Muži na zoznamkách a dôležitosť cvičenia po štyridsiatke
Ahojte, som zrelá žena, po 40tke a nejako som sa nalogovala na Facebook zoznamku. A veľmi rýchlo odtiaľ asi aj odídem. Väčšina mužov sa ma pýta na cvičenie, či chodím do fitka.
Doslovne citujem: "Ako sa odreaguješ po práci? Chodíš do fitka, kde si vyčistíš hlavu alebo robíš niečo iné pre svoje telo?"
Tak takto... som štíhla (56 kg, 172 cm), cvičím doma aktívne 3x do týždňa a chodím raz do týždňa na SM systém a viac krát do mesiaca na fyzio. Nie do fitka nechodím. Ani nebehám - kvôli krčnej. Ani nie som nejaký turista. Áno starám sa o svoje telo, v rámci svojich možností.
Toto je vec, na ktorej dnes záleží mužom? Inak je to jeho prvá úvodná otázka.
Nie to, aké mám hodnoty, aká som, čo tu hľadám... ale to, či chodím do fitka a robím niečo pre svoje telo? Toto nie je jediný prípad, kedy muž píše takto nejako. To teraz každý musí chodiť do fitka? Keď nechodím, tak už som neprešla filtrom?
Nie len fitko je dnešnou modlou zoznamky ale fitko, turistika, meditácie...každý po 40tke má fotku z turistiky...ako cez kopírak..všetky inzeráty rovnake...lebo tieto typy zas hľadajú len výkladnu skriňu, peknú tváričku, peknú postavičku, na hodnotách nezáleží...všetko len o vyzore
@anonym_25cd33 Zrejme to vyplýva z toho, že veľa ľudí po 40 si uvedomí, že ak sa nezačnú o seba starať či už po fyzickej, alebo psychickej stránke, čoskoro skončia niekomu na krku - chorí a zdeptaní. Nie som v situácii, že si musím hľadať partnera, no keby to tak bolo, tak si hľadám presne takého, čo sa o seba stará. A keďže aj fitko, aj turistika sú mi blízke, bol by mi bližší aj taký partner.
Nie len fitko je dnešnou modlou zoznamky ale fitko, turistika, meditácie...každý po 40tke má fotku z turistiky...ako cez kopírak..všetky inzeráty rovnake...lebo tieto typy zas hľadajú len výkladnu skriňu, peknú tváričku, peknú postavičku, na hodnotách nezáleží...všetko len o vyzore
@anonym_25cd33 A to je take strasne? Mna to skor tesi, dnesny zrely muzi preferuju sport pred vysedavanim v krcme...Sice som nikdy nebola na ziadnej zoznamke, ale teda chlapi s fotkami zo sportovych aktivit by mi boli urcite sympatickejši, ako fotka 40-tnika v nocnom klube alebo selfie v zrkadle 🫣😬.
@anonym_25cd33 A to je take strasne? Mna to skor tesi, dnesny zrely muzi preferuju sport pred vysedavanim v krcme...Sice som nikdy nebola na ziadnej zoznamke, ale teda chlapi s fotkami zo sportovych aktivit by mi boli urcite sympatickejši, ako fotka 40-tnika v nocnom klube alebo selfie v zrkadle 🫣😬.
@oceanahory Alebo taký ten, čo sa odfotí na jarmoku s pivečkom a klobáskou v ruke.
No ale vacsina takychto uvah/sudov na zaklade jednej foto je v zasade povrchnych. A damy predsa povrchne nie su.
Toto nebude žiadny filter, asi nemáš na profile nič od čoho by sa dalo odraziť a rozbehnúť rozhovor. Ak tam máš fotku, alebo napísané, že si štíhla, tiež by mi fitko napadlo ako prvé. Ber to od nich ako kompliment.
@cutespider ale on sa nato pýtal úplne iným štýlom, a nie ako kompliment.
@madeincssr len je otázka - zablokovala by som rovno takého s klobáskou v ruke keby sa ma pýtal či mám rada opekačky? 😏
Pozri každý máme nejaké preferencie, a je to úplne normálne. Ja by som nebola s chlapom čo necvičí a nieje aktívny, lebo ma nepriťahuje muž čo ma veľké brucho a zároveň sa mi nepáči keď musí vyhodiť smeti a šomre. Predpokladám že keby som staršia tak je toto ešte dôležitejšie, lebo v neskoršom veku je to ešte viac dôležité.
A chlapi sú jednoduchý, mohli by sa ako my ženy proste dovtípiť. Ale to ako vieme oni nevedia. Chlap by bol schopný sa spýtať že či cvičíš keby tam máš aj fotku ako beháš, alebo máš činky v rukách vo fitku.
@cutespider nie, s takýmto typom muža, - ktorý ako prvú otázku položí to, či chodím do fitka - nemám záujem nadväzovať komunikáciu. Odpísala som a zablokovala som ho.
@anonym_autor dobre si urobila. Hľadaj ďalej, sú aj normálni muži 👍
Chalan sa normálne opýta,že či tzv.športuješ, či si aktívna,to myslel asi tým fitkom a ty mu stručne odpovieš,že nie, nechodíš do fitka a bum, zablokovaný 🤭😆. Akože pochopila by som, keby sa ťa hneď opýta, aké máš rada polohy atď,ale toto? 😅 Ty máš tiež trošku čudne nastavený filter, nemyslíš?
@anonym_autor tak takto...si nejaká vztahovacna a ešte by si mu najradšej určovala čo sa môže a nemôže spýtať.Co sa ťa na tej otázke tak dotklo?pre mňa si divná ty
@anonym_25cd33 akú tam má dať fotku ako vari večeru, či sedí v práci?Práveže ja som rada, keď vidím, že chlap lyžuje, turistikuje nebude to typ čo povie, že nejde von, lebo fúka vetrík
Pokial ten muz dobre vyzera, asi sportuje a tak je jasne, ze sa pyta.
hm. ja by som asi tiez na zoznamke hned skoncila 😀 mna strasne nudi ta tuctovitost. vsetci hufne na hriby, vsetci hufne turisti, vsetci hufne fitkari... tieto typy fotiek ma totalne odradzaju aj na FB tieto pribehy ani nepozeram ani fotky.
a inak ja tiez cvicim 7x v tyzdni ale nie vo fitku. popravde mna by tato otazka tiez odradila. proste pre mna by ten clovek nebol dost napadity, kreativny a zaujimavy ked toto je prva vec ktora ho pri zoznamovani zaujima. a to ja tiez teda razim teoriu ze o seba sa treba starat.
no asi by som vazne na zoznamke nepochodila.
@pralinka25 to ma teda zaujíma - čo by ťa zaujalo keby napísal?
@biba_18 ja neviem. proste nieco co nepise kazdy, kludne by to mohla byt nejaka totalna haluz. skratka nieco napadite, kreativne idealne vtipne a nieco neprvoplanove 😀 nastastie nikoho nehladam. ale ked si to tak vezmem vsetky moje kamaratstva a frajerstva zacinali vzdy niecim takym uletenym.
otazka ahoj ako sa mas? chodis do fitka? to vo mne vyvola len podvihnutie obocia a otazku WTF? pripomenulo by mi to baliacu techniku Joeyho z priatelov 😀 a keby som to videla len napisane asi by som si k tomu podvedome priradila aj ten jeho hlas a ton 😅
neviem to presne definovat. toto je jedna z tych veci ktora je nepomenovatelna ale ked klikne vies ze je to ono aj v tom formate prvej otazky.
@biba_18 alebo ked ona ma vypisane veci o sebe tak ako prvu otazku by som ja pri baleni zvolila nieco z toho co tam ma. skratka prejav zaujmu o teba ako osobu z toho co tam mas. a jasne dopracujes sa postupne aj k otazke fitka ale ked ho tam nema ako chces rozvinut debatu. ved najlpesie rozvinies debatu s neznamym clovekom prave tak ze sa zaujimas o neho ako takeho o jeho veci a nadvazujes plynule na to co hovori. nie ze sa jeho pytas na veci co bavia teba.
lebo ked sa opytas na nieco co on spomenie bude pokracovat dalej a dalej. ale ked sa opytas napriklad v tomto pripade na fitko ktore nema uvedene tak narazis na stenu. tam odpovie strohe nie a debata sa zas zasekne. zas musis hladat novu otazku na ktoru moze byt kratka odpoved. ale ked ma napriklad uvedene knihy a opytas sa na zaciatku na ne tak sa rozpise a pri tom sa rozhovor vzdy vetvi a dostanes sa k vselicomu aj medzi riadkami.
priklad natrafis na niekoho kto ma napisane ze jeho vasnou je fotografovanie. ked sa uberies tymto smerom (aj ked o fotografovani nic nevies) mozete si pisat hodiny ale ked tvoja otazka bude fitko je pravdepodobne ze to sfukne jednou dvomi vetami.
a celkovo toto su taki majstri ze asi len skusaju. v skutocnosti im neslo o nu ako o osobu pretoze to by sa zaujimali viac o to co tam ma uvedene. hvorim o prvej otazke. asi ich nezaujimali jej zaujmy ale len to ci by naplnala tie ich
@cutespider nie, s takýmto typom muža, - ktorý ako prvú otázku položí to, či chodím do fitka - nemám záujem nadväzovať komunikáciu. Odpísala som a zablokovala som ho.
@anonym_autor a akú otázku čakáš ako prvú??
@anonym_autor ja chodím do klasickej starej posilňovne 💪. Fitko to nieje. Fitko je moderné a posilňovňa je viac old schoool 💪. Osobe by mňa potešilo, keby partnerka do fitka chodila. Ale nemusela by rovno do fitka. Je jedno čomu by sa venovala, ale nech na sebe a svojom zdraví pracuje. Bom by to spoločný koníček ten šport nakoľko ja ako športovec to viem oceniť. Dnes ľudia dosť hľadia na svoje zdravie...ja cvičím už 30 rokov...tak patrím k veteránom. Šport je fajn...nesportovec to nepochopí.
hm. ja by som asi tiez na zoznamke hned skoncila 😀 mna strasne nudi ta tuctovitost. vsetci hufne na hriby, vsetci hufne turisti, vsetci hufne fitkari... tieto typy fotiek ma totalne odradzaju aj na FB tieto pribehy ani nepozeram ani fotky.
a inak ja tiez cvicim 7x v tyzdni ale nie vo fitku. popravde mna by tato otazka tiez odradila. proste pre mna by ten clovek nebol dost napadity, kreativny a zaujimavy ked toto je prva vec ktora ho pri zoznamovani zaujima. a to ja tiez teda razim teoriu ze o seba sa treba starat.
no asi by som vazne na zoznamke nepochodila.
@anonym_25cd33
@pralinka25
A este každý pije matchu. 😅
@anonym_autor fitko sa stalo az chorobnou modou muzov aj zien. Kto nechodi do fitka, neexistuje. Ja tiez nechodim, preferujem pohyb vonku na vzduchu (chodza/turistika, bicykel/ebajk, plavanie). Ale jedno sa fitkarom upriet neda - pravidelnost. K tej sa dokope mensie percento nefitkarov.
@madeincssr to chlapi co chodia do fitka su ale nemozno,vo fitku budu dvohat “cinky” ale robota pri lopate a hned maju krize prdeli.Alebo su lenivi,len fitko a potom telka,taki ani neporobia okolo domu,nic,lebo su to slabosi.
@anonym_autor ja chodím do klasickej starej posilňovne 💪. Fitko to nieje. Fitko je moderné a posilňovňa je viac old schoool 💪. Osobe by mňa potešilo, keby partnerka do fitka chodila. Ale nemusela by rovno do fitka. Je jedno čomu by sa venovala, ale nech na sebe a svojom zdraví pracuje. Bom by to spoločný koníček ten šport nakoľko ja ako športovec to viem oceniť. Dnes ľudia dosť hľadia na svoje zdravie...ja cvičím už 30 rokov...tak patrím k veteránom. Šport je fajn...nesportovec to nepochopí.
@telefon00 ale ty si presne typ co si nafukuje svaly v posilovni ale pri manualnej praci ho sekne v krizoch.
@madeincssr ako pisem, ja pravidelne cvicim, hodinu 3x do tyzdna doma, s činkami, s expandermi, na podložke, na core, na chrbát, na brucho, na ruky. Okrem toho SMko a fyzioterapie, občas plávanie. Nie turistka nie som, kopec nie je nič pre mňa. Za to po rovine chodím veľmi rada a mám palice na nordic walking. Aktuálne objednaný bežecký pás, na ktorom budem ale chodiť na odporúčanie aj fyzio aj trénerky SM. Ale do fitka nechodím a ani neplánujem. Áno keď som mala 25, tak som tam chodila možno, dnes necvičím rada medzi ľuďmi, potrebujem byť pri cvičení sama. Ale kto nechodí do fitka, skončil. Lebo ten výzor je najdôležitejší?
@anonym_autor Zrejme si si to zle vysvetlila. Kludne si mu mohla odpovedat a vymenovat,co vsetko robis.
@anonym_25cd33
@pralinka25
A este každý pije matchu. 😅
@ankare 😀 sa aj hanbim povedat ze mi nechuti 😅
@madeincssr to chlapi co chodia do fitka su ale nemozno,vo fitku budu dvohat “cinky” ale robota pri lopate a hned maju krize prdeli.Alebo su lenivi,len fitko a potom telka,taki ani neporobia okolo domu,nic,lebo su to slabosi.
@anonym_7ec488 Lebo každá z nás akiste potrebuje takého, čo doma lopatuje. Napríklad keď idem po meste, nevidím chlapa, čo by lopatu v ruke nedržal. Každý len lopatovať a lopatovať, to sú praví chlapi!
@ankare 😀 sa aj hanbim povedat ze mi nechuti 😅
@pralinka25 Ja som to ani neochutnala. Všetci sa opičia po sebe. 🤦
@pralinka25 Ja som to ani neochutnala. Všetci sa opičia po sebe. 🤦
@ankare no mne to dva tyzdne dozadu kupila svokra na jednej akcii 😀 a raz som vyfasovala tartaletku s matcha prichutou. 😀
Chcú aby si vyzerala dobre, to je všetko...brať si ťa nikto nebude 😃 tak ich iné nezaujíma.