Výsledky vyhľadávania pre slovo #pecenie

    Zruš hľadanie
    iwesska
    Správa bola zmenená    15. apr 2025    

    🎂#pecenie #torta #ganache
    Dievcata - pekarky, cukrarky, prosim o radu🙏
    Idem piect tortu - priemer 24cm - 3x prerezany korpus.
    Do stredu chcem dat malinovy rozvar zmiesany zahusteny Zlatym klasom. Krem bude ganaz z bielej coko + mascarpone. A teraz otazka ☝️
    Kedze krem bude len na spodnom a vrchnom korpuse +kolko budem potrebovat na tento priemer kremu a hlavne v akom pomere coko + slahacka + mascarpone?? A je dobry aj na obter (bez potahu)?
    Nerobila som este s tymto kremom tortu len kolac. Vdaka.

    Skvelý nápad 👌

    #napad #varenie #pecenie #sdetmi

    🌺 Pečenie je radosť 🌺 a pre mna relax.. ako relaxujete vy ? A Peciete aj v tomto horucom čase ? Co radi peciete ? #pecenie #peceniejeradost #domacepecenie #upecsidoma #toast

    Rada pecies ? Máš rada plnené buchty ? Chceš skúsiť nový recept ? Sleduj večer môj IG alebo na FB skupinu pecempecen OT kde bude výzva na pečenie ... #kvasok #drozdie #lievitomadre #novyrecept #pecenie #buchty #slane_buchty #slanebuchty

    #pecenie aj pre zaciatocnicky.
    #vianoce #recepty vsetky vianočné recepty v skupinke, si vitana❤stastne, sladke pecenie
    https://www.modrykonik.sk/group/8057/?query=%23...

    butyha
    10. apr 2018    Čítané 24935x

    Starostlivosť o kvások

    Kvások obsahuje zmes živých baktérií a kvasiniek - jeho vitalitu je preto potrebné udržiavať dostatočne častým a objemným kŕmením.

    Na dokrmovanie kvásku existuje viacero postupov, často neúplne popísaných, bez hlbších súvislostí.

    A keďže kvalitný a aktívny kvások je nutným základom dobrých výsledkov pečenia, rozhodla som sa poskytnúť na jeho dokrmovanie komplexnejší pohľad.

    Samozrejme, hneď na úvod musím napísať, že na kŕmenie kvásku, ako aj na jednotlivé kroky pečenia s kváskom existuje veľmi veľa názorov, a veľmi často rozporuplných. Informácie v tomto článku teda prosím v žiadnom prípade nepovažujte za istotne správne, jediné správne a ani žiadnym spôsobom nutné "nasledovania" 🙂

    Ja sama som pri kŕmení prešla viacerými fázami - od kŕmenia obrovského množstva kvásku trochou múky, cez "lyžicové" kŕmenie, skladovanie v chladničke, až po udržiavanie pri izbovej teplote, kŕmenie chlebovou múkou, neskôr celozrnnou... A je možné, že za pár mesiacov, či možno aj týždňov, to bude opäť inak 🙂

    Z mojej strany je to teda skôr snaha poskytnúť námety na vyskúšanie možných alternatív - je samozrejmé, že čo sa osvedčilo mne, nemusí sa každému. Každý kvások je do určitej miery jedinečný, každého podmienky sú iné - samy si musíte nájsť pre vás ten najvhodnejší spôsob. 

    Neviete ako začať? Začnite s nami... jednoduché kroky ako upiecť chutné cupcakes
    http://www.peceniejeradost.sk/trendy-v-peceni/k...
    #hera #pecenie

    zanetakovacikova
    27. apr 2017    Čítané 806x

    Zle prečítaný recept pokazí všetko, hovorí úspešná cukrárka

    Kedysi  sme si chutné recepty uchovávali na stránkach zápisníkov. Tajomstvo lahodných koláčikov sa tradovalo z generácie na generáciu a my ako deti  sme sa vždy tešili, kedy si z plechu ,,ukradneme“ prvý kúsok. Tradícia chuti do pečenia pretrváva aj dnes, súčasné trendy ho však už vyformovali do pozície umenia. Čo dnešné cukrárky na pečení milujú a akých chýb sa pri jeho tvorbe aj naďalej dopúšťame?

    Prevzatá štafeta

    Hlavný účel koláčikov a tôrt spočíva v osladení si každodenného života. Avšak okrem vynikajúcej chuti je rovnako sladká aj samotná práca na unikátnych kúskoch. Dôkazom záľuby v pečení je študentka marketingovej komunikácie Susanne Marčeková: ,,Už ako malé dieťa som sledovala svoju babku ako piekavala torty, koláče a zákusky všetkého druhu. Nejakým spôsobom sa chuť do pečenia na mňa nalepila, a tak som ako keby prebrala štafetu po babke.“

                                                                                                        foto: Susanne Marčeková 

    Nekvalitné suroviny a nepozornosť

    Okrem nedeľného miesta na stole sa unikátne výtvory dostanú  na výstavy a do celosvetových súťaží. Lucia Gažová si vďaka svojej šikovnosti otvorila vlastnú pekáreň a zo sladkej tvorby vyskladala, aj vlastné koláčové portfólio. Ona sama z cukroviniek obľubuje najviac klasický tortový recept a prípravau chutných macarons.

    shilou
    14. apr 2017    Čítané 2479x

    Domáci kysnutý koláč

    Roky moja mamka na sviatky, či už Veľká noc alebo Vianoce, pečie tento koláč. Je chutnejší ako v obchode. Hlavne žiadne hodinové miesenie cesta a bez vajíčok. Kto ho raz vyskúša, už si bude stále len sám robiť.

    Potrebujete:

    • 10 ks umelé sladidlo (spolarin, aspartámové sladidlo, sacharínové sladidlo, cyklamátové sladidlo) (môžete vynechať)
    • droždie
    • 1 kg polohrubá múka
    • 1 KL soľ 
    • 2 PL cukru
    • 6 - 7 dcl vlažné mlieko
    • 1 dcl oleja
    • 1 dcl vlažná voda 

    Postup

    Do malej misky dáme spolarin, droždie, 1 dcl vlažnej vody, 1 ČL cukru. Necháme podkysnúť.

    Do druhej misky si dáme 1 kg polohrubej múky, vykysnuté droždie, 7 dcl vlažného mlieka, 2 PL kryštálového cukru, 1 KL soli, rukou zmiešame všetky suroviny a nakoniec primiešame 1 dcl oleja.

    Vianočné pečivo s melasou.

    Chutia výborne a keď niekto nemôže medovníky kvôli alergii na peľ/med, je to ideálna náhrada. #vianoce #pecenie #medovnik

    Výborne sa k nemu hodí #cerstva #prazenakava

    Nech sa paci recept:
    http://www.varim.sk/2016/12/vianocne-pecivo-s-m...

    pivnakozmetika
    Správa bola zmenená    26. nov 2016    

    Geniálne #linecke pečivo #pecenie

    (2 fotky)

    Ahojte, ako ste na tom s pecenim? Sem s tym 😀 #namatkova_kontrola #pecenie #hera #srdiecko 🙂

    ildici12
    17. máj 2013    Čítané 0x

    Chlieb náš každodenný

    Chlieb je jedným z našich základných potravín. Niekto si bez neho nevie predstaviť raňajky, iný večeru.

    V dávnych časoch to tvorilo aj samostatné jedlo, keď ľudia nemali čo jesť. Dnes je v hypermarketoch obrovský výber chleba, minimálne 20 druhov sa nám núka, aby sme ho zobrali. A to sme ešte nehovorili o pečive, biely rožok, grahamový, viaczrnný, multicereálny, tmavý... kto sa má v tom orientovať? Čo vlastne tieto vedecké názvy v sebe skrývajú? Ja vám to prezradím: v 99,9% prípadoch BIELU múku. Nejdem sa o nej tentokrát rozpisovať, to som už spravila v predchádzajúcich článkoch.

    Chcem podotknúť len na to, že je úplne zbytočné platiť 5násobnú cenu za nejaký viaczrnný rožok, keď v podstate má také isté zloženie ako biely za 5 centov. Žiaľ, v tomto prípade neplatí, že za vyššiu cenu získavame aj vyššiu kvalitu. Nechcem robiť reklamu, no myslím si, že kto sa o to trošku zaujíma, nebude preňho prekvapením, keď poviem, že jediný 100%ne celozrnný chlieb na slovenskom trhu je Slatinský. Za celozrnný sa nemôže označiť chlieb, ktorý nemá aspoň 70% celozrnnej múky v sebe. Treba dôsledne čítať aj v tomto prípade etiketu - jasné, v prípade balených chlebov je to jednoduché, no ale čo chlebíky a pečivo, ktoré sú voľne vyložené na regáloch? Keď máme šťastie, nájdeme zoznam pečiva a jeho zloženie zavesené niekde v tom oddelení, v horšom prípade si ho treba vypýtať od personálu. Avšak ochota na ich strane nemusí byť - dajú vám 50stranný dokument a nech sa páči, nájdite si, čo hľadáte.

    Výhodou balených chlebov je aj to, že môžeme odsledovať, čo všetko väčšina výrobcov pridáva do cesta na chlieb: väčšinou im nestačí múka, voda, droždie a soľ, pre dobro spotrebiteľa sa tam nájdu aj tzv. múku vylepšujúce látky, napr. benzoylperoxid (používa sa pri výrobe krémov na akné, do farieb na vlasy). V pekárenstve je celkovo povolených 100 aditív. Aby sa napr. cesto nelepilo, pridávajú lecitín a kyselinu askorbovú. Trvanlivé celozrnné chleby obsahujú konzervačné látky, ktoré zabraňujú splesniveniu, napr. kyselinu sorbovú (na potkanoch spôsobila nádory v žalúdku).

    Je pravda, že kupovať ražný alebo špaldový chlieb je určite lepšie ako ten konzumný pšeničný, avšak aj v tomto prípade platí, že chleby sú väčšinou pripravované z bielej múky. V obchodoch so zdravou výživou určite nájdete aj ich celozrnných kvalitnejších kolegov, avšak za omnoho vyššiu cenu. Tak prečo neskúsiť upiecť chlieb doma? Je to úplne jednoduché: potrebujete k tomu kvalitnú múku, droždie (v lepšom prípade kvások - ale o tomto neskôr), vodu, soľ, možno nejaké olejnaté semiačka a dve silné ruky. No a rúru som zabudla. Myslím, že väčšina gazdiniek tieto suroviny máva bežne doma.

    A teraz sa trošku vrátim ku kvásku, ktorá sa v poslednom období opätovne teší čoraz väčšej sláve. Tento živý „tvor“ je veľmi citlivý a treba sa oňho starať, aby prežil a obohacoval náš každodenný chlieb cennými baktériami. V bežných obchodoch kváskový chlieb sa vôbec nedá kúpiť, jedine v Tescu som objavila taký balený ražný - ale aj ten obsahuje droždie. A prečo? Lebo pripraviť kváskový chlieb trvá aj 2 dni. Nestačí vymiesiť cesto, nechať ho za hodinu vykysnúť a upiecť chlieb. Je to trošku zložitejšie, ale ten výsledný efekt určite stojí za to.