v pôrodnici, kde košele dávajú erárne a za 3 dni som ich použila tuším 6, lebo “furt dačo” - mlieko, pot, krv, hovienko 🫣

autor
26. nov 2025

Budem rodiť v Trnave a tam neviem o tom, že by dávali erarne

marth16
26. nov 2025

@anonym_autor na deň kraťasy a tielko, na noc nočnú košeľu alebo pyžamo. Obe deti narodené v lete.

euka210
28. nov 2025

@anonym_autor nocnu koselu