konik_testuje
17. aug 2018
5184 

Vaše skúsenosti s Excimer

Aktualizácia: premýšľate nad zákrokom na zlepšenie diopritií? Otravuje vás nosenie okuliarov alebo šošoviek? Ste zvedavé, ako prebieha operácia očí v centre Excimer? Dve mamičky s nami podstúpili tento laserový zákrok a tu si môžete prečítať ich recenzie. 

---

Aké by to bolo potápať sa na dovolenke so svojimi deťmi? Povzbudiť ich pri športovaní účasťou priamo na ihrisku, pozorovať s nimi nočnú oblohu a jednoducho si užívať života? Alebo nosiť bezchybný makeup a netrápiť sa zavadzajúcimi dioptrickými okuliarmi?

Nemyslieť na to, že nevidíte úplne ostro.

Dá sa to! Dá sa žiť aj bez okuliarov, stačí si pomôcť v Excimeri.

Čo testujeme

Toto testovanie bude špeciálne, pretože dve z vás budú môcť vyskúšať laserovú operáciu očí v centre Excimer, ktoré je lídrom v oblasti odstraňovania dioptrických chýb nielen na Slovensku, ale aj v celej strednej Európe.

V oblasti refrakčnej chirurgie má Excimer 25 rokov skúseností a je úzkym špecialistom v odbore odstraňovania dioptrií. Úspešne zoperovali už viac ako 70 000 spokojných klientov metódou bez rezu oka. Majú 7D laser ako jediní na Slovensku a využívajú Smart Plus technológiu.

Zveriť svoj zrak Excimeru je teda zárukou spokojnosti s doživotnou zárukou.

Každá z vás, ktorá žije veľmi aktívne a nechce stále obmedzovať svoje aktivity dioptrickými okuliarmi alebo neustálym myslením na kontaktné šošovky, ocení možnosť vidieť už konečne ostro.

Prežívať dobrodružstvá so svojimi deťmi a neinvestovať stále do nových okuliarov a šošoviek sú len okrajové dôvody, prečo operácie očí podstupuje čoraz viac ľudí. 

Koho hľadáme

Na podstúpenie zákroku hľadáme 2 ženy, ktoré sa na svet pozerajú cez okuliare, prípadne cez šošovky, a tie ich obmedzujú v aktívnom životnom štýle a bláznivom živote s deťmi. Mali by to byť moderné ženy, ktoré robia pre svoje zdravie a pohodlie maximum a chceli by svoj život posunúť o latku vyššie.

Mali by to byť ženy, ktorým na sebe záleží a ktoré vedia, že spokojná mama=spokojná rodina.

Ako sa zapojiť

Do možnosti získať zákrok aj s predoperačným vyšetrením zadarmo sa zapojíte napísaním komentára, v ktorom uvediete:

  • svoje dioptrie,
  • napíšte, či nosíte okuliare, šošovky, alebo ich kombinujete,
  • váš vek,
  • počet a vek vašich detí a či ich dojčíte,
  • a dôvod, prečo by ste mali zákrok podstúpiť práve vy - jednoducho napíšte pár činností, pri ktorých vás nosenie dioptrií obmedzuje.

Centrum Excimer sa nachádza v Bratislave.

Pozor! V prípade, že v blízkej budúcnosti plánujete otehotnieť (cca do troch mesiacov) alebo dojčíte, nie je pre vás takýto zákrok vhodný!

Čas na napísanie komentára máte do nedele 19.8. a v pondelok 20.8. vyberieme dve ženy, ktorým zmeníme život.

Držíme palce!

konik_testuje

#test_excimer

Volám sa Lucia nosím kontaktné šošovky už si ani nepamätám od kedy :( dioptrie mam - 2,5 a - 3. Okuliare si dávam len večer pred spaním pretože ma strašne obmedzujú. Mala som teraz v auguste 30 rokov takže táto operácia by bol pre mňa aj super darček ;) a určite by sa tomu potešili aj moje deti Sara 1 a pol roka ( no ona možno aj nie, lebo by mi nemala čo strhávat z tváre a lámať) ale najviac určite Sofinka 6 rokov, lebo by som jej už nemusela stále keď ideme do vody brat okuliare na plávanie, aby sme si mohli spolu zaskákať do vody a poriadne sa vyšantiť.

13. aug 2018

Mam 39 rokov a okuliare nosim od dvoch rokov (moje prve okuliare skoncili zakopane v detskom pieskovisku) , na obe oci mam dioptrie +3 a nosim vylucne okuliare, co ma velmi obmedzuje pri sporte a celkovo mi to znizuje zivotny komfort. Deti mam uz vacsie 11 a 14 rokov, cize nekojim 🙂

13. aug 2018

Mám 33 rokov a po operácii excimerovým laserom nosím znovu okuliare 😂👏

13. aug 2018

Dobrý deň.
Nosím od malička dioptrie -3,5 na obe oči. Najskôr som nosila iba okuliare, a od 20tich rokov nosím šošovky, nakoľko ma to pri tancovaní a plávaní obťažovalo nosiť okuliare. Teraz mám 36 rokov, 1 dieťa, ktoré som dojčila, ale už samostatne papá. Túžim po tom už dávno nenosiť okuliare ani šošovky, robím gélové nechty a manikúru, v odbore som obchodníčka a život bez okuliarov a šošoviek by mi zdvihol sebavedomie a priniesol radosť do života.
S pozdravom. Majte pekný deň.

13. aug 2018

Okuliare mi strpčujú život už od siedmej triedy. Keď si človek uvedomí, že mám 37 rokov, tak je to neskutočne dlho. Mám síce iba -1,5 na oboch očiach, ale bez okuliarov či šošoviek sa z domu nedokážem pohnúť. Najhoršie to je vtedy, keď potrebujem so svojimi dvomi deťmi robiť aktívnu činnosť. Radi plávame, lyžujeme, bicyklujeme,... Najhoršie to je pri šoférovaní v lete či v zime. Sneh a slnko mi prekážajú až tak, že musím šoférovať len v šošovkách. V prípade, že ide o dlhšiu jazdu, je to utrpenie, pretože šošovky po určitom čase cítim ako nekomfortnosť. Už dávno zvažujem operáciu, len finančná situácia mi to nedovolí.

13. aug 2018

Ja mam dioptrie -5 a -4,75 😦naozaj by som rada podstupila tu operaciu. Nosim dioptricke okuliare ktore sem tam kombinujem zo sosovkami. Mam 25 rokov 1 dietatko ktore ma 1,5roka. Urcite by som sa s nim vedela lepsie zabavit bez okuliarov, ved povedzme si na rovinu, pri mojich dioptriach ked si ich dam dolu nevidim nic 😂 pekny den 😉

13. aug 2018

Ahojte, volam sa Daniela a okuliare som nosila uz od utleho veku. Ked som zacala pracovat a zarabat si sama na "chlieb" presla som na kontaktne sosovky a tie pouzivam nepretrzite uz 15 rokov. Momentalne som na dioptriach -4,5. Kedze pracujem ako uctovnicka a cely den sedim za pocitacom, moj zrak sa neustale zhorsuje a potrebovala by som tento negativny vyvoj stopnut a vratit sa na startovaciu ciaru. Mam 33 rokov a obavam sa, ze do dochodku budem mat velmi silne dioptrie. Mam jedno dieta, chlapceka, 3,5 rocneho. Celkovo ma horsi zrak obmedzuje, neriesim, ci mam sosovky, alebo prave na striedacku nasadene okuliare. Pri chorobe a teplotach neznesiem sosovky, s okuliarmi je neustale trapenie s ich cistenim, hladanim 😠 Mna najviac "hneva" ked sa v noci zobudim, napriklad na maleho plac a otvorim oci, ze prva vec, ktoru musim urobit je najst na stoliku okuliare, staci ked chcem pozriet kolko je hodin a uz opat to hladanie. Cez den je to lepsie, lebo rano nasadim sosovky. Ale opat ta starostlivost, roztok, cistenie, zakladanie. Pri rannom zhone, napriek x rocnym skusenostiam sa to obcas just nedari. Ked ideme s malym na vylet, tak stale mat na pamati, ze musim mat nahradny par sosoviek, ci okuliare v taske.... je to kopec malickosti, ktore ma v kazdodennom zivote obmedzuju. Ako ste napisali vy, spokojna mama sa rovna spokojna rodina. Viem si predstavit, ze moj zivot a zivot celej mojej rodiny by sol kludnejsi a spokojnejsi, keby som stale nehladala okuliare, ci nevyberala, nevkladala sosovky.

13. aug 2018

Dobrý deň, mám 23 rokov a okuliare nosím od svojich 15 rokov. Dioptrie mám 2,5. Nosím len okuliare. Mám dve krásne deti a pozerať sa na ne a vidieť ich bez okuliarov by bolo úžasne. Každý má právo na plnohodnotný život bez obmedzovania. 🙂

13. aug 2018

Fuu,toto je moj sen.Volam sa Miska,mam 34 a 2 deticky.Velmi som po laserovej operacii tuzila,no mala som problemy so zapalom duhovky na pravom ocku.Pan doktor mi povedal,ze ak sa mi podari rok bez zapalu slo by to.Preto nemozem nosit sosovky,radsej neriskujem.Podarilo sa,uz som vyse roka "cista".Okuliare zavadzaju,poti sa nostek,je to otrava.Mam dioptrie -2,75 na obe ocka.😉

13. aug 2018

Mám čerstvých 27 rokov. Mám silné dioptrie +5,75 a +6,50 na šošovkách. Nosím aj okuliare, hlavne na večer, keď mám už boľavé a vysušené oči z kontaktných šošoviek. Mám jedného synčeka, ktorý má mesiac a ja len dúfam, že in bude mať zdravé očká. Zatiaľ ešte dojčím. Okuliare si musím nasadiť aj v noci pri vymieňaní plienky, takže v každej jednej činnosti je to obmedzujúce.

13. aug 2018

Ahoj 😊 som Lenka, nosím väčšinu dňa kontaktné šošovky. Okuliare len ráno a večer. Údaje na šošovkách su:
Pravé oko: SPH - 1.25 CYL - 1.25 AX 90 BC 8.5
Ľavé oko: SPH - 1.75 CYL - 1.25 AX 100 BC 8.5
musim to tu takto zložito vypisovať, lebo chyba mojich očí ni je len v dioptriach, ale mam aj astigmatizmus, cylindricke zakrivenie rohovky.
V novembri budem mat 30 rokov a detičky mam dve - 5 ročnú Anetku a 2 ročného Filipa. Už nedojcim.
A dôvod prečo práve ja? Predovšetkým kvôli športu. Milujem šport všetkého druhu od turistiky, cez posilňovanie, až po plávanie. A pri tom má obmedzujú nielen okuliare ale aj šošovky. Hlavne ak si chcem iba tak znenazdajky zaplávať.. Ak nemám so sebou plavecké okuliare. Plávať štýlom babka v Salibach (hlava nad vodou) ja neviem.. Takže plávať nemôžem vôbec, ak na to dopredu nemyslím.
Ak napríklad prídem o posledný par šošoviek - roztrhne sa a nemám objednane, z cvičenia ma to vyradí, lebo v okuliaroch je to o ničom a na nové šošovky, keďže sú s cylindrom, čakám dlhšie. Tiež mi vadí, že sa nemôžem len tak rozhodnúť, že niekde ostaneme na noc, ak sme s deťmi na výlete. Ak nemám púzdro, hold smola...
Nad operáciou uvažujem už dlho, zatiaľ ma odrádza cena, ale stále si vravím, že raz snáď. Raz snáď nebudem ničím obmedzovana a dokážem si užiť šport, aj aktivity s deťmi na sto percent. Veľmi by ma operácia potešila, ale rovnako ju aj doprajem každej maminke, ktorá sa zapojí, lebo zrejme sa po týka s rovnakými neprijemnostami.

13. aug 2018

dobry den,moje meno je Andrea,a s dioptriami sa trapim uz od 3.rocnika na zakladnej skole,kde som ako jedina mala nosit okuliare.v tej dobe to bolo u deti na vysmech od spoluziakov,takze doma som okuliare nasadila,a pred skolou zlozila...tymto som sa dopracovala k vysokej dioptrii- az -4,5 😥 na okuliare som si nikdy nezvykla,v 15. rokoch som konecne dostala svoje prve sosovky a zivot bez nich si uz neviem predstavit ...vlastne viem,existuje aj zivot po operacii 🤗 bohuzial popri 3 detoch a rodinnemu domceku sa mi nedari odlozit na operaciu,ale nezufam,a raz si splnim sen o ostrom zraku,rano vstat a vidiet 😍
dojcila som vsetky 3 deticky,prveho kratko,druhu 2,5r a tretieho 2 roky,tehotenstva mi zrak tiez zhorsili.ale uz sme finalna zostava,tak by nemalo nic branit casom k operacii.myslim,ze som vhodna adeptka,splnil by sa mi sen a zlepsil kazdodenny zivot,nakolko aj sosovky su obmedzujuce...casto mi slzia oci,vecer uz palia,potapanie,alebo co i len splechnutie vody do oci neznesiem...poobedny nahodny spanok neprijemny-suche oci...kazdej jednej mamicke tu drzim palce,tak ako aj sebe,je to skvele testovanie,splnite sen dvom z nas 🤗

13. aug 2018
Komentár bol odstránený

Ahoj ja som Denisa, nosím šošovky od 14 rokov, moja dioptrie je -6,00, som mamou krásnej 2 ročnej slečny a mám 24 rokov. Rozhodla som sa zapojiť do súťaže pretože moje dioptrie sú strašne silne a keď si dám dole šošovky nevidim vôbec nič čo je veľmi nepríjemne , som veľmi aktívny človek a najviac mi to zavadzia pri kúpaní či v bazéne alebo mori :( nemôžem sa ponárať ani len to aby sa mi dostala voda colen tesku do oči , určite mi to vadí po viacerych stránkach. To neustále menenie vyberanie dávanie. Bola by som najšťastnejšia ak by som to vyhrala. Mohla by som sa naplno a 100% venovať rodine, športu a sama sebe.

13. aug 2018

ahojte - Volam sa Zaneta a nosim okuliare do dialky -2. Mam (zatial 😀 ) 32 rokov. Detuchy mam uz vacsie syn ma 7r a dcerka 6r. Od dietata som zle videla. Skusala som aj sosovky, ale moje oko ma iny nazor ako ja 😀 neznesie ich ... Okuliare mi viadia pri praci, pri tvoreni kde sa jedna o mravenciu pracu a presnost , pri pozerani na svet - nieco vidim ostre a nieco nie, musim hlavu vytacat , ked sa nalicim musim vyraznejsie, aby to bolo poznat pod okuliarmi.... Vadi mi ze sa nemozem salit s detmi kedykolvek akokolvek, ale musim davat pozor na okuliare, pripadne si ich dat dole.. Bezne sa stava, ze sa mi deti hodia do narucia a udru sa o ram okuliarov a mne tym ublizia...
Velmi rada by so podstupila operaciu oci, ale cena ma strasne odradzala. Som rozvedena , samozivitelka - takze ja musim ist bokom a deti maju prednost... 🙂

Prajem vam vsetkym este krasny den 🙂

13. aug 2018

Ja chcem len pochváliť testovanie , veľmi zaujímavé a originálne testovanie 😊👍 už sa teším na recenzie lebo nad klinikou Excimer som rozmýšlala pred tehotenstvom, len som to už nestihla spáchat 😁 tak hadam ked dodojčim a budu dobre recenzie, tak sa v zime k tomu dokopem a budem konečne vidiet aj bez 👓

13. aug 2018

Ahoj,som Lenka mám 30 rokov. Dcerku 3 ročnú a druhé bábo má prísť na svet vo februári. Nosím okuliare denne, od 10rokov -1,5 jedno oko a druhé -1,75 s cylindrom. Hneď ráno si musím dávať okuliare pretože stačí chvílocka a hneď ma bolí bez nich hlava. Na leto som si musela zaobstarať dioptrické slnečné okuliare,keďže slnko mi na oči nerobí dobre,ale je veľmi nepraktické nosiť dvojo okuliarov zo sebou vsade. Šošovky nosiť nemôžem a veľmi mi vysušujú oči a stipu ma. Bol by to skvelý pocit vstať a nemusiet mať okuliare ktoré obmedzujú ☹

13. aug 2018

Ahoooj volam sa Roberta a mam 1 drobca Sebiho nosím okuliare od malička boli tam pokusy aj o nosenie šošoviek ale vždy to zlyhallo na jednom oku do ktorého som si ich nevedela dat :D takže som zostala pri okuliaroch a to je katastrofa pod nimi sa len potim stale mi padaju a povedzme si uprimne u každého kto ma okuliare sú len na obtiaž,ked si nemôžete pohodlene lahnúť na bok lebo okuliare sa vytlačia až na druhú stranu 🙂 :D takže toto by bolo super do buducnosti mam 23 a okuliare do dialky -2 a takato operacia by bola super už dávnejšie som chcela ísť na operáciu ale strach mi to nedovolil možno by som konecne k tomu dokopala aj ked strach by bol velky :O

13. aug 2018

Dobry den. Rozmyslala som ci sa zapojim ale preco nie... prave totiz nad touto operaciou rozmyslam a pozerala som si akurat vase centrum ( dostala som ho aj odporucene mojou ocnou lekarkou na vysetreni teraz v auguste ). Mam cerstvych 40 a 3 deti. Dioptrie sa mi nezmenili poslednych 10 rokov - su -3.75. Ja okuliare nenosim lebo ma strasne obmedzuju, len sosovky. Milujem plavanie, potapanie, prechadzky - vsetko cinnosti, ktore si neviem predstavit robit s okuliarmi. Vyhra by potesila😉

13. aug 2018

Volám sa Martina, mám 34 rokov a som nevhodná na testovanie, keďže dojčím, chcem len napísať, že som podstúpila operáciu excimerovým laserom v roku 2007, kedy som mala už dioptrie -9 na oboch očiach (!!!), po operácii dioptrie 0 🙂 teraz v auguste prešlo 11 rokov a ja mám stále len -0,75/-1, okuliare nosím len na vonku a dodnes hovorím, že to bola najlepšia vec v živote, na akú som sa dala a neváha by som ísť do toho znova 🙂

13. aug 2018

Dobry den volam sa Adriana,mam 33 rokov a dve deti 10 a 5 ročne. Nosím okuliare +2,5 a citim ze sa mi zrak zhoršuje ,dost mi to vadi v praci kde čítam male písmena na výrobkoch a velmi pri šoférovaní ... a nehovorim o tom ze velmi zle vidím aj vonku ked mam decka dalej od seba. Operácia by mi otocila uplne zivot a moja nervozita z toho by konecne ustúpila 😒

13. aug 2018

Ahojte,som Mia. Mama 20rocnej dcery Isabel. Od malicka nosila silne dioptrie,vsade kde sme prisli na vysetrenie nam bolo povedane,ze jej typ zakrivenia rohovky sa operovat neda. Samozrejme,ze nas to mrzelo a postupne sme sa my aj dcera zmiernovali s tym,ze okuliarky su jej sudene. Minuly rok nam Mudr.Belačkova z MA odporucila skusit EXCIMER BA. Hovorili sme si za skusku nic nedame. Isabel objednali na konzultaciu,nasledne na operaciu.
Ked nasa dcera po 17tich rokoch vychadzala bez okuliarkov po 10tich minutach operacie...a videla nas ako sedime vzadu na tej ciernej sedacke a usmievala sa...nikto mi ten moment nikdy nevezme.
Dovtedy mala problem spoznat kohokolvek a cokolvek na 2metre...
Operacia nas stala cca800€ a vzdy budem tvrdit,ze toto boli najlepsie a najkrajsie investovane peniaze v zivote!!!
Dakujem Mudr.Cernakovi a celemu zdravotnemu personalu Excimer za ludsky nadstandartny pristup voci pacientovi,rod.prislusnikom.
Ak by som mohla v zivote niekomu nieco odporucit,rozhodne by to bola minimalne konzultaciu na Vasej klinike. Aby ludia odchadzali s vedomim ze za 10minut sa im moze naozaj otocit svet hore nohami vo vsetkych jeho krasnych farbach 🙂
S pozdravom Ralbovska s dcerou Isabel

13. aug 2018

fuuu, to je veľká škoda, že dojčiace ženy nemôžu ísť na operáciu ☹ ale tak možno o rok ak budete znovu hľadať testovačky... totiž práve včera sme diskutovali pod jedným príspevkom, aké by to bolo super zobudiť sa ráno a vidieť. pre mňa teraz obzvlášť, keďže v noci dojčím v polotme a je mi veľmi ťažké vidieť si na dieťa a správne mu nastaviť prsník 😀 a to nevravím o tom, že ešte mi len začnú rušné časy, keď začne chodiť a začneme chodiť po výletoch, do parku, detských centier... plus po materskej sa vrátim k mojej kancelárskej práci za počítačom, a tam by mi operácia tiež uľahčila život. nosím síce šošovky, ale tie kombinujem aj s okuliarmi, pretože šošovky sú síce fajn, ale sú dni kedy ma škriabu v očiach od rána, inokedy mám len po celom dni unavené oči. takže používam aj okuliare, ale s okuliarmi je to videnie a hlavne aktivity dosť obmedzené. hlavne teda pre mňa, s dioptriami -3,5 s cylindrom a -4,25, kedy sa už bez jedného alebo druhého naozaj nepohnem ☹ Mám 29 rokov a dcéra má 3 mesiace, takže bohužiaľ ak operáciu nie je možné spraviť počas dojčenia, budem si musieť na ňu počkať a pekne pracne našetriť. už chcem šetriť aj na prsia, tak to aby som si hľadala ešte ďalší príjem popri materskej a po nástupe do zamestnania 😀

13. aug 2018

ahojte mám 42 rokov a mám dioptrie -2 a -1,75 Mám dve takmer dospelé deti Som neskutočne milo prekvapená aké testovanie bude prebiehať a samozrejme ma veľmi zaujalo Nosím okuliare v kombinácii zo šošovkami no obmedzuje ma aj jedno aj druhé Mávam častý zápal očí vďaka šošovkám takže ich nosenie minimalizujem a okuliarky no... Mám dve zamestnania som nonstop v práci a aj tak nejak nie je finančná možnosť na tento môj vysnívaný zákrok Bolo by to úžasné...

13. aug 2018

@michaela1986 môžeš skúsiť šťastie 🙂

13. aug 2018

Ahojte 🙂 volám sa Nikola mám 24 rokov a s kratkozrakostou mám problemy už od detstva. Od 6 rokov som mala predpísané okuliare. 8 rokov nosím kontaktné šošovky kombinujeme ich s okuliarmi no pri deťoch sú extrémne nepraktické... Takisto som dosť aktívna žena prechádzky beh cvičenie. S okuliarmi veľmi nepraktické... Mám dioptrie -3, 75. Mám dve deti 3,5 a 1,5 roka 🙂 sú to malí čerti behať za nimi dá niekedy dosť zabrat. Nedojčím už vyše pol roka bábätko by som este aj chcela no v dnešnej dobe je dieťa luxus ... Nemajú to mladí ľudia jednoduché. Táto možnosť testovať laserovu operáciu by nám veľmi pomohla keďže šošovky niesu lacná záležitosť a môj život by bol omnoho jednoduchší 🙂

13. aug 2018

Zabudla som dopisat ze nie, nekojim maleho 😉

13. aug 2018

@verra66 jej ty si poklad 💙💙💙

13. aug 2018

Dobrý deň volám sa Michaela,
keď som si prečítala o aké testovanie ide ostala som v pomykove, či sa vlastne skúsim zúčastniť. Priateľ mi povedal, že jeho kolegyňa absolvovala operáciu s EXCIMER-om a nie je to nič strašné. Operácia je pre mňa strašiakom 🙂 Mám 27 rokov a zatiaľ ( klop, klop, klop ) som sa im úspešne vyhýbala. Na druhej strane zbaviť sa okuliarov a môcť sa z finančného hľadiska zúčastniť tejto operácie je snom mnoha ľudí. Tak prečo neprekonať strach z neznámeho ked v konečnom dôsledku to bude stáť za to? 🙂 Aspoň v to dúfam.

Takže, ako som už písala mám 27 rokov a som mamička 11 mesačného synčeka Šimonka ( nedojčím ). Môj zrak sa začal kaziť niekedy pred nástupom na strednú školu a ako to iste mnohé poznáte okuliare som nosiť nechcela 😞 Teraz si vravím, že som bola hlúpa, ale puberta, čo si o mne pomyslia ako budem vyzerať? A tak som sa im vyhýbala. V škole som nevidela na tabuľu, veľa vecí som nevedela prečítať. Mojím očiam som dala zabrať. V roku 2016 som nastúpila do zamestnania kde som proste vidieť musela a tak som si bola dať zmerať dioptrie. Výsledok? Krátkozrakosť a 2,5 a vyše 3 dioptrie? Ospravedlňujem sa ale nepamätám si to a verím, že odvtedy sa to pomenilo, kedže som aj po pôrode. Na okuliare som si postupom času zvykla, ale túžba byť bez nich je silná. V bežnom živote s nimi zažívam obmedzenia ako ked sa hrám so synčekom, dáva mi ich dole a odhadzuje mi ich 🙂 Veľakrát ich hľadám po celom dome, na kúpalisku si ich aj zabúdam dať dole pred pobytom vo vode napríklad, to sú tie dôvody, ale najsilnejšia túžba je pozerať sa na svet so zdravími očkami.

Pekný deň 🙂

13. aug 2018

@ressankajanka dobré ráno želáme 🙂 Našim klientom spolu so zákrokom ponúkame v cene doživotnú záruku 🙂 určitému percentu pacientov sa môžu aj niekoľko rokov po operácií vrátiť naspäť dioptrie. Niekomu len niečo málo a niekomu tak, že sa musia vrátiť naspäť k okuliarom. Preto ponúkame záruku, že Vám kedykoľvek znova dioptrie zoperujeme. Ak ste boli klientom nášho centra, kľudne sa nám ozvite a pozveme si Vás k nám opäť na vyšetrenie a následne na zákrok🙂

Tím Excimer.

13. aug 2018

volam sa miska, mam dve deti, nosim okuliare, mam 31 a dioptrie mam 1,5 a 2,5.
bez okuliarov som slepa 😃 ale neviem si na ne zvyknut :( necitim sa dobre, zavadzaju mi.

13. aug 2018

Dobrý deň Volám sa Monika, tento som oslávila 30ku. Nosím okuliare s dioptriou 0,75 a 1 do diaľky...žiaľ niekoľkokrát som potrebovala okuliare vymeniť za šošovky, ale bolo to nereálne. Nesedia mi žiadne, všetky ma režú a cítim ich v oku a tak sa trápim s okuliarmi už od mojich 10rokov s prestávkami lebo prvé okuliare som mala ako 3ročná. V poslednom čase som spozorovala na sebe, že na jedno stále žmúrim, zatváram ho doostrujem na druhé a premýšlala som žeby asi bolo dobre navštíviť odborníka lebo aj pri šoferovaní, šoférujem každý deň, horšie vidím a často pozerám len jednym okom :( som mama 3ročnej Laurinky a ďalšie zatiaľ neplánujeme. Bola by osm rada keby som vyriíešila môj zrak lebo cítim že sa to zhoršuje a chcem sa naplno venovať hlavne práce okolo domu, pomôcť môjmu manželovi dokončiť náš domček, lebo prišiel o svoju najväčšiu pomoc svojho otca, a teraz potrebuje ma a hlavne naša dcéra nech si s nami užíva krásne dni plné zážitkov. Ďakujem a prajem všetkým hlavne zdravie.

13. aug 2018

ahoj,
dakujem za skvelu moznost zapojit sa do tak uzasneho testovania.
ja mam -4 dioptrie na oboch ociach a okuliare nosim cez den vkuse (do prace, na doma i na von), nakolko som bez nich uplne bezradna. kym bol drobec maly, nosila som ich aj pocas noci, kedze som k nemu casto vstavala 🙂. mam 43 rokov, 3 deti (23,15,5r.) a sice nie som ziadny sportovec, skor naopak, no milujem vodu a to je aj dovod, preco uvazujem o operacii oci. v uvode ste presne opisali moje pocity, smutok z toho, ze nevidim nic pri ponoreni sa do mora (na sosovku mi jedno oko horsie reagovalo, tak som ich vylucila), ze si nemozem zaplavat kraul bez strachu, ze stratim okuliare a z toho, ze bez nich nevidim hviezdy na oblohe. prave toto leto mi v bazene hodili loptu do tvare a rozbili mi okuliare a ja som bola na chvilu bezradna, lebo som zrazu videla vsetko rozmazane, samozrejme aj deti (bola som s nasim najmaldsim aj s jeho kamaratkou) a kedze som bola s nimi sama, nevedela som ako odsoferujem 25km domov. nastastie sklicko sa naslo a vo vlasoch som mala gumicku, tak som si nejak poradila, ale bol to chvilu stres a sok. a kebyze mam dobry zrak, tak by som uz nemusela riesit v buducnosti podobne situacie. nehovoriac o poteni nosa a naslednom padani okuliarov i pri beznom umyvani okien, ci bicyklovani...
krasne leto vsetkym

13. aug 2018

Volam sa Kristina, moje dioptrie su -4 na okuliaroch a -3,75 na sosovkach. To ze nevidim do dialky sme zistili ked som chodila este na zakladnu skolu, mohla som mat 10-12 rokov. Zacala som nosit okuliare, ktore ma vsak velmi obmedzovali v zivote. Preto som asi v 15 rokoch zacala nosit vyhradne iba sosovky, ktore stale nosim a uz mam o chvilu 28 rokov. Okuliare naozaj neznasam, ak to tak mozem povedat a uz velmi vela rokov snivam o operacii oci, ktoru si vsak, ako vacsina beznych ludi nemozem dovolit. Mam dve uz odkojene deti a dalsie neplanujem urcite. Maju 5 a 2,5 roka a obe som kojila do veku 14 mesiacov. A preco prave ja? Lebo som sa kedysi aj vela naplakala kvoli okuliarom, citim sa v nich naozaj zle, citim sa skaredo a nepritazlivo, deti mi do nich buchaju ked sa hrame, ani cez ne dobre nevidim lebo mi ich nevedia poriadne vycentrovat nikde a citim sa ako keby som na svet pozerala uplne neprirodzene. Preto nosim stale iba sosovky a bojim sa, ze casom to uz nebude mozne kedze, neviem ci to je pravda, ale vraj by sa sosovky nemali nosit dennodenne. U mna to vsak inak asi nikdy nepojde, kedze okuliare naozaj si na von nedam. Operacia oci je jeden z mojich najvacsich snov... asi by som plakala od stastia keby ste ma vybrali 😀

13. aug 2018

Dobry den volam sa Petra a mam 32 rokov. Mam dvoch krasnych synov Patrika 8 rokov a Adamka 6 rokov. Su velmi aktivny a snazime sa aj s mamzelom drzat ich tempo. V lete spolu travime cas na turistike, bicykloch tento rok sa naucili aj na kolieskovych korculiach a syn Patrik ma zle drzanie tela, tak mame odporucene plavanie co je v mojom pripade s okuliarmi dost obmedzujuce. Sosovky nenosim. V Zime ladove korculovanie a lyzovanie. Velmi tuzim po odstraneni okuliarov a aj z dovodu soferovania kedze jazda v noci mi byva neprijemna. Dokonca aj z vyletu sa vraciame skor aby som nemusela po tme soferovat.
Dioptrie nosim
Prave oko Hilux 1,5 HVLL BLC QSP Sph+Cyl: -050-125
Lave oko Hilux 1,5 HVLL BLC QSP Sph+Cyl: -050-075

13. aug 2018

@excimer Ďakujem pekne za správu, operovaná som bola pred takmer 15 rokmi v nemocnici v Košiciach. Bohužiaľ mám tenkú rohovku a následná korektúra by bola riskom. Nehaním tieto operácie, som rada, že vidím lepšie ako na -6, ale myslím, že oči si žijú vlastným životom 🙂 Držím palce, nech sú klienti spokojní a ďalšie korektúry nie sú nutné 🍀

13. aug 2018

Volam sa Jana a mam 34 rokov a dceru viac ako 2 rocnu, uz nekojenu. Nosim okuliare a sosovky od strednej skoly, Dlhe roky som nosila len sosovky, aby som si mohla uzit aktivny zivot (plavanie, potapanie, lyzovanie, bicyklovanie), casom som vsak bola stale unavena a bolievali ma oci, tak som vymenila sosovky za okuliare a bolesti ustali. Dioptrie mam 3 a 3,5 a okuliare beriem ako ciastocne obmedzenie, ked soferujem, rada by som si nasadila slnecne okuliare, chodim s dcerou plavat, stale nic nevidim, ked ma ospliecha :D. Som slobodna mamicka, ktora rada vedie svoje dieta k sportu. Po porode sa mi zrak zhorsil, nasetrila som na nove okuliare, avsak po case som svoju porodnu vahu schudla a okuliare mi stale padaju, ked mi konecne odpuchla tvar 🙂 Tak opat setrim na nove. Centrum Excimer, tento zakrok by mi naozaj pomohol zlepsit kvalitu zivota.

13. aug 2018

Dobrý deň, volám sa Michaela, mám 32 rokov a okuliare nosím od svojich 14 rokov, s okuliarmi som nebola na začiatku stotožnená, vadili mi, tak som do svojej 30tky nosila kontaktné šošovky, ktoré som kvôli ťažkému zápalu pred 2 rokmi opäť vymenila za okuliare, mám dioptrie -3 a -3,5. Som mamou 2 ročného synčeka a rada by som sa zapojila o možnosť absolvovať operáciu keďže okuliare sú hlavne teraz pri dieťati dosť obmedzujúce, či už pri hre alebo teraz v lete pri vode.
Pekný deň 🙂🍀

13. aug 2018

Dobrý deň, volám sa Dominika, mám 25 rokov, okuliare nosím od svojich 13 rokov, od 15 nosím kontaktné šošovky cez deň a okuliare večer. Šošovky mi však očný lekar zakázal nosiť. Dioptrie mám jedno oko 2.5 a druhé 2.75.
Nad operáciou rozmýšľam už dlho, ale nakoľko mám 6 mesačnú dcéru, ktorej otec sa na nás vykašľal ešte pred pôrodom a ostala som sama na všetky výdavky, nemôžem si operaciu dovoliť v dohľadnej dobe. Preto by som sa veľmi potešila a bola by som vam vďačná @excimer keby ste vybrali práve mňa.

13. aug 2018

Dobrý deň ,volám sa jarmila mám čerstvých 50r tri deti syn Peter na 22,dcéra Soňa má 20r a najmladšia Amy má 5 r. velmi má to potešilo že sa testuje aj niečo ako operácia .popravde už sa nezapájal do ziednych testov nemám toľko času a nikdy som nič nevyhrala .mozno tentokrát by som konečne....ale to je osud .zaujala má vaša ponuka lebo práve v poslednej dobe zvažujem nad opraciou ale velmi sa jej bojím .neviem si totiž predstaviť či by sa mi dokázalo pomôcť ja potrebujem totiž vidieť dobre do diaľky aj na blízko .prekonala som meningitídu a odvtedy sa mi zrak zhoršil šošovky nosiť nemôžem okuliare má obmedzujú stále ich hľadám nie som na ne zvyknutá mám ich len posledné 3r.vzdy som dobre videla ako jastrab a v rodine nik nenosí okuliare teda šošovky iba moja dcéra od svojich 16bóo to pre nu vykúpenie lebo okuliare do školy odmietala ale ak by som vyhrala opraciu by som darovala dcérke ako správna mama ja to nejak prežijem len nech deti sa majú lepšie.tehotesrvo neplánuje čo viem .ja na čítanie potrebujem 1,5 a do dialky rôzne ľavé oko 1 práve 1,5 to ak by náhodou ,tak držím sa palce a dakujem za šancu .pekny deň prajem

13. aug 2018

Dobrý deň,
Mám 31 rokov, 7 mesačného synčeka, ktorého už nedojčím, a ktorý mi začína sťahovať okuliare, ktoré nosím doma, keďže ma už bolievajú oči, v tehotenstve som šošovky nemohla nosiť, inak nosím od 12 tich rokov, a dávam si ich dole na noc iba, mám suché a červené oči permanentne, šošovky cez deň nosím pretože som aktívny človek, bicykel,plávaniaka, loptove hry, jóga..a teraz so synčekom na Ihrisku, na bicykel s vozíkom, aj vodičku malý zbožňuje, takže okuliare mi zavadzajú a hlavný dôvod je že pri mojich dioptriách už okuliare vyzerajú veľmi zle a mám z toho komplexy odkedy som ako dieťa začala nosiť okuliare.
Dôvod prečo by som bola vďačná za zákrok, je, že mám dioptrie cez -10, a už niektoré šošovky, aj tie čo nosím nevyrábajú vo vyšších dioptriách a sklá na okuliare tiež začínajú byť problém..
Čo po pôrode pociťujem, keďže sa mi pohoršilo, a pani doktorka z petržalskej nemocnice mi odporučila zníženie dioptrií u vás keď dodojcim.
Ďakujem

13. aug 2018

Súťaž ušitá pre mňa, nakoľko žijem aktívne, nosenie okuliarov je na obtiaž. Mám dvoch chlapcov, staršieho 2r11m a mladšieho 11m (pomaly končím s kojením), a za ten čas som vystriedala veľa okuliarov. Pred 2ma rokmi som začala nosit kontaktné šošovky, ale mam pocit sucheho oka,čiže stále je môj problén nevyriešený, na večer si preto zas dávam okuliare.
Bolo by nadherné získať túto cenu a môcť sa pozerať na svoje deti ako nikdy predtým, zažiť šantenie na kúpalisku a necítiť rezanie šošoviek, ísť na kolieskových korčuliach a nežmúriť pri tom oči,..... jednoducho neriešiť dioptrie -2,75 a začať naplno ŽIŤ.🙂

13. aug 2018

volám sa Zuzana, mám už 38 a 3deti 13,10a8rokov, okuliare nosím od detstva a teraz velmi silné -6 a-6,5 dioptrie, cize bez nich nevidím nic, striedam aj so šošovkami,dlhšie už rozmýšľam nad korekciou zraku, ale vždy tie peniaze mali prednosť inde

13. aug 2018
Komentár bol odstránený

Dobrý deň,mám 38r. mám 2 deti. (12 a 14),teda nedojčím a nechystám sa ani otehotnieť 😃..dioptrie mám od svojich 7r a dosiahla som číslo 3,5,šošovky som nedokázala vložť do očí..
Na poslednej mojej návšteve očnej lekárky minulý týždeň som sa informovala o možnosti operácie a povedala.že teraz mám na to vhodný vek aj čas,kedže organizmus sa už ustálil a je to iba na mne.no no nieje to zrovna lacné rozhodnutie,hoci by som do toho šla už zajtra....vždy som o tom túžila,lebo ma to obmedzuje v živote..už či v lete ked ideme k vode,pri plávaní,potápaní sa,či pri slnení,kedže s okuliarmi je to ozaj nepohodlnné...v zime chodíme celá rodinka zase lyžovať a znova...okuliare..pod prilbu? nemožné..preto sa na vlastné riziko lyžujem bez prilby..z okuliarov ma v poslednej dobe neskutočne bolieva hlava,slzia mi oči,kedže pracujem celý deň na PC..pomôžete mi? 🙂

13. aug 2018

Dobrý deň.Moje meno je Veronika mám 29-ale čoskoro 30 takže parádny darček by som mala na narodeniny.mam dve detičky 5rocneho Matuška a dva a pol ročného Šimonka.dioptrie mám zatiaľ len 0,5 nieje to moc ale dosť to obmedzuje hlavne do diaľky.okuliare moc nenosím nemôžem si na neho zvyknúť proste my vadia a peniažky vždy išli niekam inam.pekny deň

13. aug 2018

Dobry den, akurat sme sa s manzelom cca pred dvoma tyzdnami rozpravali, ze nastal cas, aby som zvazila operaciu oci a nejakym sposobom si zacala na nu aspon po troske odkladal, takze tento test prisiel pre nas ako blesk z jasneho neba a na nahody celkom neverim ☺️ Volam sa Katka, mam 32 rokov a okuliare nosim cca od svojich12tich. Niekedy v 18tke som presla na kontaktne sosovky, ktore mi v mnohom zjednodusili zivot, ale uz citim, ze dlhodobo to pre oci nie je ziadna vyhra. Najma po celom dni, uz len cakam, kedy si ich budem moct dat dole. Pokusala som sa aj znova vratit k okuliarom, ale pri beznych cinnostiach su pre mna proste prilis obmedzujuce, takze ich nosim len vecer pripadne doma cez vikend. Dioptrie mam na oboch ociach -3,75, co nie je sicr najhorsie no dost na to, aby som bez okuliarov sliepnala ako krtko 😊. Mam 7 rocnu dceru, ktoru by takisto nesmierne potesilo keby sa oslobodim od tychto pomocok, nakolko spolu rady a aktivne sportujeme- najma lyzujeme, plavame, potapame, bicyklujeme, tancujeme alebo sa len tak spolu blaznime.
Taktiez som lektorkou v MS, kde je kontakt s detmi velmi blizky a prave v takych chvilach si zelam, aby som mala oci v poriadku, aby som ich nemusela trapit kontaktnymi sosovkami a aby ma neobmedzovali hoc ako aj pekne ramy. A ten pocit, ked sa clovek rano zobudi a vidi, tak ten by som si tiez zelala znovu zazit. Dakujem a prajem krasny den. ☺️🙏

13. aug 2018

🌷Baby pozrite si poriadne, aka je to operacia, tie co sa zapajate, si overte, ci ide o bezflapovu metodu, lebo podla mna vam neurobia relex smile, ale operaciu, kde sa odklopi kus rohovky, ktory potom musi prirast naspat... su uz aj lepsie metody. Ja som po operacii relex smile a kolega po lasiku a ja som na druhy den ani nevedela, ze mi nieco robili, on sa chudak trapil dost dlho, co ho to stipalo, bolelo, len lezal so zavretymi ocami niekolko dni. To len dobre mienena rada🙂 nastudujte si, o ktory zakrok sa jedna a co sa ako vykonava a ake moze mat nasledky 🙂

13. aug 2018

:D :D :D Zdrawiiim :D okuliare nosim od prveho ročnika na zakladnej škole,,, je veľmi pravdepodobne že porucha nastala už v školke ,,, spominam si ako som hlavne po hmate hľadala naušničky na zemi v skolke ,,, v obdobi školy to bolo pre mna velmi tazke :( ,,,, ten kto mal okuliare bol akysi zvlašny tvor ktoreho nebrali do partie a posmievali sa mu za chrbtom ,,, na zakladnu skolu ozaj nemam velmi dobre spomienky,,, bohuzial vtedy to bolo tak,,, hned ako to bolo mozne tak som skusila čaro šošoviek ,,,, bolo to neskutočne :D konečne som mala pocit že ozaj vidim bez dakych ramov ,, citila som sa ženskejšie a konecne som si mohla vychutnat slnecne okuliare :D a aj po sportovej stranke to bolo niečo neuveritelne,, moja prva skusenosť so šošovkami nastala v mojich 15 rokov a trva to doteraz :D neviem si vynachvaliť taky - vynalez- neobmedzuju ma okuliare pri sporte, pri beznych dennych aktivitach ale aj slavnostnych a hlavne mi to drobci neztahuju z oci,,, po pravde bolo mojim veľkym snom sa zbavit okuliarov, sosoviek uz natrvalo ,,, uz odmalicka som tuzila po operacii oci ,,, stale sa to odkladalo,,, uz mam dokonca za sebou 2 porody a uz som aj prestala kojit ,, takze by som bola vhodna pre tento zakrok po ktorom tak velmi tuzim :D niet nad zdrave oci a nad zdravy zrak,,,,, ja to nepoznam ,,, bohuzial iba vdaka pomockam ,,, ked mi lekarka oznamila ze stroj sa nemyli a ze trebalo prist skor- vtedy by bola sanca aby to takto daleko nezaslo ,,,, predpisala mi okuliare do dialky -3 ,,,, vtej dobe ozaj neboli pekne ramy a tenke skla,,, takze ozaj to pripominalo popolniky ,,,,, teraz nosim šošovky -4,25 ,,,,, vdaka nim krasne vidim no ked si ich dam dole tak je to iny svet,,, všetko je rozmazane , nejasne ,10 rokov som nosila mesacne sosovky ktore som mala vkuse mesiac v oku , bol to skvely pocit ked som sa zobudila vnoci k malemu a pekne som nanho videla,,, ale uz asi rok nosim mesacne sosovky ktore sa davaju cez noc dole a ten pocit ze si musim rychlo nahmatat okuliare na stoliku a az tak vidim co sa deje s malym no strasne ma to vydesi pokym si ich nasadim a to nehovorim otom ake mam na nose odtlacky z okuliarov ,, oh :( ,,,, mam 26 rokov a 8 septembra budem mat narodeniny,,, bol by to ozaj neskutocny dar ak by ste sa rozhodli pre mna :D prajem vam a aj mamičkam na mk krasny slnecny den :D s pozdravom Tatiana :D :D :D

13. aug 2018

Ahojte. Volam sa Jana a mam 35 rokov. Dioptrie mam -3,5 a nosim sosovky, nakolko okuliare mi neskutocne prekazaju. Tie si davam len vecer po odliceni. Dietatko mam 4,5 rocneho syna Lukaska. A dioptrie ma obmedzuju v plnohodnom zivote a uzivani si chvil so syncekom naplno. Ako plavanie, ponaranie a pod. Pripadne by som dopriala aj manzelovi. Namolko sa mu zrak zhorsil a musel odist kvoli tomu z prace, lebo zrak uz nevyhovoval ich krireriam a na operaciu nemame peniazky. Bol to jeho sen sa tam dostat, co sa mu podarilo, no potom sa ho musel vzdat. Dakujeme

13. aug 2018

Mám dioptrie 3,75, cez deň nosím šošovky a večer okuliare. Mám 37 rokov a dve dcéry, 8 a 3 ročné.
Okuliare mi vadia vlastne pri všetkom, preto cez deň nosím šošovky, od ktorých ale mám červené oči keď ich mám dlho.

13. aug 2018

Ahojte, volám sa Darina, mám 29rokov a 2,5 ročného syna a 6 ročnú dcéru. Dioptrie sa mi už 10rokov nezmenili, mam - 5,25. Okuliare mám od 6 rokov. Keď som mala 13 rokov rodičia sa nado mnou zlutovali a kúpili mi kontaktné šošovky. Dovtedy som počuvala posmešky od spolužiakov. Kontaktné šošovky nosím celý deň, okuliare nosím až večer, aby som trafila z kúpeľne do spálne 🙂 Šošovky sú fajn, obmedzenia vnímam najviac v lete pri bazéne. Nemôžem sa potápať a musím si dávať pozor aby mi blbnutí s deťmi voda šošovky nevymyla.
O operácii uvažujem už dlhší čas aj so sestrou, nakoľko by som rada zažila ten pocit, keď ráno po prebudení uvidím svoje deti bez toho, aby som si nasadila okuliare alebo šošovky.

13. aug 2018
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Volám sa Veronika a od 5 rokov nosím svojou "zasluhou"okuliare.Nakolko som si pri vyšetrení vymýšľala,že neviem prečítať nasadili mi tým pádom okuliare
Momentalne nosím -2,50 a -2,25.
Mám 28 rokov 2 chlapcov 4r a 2t nekojim a už bábätko neplánujeme.Nosim len okuliare,no toto leto na dovolenku som si zaobstarala šošovky (neboli pre mňa pohodlné).
Okuliare sú už mojou súčasťou a pouzivam ich úplne pri všetkom okrem umývania vlasov.Ano aj pri romantike s priateľom 😆
Obmedzovanie s okuliarmi? Hlavne vo vode ,chodíme s deťmi často plávať,v zime keď vojdem zo zimy do tepla, pri behaní..Bez okuliarov sa cítim nesústredene a nedokážem sa pozerať priamo do očí,lebo mi ubiehaju.

13. aug 2018

Dobrý deň, mám 27 rokov a nosím okuliare do diaľky - 1,5 a - 1,75, šošovky som zatiaľ neskúšala. Okuliare som mala nosiť hádam už od základnej školy, ale nevedela som si na nich zvyknúť, tak som ich nenosila a zrak sa zhoršoval... Postupne som ich zacala nosiť k tv, lebo mi vadilo, že nevidím a musela som si priznať, že ich žiaľ potrebujem 😖už viac ako rok ich nosím vkuse a mám pocit, že bez nich som stratená... Ale samozrejme mi vadia, neznášam keď sa mi v zime zarosia, keď ich mám stále zapackané, že nemôžem nosiť bežné slnečné okuliare. Vo fitku bez nich nevidím, s nimi sa cvičí zle a samozrejme, našlo by sa ďalších x dôvodov... A prečo som sa rozhodla zapojiť? Mám 3 mesačného chlapčeka, ktorého nekojim a rada by som s ním strávila plnohodnotné detstvo bez akýchkoľvek obmedzení a bez neustáleho upozorňovania, aby nechal okuliare ako to musím robiť pri krsniatku, lebo veď deti nezaujímajú hračky, ale okuliare 😒budúci rok by som si chcela urobiť vodičák a rada by som šoférovala bez okuliarov a videla svet a všetko na ostro 😍

13. aug 2018

Ahojte volám sa Kristína, mám 19 rokov nosím len okuliare myslím že od 12 rokov, dioptrie mam -1,5 a -3 ale mám pocit že sa to stále zhoršuje, okuliare ma dosť obmedzujú keďže rada využívam voľný čas a pri niektorých činnostiach to s okuliarmi nejde avšak bez nich to nie je dobre, najmä preto že stále študujem a učenie bez nich proste nejde, niekedy mám až úzkosť a bojím sa aby to nebolo horšie, deti nemám takže asi ani nemám šancu vyhrať ale za vyskúšanie nič nedám. Veľa mojich kamarátov už bolo na operácii a viem že sú omnoho radšej bez okuliarov, veď kto by nebol keďže tento mesiac mám osláviť 20-tku bol by to dar ktorý by ma nesmierne potešil

13. aug 2018

Ahojte,volam sa Zuzana,mam 30 a od malicka nosim okuliare,moje dioptrie sa zastavili na 4,5.Prevazne nosim sosovky,zo zaciatku to bolo hlavne kvoli tomu,ze v zime sa mi okuliare rosili,neskor na sportovanie a postupne sa stali sucastou mojho kazdodenneho zivota.Teraz okuliare nosim uz len v noci.A to je aj dovod,preco by som rada podstupila tento zakrok.Mam jednu dcerku,ktoru uz nekojim,no nie je nic horsie,ako ked sa v noci zobudi s placom a ja nemozem hned zareagovat,pretoze by som velmi nevidela a musim najskor hladat okuliare

13. aug 2018

Toto je pre mňa obrovská škoda, keďže som aktuálne tehotná. Ja mám veľký rozdiel medzi dioptriami na jednom a druhom oku a preto aj keď okuliare nosím, nevidím 100%tne, keďže už sa nemôžme pohnúť na vyššiu dioptriu. Pre mňa jedine riešenie operácia, ktorú si ale momentálne nemôžeme dovoliť. Verím,že vyberiete mamičku ktorá to naozaj potrebuje a veľmi rada si prečítam recenzie 🙂

13. aug 2018

Chybu zraku mi zistili uz v druhej triede na zakladke. Vtedy som mala nosit zakryt na jednom oku, ale straaasne ma to ako dieta obmedzovalo a trucovala som natolko, ze som nenosila okuliare vobec. Nezhorsujuci stav mi vydrzal asi do 18 rokov a do kupy prveho pocitaca. Odvtedy sa to zhorsuje. Momentalne mam 36 a potrebovala by som dokladne vysetrenie. Asi pred dvoma rokmi som si nechala vysetrit zrak v optike, na zaklade coho mi vyrobili okuliare (dioptrie 2 a 2,5), ale vobec sa mi cez ne nepozera dobre, takze ich nenosim. Takze moje problemy pretrvavaju, ba sa zhorsuju. Okrem toho, ze pomaly nedovidim 5 metrov od seba, nevidim ani v sere a tme a za istych okolnosti, napr. ked hram s detmi karty, nerozoznam niektore farby (najma zelenu a modru). Deti mam tri, dve gymnazistky a jednu skolkarku.

13. aug 2018

Dobry deň, volám sa Martina, mám 30 rokov som z Bratislavy a mám skoro 5 mesačnú dcérku. Nosím okuliare, respektíve nenosím🙈, lebo mi je ich nosenie nepríjemne (kvôli mihalniciam a boli má, ako mi ne/sedia na nose)🙈 moje dioptrie do diaľky sú 2jky. Zrak by sa mi najviac zišiel počas môjho koníčka a to zachranarcine psikov, do ktoréj sa pomaly opäť vraciam, keďže to mám tvar otočenú stále k zemi a okuliare sú mi pri tomto koníčku na obtiaz. Rovnako som každodenný šofér, takze by môj dobrý zrak ocenili určite aj ini vodiči😂😂😂

13. aug 2018

Volám sa Lucia mám 25 rokov
Okuliare nosím od útleho detstva 😏
Bohužiaľ moje dioptrie už ani neviem aké sú, pretože od kedy sa mi narodila moja 15 mesačná dcérka, nemám kedy zájsť ku očnej doktorke, ale to určite mnohé maminy poznajú, malá je stále dojčená, ale čo sa týka aktivít vo vode, alebo pri akejkoľvek hre, okuliare mi zavadzajú, tak isto mi ich neraz malá zhodila z tváre a za každým ich pádom je vrúcna modlitba k Bohu aby sa nerozbili, lebo zajtra k lekárovi keď máte tak malé dieťa je dosť nemožné. Operácia by ma neskutočne potešila a hlavne by ma vyslobodila od dennodennych starostí🙏🏽🤩

13. aug 2018

Volam sa Beata, mam dve deti (3 a 12 rokov) a okuliare nosim od detstva. Momentalne mam - 4,75 na jednom a - 4,25 na druhom oku. K tomu cylindre. Sosovky nenosim. Vlastne ani neviem ake to je rano vstat, otvorit oci a normalne vidiet. Neviem ake to je ist plavat a nemusiet sa rozhodovat ci sa budem len opatrne pohybovat "po povrchu" kvoli okuliarom na nose, alebo ci to risknem bez okuliarov ale budem pri tom uplne dezorientovana. Neviem ake to je kupit si len tak hocijake slnecne okuliare, neviem ake to je behat a nemusiet si stale prstom posuvat padajuce okuliare z nosa, neviem ake to je byt spontanna a nebat sa, ze si pri tom okuliare poskodim ☹️... zato dobre viem ake to je mat do krvi zodratu kozu na nose, mat bolesti hlavy a zavrate zo zle sediacich okuliarov a viem ake je obmedzujuce byt neustale odkazana na tento kusok plastu, lebo bez neho su pre mna aj tie najbeznejsie cinnosti nemozne... Chcela by som raz zazit ten "zazrak" a proste normalne VIDIET🙏

13. aug 2018

Dobrý deň!
Mala som 9 rokov, keď ma detská lekárka poslala na očné vyšetrenie, a tam mi lekár predpísal okuliare. Vtedy som ich nenávidela. Dnes mám 29 rokov, okuliare nosím stále, ale už používam aj kontaktné šošovky, denné. Dioptrie mám - 2,5 a - 3,5. Mám dve deti, syn bude mať v decembri 8 rokov, dcérka mala v máji 3 roky, nedojčím. Chodíme s nimi často na výlety, navštevujeme hardy, zámky, zoologické záhrady, v zime na lyžovačku, na sánkovačku, v lete na jazero sa kúpať, na termálne kúpalisko aj dom máme bazén. Takže okuliare aj šošovky ma dosť obmedzujú pri týchto aktivitách s deťmi. Bolo by dobré vyskúšať si život bez okuliarov. ☺️
Ďakujem!

13. aug 2018
Komentár bol odstránený

Ja mám trojky - nie prsia, ale dioptrie do diaľky 😀 Možno to nie je veľa, ale okuliare sú mojou neoddeliteľnou súčasťou už 20 rokov a bez nich som celkom slepá. Nevedela som si zo začiatku na ne zvyknúť, ale keď som na cyklistickej túre namiesto spadnutého stromu videla koňa a keď už som začala ignorovať ľudí na ulici, pochopila som, že to inak nepôjde... Prvé, čo ráno urobím - nasadím okuliare a skladám ich dole opäť až v posteli. Mrzí ma, že oči tak veľmi spohodlneli, ale bez okuliarov nepoznám ani svoje deti medzi ostatnými na ihrisku 😀 Mám veľmi akčné deti a radi chodíme plávať, bicyklovať, na turistiku. Snažím sa tváriť, že ma okuliare neobmedzujú - najmä kvôli deťom, ktoré chcú plávať, bicyklovať a sánkovať. Ale všetky, čo nosíme okuliare, vieme, čo to dá námahy v zime, keď vojdeme do obchodu a nevidíme si vlastný nos, nie tak deti 😀 A také tie bežné prevádzkové problémy, ktoré sú tu už spomenuté, riešime asi všetky... Na nedávnej dovolenke sa mi okuliare zlomili priamo v mori a do konca dovolenky som bola na nervy. Šošovky nosiť nemôžem, lebo po dvoch hodinách mám oči ako angorák. Mrzí ma to najmä, keď ideme na nejakú akciu a nechám sa pekne nalíčiť, nasadím okuliare a bum - efekt nula bodov (to sú ženské problémy, čo? 😀) Skutočné obmedzenie cítim však teraz po nástupe do práce - pracujem v redakcii a chodím na rôzne podujatia, ktoré fotím. Okuliare + fotoaparát sú hrozná kombinácia, pretože okuliare proste zavadzajú. A dobré zábery nepočkajú, kým sa nastavím 😀 Každý v mojom okolí ma pozná len s okuliarmi a mohlo by byť fajn urobiť taký malý šok bez nich 🙂 A veru, aj ja by som si rada skúsila, čo to je vojsť v zime do obchodu a nemať bielo pred očami 😀

No a niečo o mne - volám sa Danka, mám skoro 32 a dve deti. Nedojčím a neplánujem otehotnieť. Dioptrie mi naposledy namerali 3 do diaľky a šošovky som skúšala, ale nedohodli sme sa 😀

13. aug 2018
Komentár bol odstránený

Ahojte,volám sa Vladka mam 31 rokov a mam dve deti syn Max bude mat 1 a pól roka a dcéra Livia 3 a pól roka. Okuliare nosím tuším od 1.rocnika zakladnej školy,ale nikdy som sa s nimi nestotožnila a neskamaratila. Momentalne nosím len okuliare -1 a -1,25 aj to len v nevyhnutných prípadoch ako je šoférovanie. Pri deťoch má okuliare veľmi obmedzujú pretože keď sa chceme len jednocho bláznit vždy sa bojim že mi ich môžu zlomiť alebo aj sa o ne zraniť (aj take sme zažili) kontaktné šošovky som v minulosti nosila ale nakoľko som stále doma a sú aj finančne náročné tak som sa ich dočasne zriekla. Teraz je veľmi aktuálne kúpanie a taký luxus ako sú okuliare do bazéna radšej neriskujem a preto si na deti radšej prižmúrim. Na záver, aby som bola úprimná z estetického hľadiska sa nikdy s okuliarmi nespriatelim, preto by nás takáto príležitost nesmierne potešila ;) pekny deň

13. aug 2018

Ahojte,volám sa Mirka,deň po vyhlásení výherkýň budem mať 27 rokov a keby som bola jednou z nich,žiadny darček by sa tomu nevyrovnal.môj okuliarový príbeh je veľmi kľukatý.okuliare mi strpčujú život asi od 3 rokov. Od malička som prežívala šikanu už v škôlke,neskôr aj v škole práve kvôli okuliarom. Pripadala som si neatraktívna,moje sebavedomie bolo na bode mrazu.ešte na konci strednej som raz svoje okuliare prisadla a keďže nové nie sú lacná záležitosť a pochádzam zo skromných pomerov,ostala som bez okuliarov.naivne som si navrávala,že oči sa prispôsobia.v septembri som nastúpila na vysokú a pozeranie na tabuľu bol masaker,tak mi rodičia dali spraviť druhé okuliare. Keďže som bola od rodičov 200km a mala som traumu z detstva,nosila som ich len sporadicky,najmä v triede a "doma" na čítanie.raz mi však spadli a kus skla sa odštiepil (boli bezrámové),a tak som ich prestala nosiť úplne.
Medzičasom sa veľa vecí zmenilo. Zanechala som štúdium, presťahovala som sa s priateľom do podnájmu a stala som sa mamou...dokonca už 2x (3,5ročná dcérka a 21 mesačný synček). Ako to už pri roli matky býva,dala by som im prvé aj posledné a sebe som vo veľkom odopierala. Už dávnejšie ma však môj slabý zrak začal výrazne obmedzovať. Prestala som dobre vidieť písmenká v knižkách a čítanie na dobrú noc sa stalo utrpením, problém šprotovania s okuliarmi v minulosti sa ich nosením nevyriešil,lebo môj odhad letu lopty sa stal ešte mizernejším. Výlety som si už nedokázala užiť naplno,lebo to,čo iní zreteľne videli som ja videla len ako machuľu. Turistické výhľady pre mňa stratili čaro,lebo naozaj som nevidela "kostol,školu a dom kde býva ten alebo tá...". A čo ma mrzí asi najviac,prestala som fotiť. Prakticky mám fotky svojich detí len od svokry,muža,veľmi výnimočne cvaknem tabletom a seba už nefotím vôbec. Nič nebolo ostré. Fotoaparát chátra.Prečo? Lebo moje bolesti hlavy,očí a slabé videnie ma donútili opäť zainvestovať do seba a dať si znova urobiť okuliare. Rám som vyberala hodinu a kým mi tie popolníky vyhotovili,10 dní som nespala,lebo som si spomínala na svoje rozdielne veľké oči a posmešky okolia. Prvá reakcia mužovej tety: "A ty si nás doteraz aj videla,lebo to sú teda celkom popolníky,nie? A tak napriek chválam ako mi pristanú som bola opäť tam,kde roky predtým. Dioptrie mám do diaľky +4,5(-2,0cyl) a +2,75(-1,0cyl) a je to opticky zreteľné. zvykala som si na to akvárko 4 dni postupne. Teraz ich už nosím celodenne,ale napriek povzbudivým slovám rodiny ich neznášam. Som asi Monkova sestra,ale nikdy ich neviem vyčistiť tak,aby som nestratila pri tom nervy,potí sa mi pod nimi nos a teda sa kĺžu,syn mi ich večne capne rúčkou,keď sa jašíme,trampolína s nimi nula bodov,okrem toho,odkedy ich mám,nedokážem sa ľuďom pozerať pri komunikácii dlho do očí,stále skláňam zrak,svoj pohľad do diaľky považujem za neprirodzený,asi to spôsobuje cylinder,ale stále mám pocit rybičky v guli. Som z toho hrozne nešťastná, ale trvalo mi na ne našetriť a šošovky tiež nie sú lacná vec a laserová operácia už vôbec,pre deti treba kopec iného,a tak ostávam trpieť. Okrem iného spraviť si opäť okuliare bol môj malý krôčik k cieľu zvanému vodičský preukaz,na ktorý šetrím.som totiž z malého mesta a všetky väčšie výjazdy sú viazané na môjho drahého. Veľmi ma to obmedzuje a už dlho snívam o laserovej operácii. Keď som mala 17,sledovala som padajúce hviezdy a priala si,aby om raz mala dosť financií na zdravé oči.Včera padali hviezdy opäť a ako zázrakom mi dnes vybehla na koníku takáto ponuka,tak dúfam,že už niektorá hviezda padla aj pre mňa 😉Veľmi by mi to zmenilo pohľad na svet,zdvihlo sebavedomie a zjednodušilo život,lebo povedzme si pravdu,v lete by boli príjemnejšie slnečné okuliare a v zime nemusieť riešiť zahmlievanie pri vstupe do tepla a najbližšie Perseidy už by som mohla sledovať bez prekážky....pre niekoho maličkosť ale pre matku s malými deťmi je to veľa..ďakujem za možnosť zapojiť sa.❤

13. aug 2018

ahojte.Volam sa Lucia mam 34rokov a okuliare nosim presne od zaciatu4teho rocnika zakladnej skoly.vtedy sa na mna este spoluziaci pozerali ako na divnu kedze vtedy to az tak moderne nebolo.dnes su sice okuliare aj modny doplnok no popravde radsej ako dioptricke by som nosila konecne slnecne.moje dioptrie su kazdym rokom vyssie a vyssie kedze mam silny zeleny zakal a tak momentalne mam na lavom oku 7 a na pravom po poslednom merani ak si dobre pametam okolo6.s lavym okom mam problem kvoli tomu ze ako dieta som mala dva krat velmi silny zapal stredneho ucha kde mi to zachytilo aj ocne spojivky a to prave na lavom oku.kontaktne sosovky nenosim a nikdy som ani nenosila nakolko mam velmi citlive oci.deticky mam dve/prve teda nasa princezna nam zomrela par hodine po porode pred 5timi rokmi a pred 4a pol rokom sa narodil nas ojovnik zbojnik chlapcek ktory bol kojeny bohuzial len dva mesiace).po tejto operacii som vzdy tuzila nakolko okuliare mi zavadzaju ci uz pri beznych cinnostiach alebo aj pri sportoch ci inych fyzickych aktivitach.no bohuzial nikdy som na to nemala financie takze operacia sa nekonala.citala som ze dokaze odstranit ci vyrazne znizit pomoct aj pri liecbe zeleneho tlaku co by bola pre mna dalsia vyhra sa da povedat.preco by som to mala byt prave ja?popravde neviem isto je tu vela zien ktore ma vecsie problemy s ocami ako ja no bol by to moj celozivotny splneny sen keby znova normalne vidim.a viete co by som urobila ako prve keby uz vidim?teda nie prve ale medzi prvymi vecami..tuzim sa pozerat na podmorsky svet potapanim..nasadit masku otvorit oci a vidiet to krasne co more ponuka..no a nielen more.chcem byt moderna chcem si nasadit slnecne okuliare a nie len skulit ked svieti slnko.chcem sa pekne namalovat nech je to aj vidiet nielen skryvat sa za dioptrickymi okuliarmi..proste len tuzim,snivam...

13. aug 2018

Ahoj, volám sa Lucia a mám 30 rokov, teraz v septembri 31 ( bol by to super darček 🙂) a mám 20 mesačného synčeka, ktorý je super aktívny, takže okuliare ma veľmi obmedzujú 😐 Dioptrie mám - 0,5 ale zrak sa mi ešte zhoršil počas tehotenstva, takže určite je to číslo už väčšie. Okuliare ma obmedzujú asi v skoro v každej činnosti napr. kúpanie, šantenie s malým, pozeranie televízie, šoférovanie a vo veľa iných. Preto by ma operácia veľmi potešila, keďže už o nej dlhšie uvažujem, ale bohužiaľ finančná situácia mi nedovolí takýto zákrok postúpiť. Ďakujem a verím v šťastie i keď mojím najväčším šťastím je môj synček a manžel. Pekný deň 🙂

13. aug 2018

Tak táto súťaž mi padla vhod mam dioptrie - 7,5 , vek 31 je hrozne ked pri oboch porodoch mojich deti som nemohla mat okuliare a a ani sosovky.Prisla som tym o prvy pohlad na moje deti.Bolo to hrozne a sklucujuce bez sosoviek vidim len hmlu.Chcela by som znovu vidiet poriadne.16.augusta mam narodeniny tak bol by to krasny darcek

13. aug 2018

Dobry den, volam sa Vierka a mam 30rokov. Nosim okuliare od 1. triedy ZŠ. Dioptria mi stupala az sa ustalila na -3,75 a -4,15. Kontaktné šošovky nenosím, pretože mi ako alergičke veľmi prekážali. Asi polovicu sumy na laserovú operáciu som mala našetrenú pred MD, ale peniaze sa počas materskej rozkotúľali a tak skoro na operáciu nenašetrím. Okuliare mi prekážali vždy, rada športujem a pri pohybe do nich sále narazím. Samozrejme rosenie v zime. Mám 2 deti 4 a 2 ročné, pri nich okuliare tiež dostávajú zabrať. Ale jednoznačne najväčší problém s okuliarmi som mala v práci. Ako fyzioterapeut v detskej liečebni pracujem s maličkými detičkami najmä vo veku 0-6rokov, takisto s postihnutými pacientmi. Pri cvičení mi deti pravidelne strhli okuliare z tváre, ako obranný reflex, keď som ich dostala do nepríjemnejšej polohy alebo len tak, lebo sa im páčili. Okuliare som mala stále pokrivené, vypadnuté sklíčka, raz aj zlomené a toto mi zamestnávateľ nenahradil. Teraz v jeseni sa vraciam do práce po MD a táto operácia je môj dlhoročný sen a keby sa mi podarilo vyhrať toto testovanie, asi by ma od radosti roztrhlo 😍

13. aug 2018

Ahojte,volám sa Lenka a mám 38 rokov.Okuliare potrebujem približne od 10 rokov,kedy som objavila aj šošovky.Odvtedy ich podla potreby striedam.Dioptrie mám -2,5 a -3. Najviac ma obmedzovali pri nočnom vstavaní k deťom, ktoré teraz už majú 6 a 9 rokov. V súčasnej dobe najviac obmedzení pociťujem pri športoch s deťmi ako je plávanie v lete a lyžovanie v zime. Veľa krát som sa odhodlávala na operáciu,ale stále to stroskotalo na mojom strachu zo slepoty.Viem,sú to moje predsudky a preto skúšam sa zapojiť do súťaže. Ak by som bola vybraná,tak už by som musela ísť.A nielen musela....chcela..😊 Veľmi chcem byť bez okuliarov a šošoviek 🙏

13. aug 2018

Dobrý deň, volám sa Dajana a mám 30r. okuliare mám od 15r, od puberty, takže si viete predstaviť aké to bolo ťažké obdobie, že som ich musela nosiť a neznášala som ich...Dnes mám 6r dcerku a tá by bola najradšej, keby maminka bola bez okuliarov...už ani nepočítam kolké mi zlomila,skrivila 🙂 Pred tehotenstvom som este ako tak znášala aj kontaktné šošovky -1,5, ale po tehotenstve som skusala rozne druhy a typy a nesadli mi ani jedny, z čoho som nesmierne sklamaná a nešťastná, lebo aspon so šošovkami som nebola tak obmedzovaná ako teraz z okuliarmi. Prekážajú mi pri športe, plavaní a už skoro všade, nakoľko ich tak nerada nosím...operácia očí je môj sen už asi 2 roky,no strach je veľky...ale ak by sa na mna usmialo také šťastíčko v podobe výhry operácie, bola by to neskutočná radosť a konečne by som žila plnohodnotne ako tí ludia, ktorí sa na svet pozerajú bez okuliarov...momentálne mi zvýšili dioptrie na -1.75 na obe oči :( takže sa to stále zhoršuje....Vidieť svet bez okuliarov by bolo také úžastné 🙂

13. aug 2018

Dobrý deň prajem, volám sa Adriana, nam 42 rokov, dlho som si nechcela priznať že mam problém so zrakom. Zistila som to síce dávnejšie, ale nepripúšťala som si to. Nakoniec asi 6 rokov dozadu som si v optike dala nahodne zmerať oči a zostala som v šoku, ľave oko 3, pravé polka. Vtedy som pochopila, prečo nevidím dobre ori šoférovani, prečo sa mi všetko mihá. Mám dve deti jedno už dospelé. Pamätám si ako ma samé upozorňovali, ak som niečo zle videla. Pracujem ako učiteľka v MŠ, okuliare ma obmedzujú v práci, ale sú mojou nevyhnutnosťou.V triede, kde je 24 živých, malých detičiek, musíte mať oči na stopkách, a aj vzadu...a ak ešte riadne nevidíte...Viete si predstaviť, ako sú moje oči večer unavené..okuliare mi zavadzajù, nezvykli sme si na seba. Stále ich napravujem na nose, vyrušuje ma to.Šošovky som neskúšala, neviem prečo, mám pred nimi rešpekt. Keby sa mi zrak zkepšil aj vďaka laserovej operácii, možno hy som videla svet v krajších farbách, jasnejšìch...

13. aug 2018

Volám sa Andrea a mám 33 rokov. Moje dioptrie sú -4,25 na oboch očiach. Okuliare nosím asi od 7 triedy základnej školy čiže nejakých 22 rokov. Skúšala som už aj šošovky , ale dlho som pritom nezostala. Pár krát sa mi stalo že som si oko posuchala a sosovka bola preč a ja som nevidela ani pod nos. Občas som mala problém si sosovku aplikovať do oka. Takisto aj z finančnej stránky bolo užívanie šošoviek náročné. Nakoniec som aj tak skončila pri okuliaroch.
Mám dve detičky, dceru Emmu , ktorá bude mat o mesiac 9 a syna Dominika , ktorý mal 7 rokov.
Takúto operáciu zvažujem už od marca. Sú dni kedy by som šla hneď v tu danú sekundu - a vzápätí sa obávam že čo ak práve mne sa stane niečo. Pozerala som si už rôzne spoločnosti , ponuky aj ceny. Ale stále som sa k tomu nejako nedotlačila uskutočniť svoj sen. Mna okuliare obmedzujú občas mám pocit že už vo všetkom, keďže bez nich nevidím ani pod nos, musím ich nosiť všade. Chcela by som aspoň raz zažiť ten pocit nebyť na niečo a niekoho odkázaná. Vadí mi to že sa nemôžem s deťmi poriadne vyblázniť v bazene pretože mám stále mokro pred očami, v zime vojsť do miestnosti a zahmli sa Vám cely svet a vy opäť zas a znovu vytahujete z tašky obrúsok a už čistíte aby ste konečne niečo videli. Chcela by som si konečne na tvar pritúliť svoje deturence bez toho aby mi opäť narobili otlačky na sklickach a ja som bola opäť mimo.
Skratka, chcela by som žiť život bez toho aby som bola na okuliare vždy odkázaná. Konečne ísť do optiky s tým , že si nejdem kúpiť dioptrie ale krásne slnečné okuliare. Kto okuliare nenosil si to ani nevie predstaviť ako dokazu človeku obmedziť život pri športe ale aj v iných pre niekoho bežných veciach. Ja som sa po 22 rokoch rozhodla vo svojom živote konečne niečo zmeniť, pozerať sa na svet svojimi zdravými ocami. Budem dúfať a veriť že snáď budem tou vašou testerkou a zmeníte mi #ŽIVOT

13. aug 2018

Ja som podstupila operaciu v Excimeri pred 8smimi rokmi. Mala som vysoke dioptrie - 10 na obydvoch ociach. Bolo to strasne, bez okuliarov, alebo sosoviek som nevedela fungovat. Operacia bola fajn aj rekonvaleacencia, ja by som vsak aj na zaklade konzultacie s inymi odbornymi lekarmi tuto operaciu pri vysokych dioptriach neodporucala - mne operacia sposobila vysoky rozptyl svetla, v seroslepotu, vysoku citlivost oka. Dioptrie sa mi vratili, ale nie take vysoke, ako predtym. Pri vacsich dioptriach je skor vhodnejsie operativne zasunutie sosovky do oka. Tiez treba podotknut to, ze ak chcete podstupit operaciu treba mat zrak stabilizovany a mat odrodene, nakolko aj tehotenstvom sa zrak zhorsi.

13. aug 2018

@01adika02 Takže momentálne ste krátkozraká? Pretože vo veku po 40-tke hrozí, že po operácii nastane iný problém - s ďalekozrakosťou. V optike by som si oči merať nenechala. Raz som to vyskúšala a povedali mi oveľa väčšie dioptrie aké som v skutočnosti potrebovala, pretože som ku krátkozrakosti mala pridružený astigmatizmus. Radšej to riešiť skrz odborníkov, len osobná rada 😉

13. aug 2018

Po 18 rokoch nosenia sosoviek, by som sa velmi tesila na moment, ked rano otvorim oci a uvidim moje dve male milovane hlavy, nie 2 machule👶👶. Strasne rada by som vymenila dlhorocnu rutinu - rano dam-vecer vyberiem, za otvorim oci-vidim🤪 jedno pozitivum mojej slepoty je rozsvieteny vianocny stromcek bez sosoviek, to ma svoje caro😃 mam dve deti(6,4 r.) a dioptrie 4,6 a 5,5. A mam 39 rokov.

13. aug 2018

Tak dúfam môžem písať aj za moju maminu...ona má 42 rokov a 2 deti a nosí okuliare číslo dioptrií 2 na jedno oko...na druhé nevidí vôbec, na operáciu môže ísť až keď oslepne na obe :/ rada by som bola keby to bolo aj skôr..má problémy hlavne pri varení kde sa jej zaparuju aaj cez zimu..

13. aug 2018

Ahojte, mam 31 rokov a nosim okuliare uz odkedy si pamatam... mam -7 a -8 (+astigmatizmus)....ale ani to uz neviem isto, lebo som dlhsie nebola na kontrole, a opat citim zhorsenie zraku :-/.
Kedze mam rozdielne dioptrie (je to aj poznat- zmensuju oci..cize s okuliarmi mam jedno oko vacsie a druhe mensie) hanbim sa na verejnosti a preto nosim aj sosovky. No neviem ich mat na ociach dlhsie ako pat-sest hodin 😓... Skla na okuliaroch su hrube a tazke a vecne sa mi smykaju dole. Moj syn mal 9 mesiacov (dojceny). Nemozem sa s nim poriadne ani blaznit (uz ani nezratam kolkokrat mi okuliare zhodil z tvare na zem), a ked si ich dam dole...nevidim. V noci si ich ani neskladam, lebo Jakub je casto (fakt casto!!!) hore a proste kym by som okuliare v polospanku nasmatrala, trvalo by to..
Moct tak ist slobodne do bazena, sauny...🙂 vstat v noci a vidiet!...bez problemov si oholit nohy v sprche 😅... krasne predstavy! Snad raz sa mi to splni 👍.

13. aug 2018

Dobrý večer, volá sa Martina a mám 32 rokov, od narodenia nosím okuliare, celé detstvo aj moje dospievanie bolo poznačené posmeškami, ponižovanim a posmievanim, vždy som mala vysoké dioptrie a aj okuliare boli v tej dobe hrube, volali má okuliarnik indický, slepuch, hrávali mi okuliare atď. Takže si to pamätám dodnes. Keď som mala 14 začala som so sosovkami, nosím ich už 18 rokov, mám dioptrie -10 a -10,5 takze bez okuliarov som stratená. Všetko je pre mňa jeden veľký tien. Vzdy som túžila po operácii ale financne je to dodnes pre mňa nepredstaviteľné. Mám 2 krásne deti 6 a 3 a rada by som sa niekedy na moje detí a celkovo na svet pozrela jasne aj bez okuliarov či šošoviek. Ďakujem

13. aug 2018
Komentár bol odstránený

Mám 38 a dve deťúrence 7+9. Nie, nekojím už, bože chráň 🙈. Počas týždňa v práci a večer pri domácich úlohách sú okuliare okej a cool 🤓, no teraz v lete a cez víkendy majú prednosť šošovky. Neviem si predstaviť behať 🏃, plávať 🏊, lyžovať 🏂 a iné aktivity 💃 s okuliarmi. Slepá som už riadne: -2,75 a -3,15 ale šošovky nosím rovnaké, pohodlnosť 🙃. No a rada by som odhalila moje krásne veľké oči, to je dôvod, prečo ja 😘

13. aug 2018

Ahoj. Mám 35 rokov a dioptrie -5,5. Nosím kontaktné šošovky a okuliare iba doma a okolo domu. Mám dve deti 6,5 ročne dievčatko a 3,5 ročného chlapca. Moje oči má obmedzujú najviac v práci, keďže musím citat aj malé nápisy a zo šošovkami je to dosť náročné na oči. Okuliare pri mojich dioptriach nosím nerada, pretože, keďže tam nemám stencene skla, vyzerá to dosť zle. Na operáciu dom chcela ísť ešte kým som nemala deti, vtedy som to nechala tak a teraz už vždy treba niečo iné. Bola by som veľmi rada, keby ste si vybrali mna.

13. aug 2018
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Mám 33 rokov, dve krásne deti (3 a 5 ročné, nedojčím a ďalšie neplánujem) a okuliare nosím od 16tich. Na kontaktne šošovky som nikdy nenabrala odvahu, už len predstava, že si vkladám cudzí predmet do oka mi naháňala hrôzu a ledva si viem sama nakvapkať kvapky do očí. Nosím teda len okuliare s dioptriami -2,0, aj to posledné roky sporadicky, pretože ma hlavne od narodenia detí veľmi obmedzujú. S deťmi chodím plávať, dennodenne spolu bicyklujeme do škôlky a do práce či rada behávam - a okuliarepri tom všetkom len zavadzajú. Nejdem ani spomínať, koľkokrát som nasadla na zlý autobus, pretože sa mi v tej diaľke poplietli čísla 🙈

13. aug 2018

Mám 39 rokov a nosím už 20r. okuliare do diaľky. Dioptrie 2,5 a 3. Mám 3 detičky (10, 6 a 3r.) Laserová operácia očí by mi neskutočne uľahčila život, lebo okuliare mám od momentu keď vstanem z postele do momentu keď idem spať. Okuliare mi zavadzajú pri rôznych a chýbajú zase pri plávaní. Taktiež by mi to pomohlo zvýšiť moje sebavedomie.

13. aug 2018

Wow tak toto je testovanie. Mam 37 rokov a posledne dva roky pokukujem po tejto operacii.setrim si pomalicky peniazky. Nosim sosovky od 17 ky dioptrie mam -2,25 na oboch ociach.
Aky by to bol bol paradny pocit rano vstat otvorit oci a hned vidiet ostro. Konecne by som sa mohla vysaliet s mojimi babami vo vode a nedavat pozor ktora mi kedy splechne vodou do oka. Aj pri cviceni by mi to pomohlo nakolko na sosovke sa mo nedali presne nastavit spravne dioptrie takze uplne ostre videnie v podstate nemam uz 20 rokov.Aj by som sa zbavila pocitu sucheho oka a neustalej potreby suchat si oci. Moje baby maju 8 a 2 roky a tato operacia by bola uplnaaa Topka . Ako sa hovori spokojna mama spokojna cela rodina.👍😀👀😍

14. aug 2018

Ahojte, fiiiha takato skvela prilezitost..
Ja sa odhodlavam na laserovu operaciu uz par rokov, miesto toho som si radsej odrodila 2 deti (Alenka 3 roky, Adelka 1rok). 😎
Volam sa Petra a mam 31 rokov. Okuliare nosim od 6 rokov,pocas vysokej skoly som skusala aj sosovky viac druhov, ale bolela ma z nich hlava. Moje dioptrie su -4,25 a -4,5.
Na operaciu si odkladam uz 2 roky, ale stale nemam poriadne ani na jedno oko. Moje deti mi uz stihli zlamat 2 okuliarov a je to tiez drahy spas.
Po operacii by som sa tesila na pohľad na moje deti a manzela hned po zobudeni. A samozrejme sportove aktivity bez strachu o okuliare ( korčule zimne aj letne, bedminton, plavanie a milovane lyzovanie).
A konecne by som si mohla kupit slnecne okuliare ake sa mi pacia, kedze tie dioptricke su skarede a hrube sklicka. 😉

14. aug 2018

Dobrý deň, mám 29 rokov a po operácii excimerom som cca 4,5 roka. Je fajn vidiet bez okuliarov, zrak mam stale v pohode, aj ked istu dobu som mala pocit, ze sa zhorsuje, ale ustalil sa. Ale od kedy som operaciu podstupila nepohnem sa bez slnecnych okuliarov.. Co mi tiez uz sem tam zacina dost prekazet.. Pred tym som v pohode odsoferovala bez slnecnych okuliarov, teraz uz vobec nie. Musim ich mat stale po ruke..

14. aug 2018

Volám sa Katarína, mám 29 rokov a mám dioptrie -3. Doma nosím prevažne okuliare, ale v spoločnosti prevažne šošovky. Rada chodím plávať, vtedy si nedávam nič a pripadám si ako z iného sveta, lebo vtedy nevidím ani na krok. Určite by sa tomu potešila aj moja 5 mesačná dcérka 🙂

14. aug 2018

Som peťa mám 32 rokov a od 6 rokov nosím okuliare do dialky -3 A-3,5uz dávno rozmýšľam nad operáciou ale dáko sa toho obavam z dovodu ze muz ju podstúpil a 3 dní mal bolesti oči je pravda ze nebol na tej bezbolestnej operácii.nosila som aj šošovky len teraz ako som na materskej sa mojim očiam dáko nepáčia šošovky.oci mám suché a cítim v očiach šošovky takže by bolo úplne super keby že sa zbavim okuliarov a do práce nastúpim ako iná žena. Dakujem

14. aug 2018

@petuska123 A ešte som zabudla mám 3 chalanov vo veku 6 4 2

14. aug 2018

Nosim dioptrie -3,75.
Kombinujem okuliare so sosovkami. Mám 26 rokov a 1 dieťa, 2 ročnú dcérku 🙂
O laserovej operacii uz dlhsie rozmyslam. Som pevne rozhodnuta, ze ju chcem podstupit. Donedavna mi v tom branilo tehotenstvo, dojcenie a teraz zas financie...
Okuliare ma obmedzuju v kazdodennom zivote. Neustale ich musim cistit lebo dcerka sa chce tulit, casto nedava pozor a pochyta mi sklicka. Aj ked ich uz nosim peknych par rokov, nezvykla som si. Mam rada ten pocit ked ich davam dole, no je problem ked nedovidim co mi dcerka hoc len z malej vzdialenosti ukazuje.
Nosit sosovky je pre mna utrpenie. Skusila som mnoho znaciek ci uz roztokov ci sosoviek no nesadli mi zatial ziadne. Nevydrzim ich mat v oku dlho. Dokonca sa mi stalo, ze sa mi jedna sosovka v oku pretrhla, musela som ju vybrat a fungovat len s jednou. To vobec nebolo prijemne.
Hlavne teraz v lete je to hrozne. Co si vybrat k vode? Okuliare, ktore budem cistit kazdych 5 minut od kvapiek, alebo sosovky, z ktorych mam vzdy v ociach neprijemny pocit a pri nich nikdy nesmiem zabudnut na kvapky do oci aby som vydrzala aspon 2-3 hodinky?
Naozaj si myslim, ze som tou najvhodnejsou kandidatkou na laserovu operaciu. Och. Len ta predstava, ze sa zbavim otravnych okuliarov a nenavidenych sosoviek mi vzdy vycari usmev. A viete ako sa hovori, ked je mama spokojna, je spokojna cela rodina. Velmi si zelam nech vyberiete mna. Kvoli sebe, kvoli mojej rodine ❤

14. aug 2018

Tak ja mam s mojimi očami obrovský problém. Nosím dioptrie číslo 4,kedysi som nosila 1,5ky no mala som vážny úraz a vďaka otrasu mozgu sa mi zhoršili Striedam nosenie okuliarov so šošovkami. Pri mojom 3mesacnom synovi je s okuliarmi ťažko, vkuse mi ich zhadzuje, tapka po nich a už sú dosť staré, na nové žiaľ nemám a jedno sklíčko občas vypadne, napríklad minule v obchode som podávala predavačka peniaze a zrazu mi pred ňou vypadlo sklíčko. Nechcite vedieť ako trápne mi bolo. So šošovkami je to trosku lepšie no keďže som alergik, vkuse mi oči slzia, mam len jednu značku ktorá mi sedí, no tiež je dosť dráha. Lekár mi povedal ze ak si nedám spraviť laserom operáciu, že sa mi to bude iba zhoršovať, čo cítim, že proste to oko nevládze, obcas vidím rozmazane. Mam 25 rokov a nechcem sa dožiť toho ze jedného dňa vstanem a budem úplne slepá. Od októbra začínam s malým plávať, čiže prvý dôvod je, že chcem v tom bazéne vidieť, so šošovkami sa nemôžem ani ponarat, druhým dôvodom je ze nechcem oslepnut, taky život si nezasluzim, chcem vidieť vyrastať moje dieťa a tretím dôvodom je ze sa chcem zbaviť finančnej ťarchy, ktorá zahŕňa kazdomesacne objednávanie šošoviek a bohužiaľ ak nevyhrám túto operáciu, budeme si s manželom musieť vziať menší úver aby som na tu operaciu mohla ísť. Je to tak no, že ten kto s tým nikdy nemal problém ani len nedokáže pochopiť, aké to je, vidieť svet rozmazane.....

14. aug 2018

A ešte som zabudla, nekojim.

14. aug 2018

Ahojte, volám sa Martina, mám 25 rokov a okuliare nosím už od 3. ročníka zš, doteraz som vystriedala mnoho rámov. Moje aktuálne dioptrie sú -4,75 na ľavom oku a -4,5 na pravom oku, ale stále sa to postupne zhoršuje. Väčšinou nosím okuliare, máločo používam šošovky, neskamarátila som sa s nimi. Keď nemám okuliare tak žmúrim a snažím sa zaostriť čo najviac, aby som niečo poriadne videla. Som mamou dvojmesačnej Emky, ktorá nám robí neuveriteľnú radosť. Bohužiaľ už nekojíme, sme na UM. Emka najradšej sa baví s rúčkami a často sa stáva, že mi popacká okuliare, ktoré musím vyčistiť, lebo neznesiem čo len malú šmuhu na sklách , čistiace obrúsky nikdy nesmú chýbať. Môj aktuálny rám mi nedrží poriadne na nose a zošmykáva sa, najviac je to počas letných horúčav. Vždy posúvam okuliare nahor. Najhoršie je to s okuliarmi v noci, keď malej treba spraviť UM. Je potrebné si ich rýchlo nasadiť, a fungovať a neraz sa stalo, že som zaspala s okuliarmi pri uspávaní malej. Upršané počasie tiež nie je veľká výhra, kvapky vody na okuliarách vadia asi každému kto nosí okuliare. Okuliare zavadzajú pri bežných činnostiach v domácnosti ale aj na túrach, športovaní či zábave.

14. aug 2018

@excimer Dobrý deň. Chcem sa Vás opýtať, či je takýto zákrok vhodný aj pri sjogrenovom syndróme? Mám ho zrejme od narodenia / teraz mám 44r. / a chcela by som sa prihlásiť do testovania, no neviem či môžem.
Ďakujem.

14. aug 2018

@caelley Pekný deň prajeme🙂, metóda zákroku nie je vopred daná, určí sa až na základe predoperačného vyšetrenia🙂. V našom centre však preferujeme dlhodobo metódy bez rezu oka, čiže metódu bez vytvorenia flapu, o ktorom ste písali vyššie. Neponúkame však metódu Relex Smile o ktorej píšete, pretože ide o pomerne novú metódu, ktorá nie nie je ešte dostatočne preverená a má súčasne niekoľko nedostatkov, ktoré umožňujú operovať iba jednoduché dioptrie. Navyše pri tejto metóde nie je možná centrácia, čo má negatívny vplyv na presnosť zákroku. Nejde o náš subjektívny názor, ale o výsledky štúdií publikovaných v medzinárodnej oftalmologickej literatúre. Ako príklad môžeme uviesť jednu z najväčších rakúskych sietí EYE LASER, ktorá má vyhľadávané centrá so sídlami vo Viedni, Grazi, či Linzi. Tieto zariadenia prestali metódu Relex Smile ponúkať a ako sa môžete dočítať, urobili tak na základe klinických výsledkov a celosvetovo publikovaných štúdií. Prikladáme link, kde si to môžete overiť https://www.eyelaser.at/relex-smile-augenlasern/. To však neznamená, že s tou operáciou nemôžete byť spokojná🙂, znamená to iba toľko, že % komplikácií a teda aj nespokojných klientov je pri metóde Relex Smile podstatne vyššie ako pri iných metódach 🙂

14. aug 2018

Dobrý deň, volám sa Romana mám 33 rokov a po operácii očí túžim odkedy som zistila že potrebujem okuliare čo je už veľmi dlho. Moje dioptrie sú -2,0 a -2,5. Nosím okuliare pretože na kontaktné šošovky si neviem zvyknúť. Vyskúšala som ich niekoľko ale všetky mi vadili :( Mám jedno dieťa, syna a má 8 rokov. Je to malý veľký futbalista a keď som s ním na tréningu vonku a svieti slniečko tak je to pre mňa zabijak. Keďže nemôžem nosiť šošovky, tak nemôžem nosiť ani slnečné okuliare, takže celý tréning prestojím s rukou hore a kryjem si oči pred slnkom. Toto musím robiť neustále keď svieti slnko. O šoférovaní počas slnečných dní ani nehovorím. Okuliare ma obmedzujú v každom ročnom období. Problém je dážď, keď prší nevidím cez okuliare na cestu, problém je mráz a zima keď zvonku prídem do tepla a okuliare sa zahmlia tak zase na pár minút oslepnem 🙂. Keďže radi športujeme okuliare ma obmedzujú aj pri športovaní. Padajú, keď sa potím, pri lyžovaní a bicyklovaní tlačia keď mám prilbu. Jediná správna voľba pre mňa je operácia očí a odloženie okuliarov navždy do krabičky.

14. aug 2018

@excimer Dakujem za odpoved, kedze pisete, ze nejde o metodu s rezom, znamena to teda, ze sa jedna o operaciu, kde sa odstrani vrchna vrstva rohovky? Pytam sa len preto, aby zeny zistovali, do coho idu, mne to uz moze byt vlastne jedno, kedze som po 🙂 A komplikacie mozu nastat po kazdom zakroku, je jedno ci je to Relex Smile alebo PRK alebo uplne ina operacia.

14. aug 2018

Som mamou 2 aktívnych a živých chlapcov 4 a 7 rokov. Nosím striedavo dioptroe -1,5 a kontaktne sosovky denne, všetko je však do istej miery pre mňa obmedzujúce pri športovaní zimnom či letnom. Operáciu oči plánujem už roky, no vždy je potrebné použiť financie na niečo iné aktuálne dôležitejšie a preto by ma takáto výhra veľmi potešila a oslobodila od obmedzení predovšetkým pri aktívnom športovom živote s mojou rodinou

14. aug 2018

Moje meno je Ivana, už od základnej školy nosím okuliare, momentálne som sa dopracovala k dioptrii 1,25 na každom oku... Mám doma dvoch malých čertov, ročného Adamka a 5 ročného Filipka.... Okuliare mi prekážajú denno denne, napríklad len také sledovanie tv po ležiaci je nie vždy pohodlné, no asi najhoršie je to keď svieti slnko, nemôžem si dať slnečné okuliare, z tohto dôvodu som si zatiaľ nespravila ani vodičák ( slnečná clona by mi v niektorých situáciách nestačila) , ked som dlho na slnku hneď mi slzia oči .... Toto leto mi v bazéne pri náraze loptičkou do okuliarov vypadlo sklíčko a bolo po srande... Operáciu zvažujem ud dlhšie, no žiaľ to zatiaľ nebolo možné...

14. aug 2018

Ja sa nejdem zapojit,len napisat osobnu skusenost. V juni to boli 2roky co som absolvovala operaciu oci v Excimeri, kazdemu len odporucam 👌okuliare som nosila od 15rokov,je to uzasny pocit byt bez nich, vidim perfektne,nelutujem,ze som sa na to dala.

14. aug 2018

Ahojte 🙂 Volam sa Alenka mam 28 rokov a okuliare nosím od 8rokov 😀 takže celú večnosť 😂 kôli tanci som prešla v 12rokoch na kontaktné šošovky a pred porodom som sa zase vrátila k okuliarom a aj napriek tomu že moje šidlo má skoro 2 roky už som ostala pri okuliaroch, pri mojich 5,25 a 5,5 dioptrií je to tak že bez okuliarov si nevidím dalej od nosa takže je radosť vstávať v noci k malému keď najskorej musím nájsť okuliare aby som za ním vôbec trafila 😂
Okuliare má dosť obmedzujú najmä v lete keď si človek nemôže dať slnečné okuliare ktoré sú niekdy potrebné na bicykel alebo v aute a aj pri plávaní mi prekážajú (raz som okuliare aj stratila vo vode a dokonca raz aj kontaktnú šošovku 😀 ). Ale aj v zime keď som v robote a behám von a dnu a buď mám okuliare mokre alebo večne zahmlené. Pracujem vo vcelarstve a občas sú mi aj tam prekážkou už mi aj 2x padli do medu 😀 už dlho zvažujem operáciu lebo myslím že síce okuliare mozu byť pekný módny doplnok ale v mojom pripadne má dosť obmedzujú 🙂

14. aug 2018

Volam sa Maria, mam 30 rokov a 2,5 rocne dvojicky dievcata. Okuliare mam od 11 rokov, ale ako asi vacsina deti v tom veku a obdobi som okuliare nechcela nosit, kvoli posmeskom od spoluziakov. 😔 Kym som ako-tak dovidela na tabulu, tak som sa im vyhybala. Skoncila som s dioptriami -4,5 a ked som si uz popri vysokej skole dokazala zarobit, presla som na sosovky, ktore nosim aj teraz takmer cely den.
Pracujem ako farmaceutka a obcas uz mam pocit suchych a paliacich oci a pri celodennom pozerani na krabicky a do pocitaca uz aj sosovky pocitujem ako zataz.
Pri mojich milovanych vyciciavackach energie je niekedy vecerne vybratie sosoviek heroicky vykon a taktiez nocne vstavanie k detom je pre mna narocnejsie, kedze si dovidim akurat tak na spicku nosa 😂 Inak, milujem plavanie a ked si zabudnem plavecke okuliare, tak sa mi ani ten zazitok z plavania nerata. Ja viem plavat len s otvorenymi ocami pod vodou 😀
A co sa tyka operacie... asi mi k vybratiu nepomoze priznanie, ze tak ci tak ju chcem absolvovat, lebo to povazujem za vybornu investiciu- uz som mala takmer nasetrene na nu, ale nakoniec som kupila susicku pradla- len to este chvilu potrva. Ale je to moja dalsia meta, na ktoru si odkladam kazde volne € a mam takmer vsetko uz nastudovane 😊 Ale ak by sa na mna stastie usmialo, investujem nasetrene peniaze do seba 😄

14. aug 2018

ahojte🙂 moje dioptrie su -4 a nosim hlavne sosovky nakolko cely zivot tancujem a cvicim mam 25 rokov a 2 deti (2 a 3,5 r.) 👦😈oddojcene mam a dalsie dieta nebude ani keby mi za to niekto zaplatil 🤣 😂 uz rok mam v karte odporucenie, ze som vhodny kandidat na operaciu len tie peniaze z toho neba nepadaju a nepadaju🤷🏻‍♀️plavanie snowboardovanie a tancovanie patria k mojmu zivotu a pravdupovediac chcem byt uz chvilu niekde sama 😅🙈 zoberte maaaa🙏🏻

14. aug 2018

Ahojte, volam sa Maria, mam 31 rokov, okuliare nosim od svojich siedmich. Poslednych priblizne 10 rokov nosim kontaktne sosovky, no v case pelovych alergii nemozem pouzivat sosovky a nosim okuliare. Mam 2 deticky, syn ma 4 a pol roka, dcerka mala 2 roky, dalsie neplanujeme. Nekojim. Po 2. tehotenstve sa mi dioptrie zhorsili, prave oko mam -5,25 a lave oko -4,5. Uz si ani neviem predstavit ake to je rano sa zobudit a vidiet jasno, vidiet tvare mojich deti a manzela, bez toho, aby som hladala okuliare...kedze chceme detom ukazat co najviac sportov, tak by to bolo uzasne nemat pri tom problemy ci s okuliarmi alebo sosovkami...akurat toto leto ucime syna plavat a musim davat velky pozor, aby mi nevyplavilo sosovky, neuzivam si tie chvile naplno..a kombinacia sosovky a malej musky v oku pocas bicyklovania je katasrofalna 🙈 operacia mi bola odporucena ocnou lekarkou, no pri dvoch detoch sa tazsie setri 😅 s operaciou oci by sa mi velmi zlepsil zivot, povedala by som, ze by bol priam luxusny 🙂 mat po tak dlhej dobe pocit ,,slobodnych oci,,...

14. aug 2018

Dobrý večer. Ja mam veľkosť dioptrií na pravom oku 5,50 a na ľavom 3,25. Momentálne nosím len šošovky ale mám doma aj okuliare na prípady núdze. Bez šošoviek sa ani nepohnem kedže bez nich si vidím ledva na špičku nosa. Mám 22 rokov a 2 ročného synčeka, ktorého už nedojčím. Keby som sa už dennodenne nemusela trápiť so šošovkami veľmi by mi to uľahčilo život. Okuliare nepripadajú do úvahy lebo syn ich hneď trhá dole a každodenné nosenie šošoviek mi vysušuje oči čo je veľmi nepríjemné. Určite by som sa cítila slobodnejšia 😊

14. aug 2018

Dobry den. Volam sa Daniela, mam 34 rokov a 2 deti (2,5 roka a 11 mesiacov). Dojcim uz len pri uspavani a dalsie deti neplanujem.
Mam 3 dioptrie do dialky a nosim okuliare, ktore sice nenosim stale na ociach ale potom mam problem spoznavat znamych na ulici 😆
Okuliare mi prekazaju najma v zime a v zlom pocasi a aj to ze v nich vyzeram starsie 😕
Nad laserovou operaciou oci premyslam uz dlhsie a ak by som vyhrala zakrok, tak uz by som to nemohla odkladat "na neskor" 😆

14. aug 2018

Prajem pekny vecer, volam sa Janka, mam 27rokov a svoju svoju 2 rocnu dcerku vychovavam spolu s priatelom. Je nedojcena.Nosim okuliare kazdy bozi den, bez nich nevidim ani to ako sa moje male dievcatko na mna usmieva 😐 uz dlho uvazujem nad zakrokom excimer ale bohuzial financie nepustia. Mam dioptrie -0,75-1,00/100 a -0,75-0,75/90 A okuliare mi zavadzaju hlavne pri hrani sa s malou raz dva ich mam dole co mi ich mala strhne z oci a nie raz som bola v optike aby mi ich vyrovnali. Bez nich by som sa urcite citila slobodnejsie.

14. aug 2018

Dobrý deň, volám sa Jana, mám 34 rokov, 2 krásnych a veľmi aktívnych synov (4 a 7 rokov) a 2,5 dioptrie do diaľky. Keď sa dá, nosím hlavne šošovky, lebo okuliare ma dosť obmedzujú v mojich aktivitách (pri behu, nielen za deťmi, plávaní ale aj v takej obyčajnej veci ako je nosenie slnečných okuliarov). O operácii očí snívam uz pár rokov, ale financie mi nedovolia ju absolvovať. Život bez okuliarov či šošoviek si už neviem ani predstaviť. Nebyť ničím obmedzovaná, stresovať sa pri každej dovolenke či výlete, či som si nezabudla roztok a púzdro na šošovky, či mi deti pri jašení nezhodia okuliare, alebo či si pri požmolení oka neposuniem šošovku (v bazéne s 2 deťmi je to celkom veľký problém). Veľmi by som sa potešila, keby ste vybrali mňa. Možno motyka vystrelí 😉

14. aug 2018

Volam sa Laura.Mam 39 rokov.Od malicka nosim okuliare vzdy mi prekazali a teraz ked mam dvoch synov ktory su velmi aktivny tak este viac.Mam vysoke dioptrie -11 na oboch ociach.Rozmyslala som nad operaciou ale pre mna je dost draha.Mojim snom je vidiet bez okuliarov ved ja ani poriadne neviem ake to je.Hrat sa s detmi bezstarostne a nebat sa ze mi ich rozbiju.A nosit stylove slnecne okuliare by bol pre mna ako bonus😉

14. aug 2018

Dobry vecer. Volam sa Mirka mam 34 rokov syna ktory ma 3,5 roka. Okuliare nosim od zakladnej skoly a teraz mam 5 dioptrie. Stale musim davat pozor aby mi ich maly nerozbil. A strasne mi vadia v lete. Pokazde mam zodraty nos pod okuliarmi. Vyhra by ma urcite potesila. Uz dlho tuzim po operacii ale je to premna drahe. Vsetkym drzim palce.

14. aug 2018

Pekný deň, Mam 38, som krátkozraká asi od 15- tich.
Nosím aj šošovky, aj okuliare, okuliare mi nikdy neboli prijemné, preto som dlho nosila šošovky. S pribúdajúcim vekom však šošovky zvládam čím ďalej tým menej a pri -2.75 dioptriách to nie je len tak chodiť bez okuliarov aj šošoviek a tvariť sa že mi to až tak nevadí 😀
Okuliare mi vadia všeobecne teple sa mi robia potničky na nose, malá mi ich zrhá z tváte a rada ich naťahuje /skúma všetko čo nesmie/ Má na to nos.... Behanie s okuliarmi je tiež o ničom. Šošovky preferujem, no často ma bolia oči aj z nich. Plávanie s nimi je tiež čudné, niekedy sa mi šošovka zatúla s musim si poriadne ponaťahovať oko kým ju dám tak aby som videla (nehovriac o tom ako to bolí keď sa v oku pokrči)
Myslím si , že v pohybe je človek skutočne slobodný iba ak vidí normálne, teda bez okuliarov či šošoviek.

14. aug 2018

Dobry den. Moja velkost dioptrii je na prave oko 0,75 a na lave 1,25. Okuliare nosim od 16 rokov a teraz mam 30. Moj syn ma 4 roky. Nedojcim.Uz nechem nosit okuliare. Svet je krajsi bez nich. Chcem jednoducho zmenu. Ked beham mi zavadzaju, ked sa idem kupat na kupalisko okuliare musia ist do puzdra a ja nic nevidim 😂...a tak dalej....Dakujem

15. aug 2018

Dobrý deň . Okuliare nosím už od strednej školy. Mam 31 rokov a volám sa Martina. Moje dioptrie sú na práve oko 0,75a na ľavé oko 1,0. Mam tri deti vo veku 12a 9 rokov a 17 mesačného chlapca. Nedojčím. Prečo by som chcela operáciu? Samozrejme mam z nej strach ale strach sa musí prekonávať. Okuliare mi dosť vadia. Malý mi ich stále strháva z oči , keď sa chcem s ním blaznit musia ísť dole. A hlavne cez zimu to má veľkú nevyhodu. V neposlednom rade určite by mi to zdvihlo sebavedomie veď každá žena sa chce páčiť s peknými ocami.

15. aug 2018

dioptricke okuliare nosim od 6 rokov, mam 36 rokov - cize okuliare nosim 30 rokov. vyskusala som nosit aj sosovky ale mam rozdielne dioptrie, takze so sosovkami je to komplikovanejsie a hlavne financne narocnejsie. moje dioptrie su - 4,75 prave oko (cyl - 0,5 a osa 149) a - 4,5 lave oko (cyl - 0,5 a osa 110). mam 13 mesacnu dcerku, zatial sa este aj dojci (uz len pred spanim) ale uz papa vsetko, takze uz sa budeme od kojenia odstavovat. okuliare ma obmedzuju hlavne v beznych cinnostiach ci uz pri domacich pracach, starostlivosti o dcerku, praci v zahrade ale aj pri turistike...teraz je dcerka vo veku kedy ju vsetko zaujima, takze pri hre mi casto okuliare schyti a nahradne okuliare vzhladom na cenu nemam...taktiez su obmedzujuce pocas dazda, sychraveho pocasia a v zime pri prechode z exterieru do interieru, v lete padaju z nosa....

15. aug 2018

Kocky, ja som si dala operovať oči v excimeri v roku 2000 .... som uz 18 rokov po operácii a vidím stále super ... okuliare som nosila od 7-mej triedy a potom keď som bola staršia šošovky, ale stále sa mi zhoršoval zrak ....
Možem vrelo odporúčať a keby som sa mala znovu rozhnodnut, ani sekundu neváham a znovu idem do toho .... 😎😎😎

15. aug 2018

Na takyto zakrok sa chystam uz dlho. Nosim dioptrie 5,75 ,cyl 0,25,os 5 na lavom a 5,00, cyl 1,25,os 180 na pravom oku. Kazde oko ina dioptria a este aj cylinder na oboch. Okuliare nosím od 6 rokov,teraz mam 27. Od porodu v roku 2016 su pre mna prekazkou. Moj syn totiz vie,ze ak ma chce odstavit z ,,prevadzky", staci mi schovat okuliare a som odpisana. A to je najvacsi problem a hlavny dovod,preco by som chcela podstúpiť zakrok. Hladat okuliare niekolkokrat denne po dome je tragedia,zvlast ked nic nevidím 🙂😢. Tiez sa snazim aktivne cvicit pod vedenim trenera, co je bez okuliarov tiez komplikovane. Momentalne nedojcim ani neplanujem otehotniet, tak by som bola velmi šťastná,ak by som mohla tento zákrok podstúpiť.

15. aug 2018

Práve v tejto dobe zvažujem operáciu očí, keďže nosenie okuliarov ma obmedzuje v niektorých činnostiach . Nosím 3,00 už na obe oči. Operácia by mi výrazne skvalitnila život a rozjasnila "pohľad na svet".🙂😎

15. aug 2018

Volám sa Veronika, mám 27 skoro 28 rokov 🙂 Mám dvoch drobcov. Syn ma 5,5 roka, dcérka práve dovrsila dva roky. Okuliare nosím odkedy si pamätám, hádam od piatej triedy zš. Spočiatku len 0,25, neskoršie viac a viac. Každá návšteva u očnej bolo utrpenie, nakoľko asi nemala rada deti mi to prišla, necitlivá, stále keď som prišla na kontrolu tak keď sa mi zhoršil náhodou zrak mala reči typu no keď nenosíš okuliare ako máš tak jasne že sa ti kazí zrak. No a vážne som ich nenosila len v noci 🙂 A teraz mam 27 a dioptriu presne neviem niečo kolo 2,25 na oboch očiach. Okuliare sú prvá vec po čom siahnu moje ruky keď sa zobudím 🙂 Vážne, pretože kým si ich nedám na oči nedokážem fungovať. S deťmi trávim veľa času vonku, hlavne v lete je to boj nakoľko slnečné okuliare by mi niekedy vážne spríjemnili oddych a nahanačky s deťmi. Chodím do práce odkedy mala dcérka pol roka pretože s rodičovského príspevku sa vyziť jednoducho nedá...Pracujem v pizzerii 12 h denne dlhý krátky týždeň, no tam sa mi stane že kedže sa tam práši tam si len napravím okuliare už mám šmuh na nich a musím si preleštiť 🙂 Niekedy je to na oštaru. Aj som vždy chcela vedieť aké by to asi bolo keby nenosím okuliare, ráno sa zobudím vidím krásne, keď zasvieti slniečko založím slnečné okuliare a vybavené no je to jednoducho veľa, stále sa nájde niečo čo je nutnejšie zaplatiť a keď aj náhodou niečo našetrím bokom náhodou príde nedoplatok za vodu, synovi vyrastie noha..bosí chodiť nemôže, proste stále sa nájde kopec iných vecí. Určite by ma potešilo nenosiť okuliare, šošovky som nosila pár krát no štípali ma oči, musela som si kvapkať volačo do oka 🙂 Pekný deň a tak vám poviem keď to niektorá vážne vyhrá bude mať krajší a jasnejší svet okolo seba 🙂

15. aug 2018

Margareta Gonova 36rokov .Od 9rokov nosim okuliare .Dostala som sa az po dioptrie prave oko -8.25 cylinder -1.5.
Lave oko -7.75 cylinder -1.00 Cely zivot snivam ake to moze byt rano sa zobudit a videt vsetko svojimi ocami.Vzdy som si priala ze sa to raz stane a uvidim mamu bez okuliarov.Teraz mam 6rocnu dcerku a stale tuzim vidiet aj ju bez tych skiel a ramov.Nosim aj kontaktne sosovky vela rokov uz.Moje oci trpia uz asi tymi sosovkami moc,len neviem chodit do prace v okuliaroch velmi mi to vadi a s tymi dioptriami sa hambim mam z toho znizene sebavedomie cely zivot.Keby som podstupila vasu operaciu splnil by sa mi ten najvacsi sen az by som sa rozplakala.Ako mala som velmi trpela koli okuliarom.same ponizovanie urazky zhadzovanie vysmech od druhych.A ide to somnou cely zivot.Velmi tuzim vidiet svojimi ocami.Ja si to neviem ani predstavit😭

15. aug 2018

Volám sa Alexandra a okuliare nosím už od skôlky, až som sa dopracovala k dioptriám -5,5 a -6. Bolo by výborné sa ráno zobudiť a vidieť ostro na všetko okolo seba bez toho, aby som musela pátrať po tom kam som večer odložila okuliare. 🙂 Okuliare vadia asi pri všetkom, nikdy nezabúdam že ich mám na nose, hlavne teraz keď je vonku tak krásne teplo a ony sa šmýkajú dole z nosa 🙂

15. aug 2018

ahojte som maminka 4detičiek vo veku 17,15,4 roky a 8mesiacov,mám čerstvých 40rokov a okuliare nosím už roky.Momentálne mám 1 a mám dvoje,jedny do blízka a druhé do dialky.Velmi by sa mi operácia hodila,nakolko zabudam nasadiť okuliare a bolieva ma veľmi hlava.Po každom pôrode sa mi zrak zhoršil a nakolko môjho 8mesačného kojím,neviem či by som mohla operáciu podstúpiť.Kedže mám pár kg navyše a cvičím,velmi mi okuliare aj pri tom zavadzajú.a v rodime majú všetky moje deti okuliare,okrem najmladšieho,ušetrilo by nám to aj rozpočet.A kedže na budúci rok má moja dcéra stužkovú,chcela by som ako mama zahviezdiť,ďakujem

15. aug 2018

Ach zienky, ake mame skromne ciele, rano sa zobudit a vidiet ostro😃 clovek so zdravymi ocami si to ani nedokaze predstavit, je to predsa take prirodzene...ale my vieme, otvorit oci, nevidiet, smatrat po okuliaroch, kazde rano a kazdy vecer vkladat a vyberat sosovky, je to sice minutova zalezitost, ale dost otravna😆 ale ja osobne som zase vdacna aj za takyto moj zrak, pretoze nevidiaci by bol stastny keby sa zobudil a videl hoci neostro. Tak nam drzim vsetky palce👍👀

15. aug 2018

Pekný deň prajem, moje meno je Barbora a mám 35 rokov. Okuliare nosím od prvej triedy ZŠ a dôvod, pre ktorý sa mi oči "pokazili" bol v tej dobe verdikt lekárov, že som veľmi rýchlo vyrástla a oči to tak rýchlo nestihli :(. Dlho som nosila okuliare, ale bolo to veľmi nepraktické a nepohodlné, nakoľko som veľa športovala a v tej dobe tiež nie veľmi estetické, takže som sa neubránila aj posmeškom. Tak som začala nosiť šošovky a ten prvý pocit bez okuliarov neviem ani opísať. Bol to obrovský pocit slobody a možností. Odvtedy som si okuliare nenasadila dlhých 15 rokov. Až po narodení našej dcérky, ktorá už má teraz 4 roky, už 2 roky nosím okuliare pravé oko -7,50 a ľavé oko -6,50. A prečo by ste mali vybrať práve mňa? Prosím, pre ten pocit slobody, pocit úplnej prirodzenosti a tiež pohodlnosti. Namaľovať sa konečne nie 10cm od zrkadla 🙂. Ďakujem

15. aug 2018

Zuzana Kollarova ...mam 38 rokov a okuliare nosim od svojich 15 rokov ... -4,75 a - 5 ....a hned ked sa objavili sosovky tak som ich zaobstarala a nosim ux iba tie...s okuliarmi to bola totiz pre mna len otrava kedze mam uzky koren nosa a nesedia mi ....pracujem v zdravotnictve a vyhovuju mi skor sosovky i ked casto som z nich mavala aj pocit sucheho oka ...rada chodim na turistiku a je pre mna dost 0neprakticke si vecer davat dole sosovky a rano zase naspät...tiez chodim na bicykli a ak velmi fuka vietor tak sa mi oci vysusia a velmi toho vtedy nevidim ...uvazujem o operacii od mojich 18 rokov ....a asi ju budem pravdepodobne zvazovat kedze pozorujem.ze sa mi zrak zhorsuje a obmedzuje ma to...

15. aug 2018

Laserová operácia očí v centre Excimer.. 😀 Možnosť zapojiť sa do testovania by bola super! 😀Musím začať od konca, lebo chcem rýchlo napísať prečo práve ja. V prvom rade, už dávno túžim po tejto operácii, len som si to finančne nemohla dovoliť. A prečo sa neuspokojím s okuliarmi alebo šošovkami? Lebo ma obmedzujú! Rámy na okuliaroch ma tlačia, na nose aj za ušami, padajú mi, keď s nimi vojdem do kúpeľne kde sa kúpu moje dve dcéry (5 rokov a 3 roky-nedojčím ich) kde je para, tak sa zaparia a ja zas nevidím, podobne je to v zime, keď vchádzam vonku zo zimy do tepla 😕 o tom, že sa s nimi nedá vôbec športovať písať nemusím, lebo kto okuliare nosí, vie že zavadzajú. Šošovky sú aké-také riešenie, ale tiež to nie je bohvie čo. Hlavne teraz v lete keď som s deťmi na kúpalisku, alebo v bazéne. Stále musím dávať pozor, aby mi nenafrkali vodu do očí, lebo potom sa mi cez šošovky zle pozerá a je mi to nepríjemné, o potápaní na kúpalisku môžem len snívať... raz som tam jednu šošovku aj stratila. Ešte jedno mínus pre šošovky, make up si nemôžem dať dole skôr ako šošovky. Moja najstaršia dcéra ktorá má 16 rokov tiež nie je nadšená z toho, že po mne zdedila krátkozrakosť. Ja mám dioptrie -6 na obidve oči rovnako. Okuliare a šošovky kombinujem už 23 rokov. Teraz mám 38 rokov a chuť ich oboje zahodiť 👍🙂

15. aug 2018

Ahojte volám sa Mariana, mám 31. A 14 mesacného synčeka, ktorého už nedojčím.Som krátkozraka od 9rokov, nosila som okuliare a od 18kombinujem okuliare a kontaktné šošovky.Dioprie mám -8,25 a -6.Na operaciu sa chystám už veľmi dlho, bola som aj na predoperačnom vyšetrení, pár rokov dozadu, kde mi odporučili operáciu až po pôrode, vraj sa tehotenstvom môže zrak opäť pokaziť. Operáciu by som chcela hlavne preto, keď sa ráno zobudím a otvorím oči nech vidím svojho synčeka a okolitý svet bez toho aby som musela ciahnuť po okuliaroch, ktoré mi teraz mimochodom zlomil 😂 inak nevidím skoro nič, tak mi manžel robí opičky a má srandu.Bez okuliarov sa cítim lepšie a atraktívnejšie 😂. Táto výhra by ma veľmi potešila.

16. aug 2018

@excimer predpokladam,ze operacie,resp.reoperacie nie su mozne donekonecna,teda dozivotne....ale je to urcite pomoc pre ludi,kt.trapia vyssie dioptrie.

16. aug 2018

Krasny den, volam sa Katka a mam 36 rokov. Okuliare som nosila asi od 7 rokov,ale iba par rokov. Potom sa mi zrak zlepsil ze nebolo treba nosit okuliare. Ale po porode sa mi zrak pokazil az na 2 dioptrie, znova nosim okuliare najma v praci. Rada by som podstupila operaciu,ale nakolko nemam tolko financnych prostriedkov, velmi by som sa potesila vyhre. Zelam pekny den

16. aug 2018

Volam sa Marika a som trojnasobna babka.Okuliare nosim od utleho detstva. Kedze v minulosti bola doba aka bola a nepatrila som k tym, ktori si mohli dovolit vsetko, prvu navstevu u ocneho lekara som absolvovala sice vcas, ale peniaze na okuliare trochu neskor. Dnes, ked som babka, neviem si cas s vnucatami vychutnat. Nosim okuliare ale aj sosovky. Pri hrach s detmi su okuliare obmedzujuce, tak isto ako aj cez den v praci. Do prace cestujem nieco cez hodinu a hlavne v zime striedanie teplot v mhd a vonkajsou teplotou je pre mna utrpenim.A v case alergii moje oci doslova kricia, vyber von tie sosovky. Takze okuliare a okuliare. V sucasnosti mam dioptrie -3.5 a -3.25.

16. aug 2018

Dobry vecer juuuj toto je moj sen uz konecne nenosit okuliare..... som mama 3 deti 11,8 a 2 roky.... uz nedojcim par mesiacov a bola by som rada kebyze vyberiete mna 😉 . OKULIARE nosim od 13-tich rokov. Teraz mam 38 rokov a velkost dioptrii mam uz niekolko rokov 3,5... Hrozne neznasam okululiare ale co mam robit ked som bez nich slepa a sosovky mi zacali vadit.... s pozdravom Katka

16. aug 2018

Dobrý večer, volám sa Jarmila Krajčírová, mám 30 rokov a dioptrie -3,50 na oboch očiach. Okuliare som nosila od 15 rokov do 18 rokov. Od vtedy nosím najmä sosovky, ktoré ale musím striedať k okuliarmi kvôli únave očí, hlavne večer. Obmedzovaná som pri bežných činnostiach aktívneho života ako je šport, domáce práce, cestovanie, zamestnanie. Hlavnú výhodu operácie vidím v zlepšení kvality života a pri užívaní si času s deťmi. Mám synov vo veku 3 a 2 rokov. Korekciu zraku raz určite podstúpim. S pozdravom Jarmila

16. aug 2018

Zdravým, volám sa Patrícia mam 30 rokov a okuliare nosím od puberty nosím ich celý deň boli aj pokusy nosiť šošovky no ostala som pri okuliaroch, moje dioptrie pravé oko - 2,75 a ľavé oko -2,5. Milujem svoje dve deti Tomáško ma tri rôčky jeho som moc nedojčila, strašne ma hryzol odmietal tak som si odsávala mliečko kým som mala a Olivia 10 mesiacov ešte dojčím ak by ste ma vybrali pomaly sme prešli na fľašku keďže už papa aj tuhu stravu . Podstúpiť zákrok by mi zmenilo život keďže najviac mi prekáža že sa nemôžem plnohodnotne maznať s deťmi maličkej ťažko vysvetliť že nemá chytať okuliare a s malým je to ešte horšie keďže on bohu žial nosí okuliare a keď si dávame napr. nosovú pusinku tak rámi okuliarov nám zavadzajú. A pomohli by ste mi v premene ktorú na sebe pácham od 6 rokov som mala nadváhu a vždy som bola spokojná no musela som porodiť dve krásne deti ,aby som si uvedomila že vlastne nežijem naplno s nadváhou sa to ani nedá a tak som pred tromi mesiacmi začala cvičiť a zmenila jedálniček a schudla momentálne 16 kil a idem ďalej a teším sa s toho že sa cítim lepšie a som aktívnejšia maminka a aj manželka. Okuliare mi vadia pri cvičení, je to nepraktické keď sa zahmlievajú, pri varení, pri bežných činostiach proste život bez okuliarov by bol určite krajší a hlavne jednoduchši život.

16. aug 2018

Pekný deň prajem. Som o pár dni 39 ročná mamina dvoch krásnych synov. Prvorodený Jakub /19/ je práve rok po operácii v Excimeri a bol to darček ku jeho 18-tke aj kvôli aktívnemu futbalu. Druhorodený Lucas ma 3 roky a je to životaschopný nebojácny človiečik čo rád všetko skúša a svojou šikovnosťou mu aj každá aktivita ide veľmi dobre. No a žiaľ mňa veľmi obmedzuje môj očný problém. Nosím -2,75 dioptrie na oboch očiach rovnaká veľkosť a väčšinou šošovky. Práve pri aktivitách je to veľmi ťažké ako napr. pri kúpaní keď chce skákať alebo sa ponarať a vždy musím upozorňovať a vysvetľovať, že mám šošovky a musím z vody von keď bude špliechať. Niekedy je to milé keď už sám upozorňuje druhých: nešpliechaj lebo maminka má šošovky a potom nebude vidieť. Veľmi rád bicykluje a jeho prvý bicykel po staršom bratovi je pre deti od 5 rokov, Lucas na neho sadol bez pomocných koliesok 4.7.2018/ mal prave 3 roky a 1 mesiac/, odvtedy bicyklujeme pravidelne každý deň, ja vedľa neho na svojom bicykli a on na svojom zdedenom. Operáciu už dlho zvažujem a veľmi by som si priala existovať bez okuliarov alebo šošoviek. Pri deťoch sa musí počítať každé euro a to je tiež ďalší dôvod prečo sa tak dlho odhodlávam. 20.8.2018 mám narodeniny a bol by to skvelý darček ako pre mňa tak aj pre mojich najdrahších. Vám veľké ďakujem za túto možnosť. Ak by sa teraz nezadarilo ..verím,že čoskoro sa stretneme. Jana Gulášová

17. aug 2018

@evickav Kedže ide o autoimunitné ochorenie, existuje relatívne veľké riziko, že by sa Vaše oči zle hojili. Diskutovali ste možnosť takejto operácie s Vašim imunológom?

17. aug 2018

@lulula1990 Pekný dobrý deň prajeme🙂, kedže sa nechceme verejne pýtať na meno, či podrobnosti o Vašom zdravotnom stave, tak nám pokojne môžete napísať do správy ak chete: kedy ste boli u nás naposledy na kontrole, či Vám reoperácia nebola odporučená alebo u Vás nebola možná, (keď píšete, že sa Vám dioptrie čiastočne vrátili u nás je možná bezplatná reoperácia).

Čo sa týka operácie IOL (vsunutie šošovky), tak to rozhodne nie je riešenie pre mladých a aktívne žijúcich ľudí, pretože to so sebou prináša mnohé obmedzenia. A odstránenie dioptrií by život malo naopak odľahčiť. Čo sa tehotenstva týka, tak štatisticky sa jedná o veľmi nízke % žien, ktorým tehotenstvo spôsobí trvalé zhoršenie/zlepšenie zraku, je to väčšinou prechodný stav, ktorý má hormonálny základ. Ak k tomu aj naozaj príde, stále je tu možnosť bezplatnej reoperácie, ktorú ponúkame v prípade návratu dioptrií.

Budeme veľmi radi ak sa nám ozvete a prípadne prídete na kontrolné vyšetrenie. Záleží nám na našich pacientoch aj po operácií a snažíme sa hľadať príčinu a riešenie ak niekto nie je spokojný. Prajeme pekný deň a krásny víkend🙂

17. aug 2018

Dobry den. Som maminou 2 rocneho synceka, ktoreho uz nekojim. Ja budem mat na jesen 35 rokov. Zrak sa mi zacal kazit uz v skolkarskom veku, takze okuliare a neskor sosovky sa stali sucastou mojho zivota velmi rychlo.
Dioptrie mam na pravom oku -3,25 a cylinder -1,50 a na lavom -3,75 a cylinder -1,00.
Okuliare nosim hlavne doma, na von si davam co najcastejsie sosovky pretoze okuliare ma v mnohom obmedzuju.
Ked prsi alebo pada sneh tak cez ne dobre nevidiet. Rosia sa v autobuse, v obchode a ked ich zlozim, aby som nieco videla, tak som aj tak slepa ako krtko 😉 Ked svieti slnko tak si nemozem dat slnecne okuliare. Pri sportovani jednoducho zavadzaju. Asi najhorsie je plavanie v bazene a santenie vo vode s nasim drobcom. Pod vodu sa so sosovkami bojim ist. Ak sa chcem pod okuliare namalovat mam problem lebo sa dobre nevidim v zrkadle. Nedavno pri ceste na dovolenku mi pri vystupovani z vlaku syn siltovkou trafil do oka a vyletela mi sosovka. Kym vchadzal vlak, na ktory sme prestupovali do stanice, ja som si davala na slepo sosovku naspat. Nastastie sa mi to podarilo a na moje prekvapenie som nedostala ani ziadnu ocnu infekciu.
Takze operacia je mojou tuzbou. Ci uz ma vyberiete alebo nie je skvele, ze ste sa rozhodli takto pomoct dvom maminam.👍

17. aug 2018

Dobrý deň,volám sa Ivana mám 33 rokov jedného syna Viktora 2,5 roka .(nedojčím)
Okuliare nosím od 15 rokov začala som dioptriami -0,5 myslela som ,že pravidelným nosením okuliarov a navštevovaním očného lekára to bude pod kontrolou a môžem sa zbaviť okuliarov no nestalo sa dnes mám dioptrie -3 a okuliare nosím nepretržite ...Človek si zvykne lebo musí ,lebo bez nich nevidí ,ale sú dni ako v lete stále teplo okuliare sa po nose vezú obmedzujú ma pri kúpaní zo synom musím ich nosiť aj do vody a už len keď niekto pri mne zašpliecha môžem odísť na deku utierať okuliare...nehovorím o finančne náročnom každoročnom výbere okuliarov ,lebo na prehliadke mi povedia zmena dioptrii tak fasa zase ...lebo pri každodennom nosení okuliarov nevydržia až tak dlho a to sa o ne aj starám...
Veľmi by ma potešilo ísť na túto operáciu a raz ráno sa zobudiť bez toho aby som hneď šmátrala po okuliaroch 🙂
Pekný deň Ivana Cesneková

17. aug 2018
17. aug 2018

Ahojte, som Kika, mamina dvoch deti. Momentalne som na rodicovskej dovolenke, ale o par mesiacov ma uz caka navrat do prace.
Ako som precitala komentare pod prispevkom, zistila som, ze mam asi najsilnejsie dioptrie medzi komentujucimi... okuliare mam uz od druhej triedy na zakladnej skole. Kedze som odmalicka vela citala, moj zrak sa zhorsoval rychlym tempom. V osmej triede som uz mala velmi hrube okuliare. Kedze som bola v puberte, velmi som sa za to hanbila, citila som sa skareda, nemala som ziadne sebavedomie - to nemam kvoli tomu dodnes. Vzdy ked sa ma niekto opytal, "trosku" som klamala a povedala o 3-4 dioptrie menej, ako som v skutocnosti mala. V sucasnosti su moje dioptrie -8,5 (lave oko) a -8 (prave oko)... od strednej skoly nosim uz len kontaktne sosovky, ale sebavedomie nemam dodnes...

Na mojom dlhodobom ToDo-liste je aj tato operacia... pravdupovediac sa bojim, ze pri takych dioptriach operacia nebude ucinna, a aj potom budem musiet nosit (hoci uz nie tak silne) okuliare. Ale urobila by som vsetko pre to, aby som rano hned uvidela moje nadherne deticky, a nemusela by som predtym utekat do kupelne aplikovat kontaktne sosovky.

17. aug 2018

Vau, super ponuka, ja som operaciu očí podstupila pred 5 rokmi a doteraz musim zaklopat vidim super, a to som hned po operacii otehotnela, tiez mi bolo povedane ze by sa nemalo, ale potom mi povedali, ze urcite nie som jedina. Skoda ze do testu sa mozu zapojit len zeny, nakolko poznam jednu osobu (mojho bratranca) ktory by operaciu velmi potreboval, nosi dioptrie az -8, nosi okuliare a bude mat 29r. Je slobodny /zatial/ a pokial viem, tak si setri na operaciu uz dost dlho. Urcite by bol velmi rad, keby niečo podobné vyhral a mna by hrialo pri srdci, ze som niekomu pomohla, kto to ozaj potrebuje 🙂

17. aug 2018

Dobry den, nie som kandidatka, len som sa chxela touto cestou podakovat, operaciu u vas som absolvovala v 2001, to ste sidlili este dole na polilinike v karlovke...cele tie roky bez okuliarov a sosoviek boli super...dakujem

17. aug 2018

Zdravím😊
Volám sa Zuzana a mám 40 rokov. Operáciu očí som chcela absolvovať minulý rok, no dvaja očný lekári ma odhovorili, vraj som už stará.
Mám jednu 20-ročnú dcéru, ktorú som dojčila 2.5 roka a je zdravá ako buk, ďaľšie tehotenstvo nehrozí😊. Mám dioptrie do diaľky 3.5 a okuliare z duše nenávidím. To je aj dôvod, prečo túžim po operácii očí. Pracujem ako inštrumentárka na operačných sálach a aj pri práci mi prekážajú, bo si ich cez op.rúško zahmlievam😠.
A ešte som aj nešikovná a za celé roky som sa nedokázala naučiť vkladať si šošovky.
No co vám poviem, som ideálna na operáciu a bola by som neskutočne vďačná a šťastná.

17. aug 2018

Ahojte Excimer a Modrý koník 😊. V prvom rade je to krasne, ze umoznite niekomu tuto operáciu. Som 31 ročná a od 8 rokov som nosila okuliare, od 15 rokov šošovky az doteraz. Dioptrie mam na obidvoch očiach -7, je to uz pre mna naozaj veľký problem, pretože bez šošoviek naozaj nic nevidím a hlavne v noci, ked nemam šošovky, vstávam k malej a stale hľadám okuliare. Mam 20 mesačnú dcérku, ktorú uz nedojčím. Velmi by som chcela tuto operáciu postúpiť, uz dávno som chcela, len nikdy som sa neodvážila. Milujem vodu, potápanie, skákanie do vody a strasne chcem zažiť zase ten pocit skočiť len tak do vody bez okuliarov alebo šošoviek ako ked som bola dieta a bláznit sa s dcérkou vo vode, ked vyrastie trosku 😊. Dakujem za prečítanie 😊.

17. aug 2018

Dobry den prajem. Volam sa Andrea, mam 29 rokov a od útleho detstva nosím okuliare. Ako dieťa som nemala vysoké dioptrie, ale v puberte som bojkotovala a tvrdohlavo som ich nenosila. Zrak sa zhoršil a aj keď ich posledných 13 rokov nosím denno denne, momentálne som na dioptrií - 3,5 na oboch očiach a cylinder - 3 tiež na oboch očiach. Mam jednu dcérku ktorá má 9 rokov, keďže dcérka nie je úplne zdravá, má autizmus a vyžaduje veľkú pozornost, rozhodli sme sa ďalšie dieťatko už neplanovat. Nikdy v živote som neskusala šošovky. Prieči sa mi dávať si ich do očí a hlavne vyberať , nemám na to odvahu a preto nosím vždy len okuliare. Nepoznám pocit dat si slnečné okuliare a vyzerať cool, nepoznám pocit nemať v 3D kine 3 okuliare na sebe, nepoznám pocit ísť na kúpalisko do bazéna a nemať okuliare na očiach (bez nich vidím len na veľmi blízko). Som nervózna z neustáleho opravovania si okuliarov keď sa mi zosunu nižšie na nos. Chcela by som zažiť ake to je vidieť periférne... Operáciu oči zvažujem už dlho, avšak je to drahšia záležitosť. Život bez okuliarov je mojím najväčším snom ❤️

17. aug 2018

@excimer Ešte nie. Doteraz som moc okuliare nenosila. No v práci už ich potrebujem k PC, takže to budem musieť riešiť. Poradím sa teda s imunologickou a reumatologom. Ďakujem

17. aug 2018

A dovod preco mi vadia? Pri vsetkom zavadzaju a hlavne ked ma moje deti stiskaju ....sa mi uz niekolko krat polamali....

17. aug 2018
dominika_c
AMBASÁDORKA

Ahojte 🙂
S mojimi dioptriami -3,75 sa bez okuliarov či šošoviek na svet pozerám ako cez ten najmodernejší retušovací filter – všetci sú pekní a dokonalí ;)
Šošovky či okuliare sú preto mojou (neželanou) každodennou súčasťou. Som takzvaný „obojnosník“ a striedam ich podľa situácie a potreby. Keďže som nočná sova, no môj 4-ročný syn je jasné ranné vtáča, spánok je občas niečo, čo musím vnímať ako prežitok. Ak nechcem vyzerať ako „angorák“, musím aspoň na časť dňa siahnuť po okuliaroch. Tie sú však pre mňa ako tŕň v oku. Tlačia. Šmýkajú sa. Zavadzajú.
Nad operáciou rozmýšľam už roky, no v tomto u mňa platí “skutek utek”. Nikdy som sa ďalej ako k zbieraniu informácií na internete a k snívaniu „čo by bolo, keby...“ nedostala. Avšak, chcela by som raz ráno otvoriť oči a vidieť svet jasne. Aj s jeho nedokonalosťami. Chcela by som sa blázniť s krpcom, skákať a naháňať sa bez tej dávky adrenalínu, či okuliare nevypichnú niektorému zúčastnenému oko. Pretože aj keď mám 27, to večné dieťa vo mne si tieto detské hry a radosti užíva. Chcela by som zaspať pri filme a nezobudiť sa s rezaním v očiach kvôli šošovkám alebo so sexy odtlačkom okuliarov na čele. Chcela by som vypekať obľúbené koláče a nemať okuliare neustále zahmlené alebo zašpinené od múky či cesta. Chcela by som si všetky tieto každodenné drobné radosti (aj starosti) vychutnávať naplno. Pretože len tí, ktorí majú dioptrie, vedia, aké to vie byť otravné. Únavné. A hlavne obmedzujúce. Chcela by som skrátka konečne vymeniť dioptrické okuliare radšej za tie ružové ;)

Modrý koník a Excimer, ďakujem, že sa 2 ženám, mamám, chystáte zmeniť pohľad na svet. Doslova.

Dominika 🙂

18. aug 2018
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

Moje meno je Kristína ,mám 23 rokov. Okuliare nosím od MŠ stále . Bez nich som stratená . Vyskúšala som už aj šošovky a pocit vidieť " bez okuliarov " bol úžasný . Som ucitelka a deti v škôlke mi ich kedykoľvek ťahajú . Okuliare však nosíme celá moja rodina . Mama ma -8,5 a tu operáciu by som dopriala jej lebo ona nevie robiť bez okuliarov vôbec nič ani len okúpať sa . Veľmi by sa potešila .

18. aug 2018

Mam 35 rokov a okuliare poyrebujem od svojich 10 rokov. Neznasala som ich od zaciatku, tlacenie na nose za usami,vecne posuvanie na nose, zarosovanie sa. Na stednej skole som presla ka sosovkam, a tym somako verna doteraz, okuliare mam len ako poistku, napriklad pri zapale oka. Tuzim po pocite vidiet ostro po prebudeni, v noci ked vstanem k detom, ist do sauny a nepomylit si pansku s damskou,... Moje dioptrie su =4,75 a =4,50, uz viac ako rok sa nezmenili, comu sa vytesujem, pretoze doreraz mi narastali. Moje deti maju 10 a 6 rokov a isto by sa tesilito z toho ze sa nemusia pytat ci este vidim, ked si vecer vyberiem sosovky a chcu mi nieco ukazat.

19. aug 2018

Dobry vecer Excimer 🙂 velmi ma potesil vas prispevok 🙂 na materskej som si dala svoj osobny ciel, ze si dam hned ako to bude mozne spravit oci. Slabe oci mam uz skoro 20 rokov ( mam 31 r) , L - 4,5 a P - 2. Kazde rano sa budim s neprijmnym pocitom, ze skoro nic nevidim :/ moj manzel bol u Vas minuly rok na operacii a ja som tam bola jeho podpora a preto je aj moja motivacia velmi silna. Zavidim mu ocka :D Mame 9 mesacneho synceka a bez sosoviek sa ani nepohnem. Dolezite je povedat, ze sa este dojcime ale uz to pomalicky odznieva. Verim, ze to nebude dovod vyradenia zo sutaze a dalo by sa s tou operaciou chvilku pockat. S manzelom a uz aj so syncekom zijeme velmi aktivne a okuliare by mi v tom prekazali. Sme velki sportovci a nadsenci prirody a uzivame si kazdu spolocnu chvilu 🙂 prajem pekny vecer

19. aug 2018

Turistika, bicykel, voda a sneh - kazdu moznu chvilu travime s manzelom a nasou 2 rocnou dcerkou aktivne v prirode. Milujeme bicyklovanie v horskom terene a vedieme dcerku k sportu uz od narodenia. Mam 32 rokov, okuliare nosim od 12 rokoch, neskor som 10 rokov nosila vylucne kontaktne sosovky. Az prisiel zlom a moje oci si povedali dost. Neboli ochotne akceptovat ziadny druh sosoviek ani na kratkodobe nosenie. Uz niekolko rokov tak nosim len dioptricke okuliare, mam dioptrie - 5 lave oko a - 7 prave oko. Nevyhnutnost okuliarov prispieva k velkemu nekomfortu pri bicyklovani ci lyzovani, nemozem pouzivat slnecne ani lyziarske okuliare. Operacia by mi zmenila pohlad navsetko naokolo 🙂.
Kvoli zlemu zraku som prestala soferovat a v sucasnosti sa k tomu po mnohych rokoch musim z pracovnych dovodov vratit. Ostry zrak by mi neopisatelnym sposobom pomohol zlepsit zivot.
Manzel v minulosti absolvoval operaciu oci v Excimeri a je velmi spokojny. Rada by som bola dalsia spokojna pacientka.
(Uz nekojim, tehotenstvo neplanujeme).

Peknu nedelu vsetkym !
Dada

19. aug 2018

Dobrý večer. Volám sa Monika a mám 40rokov.Mám jedno dieťa. Nosím kontaktné šošovky +5 obe oči. ..Bola by som Vám veľmi vďačná keby vyzrebujete práve mňa. Bo si neviem predstaviť, že by som mala začať nosiť okuliare namiesto šošoviek .Budem to musieť zmeniť z dovodu,že nevidím prečítať kódy cenoviek keďže pracujem v obchode. Od 3rokov som nosila okuliare. Operácia oči je môj sen 🙂 prajem pekný večer
.

19. aug 2018

Volám sa Magdaléna a mám 27 rokov. Od svojich 10 rokov nosím okuliare. Už si bez nich neviem predstaviť deň. Musím ich nosiť stále. Ráno si ich nasadím a večer zložím. Nad operáciou rozmýšľam už veľmi dlho, ale pri mojich dvoch dcérach sa ledva dostanem ku očnemu lekárovi 🙂, takže operácia by bola úžasná a naozaj by mi zmenila život. Som ďalekozraká a moje dioptrie sú (asi)3,5 🤔.
Najhoršiee je to v lete , keďže mám klasické slnečné okuliare bez dioptrií, musím dosť žmúriť a potom z toho dosť bolí hlava. Pri šoférovaní ani nehovorím. A v zime všade kde vkročím sa zarosia, ale to poznajú všetci okuliarenosiaci ľudia. Moje okuliare sú v hroznom stave , pretože mám veľmi šantivé dcérky 😄. Staršia má 4roky a mladšia 16 mesiacov (Už nedojčím). Rozmýšľam pri akých činnostiach mi okuliare vadia.... Takže pri varení, trhaní si obočia 😂,... Je toho dosť... Držím palce všetkým zúčastneným a sebe asi najviac 😊. Prajem pekný večer

19. aug 2018

Dobrý večer,volám sa Ľuba. Mám 42 rokov(o týždeň už 43 ). Som mamou troch detí - synovia 22 a 12 a dcéra 2 ( dojčiť som prestala pred mesiacom). Bez okuliarov alebo šošoviek som úplne nepoužiteľná - nosím dioptrie -3,5 na obe oči. Spočiatku som fungovala len s 👓,ktoré sa prostrednému dieťaťu, keď bolo malé, veľmi páčili a podarilo sa mu ich niekoľko krát zničiť.Tak som začala používať kontaktné šošovky. Tie mi z praktického hľadiska vyhovovali viac. Minulý rok som prekonala silný zápal oka, tak som sa musela vrátiť ku okuliarom, stále s nimi fungujem a nevyhovuje mi to. Prvú vec, čo hneď urobím po prebudení je,že si hneď nasadím 👓. Šoférovanie, šport, pobyt pri vode a vode, šantenie s deťmi, sledovanie TV, či práca na počítači (po návrate do práce - to bude 8 hodín denne) a všetky bežné činnosti - pri ktorých je pre mňa dôležité vidieť, by táto operácia vyriešila. Určite by ma výhra veľmi potešila. Prajem pekný večer.🙂

19. aug 2018

Dobry vecer. Volam sa Ilona,mam 55 rokov a dioptrie 3.5. Okuliare nosim cely den. V praci je to nutnost, robim uctovnicku a doma ked relaxujem, ci uz pri knihe, alebo krizovkach. Deti uz mam dospele, ale 3 vnucatka, ktorym sa venujem uplne najviac. Okuliare ma obmedzuju vo vsetkom. Ako 49 rocna som skoncila vysoku skolu, co sa vela pidpisalo na zhorseni mojho zraku 😕.O operacii uvazujem uZ velmi dlho... mozno sa na mna stastie usmeje a uz nebudem musiet schovavat okuliare pred mojimi vnucatkami, ktorych velmi fascinuje mi ich davat dolu ☺. Vzdy ich niekde pred nimi schovam a potom hlada cela rodina ☺. Dakujem za moznost zucastnit sa tohto testovania. Ilona

19. aug 2018

Aj ked som vecer uz nestihla, dufam,ze este stiham aj dnes rano. Volam sa Barbora a som mamickou dvoch deticiek. Tobiaska,ktory bude mat cochvila 5 rokov a Emmky ktora ma 11mesiacov. Ja mam 31rokov. Okuliare nosim asi od svojich 23 rokov a za posledne obdobie sa mi zrak velmi pohorsil a museli sme menit dioptrie z coho som velmi smutna.
Okuliare ma obmedzuju v beznych cinnostiach ale najviac mi zavadzaju po estetickej stranke. Nieze by na trhu nebol vyber roznych krasnych kuskov, ale nastastie ma priroda obdarila dlhymi riasami,ktore ked si namalujem okuliare proste nehrozia pretoze hned su spinave kedze mihalnice sa otlacaju o skla.
Taktiez pri mojej dcerke nie je mozne okuliare mat nakolko mi ich hned zhadzuje z oci.
Sosovky mi ocna lekarka neodporucala - vraj niesu vhodne pre mna.
Tato testovacka ma velmi zaujala nakolko nad moznostou operacie uz dlhsie premyslam a velmi by som sa potesila ak by som to mohla skusit prave takouto formou 🙂

20. aug 2018

Volam sa Lívia, mám 26 rokov. Dioptrie 3 a 3,25. Mám 1,5 ročnú dcérku s downovým syndrómom. Potrebujeme s dcérou veľa cvičiť cviky pri ktorých ma často zadrapne o okuliare (naviac velmi oblubuje okuliare a kazdemu kto ich nosi ich strhne z tvare ked sa naskytne prilezitosť) stači chvila nepozornosti a môžem znovu a znovu vyhadzovať peniaze za nové okuliare. tiež pri cvikoch vo vode je velmi neprakticke nosit okuliare. Obedzenie vnímam aj pri noseni slnecných okuliarov. ak si ich chcem dať musím kupovať šošovky. A nakoniec by som bola veľmi vďačná za "nové oči" pri mojej práci/hoby nakoľko som vyštudovaná v odbore umeleckeho vytvarnictva.
Vďaka

20. aug 2018

Svoju sancu som uz zrejme prepasla. Ani dnesna moderna doba a pokrocile technologie totiz nie su zarukou toho, ze Vam komentar a zapojenie sa do sance,ktora zmeni zivot odosle.
Volam sa Maria, mam 35rokov a som stastna mama 2 deti, ktore mi zmenili zivot pred 5 a 8 rokmi. Od svojho detstva nosim okuliare. Je to skusenost, ktorej by som svoje deti chcela usetrit. Zatial nastastie vidia dobre narozdiel odo mna. Prave vcera nadisiel ten zlomovy moment,kedy som si povedala, ze ak mi zivot ponukne taku sancu, ze budem vidiet bez okuliarov ci sosoviek, tak prekonam aj svoj strach zo zakroku. Som zena cinu, ako ma priatelky volaju, a plnim si svoje sny. Som aktivny a sportovo zalozeny clovek a ked som vcera pri padlovani paddle boardu takmer prisla o sosovky a tym aj svoju sancu dostat sa z jazera na breh bez asistencie nasich zachrannych sil,tak som si povedala DOST! Mam -4 dioptrie a nevidim si ani na prsty na rukach. Slepuch je moje druhe meno. Ked mi deti rano skocia do postele prve co robim,tak smatram po nocnom stoliku hladajuc okuliare. Muz si to patricne vychutnava a obcas ich schova. Moja povinna kabelkova vybava nie su ruz a zrkadielko ale sosovky ci okuliare. S takymito ocami proste nikdy nie je nuda,napriek tomu by som rada zazila pocit ranneho zobudenia, kedy clovek zrazu VIDI SVET. A za usetrene peniaze za sosovky pozvem toho,kto mi k tomu pomoze na kavu. Tak slubujem😉

20. aug 2018

Ahojte, mamičky. Toto je oznam o ukončení výberu.

Ďakujeme za vaše komentáre a samozrejme za váš záujem. Včera sme spolu s tímom ľudí z Excimer vybrali dve mamičky, ktoré podstúpia laserovú operáciu očí.

Tie sme oslovili internou poštou a odovzdali sme im pokyny čo a ako ďalej. Čiže tie, ktoré si nenašli správu od nás v internej pošte, neboli vybraté.

V tomto komentári vás však označujeme úplne všetky, ktoré ste napísali svoj komentár preto, aby ste dostali upozornenie o ukončenom výbere a taktiež, aby sme vám všetkým poslali 3 srdiečka. Čiže označujeme a posielame srdiečka aj vybraným aj nevybraným.

❤❤❤

Krásny deň a úspešný týždeň prajeme,

konik_testuje

@lucinka58883, @ketinecka, @ressankajanka, @zlatbedn, @lasto, @nikcabb, @eldane, @mima12214, @miselesti, @13anjelik13, @schiffelka, @adula3334, @lasdeni, @tigrica182, @1kriosa1, @zicherka691, @robka77, @dai, @rybkaa, @kolenicova, @kiwinka007, @verra66, @majkamajkasasa, @nikolkamar, @michaela1986, @misinka0611, @excimer, @monkacik, @fada, @kriketa, @peinka, @dzanky_r, @krivosudska, @dominikasophie, @jarhal, @majuska0908, @migrificka, @bzuzka, @dominika6, @63nika, @peliroja, @caelley, @horalka23, @janan82, @pastierovareka, @darinka333, @veron809, @harissa18, @kristina2708, @zuzika2255, @matta308, @komada, @lula313, @buba7, @mareen1, @kbrigi, @danulicek, @vladulik1, @dr_smajlik, @lussy83, @lucia1309, @tanulik16, @kukakaj, @lenci11, @nesa12, @01adika02, @cetera, @lulula1990, @slavik79, @kocastratene, @arawis, @keischa, @blankaj, @rischina, @dadkam, @mimolimit, @aly, @petulig, @petusiatko, @arnstorf, @89katka, @petuska123, @nikulkaa, @dajusha, @martimatejka, @evickav, @rommynka, @kvietko, @tisha8, @ewinta, @chillinka_ali, @melleanor, @mirka_karaskova, @bigsun1, @kajkakarolinka, @lucano1207, @tibecke, @janina.p, @lauritaaaaaaa, @miruskalukasko, @penelope10, @dianamintuchova6, @matkago, @geokatka, @soja88, @paladia, @mojaslecna, @veronikakz, @maculica, @sasanka605, @macko35, @nonamenano, @zuzanaaaaaaaaa, @loulou02811, @motylik1717, @terezka1947, @katuska54, @lea0424, @bakatuska, @jarmila2014, @patus_u, @pepakavarnik, @pehavcek, @ivisa22, @christne24, @zvlastna010, @erikavesela, @didapristaska, @efeendy, @adky, @dominika_c, @jajamalka, @kikaa22, @mimini, @lenkag87, @dadaanddodiusss, @perlickaaa, @nnanii, @balu248, @jajaja12345, @vivian27, @s3cek, @lili007

21. aug 2018

Dakujem,ze ste ma oznacili,o vyhru som zaujem nemala...akurat som chcela odpoved na otazku,kt.som dala....a,myslim,ze by dost pomohla ostatnym mamickam.
Pekny den.

21. aug 2018

Ďakujem za❤️

21. aug 2018

A ktoré boli vybraté???
@konik_testuje

21. aug 2018
Komentár bol odstránený

@konik_testuje ďakujem 🙂

21. aug 2018

@excimer @konik_testuje
Este raz Vám z celého môjho srdca dakujeeeeem ❤️❤️❤️
Neskutočne si to vážim a som šťastná ako nikdy predtým 😍😍😍

21. aug 2018

Škoda teda,budem snívať o bezokuliarovom videní aj naďalej a snáď keď začnem pracovať si splním svoj životný sen.ďakujem 😉

21. aug 2018

@adky to sme dve 🤗🤗🤗myslis,ze sa tam stretneme?

21. aug 2018

Z celého srdca blahoželám k víťazstvu 😊

21. aug 2018

vdaka za ❤ 🙂

21. aug 2018

Gratulujem tym 2 stastnym. @excimer pripadne pre nas ostatne nejaka akcia/zlava na operaciu? Vopred dakujem za odpoved.

22. aug 2018

Pekný dníček..joj či som moc smutná,len včera som sa dozvedela že je tu takáto súťaž.Mám 51rokov a som matkou 5-tich detí.prvé mi zomrelo pár hodín po pôrode.Okuliare nosím od 6-tich rokov,mala som epileptický záchvat,a ten mi poškodil velmi zrak.Nosím len okuliare ,šošovky som skúšala,ale mi nerobili dobre.Pred pár rokmi som aj uvažovala o operácii očí,ale mám z toho strach.Mám veľmi silné už teraz dioptrie a stále sa mi zhoršuje zrak...no chcela somto teraz skúsiť,bola som odhodlaná,že sa dám teda operovať,no súťaž už jeukončená...nevadí..prajem vyherkyniam nech im to len čo najlepšie dopadne..pekný deň..Natália zo Zvolena

23. aug 2018

@adula3334 gratulujem

23. aug 2018

Keďže bol váš záujem obrovský, centrum Excimer sa vám rozhodlo ponúknuť zľavový kupón na laserovú operáciu očí. Čítajte pozorne 🙂

"Ponúkame Vám zľavový kupón do laserového centra Excimer na laserovú operáciu očí. V prípade záujmu nájdete viac informácií na webe Excimeru (www.excimer.sk). Pre tie nedočkavé, ktoré nechcú čakať na recenzie je možné kupón uplatniť od 31.8. 2018 do 31.1.2019.

Ak váhate, či ste vhodný kandidát na operáciu očí, Excimer organizuje každý mesiac besedy s primárom MUDr. Vladimírom Siskom, ktorý Vám zákrok priblíži a zodpovie na Vaše otázky. Takéto besedy sú bezplatné a netreba sa na ne zaregistrovať. Najbližšia beseda sa uskutoční 6. 9. 2018 o 18:00 v centre Excimer na Sumbalovej ulici v Bratislave."

@lucinka58883, @ketinecka, @ressankajanka, @zlatbedn, @lasto, @nikcabb, @eldane, @mima12214, @miselesti, @13anjelik13, @schiffelka, @lasdeni, @tigrica182, @1kriosa1, @zicherka691, @robka77, @dai, @rybkaa, @kolenicova, @kiwinka007, @verra66, @majkamajkasasa, @nikolkamar, @michaela1986, @misinka0611, @excimer, @monkacik, @fada, @kriketa, @peinka, @dzanky_r, @krivosudska, @dominikasophie, @jarhal, @majuska0908, @migrificka, @bzuzka, @dominika6, @63nika, @peliroja, @caelley, @horalka23, @janan82, @pastierovareka, @darinka333, @veron809, @harissa18, @kristina2708, @zuzika2255, @matta308, @komada, @lula313, @buba7, @mareen1, @kbrigi, @danulicek, @vladulik1, @dr_smajlik, @lussy83, @lucia1309, @tanulik16, @kukakaj, @lenci11, @nesa12, @01adika02, @cetera, @lulula1990, @slavik79, @kocastratene, @arawis, @keischa, @rischina, @dadkam, @mimolimit, @aly, @petulig, @petusiatko, @arnstorf, @89katka, @petuska123, @nikulkaa, @dajusha, @martimatejka, @evickav, @rommynka, @kvietko, @tisha8, @ewinta, @chillinka_ali, @melleanor, @mirka_karaskova, @bigsun1, @kajkakarolinka, @lucano1207, @tibecke, @janina.p, @lauritaaaaaaa, @miruskalukasko, @penelope10, @dianamintuchova6, @matkago, @geokatka, @soja88, @paladia, @mojaslecna, @veronikakz, @maculica, @sasanka605, @macko35, @nonamenano, @zuzanaaaaaaaaa, @loulou02811, @motylik1717, @terezka1947, @katuska54, @lea0424, @bakatuska, @jarmila2014, @patus_u, @pepakavarnik, @pehavcek, @ivisa22, @christne24, @zvlastna010, @erikavesela, @didapristaska, @efeendy, @dominika_c, @kikaa22, @mimini, @lenkag87, @dadaanddodiusss, @perlickaaa, @nnanii, @balu248, @jajaja12345, @vivian27, @s3cek, @lili007, @konik_testuje, @natalia45

24. aug 2018

@konik_testuje kde sa daju najst info k uplatneniu kuponu? Dakujem 😊

24. aug 2018

Fu až 150 euro

24. aug 2018
Komentár bol odstránený

Dobrý deň chcela by som zákrok pre mamku neviem aké má dioptrie no vadí mi zo že nemôže nikde zabudnúť okuliare lebo inak nevidí ... obmedzuje ju to pri normálnom bežnom živote ... ďakujem ťa vyžrebovanie Zuzana

26. aug 2018

@melleanor Dobrý deň prajem 🙂, kupón je potrebné si stiahnuť a vytlačiť 🙂, následne môžete prejsť na našu stránku www.excimer.sk a objednať sa na termín predoperačného vyšetrenia 🙂. Sestričke pri telefonáte nezabudnite spomenúť, že máte kupón na 150e zľavu z Modrého koníka 🙂. Ak sa netrúfate ešte objednať, môžete sa zúčastniť našej bezplatnej besedy a to 6.9. 2018 o 18:00 v našom centre Excimer v Bratislave, kde sa dozviete o našich zákrokoch a metódach viac. Besedy sa zúčastní náš p. primár Vladimír Siska, ktorý Vám rád zodpovie aj na Vaše prípadné otázky 🙂. Pekný deň praje Excimer😎

27. aug 2018

@excimer DAKUJEM za kupon. Urcite vyuzijem. 🙂

27. aug 2018

@excimer dakujem, na vysetrenie som uz objednana, len operaciu este neviem kedy 😄

27. aug 2018

@excimer dobrý deň, máte prosím momentálne nejakú akciu alebo zlavový kupón, ďakujem...

30. jún 2019

@zuzana1zuzana Dobrý deň Zuzka 🙂, momentálne máme výnimočne zľavu len do konca leta (31.8.2019) a to v hodnote 150€. Pre viac info, ako sa k zľavovému kupónu dostať, nám prosím napíšte do súkromnej správy 🙂

30. jún 2019

Začni písať komentár...

Odošli