Ako často návštevy starých rodičov po narodení?
Ako často by ste dovolili návštevy svokrovcov po narodení vnúčatka aj potom do budúcnosti ? Proste nastaviť nejaké “pravidlo” krajšie povedané dohodnúť sa.
Ide o prespavanie v 3 izbovom byte vždy by to bolo na víkend piatok sobota nedeľa.
Muž pracuje každý druhý víkend , čiže 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 má voľné , čiže raz za mesiac mi príde veľa lebo z dvoch voľných víkendov pre nás ako pre rodinu by nám oni zobrali jeden a my by sme mali tiež len jeden čo mi príde blbosť.
Raz za 2 mesiace by bolo fajn ale to už asi ofrflú že malého jediného vnuka vidia malo , čo myslite vy ? Chcela by som to nejak aj striedať že by sme chodili sem tam aj my k nim ale raz za mesiac určite nie lebo nemienim sa z dvoch víkendov deliť ešte aj so svokrovcami , čo by ste navrhovali len tak pre zvedavosť ?🙂
Neviem no, ideal je aby spali niekde mimo, predsa len sa tlacit kazdu chvilu v byte😒 k nam svokry chodi cez celu republiku, ale pridu na tyzden, desat dni, a pomahaju, varia, staraju sa o deti😂 par krat do roka, a my k nim tiez, ale mame extra izbu pre nich
Ako často ste s tvojimi rodičmi?
Už len dodám, že rodičov, sestru, brata,.. nepovažujem za návštevu. To je rodina. A ako to tu čítam, som šťastná, že ma dcéra aspoň zatiaľ partnera akého má.
Rovnako na oplátku si neviem predstaviť raz určiť harmonogram návštev svojim dcéram a ich rodinami. Raz sme rodina a bodka, kedykoľvek vítaní.
Ste si ich rozmaznali 🫣 naco tak casto chodili. Podla mna raz za 2-3 mesiace je fajn. Ja som mala jednu babku 3 hodiny cesty a vidali sme sa 2-3x rocne. To len taky argument,ze aj takto ludia ziju a su spokojni.
Ak som správne pochopila, ty si na materskej. Tvoj muž, ak robí 2 víkendy, predpokladám, že cez týždeň má niektoré dni voľno.
Takže to nie je tak, že ste spolu len cez víkendy, nie?
Súhlasím, že je to o vzťahoch. U nás sa najbližšia rodina neberie ako návšteva, ale aj niekto, kto pomôže. Ja som tiež chodila k sestre na pár dní, pomohla s deťmi atd.. s varením.
@unicornlady tak vieš, všade je to inak. Mne moja svokra nikdy nepomohla ani s deťmi ani s varením ani a upratovaním. Ani som to nečakala. Keď prišla na návštevu, sadla na gauč ku káve a sedela celý deň.
2x do roka. Pripadne sviatky a dlhsie volno ked je, daju sa zorganizovat chaty alebo navsteva u nich. Pripadne napr. v lete tyzden atd. neskor, vnuca moze ist k st.rodicom tiez na prazdniny.
Uprimne? Mne hentie prespavacky velmi lezu na nervy, ja mam rada svoj klud, chcem si tu aj prdnut a grgnut a nie tu mat svokru za usami, pocuvat jej mudre rady do zivota o ktorom nema ani sajnu. (teraz hovorim o tom mojom zivote).
Mne sa velmi paci ten system, ako je v UK, tu sa bezne zabookuje hotel, aby si obidve casti od seba oddychli, a potom sa zas stretnu bud u mladych, alebo niekde spolu idu.
A nie, nemala by som tu svokru dva tyzdne v mesiaci, ani keby mal muz kazdy vikend volny a ja som robila part time.
Raz za dva mesiace je viac nezdost. Chapem, ze sa to starym rodicom moze zdat malo, ale pre tu mladu rodinu mi pridu dva vikendy za mesiac privela. Neviem si predstavit, ze by tak ku mne rodicia chodili, jedine ze by sme mali v zahrade domcek pre hosti.
A.tie nazory, ze by im boli smutno keby im deti nastavili pravidlo Ako casto vidat vnukov - no bohuzial, keby zili v tom istom meste/blizkom okoli, nech sa stavia aj raz do tyzdna, ale ked ide o taketo prespavanie, to je uz je dost velky zasah do sukromia
Ja by som to riesila.tak, kazdych sest tyzdnov oni k vam, a potom na striedacku vy k nim o sest tyzdnov. Kazde 4 tyzdne by pre mna bolo privela.
Doteraz ti to nevadilo, že vám kradnú víkend?keď muž pracuje na smeny asi je viac doma cez, týždeň a to môžete byť spolu.Neviem buď nech prídu, keď je on v práci aspoň budeš mať cez ten víkend spoločnosť, alebo raz za mesiac.Vidiet si dieťa a vnuka 6x ročne sa mi zdá malo
Presne, ako tu už zaznelo, kazda sme silné ovplyvnená vlastnými vzťahmi..
Ja by som rodičom (ani jedným ani druhym) nenakazovala, kedy a na koľko majú prísť.. mne sú blízki, čiže to neberiem ako narušenie súkromia, ak sú u nas aj na viac dní.
Ani ma to neobmedzuje, pretože u nas nik neočakáva, že mu budem skákať okolo riti..
Len som mala potrebu sa k danej téme vyjadriť, aj keď vlastne autorke, ktorá to zrejme má nastavené úplne inak, poradiť neviem, keďže sa neviem vžiť do situácie, že chcem zredukovať navstevy rodičov/svokrovcov...
Akurát by som nedokázala zaviesť to, že keď už by boli u mňa, po 1-2 nociach by som ich "vyhodila", že stačilo.
Necitala som komentáre. Bud rada ze chcú prísť. Ved oni dá môžu tešiť z vnúčatka a vy môžete ísť na rande, nákup. Pre deti je to obohacuje mat pri sebe babku a dedka . Ak ich nechcete, posli ich k nám 🙂
A svokrovci tvojho muza chodia ako casto? Ti ti nevadia?
Nemôžem prespať v hoteli napr 1 noc? V sobotu poobede ísť domov a mate ešte 1,5 dňa pre seba ja by som to asi tak riešila
Ľudia, prečo sa sťahujete tak ďaleko od rodiny? Veď to je hrozné. Výsledok vidíte 🤷
@dominikamacakova 🙄🙄🙄 ano budu zarabat mizerne, zit nespokojne, ale hlavne, ze su pri mamicke
@juliacenc nehroť
Manžel podľa všetkého máva služby. A ty na rodičovskej. Iní majú iba víkendy spoločné, vy to máte posunuté na iné dni. Ale voľnočasový program rovnaký môžte mať. Za mňa 1 víkend mesačne sa môžete stretnúť, treba len trochu dobrej vôle. A prip. ďalší mesiac choďte k nim cez manželovo voľno cez týždeň vy... Ja som veľmi vďačná za mojich starých rodičov, ktorí kvôli mne chodili dokonca z iného štátu. A keď som to už zvládala, brali si ma k sebe. Pomohli nasim veľmi. Krásny vzťah, krásne spomienky na starkých. Moji rodičia sa takto "revanšovali" na sestrinych a našich deťoch... Aj vy časom uvítate ich pomoc, tak nekazte si to svojou pohodlnostou teraz.
My bývame od mladých 400 km. Chodíme tam raz za 2-3 mesiace. A oni tiež na striedačku. Ale takú diaľku určite nie .. na kávičku .. to sa neoplatí.
Mňa len zaujíma,že keby takto chodia tvoji rodičia,stačila by ti návšteva raz za dva mesiace?
@zabka1000 no mne napríklad úplne v pohode áno
Nech chodia, ked muz pracuje a ty budes mat pomoc a ony spokojni. Raz do mesiaca.
@dominikamacakova lebo životné situácie sú rôzne, to hádam chápeš...
@blackcat8885 ja do neviem predstaviť, poslať rodičov do hotela.... To by som nikdy neurobila.
@cacianka tak vidis babicka z kostola @janinah, ktora kazdu nedelu spina ruky v prvej lavici a skrieka najhlasnejsie zo vsetkych sa tu nadrapuje, praje mi zle do zivota, zlu karmu. To ju naucil asi pan farar v kostole, ze ked niekto s nou nesuhlasi, treba preklinat a priat zle. Ako to ten pan farar hovori pri svadobnej omsi, ze muz sa odluci od matky a prilne k manzelke? Teraz si predstav mat taku harpiu za svokru ako ona. Ani dvere by som jej neotvorila, nie to este ju nechala spat tyzden v mesiaci u nas doma.
A ty janinah dobre rano. Preber sa, sme v roku 2024. Za tvoijch cias pred 50 rokmi ked si sa vydavala, boli zeny putky domace. Trebalo drzat hubu a suchat nohami a manzelkovi a svokrovcom vyhoviet,lebo co povedia ludia na dzedzine. Dnes uz my mlada generacia zien takto nezijeme vies? Neumyvame pradlo v potoku ani nesuchame nohami. Sme vzdelane, hovorime viacerymi jazykmi, zarabame velekrat aj viac ako vasi syncekovia, sme matky, sme karieristky a pracu si DELIME s vasimi synmi. Takze volneho casu je menej a preto ho chceme stravit s manzelmi a detmi a nie mat v 3izbaku nasackovanu svokru z minuleho storocia. Mna nezaujima co si o mne myslis ty, ani nejaki ludia z dzedziny. Zijem tak ako chcem ja. S manzelom sme partneri vo vsetkom. SPOLU rozhodujeme o tom kto to pride, prespi a urcime mu kedy odide domov. Vies co to znamena, ze sme partneri? Ze ja niesom jeho sluzka ani on moj sluha. Nie je gramblavy, ani malomocny, aby si sam vypral a ja niesom sliepka domaca, ktorej prideluje vreckove. A kedze sme obaja svojpravni, dospeli a sme plnohodnotni partneri, spolocne rozhodneme o tom, koho z nasej nehnutelnosti vyplonkujeme. Uz ti to doslo? A prestat tu pisat o karme a pisat,ze si zasluzim toto a hento. Si trapna a si pokrytec. Tlacis tu svoju vieru zenam dolu cez krk uplne nehanebnym sposobom. Lebo len tvoj nazor je spravny. Ale inym zenam prajes zle a urazas ich. Bola som arogantna k tebe? Nuz chvala bohu tak ti treba. Nastavila som ti zrkadlo 👍
@deborahzelenkava tak ty si jasná 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@deborahzelenkava A niektoré neuveriteľne drzé.
@deborahzelenkava píšeš trochu tvrdo, ale pravdivo.
Ja už som staršia, asi tu kazim vekový priemer, ale život ma naučil. To ako janina vnucuje svoje názory, ako odsudzuje, vyvoláva znechutenie. Už ju veľa x upozornili, že preháňa, ale ty si jej riadne tvrdo ale ☝️pravdivo nastavila zrkadlo, a aj ja už mám toho dosť. Preto som sa ozvala. Nie aby som sa tebe pchala, ale vyjadrila som svoj názor. A keď je tu nejaká trafená hus, tak ja nie som tá čo zagagala.
Verím že si pritom citlivá, nápomocná , empatická žena, aj keď sa v tejto diskusii vyjadrujes tvrdšie. Ale si aj hrdá a nedáš si kadit na hlavu, vieš si nastaviť priority, vieš hľadať aj kompromisy.
Úplne chápem autorku, nemajú dom, hostovsky domček na dvore. Nemajú 5i byt , dve wc a kupelne. Takže pravidelné návštevy na 3 dni je už dosť narúšanie súkromia, procesov mladej rodiny.
Obaja majú s mužom rozdielne pracovné služby, toto veľmi dobre poznám, aj my máme úplne rozhádzaný mesiac, ťažko sa potom vyberajú voľné dni, kedy môžeme byť spolu, ísť na výlet, urobiť si nejaký program, ísť na návštevu rodiny alebo rodina k nám.
Takže aj keď autorka zvolila divné slová v názve, chápem ju že nechce oba voľné víkendy stráviť v pozore, lebo prišli svokrovci. A hlavne jej mužovi to napadlo, asi vie akých má rodičov a ako by im narúšali súkromie .

Mňa by veľmi mrzelo, keby mi moje deti raz nastavili pravidlo, ako často môžem láskavo vidieť svoje vnúča.
Tak krátko sú tie deti malé a tak krátko tu máme i svojich rodičov a my si to ešte máme obmedzovať?
Bola by som rada, že majú záujem o svoje deti a vnúčatá. Chodila by som raz k nim, raz oni k nám.