lenka.s
    10. okt 2018    Čítané 280x

    Ako sa Kvído-vi u nás vodí

    Studená káva, ktorú mi manžel zalial pred 3 hodinami, notebook zalepený od “kakauka” so zbytkami chipsov medzi klávesami a Pentatonix v maximálnej hlasitosti, aby som nepočula “mamííí” zo všetkých svetových strán (niekedy mám pocit, že odo mňa niečo potrebujú snáď aj deti od susedov). Hurá možem písať o tom, ako sme testovali  😀 A... Teraz vážne. Dostali sme príležitosť vyskúšať niečo nové a dosiahnuť novú métu. Je to súčasť nášho príbehu, nové poznanie a fajn pocit, že v tom nie sme sami.

    Už tretí týždeň u nás hosťuje Kvído, súbor vzdelávacích hier od Albi.  Prišli nám 3 hry:

    Pexeso pre bystré hlavičky - Farby a tvary (3+)

    Preteky farieb (5+)

    a Moje 1. kvízy - Zvieratá (5+ al. 7+)

    Začnem hrou, ktorá nás zaujala najviac. Píšem nás a nie je to materským plurálom, ale tým, že zaujala naozaj aj nás dospelých.

    Preteky farieb je pestrá a hlavne neotrepaná hra. Veľkým plusom je nový (neokukaný) žáner hry. Cieľom hry je nie len zvíťaziť, ale aj podčiarknuť, či vylepšiť svoje schopnosti (presnosť, rýchlosť, pamäť ), čo sa v našom prípade podarilo na 100% . Hrať môžu deti (oficiálne 5+ , ale zahrá sa aj menší šikovník) aj dospelí. Výsledky sa “zapisujú” na pribalené kartičky a hráč si môže zvoliť obtiažnosť, preto ak hrá dieťa s dospelým, hra ma férovejší charakter (s týmto sa u Albi nestretávam prvý raz a veľmi sa mi to páči).  Skvelé je, že hra je nejednotvárna, dynamická a zaujala deti jednoznačne najviac. Zotierateľné fixky s kartičkami by sme pokojne prijali aj ako samostatný produkt, aj keď sa dosť ťažko otvárajú, čo vnímam ako jediné mínus (hlavne keď sa deti ponáhľajú, lebo chcú vyhrať). 

    Naším sukromným bonusom je, že Maximko sa naučil vyfarbovať (pre mňa stále nepochopiteľné a úžasné). Hru hodnotím pozitívne a určite odporúčam. 

    Moje 1. kvízy - Zvieratá

    I tu sme si našli súkromného žolíka 🙂 Pekná kvízová hra. Albi ma tento typ hier už v malíčku a naozaj vedia ako zaujať. 

    Hra určená pre deti 5+, verzia 7+ poteší v prípade, že sa hrajú rozdielne vekové skupiny. Kocku si vyrobia sami z priložených nálepiek, otázky sú stavané logicky a podporujú vedomostný potencál primerane veku. Skladanie puzzle ako odmena za správnu odpoveď je úplne skvelý nápad a láka zahrať si hru znova. A naša 7-ročná druháčka, ktorá neznáša čítanie, konečne dobrovoľne a s radosťou čítala. Motivácia poskladať si ďalšie puzzle nás prinútila hru hrať aj 3x po sebe, čo sa u nás nestáva často. Veľké + dávam aj za otváranie krabice na magnet. 

    Učí, motivuje, rozširuje obzory. Otázkou ostáva, či deti bude hra baviť aj keď sa naučia už všetky odpovede naspamäť a poskladajú úspešne všetky obrázky. Každopádne pre milovníkov zvierat, vedomostí a puzzle určite ideálna hra a u nás si rozhodne miesto našla (hráme a čítame každý večer). 

    Moja srdcovka Pexeso pre bystré hlavičky - Farby a tvary

    O nevšednosti u hrier od Albi ani nemusím písať, jednoznačne pexeso nesklamalo. Náš takmer 4-ročný autista Maximko sa pexesu veľmi potešil. Mne sa páči materiál a dobrá životnosť kartičiek (žiadny tenký papier, žiadne vystrihovanie 😀 ). Sme vo fáze, kedy sa učí farby, tvary a rozpoznávanie pojmov, súvislostí a asociácií. Názov pokrýva farby a tvary, je to však omnoho viac, i keď klasickým pexesom by som to nenazvala. 

    Skvelá hra na párovanie a hľadanie súvislostí. Pemenovanie pojmov a hľadanie spojitostí. Pri hre na klasicke pexeso to bolo pre nás ešte náročné, neskôr však určite dôjdeme aj k tomu. Srdcovkou som ho nazvala hlavne preto, ze je to jednoznačne jedna z najlepších hier na poznanie a rozvoj, aké som doposiaľ vyskúšala. Kto má dieťatko s nadštandardnými potrebami, určite ma chápe a dá mi za pravdu, že nie je jednoduché dieťa zaujať a ponúknuť mu tú správnu aktivitu, aby sme dosiahli úspech. Pracujeme takmer denne. Sú dni horšie a dni lepšie a každý krok vpred je pre nás ďalšou prekonanou míľou, preto moja poklona patrí tvorcom týchto hier, ktoré si dovolím označiť za rozvoju prospešné. 

    Hry Kvído, ktoré sme vyskúšali hodnotíme celkovo dobre. Deťom sa páčili a obohatili našu hernú kartotéku. Nebudem klamať, Albi má u nás priečok viac, aj keď práve netestujeme, preto nás nová predajňa Albi v košickej Optime veľmi potešila 🙂 Určite si ešte Kvído dokúpime. 

    Neďakujem Modrému koníku a Albi za možnosť testovať nové produkty. Ďakujem za to, že ste s nami prešli další malý, ale významný kúsok našej dobrodružnej cesty za porozumením. Poďakovala by som aj za fajnu čokoládku, ktorá bola priložená v balíčku, ale neušla sa mi  😀

    Sviečka už rozvoniava, idem teda dopiť kávu.

    galganka
    10. okt 2018    Čítané 379x

    Ako jaškrblinky Kvída skúšali...

    "Deti nepotrebujú viac vecí. Najlepšia hračka, akú môžu mať, je rodič, ktorý si sadne na zem a hrá sa s nimi."

    Pekný a pravdivý citát, ktorý sa občas ťažšie dodržiava. Detská izba prepchatá plyšákmi a všelijakými plastovými dôležitosťami. Ale po miliónotom hromžení počas upratovania sme si doma povedali dosť. A hračky postupne ubúdali. Áno, bol to zo začiatku boj (hovorím o sebe 😁 ), ale celkom sa nám darí. Namiesto plyšákov ceruzky a štetce, nie plastoví panáci, ale nožnice, vykrajovačky, plastelína, knihy... Veľa kníh a spoločenských hier... A preto sa tešíme, že sme mohli odskúšať aj novinku od Kvida. 

    Kvido sú hry pre deti od troch do osem rokov. Tak sa píše na ich oficiálnej stránke. (Asi mám aj ja toľko, lebo ma bavili. - pozn. autora 😁 ) Majú rozvíjať kratívne myslenie, grafomotoriku, koncentráciu a logické uvažovanie. Niečo, čo sa predškolákom celkom hodí. 

    U nás doma sa vyskytli 3 krabičky s chobotničiakom Kvídom a tu sú naše dojmy z nich:

    PEXESO pre bystré hlavičky (HÁDANKY) 5+

    Prvú sme odbalili najmenšiu krabičku, v ktorej malo byť pexeso. Ale nie také, na aké sme boli zvyknutí doteraz. Bod prvý - nemuseli sme ho vystrihovať. Toto sa jednoducho a ľahko vylúplo. Bod druhý - je tvrdé, a zjavne aj ohybné, nie je to obyčajný papier. Jeho deťuodolnosť potvrdzuje aj fakt, že Teo chcel demonštrovať, že jedno je predsa len ohnuté a ukázal mi ho. Po mojom skonštatovaní, že je krásne rovné a nové, ho zohol. Vyrovnalo sa mi pár brčiek, ale následne sme spolu vyrovnali aj kartičku a je na nerozoznanie od ostatných. 😊

    Pexeso je zložené z obrázku aj s popisom a k nemu pasujúcej básničky, ktoré sú ozaj podarené. A veľkým plusom je, že deti sa mohli hrať aj bez predčítača, keďže správne dvojice k sebe pasujú rovnakým pozadím. Takže, za nás štyri palce nahor a udeľujeme plný počet bodov. 👍

    Hádanky na cesty - ZVIERATÁ  3+

    Stredná krabička schovávala hádanky na cesty. Neviem prečo, ale v prvom momente som si predstavovala hru, ktorá sa bude dať nabaliť do auta, na spríjemnenie nejakej dlhej cesty. Pritom sme nikdy nič podobné nepotrebovali a jaškrblinky vždy volia pozorovanie a komentovanie cesty, alebo úsporný, spací režim. 😊 No v každom prípade, toto by som do auta nebrala. Predpokladám, že vyzdobené by bolo všetko, vrátane šoféra. Takže to "na cesty" bude skôr myslené tak, že hádanky jednoducho šupnem do bársakej malej tašky a môžu s nami cestovať po svete. 

    Keďže mali ako jediné z nášho balíčka označenie 3+, prvý sa pustil do testovania Teo. A mame padla sánka, koľko toho vlastne vie, akurát na rozdiel od svojej sestry taktne mlčí. 😁 Sám mi hádanky nosil a dokázal nad nimi presedieť hodinu. Kreslil, spájal, gumoval... A vďaka jeho zanietenosti sme zistili aj ďalšiu podstatnú vec, veľmi dôležitú pre matky. FIXKY SA DALI VYPRAŤ. 👏 Opakujem, netreba robiť paniku, nie raz som slúžila ako držiak a vymaľovaní sme boli všetci. 

    Jediné negatívum, ktoré sme spolu už pri prvých minútach našli je snáď to, že niektoré obrázky boli nakreslené priamo v tom rohu, v ktorom sú všetky kartičky spojené a ťažšie sa teda kreslili, či spájali a hľadali. 

    Závod farieb - pamätaj si farby 5+

    Závody sme si nechali na úplný koniec, tušila som totiž, že toto bude "akcia" pre celú rodinu. 55 rôznych obrázkov, kartičky na udeľovanie bodov a 6 farebných stieracích fixiek. Ale hlavne pravidlá. A prídavok, na komplikovanejšie pravidlá. A tak sme si na prvú hru vymysleli vlastné, jednoduchšie. A aj tak som nevyhrala. 😂 Pravda je, že keby chceme od detí, aby hrali podľa pravidiel a čakali, kým porátame body, asi by s celou hrou veľmi rýchlo treskli. Neskôr večer sme si ale dali závod "dospelákov" a nie je to vlastne vôbec komplikované. Horšie je zapamätať si farby, hlavne keď protihráč zúrivo vykrikuje náhodné farby a tiež, keď si dobrovoľne pridáte presýpacie hodiny, však trochu herného stresu nezaškodí. 

    Jediné negatívum, ktoré sme našli pri tejto hre, vlastne ani nie je v hre, ale v jej obale... Za ten svet sa nedá otvoriť. Deťom sa to nepodarilo ani raz a ja som obetovala jeden celý, prírodný necht... 

    Ďalšia vec, ktorá napadla nášho tatu popri tom, ako sledoval farebný závod jaškrbliniek bola tá, že takýmto tempom nám fixky vydržia maximálne týždeň, možno aj menej. Túto obavu ale vyriešila hneď prvá moja návšteva najbližšieho papiernictva, v ktorom som našla okrem klasických modrých a čiernych stieracích fixiek, o ktorých sme vedeli, aj takýto celý balík so všetkými farbami.

    Stál necelých 8 eur a večer, keď som skúsila dačo podobné vygoogliť, som našla aj iné balíky stieracích fixiek aj za nižšiu cenu. 

    Naše dva týždne skúšania a hľadania chybičiek prešli celkom rýchlo a ja vidím, že hry si našli svoje česné miesto na poličke medzi ostatnými a že si ich jaškrblinky vyberajú aj bez toho, aby som im to navrhla ja. Vybrali sme sa preto do Albi a omrkli sme aj ostatné z ponuky chobotničky Kvída a je isté, že minimálne jeho divadielko spomenieme Ježiškovi... 😏 Ak teda máte doma malých zvedavcov, my všetci štyria vám Kvída odporúčame... Dobre to ten chobotničiak vymyslel. 👧👦👩👨

    kacckaa
    10. okt 2018    Čítané 254x

    Testovanie Kvída od Albi

    Test hier Kvído od Albi

    V prvom rade som veľmi rada, že sme boli vybraní na testovanie týchto hier. Veľké ĎAKUJEME! 


    Od Albi máme už pár vecí doma (a isto nie sú posledné), je to skvelé vydavateľstvo, ktoré vydáva super hry a nikdy by mi nenapadlo, že mi bude ponúknutá takáto príležitosť. Na hry som sa tešila, keď mi volal kuriér, radosť stúpala 😀 Dcérka po príchode zo školy bola tiež milo prekvapená (predtým som jej o tom nepovedala) a hneď si ich začala prezerať a vypytovať sa ako sa to hrá a kedy sa to UŽ BUDEME HRAŤ!!! 🙂

    Hrami Vás bude sprevádzať Kvído – „tvár“ tohto vzdelávacieho konceptu. Je to malá, milá, červená chobotnička. 

    Moje dieťatko, ktoré so mnou testovalo tieto hry, má 7 rokov a je to zvedavá druháčka, ktorá, súdiac podľa môjho sledovania, je v poslednej dobe „žhavá“ po vedomostiach. Takže ďakujem aj za to, že prostredníctvom Kvída ulahodím jej zvedavosti!! A druhý „minitestovanec“ bol náš „dvojročiak“ Tomáško.

    Článok je rozčlenený podľa jednotlivých hier, dúfam, že táto recenzia bude pre Vás osožná a aj vy sa necháte inšpirovať a zadovážite si domov tieto skvelé hry. Blíži sa jeseň, počasie sa bude už aj kaziť, už nebude toľko pekných, teplých dní (hoci stále krásnych). Myslím si, že tieto hry sú ideálne na trávenie voľného času celej rodinky, pričom sa vždy niečo nové dozvedia (nielen) deti. Hry som zoradila od najzaujímavejších, podľa rebríčka mojej školáčky.

    VEJÁR PLNÝ KVÍZOV

    Obsahuje úlohy rozdelené podľa farieb (každá farba je iná kategória – rozvíja rôzne oblasti detských hlavičiek). V otázkach sú zobrazené situácie, ktoré má dieťa správne analyzovať a rozvíjajú jeho sociálne správanie a emočnú inteligenciu (EQ), na ktorú sa v poslednej dobe kladie veľký dôraz. Ďalej rozvíja koncentráciu a pamäť, zrakové vnímanie, poznávanie sveta a logické uvažovanie. Vejárik obsahuje 100 obrázkových otázok a odpovedí na ne. Naša Lucka sa najviac zabávala s Vejárikom, ktorý ju veľmi zaujal. Čítala si, potom si aj sama odpovedala a s radosťou si skontrolovala správnu odpoveď. 

    Vejárik rozvíja všetky stránky detských hlavičiek nenásilným, hravým spôsobom. Je malý, spratný, určite ho budem pre Lucku brávať aj do auta na dlhšie cesty.

    MOJE PRVÉ KVÍZY

    Prvé čo vás (a hlavne deti) upúta, sú krásne a farebné ilustrácie na kartičkách s otázkami, ktoré zaujmú aj nás, dospelákov (resp. naše detské ja). Každá téma má krásny obrázok, ktorý ju trefne zobrazuje.
        

    Témy sú rôzne – od lesných, domácich zvierat, cez vesmír, ročné obdobia, dopravné prostriedky, zdravie, Slovensko, kultúru, techniku a technológiu... Jednoducho, kvízy sú veľmi pestré a EXTRA vhodné pre všeobecný prehľad našich detí, ktorý pomaly a postupne nadobúdajú aj prostredníctvom tejto hry. Tiež sa u detí rozvíja slovná zásoba.
        

    Na kartičkách sú otázky, rozdelené do dvoch úrovní – ľahšia (pre predškolákov) a ťažšia (pre školákov, rodičov, alebo kto si z krpcov trúfne). Ku hre okrem kartičiek a kocky, na ktorú si nalepíte znaky, podľa ktorých budete odpovedať na otázky, patria aj puzzle, opäť s krásnymi obrázkami.
        

    Hra spočíva v tom, že po každej správnej odpovedi si hráč vytiahne jeden kúsok puzzle (vždy rovnakej farby – každý obrázok má z opačnej strany inú farbu). A ten, kto poskladá svoj obrázok ako prvý, je víťaz.

    PEXESO PRE BYSTRÉ HLAVIČKY

    Veľké plus u pexesa je, že je z kartónu, takže sa s ním mohol hrať aj náš najmladší člen a nebála som sa, že pokrčí Lucke kartičky, tak sa zapájal aj on a ja som bola v kľude, že jej to nezničí. Zvieratká má veľmi rád a hral sa tiež. Náročnosť som samozrejme prispôsobila jeho veku 🙂 → kartičky sme mali otočené hore obrázkami a znížili sme množstvo, lebo som videla, že pre neho to bol taký väčší chaos 🙂. Hľadali sme zvieracie rodinky a veľmi ho to bavilo. Pri tom sme si hovorili aj farby, keďže teraz je akurát to obdobie, keď ho to začínam pomaly učiť a aj po anglicky sa chytá. To isté sme robili, samozrejme, aj s Luckou. Cibrili sme si anglické slovíčka – zvieratká, ale aj farby. Môžem vyhlásiť, že pexeso má „multi“ využitie a je to super pomôcka pri učení! V pexese sú viaceré rodinky v rovnakej farbe, takže je to aj trošku zákerné, ja som sa dokonca tiež raz pomýlila 🙂. Takže rozvíja pozornosť, pamäť a koncentráciu.
        

    Z môjho pohľadu (keďže pre Lucku to je „len pexeso“, pričom pre mňa ako maminu je to aj učebná pomôcka) hodnotím pexeso tiež veľmi dobre, pretože sa učíme, aj keď sa neučíme 🙂.

    Edícia Kvído ponúka aj ďalšie alternatívny týchto hier, autori mysleli aj na nás, rodičov, pretože sú v ponuke aj hry Povedačky na cesty (pre vekovú kategóriu 3-7 rokov a viac), Hádanky na cesty alebo ďalšiu stolovú hru Rozprávkové divadlo. Deti nemusia tráviť čas pozeraním do tabletov, ale cestu si môžu spríjemniť aj rozvíjaním fantázie a kreativity i slovnej zásoby. Hry nájdete v predajniach Albi 😉

    Prajem vám krásnu jeseň, strávenú v spoločnosti vašich blízkych a samých dobrých ľudí! A možno som vám teraz vnukla nápad na vianočný darček pre deti 🙂

    Spokojná mamina Katka

    suzinka1608
    7. okt 2018    Čítané 347x

    Testovanie KVÍDO

    Abraham Lincoln povedal: "Učme deti. Potom nebude potrebné, aby sme učili dospelých."

    Po jemnom zamyslení sa, všetci zistíme, že je na tom veľký kus pravdy. Najlepšie čo svojim deťom môžeme dať, je spoločne strávený čas. Preto hneď v úvode, ďakujeme vám Modrýkoník a Albi, že sme dostali možnosť testovať KVÍDO a plnohodnotne tak tráviť čas s našim synčekom.


    Do našej domácnosti pribudli nové "hračky" a na testovanie sme dostali dve hry:

    VEJÁR PLNÝ KVÍZOV (3+)

    HÁDANKY NA CESTY (3+)

    Balíček ešte obsahoval vonnú sviečku a čokoládu pre dobrú náladu (ale určite to bolo pri deťoch na pevné nervy 🙂 ) 

    Šimonko mal pár dní potom, čo nám bol balíček doručený tretie narodeniny, a kedže sa s tým rozprávaním veľmi neponáhľa tento "darček" nám padol veľmi vhod. Po otvorení krabice ho najviac zaujala bublinková fólia, ktorú praskal celý večer. Vtedy som si len povzdychla, že asi veľmi nepotestujeme ale popravde hry ma milo prekvapili a Šimi tiež. Vopred sa ospravedlňujem čitateľom, za nekvalitné foto - väčšina fotená večer, pretože nechceme dráždiť hada bosou nohou a tak sa snažíme nepoužívať telefón pred synom na iné ako telefonovanie, aby sa jeho používanie u maloletého obmedzilo takmer na nulu 😀 plus s deťmi bývam cez deň sama a veľmi ťažko sa hraje, drží a kojí dvojmesačné a popritom fotí 😉


    Tak poďme teda pekne po poriadku.

    VEJÁR PLNÝ KVÍZOV 3+

    Vejáre plné kvízov z koncepcie Kvído sú obrázkové kartičky  spojené plastovou skrutkou so 100 otázkami a odpoveďami pre deti od 3 do 7 rokov. Boli vytvorené v spolupráci so špeciálnou pedagogičkou, pani Mgr. Ivanou Vlkovou. Vejáre plné kvízov u detí rozvíjajú zrakové vnímanie, koncentráciu a pamäť, sociálne správanie a emočnú inteligenciu, poznávanie sveta okolo nás a matematické a logické uvažovanie. Každá oblasť je farebne odlíšená pre lepšiu prehľadnosť a orientáciu.

    A ako sa Vejáre plné kvízov hrajú? Dieťa môže podľa obrázkového zadania (alebo po prečítaní rodičom) jednoducho odpovedať na zadanú otázku z rôznych oblastí a ihneď si svoju odpoveď skontroluje na ďalšej kartičke označenej ako odpoveď. Za každú vzdelávaciu oblasť sme vám pripravili ukážku.

    Obrázok 1 (SVET OKOLO NÁS) Nájdi, ktoré druhy ovocia a zeleniny majú rovnakú farbu a pomenuj ich.
    Obrázok 2 (samoobslužné zručnosti) Čo si vezmeš so sebou, keď ideš na plaváreň? Obrázok 3 (myšlienkové pochody a koncentrácia) Ktoré plody patria medzi zeleninu? Obrázok 4 (zmyslové vnímanie) priraď do správnej schránky zelené listy.
    Obrázok 5 (sociálne zručnosti a emócie) kto je na obrázku nahnevaný?

    Hodnotenie: Vejár plný kvízov ma veľmi milo prekvapil, skladné prevedenie, otázky majú veľmi pekné ilustračné prevedenie a ozaj široký záber, pri mnohých som si uvedomila, že sme sa na takú tému so synom nebavili, doteraz som mu nepovedala že existujú zvieratá ktoré požierajú iné zvieratá, ani sme netriedili veci na ovocie a zeleninu. Väčšinu času sme doteraz doma venovali len farbám, tvarom, počtom.. táto hra mi ukázala nový rozmer, na čo všetko sa mám v učení ešte zamerať, ale naopak mi ukázala, že aj moje dieťa napriek tomu, že toho veľa nenahovorí, má veľmi dobré logické myslenie a v tej malej hlavičke si vie veci ktoré videl, zažil okolo seba veľmi dobre pospájať a povedať, či ukázať odpoveď. Nie všetky úlohy vedel vyriešiť, ale všetko má svoj čas a tak sme si pri mnohých len porozprávali čo všetko je na obrázku, ako sa ľudia cítia, čo robia, akej je to farby a podobne... jediným mínusom je balenie vejára v krabičke, ktorú Šimi hneď roztrhal. 

    Vejár plný kvízov existuje ešte vo verzii 5+ a 7+

    HÁDANKY NA CESTY ZVIERATÁ 3+

    Hádanky na cesty z koncepcie Kvído sú obrázkové kartičky so 4 rôznymi témami podľa veku detí:

    Zvieratá pre deti 3+
    Rozprávky pre deti 4+
    Život v meste pre deti 5+
    Malý detektív pre deti 6+

    Súčásťou balenia je zmazateľná fixka s ktorej pomocou deti dopĺňajú a dokresľujú úlohy na kartičkách. Hádanky na cesty od Kvída podporujú koncentraciu, pozornosť, pamäť, záujem o svet okolo nás, logické a matematické uvažovanie a grafomotoriku.

    Ako sa Hádanky na cestu hrajú? Dieťa si môže samé vypĺňať jednotlivé obrázkové hádanky a dokresľovať fixkou zadané úlohy. Pokiaľ dieťa nespozná z obrázkov čo je jeho úlohou, zadanie mu prečíta rodič.

    Hry Hádanky na cesty obsahujú: 42 kartičiek s obrázkovými hádankami spojenými plastovou skrutkou a zmazateľnú fixku.

    Hodnotenie:

    Hádanky na cesty (zvieratá) - opäť raz nádherné farebné prevedenie hry. Úlohy dnu sú rôzne: spájanie zvieracej maminky s mláďatkom, zvieraťa s jeho domovom, krúžkovanie zvierat, ktoré do skupiny nepatria, spájanie zvieratka s jedlom, počítanie zvierat na obrázku, hľadanie cestičky domov, hľadanie čo je na zvieratku zle, obkresľovanie, dokresľovanie.

    Kdesi som čítala, že držanie pera, farbičky a kreslenie má súvis s rozvojom reči, ako naschvál to teraz neviem nájsť, ale asi na tom niečo bude ak odborníci vytvorili tieto hry, v tejto dieťa veľa pracuje s fixou, Šimonkovi sa veľmi páčilo, že sa dá gumovať, a mne že sa dá oprať 🙂 keďže väčšinu úloh sme robili večer v posteli. 

    "Každá chyba je príležitosť niečomu sa naučiť." Osho... A veru je to tak, odpozorovala som tu, že kartičky ktoré na začiatku Šimi nevedel, ale ukázali sme si čo treba a ako treba, k nim sa veľmi rád vracial každé ďalšie hranie, ďalší deň a pod. Hádam stokrát sme dokresľovali lienkam bodky, naprv som ich robila ja, potom som mu držala ruku a robili sme to spoločne no a ďalšie dni ich už kreslil suverénne sám. Nevýhody som teda pri tejto hre nenašla žiadne, možno len to, že niekde treba dokresľovať presne na úrovni skrutky..

    Čo napísať na záver?

    Ďakujeme, že sme mohli testovať super hry o ktorých sme doteraz nepočuli. Ďakujeme, že sme sa aj my (mama, tata ale i babka, dedo) vrátili do detských čias a trávili tak viacej času s našim dieťatkom (vnúčatkom). Ďakujeme, že máme námet na darčeky pre známych, ale i pre nás k Vianociam (minimálne pexeso 3+ a povedačky na cesty 3+).  Ďakujem za čokoládku, celú som ju zožrala a podporila svoje psychické zdravie. Krásnu sviečku, ktorá brutus vonia aj nezapálená využijeme až v mrazivom období - vtedy to obľubujem najviac.

    A pre vás, ktorí ste nemali možnosť testovať, odporúčam zakúpiť si minimálne jednu hru (verte, že pri jednej nezostanete). Hry Kvído sú dostupné v obchodíkoch Albi. 

    #test_kvido
    #recenzia

    tinusiatko
    7. okt 2018    Čítané 222x

    Testovanie hier Kvído

    Že budeme opäť s koníkom niečo testovať mi ani nepadlo. Aké bolo moje prekvapenie, keď nás vybrali na testovanie hier od Albi. Tešila som sa ako malé dieťa a nevedela som sa dočkať kedy príde balíček ❤

    Aj dorazil. Krabica veľká plná... A poďme po poriadku.

    Keďže moje dieťa sa na škatuľu vrhlo v kuchyni, tak som pochopila, že sa naozaj teší (a áno aj tak inde nie je miesto, lebo buď sú tam zveri, alebo veci - správny školák má ich organizovane všade 😂). Ak sledujete môj blog viete, že sa snažím o eliminovanie odpadu. A tu prišlo to prekvapenie, po otvorení krabice - všade polystyrén, ale beriem, že v obchode kúpite hry bez neho 😉

    Čo sa týka testovania hier pôjdem poporiadku.

    Prvou testovanou hrou boli Hádanky na cesty.

    Za mňa super, drobca bavili. Naháňali sme zločincov - to bolo super, keďže moje dieťa sa rado hrá na policajta 😂. Dokonca si v podstate precvičoval písanie a ani o tom nevedel. Čo však považujem za mínus je to, že sú kartičky obojstranné a naviac mi chýbala možnosť ich oddeliť, hlavne ak sme hľadali rozdieli. Ak deti vedia už čítať, tak je isto možné, že sa zahrajú aj samé, ale v našom prípade - čerstvý prvák, je naozaj nemožné dať mu ich do auta, ak som šofér. V tomto pripade naozaj 6+ aj keď skôr asi od veku kedy vie dieťa čítať zadanie samé, inak je to super na trávenie voľného času spoločne s dieťaťom. 

    Druhou testovanou boli Moje 1. kvízy.

    Akože konieeeec milujem túto vecičku a moje dieťa vševetko tiež ❤. Hru mal aj na zápase z karate a hrali sa na izbe. Super je, že sa dieťa učí (a rodičia tiež), takéto hry sú u nás veľmi obľúbené. Moje dieťa fascinovane hádzalo kockou a skladalo puzzle. Bavilo ho odpovedať na otázky a bol šťastný, že sa hráme spolu. Keďže princípom hry je odpovedať na otázku, ktorú vám označí kocka a sú aj ľahké aj ťažké otázky je milión kombinácií a to je super. Za každú správnu odpoveď dostanete kusok puzzle a ide o to, kto ich postaví ako prví -no závod to bol riadny 😂. Ale... Áno aj tu sme narazili na problém. Hra je od 6+ lenže ak máte dieťa ako je to moje, čo vám neverí, že nepodvádzate je naozaj ťažké sa hrať 😂 . Takže za mňa opäť nech vie dieťa čítať 😉.

    Naozaj ďakujem #konik_testuje za možnosť hrať sa 😍 hry kúpite v predajniach #albi a ja ich naozaj odporúčam. V tejto ubehanej dobe je fajn nájsť si čas na hranie ❤

    oriesok
    7. okt 2018    Čítané 177x

    Zábava s Kvídom, zaručená

    Keďže akú takú skúsenosť s hračkami od Albi už máme veľmi som sa potešila, keď mi prišla správa, že budeme testovať. Naše deti zbožňujú náučné hry, pri ktorých sa aj niečo nové naučia a obrovské plus, že jedna z hier je aj o zvieratkách, ktoré môj drobec zbožňuje. 

    Deti samozrejme o ničom nevedeli. Kuriér prišiel poobede akurát ako sme sa vrátili z roboty, zo školy a zo škôlky. Balík som však na chvíľku odložila, kým si deti splnili svoje úlohy. Jeden cvičil logopédiu a dcéra písala úlohy. Potom som im balík odovzdala 🙂 

    Moje 1. Kvízy zvieratá 

    Tak toto najviac potešilo môjho syna. Totálneho milovníka zvierat. Obrovské plus je pevný obal uzavretý magnetom, takže obsah sa nikdy nevysype. Hra obsahuje 50 kariet s obrázkami zvierat, 1 hraciu kocku a 6x puzzle. Kto má doma hru Zvieratká v kocke od Albi, je to niečo dosť podobné, len tu nejde o čas, a plusom je tam, že odmenou za správnu odpoveď je dielik Puzzle, takže to deti motivuje k hre a viac ich to baví. 

    Hra je rozdelená na ľahšie a ťažšie otázky. Tažšie otázky majú pri sebe aj možnosti odpovede. Keďže sa tam hádže kockou a na každej kartičke je 6 otázok hra je na veeeľmi dlho 🙂 kým si prejdete všetky otázky 🙂 Je potrebené, aby hru hral vždy aspoň jeden, čo vie čítať. Obrázky sú pekné, farebné, a pri otázkach sa toho veľa o zvieratách nenaučia len deti ale aj dospelí. 

    PEXESO pre bystré hlavičky - Hádanky 

    Myslím, že nepoznám dieťa, ktoré sa nerado hrá pexeso. Pexeso - Hádanky je druh pexesa pre deti, ktoré už nebavia hľadať rovnaké obrázky. Toto pexeso je krásne. Jedna časť obsahuje obrázok a na druhej párovej kartičke je formou básničky napísaná hádanka. Takže dieťa si cibrí hlavičku. Musí porozmýšľať aká je správna odpoveď a nájsť kartičku s obrázkom. Samozrejme pri vymýšľaní tohoto pexesa mysleli aj na deti, ktoré čítať nevedia, takže na textovej kartičke je samozrejme aj farba pozadia rovnaké ako na kartičke s obrázkom. Takže sa dajú jednoducho spárovať. Obrázky sú tiež krásne, arebné, pútavé, takže dieťa sa teší, keď sa mu obrázok podarí nájsť. Ďalšie obrovské plus je, že kartičky sú z tvrdého materiálu, taže podľa mňa pri nomrálnom štýle hre sú nezničiteľné, dá sa snimi hrať na akomkoľvek aj nerovnom povrchu.

    Vejár plný kvízov 7+

    Vejár plný kvízov sú kartičky, ktoré sú spojené plastovou otváracou skrutkou. Takže kartičky sa vám nebudú povaľovať kade tade 🙂 Je to super pomocník pri cestovaní, ako zabaviť deti 🙂 Deťom dáte len kartičky s otázkami a vy si necháte kartičky s odpoveďami, aby ste ich vedeli kontrolovať 🙂 Otázky sú tam z každého súdka. A ako je uvedené na obale je skôr vhodná pre deti 7 + . Pri mnohých otázkach je potrebné, aby dieťa vedelo čítať, počítať, ovládalo napr. hodiny, planéty, logické myslenie, čo to o svete.

    Pri niektorých otázkach sme tuho mosei rozmýšľať aj my dospelí. Deťom táto hra určite rozšíry všeobecný prehľad. Mladšieho syna odtiaľ zaujalo len pár otázok. Ale zato moju 8r. princeznú to veľmi bavilo a aj baví. Hru vždy berieme so sebou do auta a zabávame sa.

    Záver

    Hry od Alby ako vždy nesklamali. Sľubujú presne to, čo príšu aj na obaloch. Sú náučné, trvácne - vďaka buď použitému materiálu z ktorej je hra vyrobená aebo jej obal. A mnohému naučia nie len deti ale aj nás dospelých. Hry od Albi veľmi spájajú rodiny. Teda aspoň u nás. Lákajú hrať sa nie len deti ale aj dospelých 🙂 

    Moc ďakujem tímu Modrí koník ale aj Albi, za možnosť testovania a za ďalšie krásne chvíle, ktoré sme spolu s deťmi prežili a veľa sa toho naučili a určite sa ešte toho veľa aj naučíme. 

    A ja osobne ďakujem aj za úzasnú, voňavú sviečku a čokoládku. Vedeli ste prečo, ste ju poslali, lebo kým sa deti hrali, ja som mohla relaxovať 🙂

    bejulik31
    7. okt 2018    Čítané 478x

    KVÍDO s nudou zatočí, všeličo nás naučí 👌

    Sme taká úplne bežná rodinka. Mama, tato a dve aktívne, občas vysmiate, občas upišťané "duracelky". Niekedy mám pocit, že mojou najväčšou výzvou je nájsť aktivitu, kde sa obe dcérky (Hanka 4 roky, Ninka 1,5 roka) zabavia bez plaču a kriku. Hanka obľubuje najmä spoločenské hry, no pri Ninke je to niekedy naozaj VÝZVA. Zo spoločenských hier u nás vedie Pexeso - máme z neho asi tak 20 druhov. 

    V jedno pekné pondelkové dopoludnie zazvonil kuriér a priniesol balík. Už som vedela, že sme boli vybraní na testovanie KVÍDA. Neviem, ako vy, ale ja MILUJEM preberať balíky od kuriérov 😁. Môj manžel zasa až taký nadšený nie je. Jeho reakcia znela: "Kuriér, ach jaj, čo si zasa objednala?" 😁😁😁  Upokojila ho odpoveď, že tentokrát nič neplatím 😁. Nevedela som sa dočkať, kedy zásielku otvorím. Pôvodne som chcela počkať na Hanku, kým príde zo škôlky, ale moja zvedavosť zvíťazila. Ninka rozbaľovala so mnou a pekne sme si to podelili. Mňa zaujali hry a Ninku tie zelené penové srandičky na vyplnenie balíka. Dlho sa z nich však netešila, keďže ich považovala za "MŇAM" a každý jeden chcela ochutnať. Po treťom kúsku, ktorý som jej násilím vytiahla z úst, som vysvetľovanie vzdala a zelené srandičky skonfiškovala. 

    A čo sme teda mali v balíčku? 

    Pre Ninku - zelené penové srandičky 😂

    Pre Hanku - Pexeso pre bystré hlavičky - Farby a tvary 3+, Vejár plný kvízov 3+, Povedačky na cesty 3+

    Pre mňa - sviečka Heart&Home Kašmír a tiež mliečna čokoláda Pre dobrú náladu 🙂

    Hanku čakalo po príchode domov v izbičke prekvapenie. "Mamiiii, to všetko je moje?" Nevedela, čo skôr rozbaliť a hrať. 

    No nakoniec tradične zvolila Pexeso pre bystré hlavičky. Veľmi príjemne ma prekvapilo, že bolo z pevného materiálu, takže sa ľahko nepokrčí a neroztrhne. Vyzdvihla by som, že ide o netradičné pexeso, kde hráči nehľadajú dva úplne rovnaké obrázky, ale spájajú 2 obrázky, ktoré spolu logicky súvisia. Toto pexeso obsahuje 40 obrázkov a to 10 párov zameraných na farby a 10 párov zameraných na tvary. Naozaj skvele premyslené. Pri vyberaní kartičiek z kartónu som Hanke vysvetlila, ktoré obrázky patria k sebe. Následne som ich všetky zamiešala a jej úlohou bolo nájsť správny pár. Malá múdra hlavička to rýchlo pochopila a mohli sme sa pustiť do prvej hry Pexesa. Najskôr sme hrali farby niekoľkokrát a potom tvary niekoľkokrát. Keďže má Hanka už 4 roky, tak farby mala zvládnuté a tvary viac-menej tiež. Z edukačného hľadiska by som preto pre ňu volila už vyšší level Pexesa pre bystré hlavičky od 4 alebo 5 rokov. Toto Pexeso však stále má a aj bude mať využitie pri mladšej dcérke. Nosíme ho všade so sebou, patrí už k našej kabelkovej výbave, či ideme na návštevu my alebo príde návšteva k nám. 

    Po pár dňoch intenzívneho hrania s Pexesom sme sa dopracovali k hre Vejár plný kvízov. Tiež máme na testovanie verziu od 3 rokov. Vejár obsahuje 100 unikátnych obrázkových úloh z rôznych oblastí. Sú pekne zviazané, čo je hlavne pri mojich deťoch super praktické, lebo inak by sme už minimálne polovicu kartičiek nemali. Jedna kartička obsahuje dve úlohy - otázky a hneď po nej je rovnaká kartička ale už so správnou odpoveďou. Verôzne otázky od zvieratiek, ovocia, zeleniny, ročných období, dopravných prostriedkov až po rozpoznanie pocitov a emócií. Veľmi pekná a náučná aktivita v zaujímavej forme pre detičky. Opäť som mala pocit, že Hanka ju zvláda veľmi ľahko a rýchlo. Keď hrala Vejár prvýkrát, tak sa aj zamyslela nad otázkou, no už druhýkrát ani nečakala, kým prečítam otázku a už hovorila alebo ukazovala odpoveď. Z toho dôvodu by som už pre ňu zvolila verziu od 5+. No teší ma, že hocikedy príde za mnou s Vejárom od Kvída a povie: "Mami, poďme sa učiť" 🙂 Tak ešte stále má u nás využitie a ešte aj bude mať, keď mladšia trošku podrastie 🙂

    A na záver som si nechala Povedačky na cesty 3+. Táto šikovná hra opäť pekne zopnutá obsahuje 40 obrázkov a 250 otázok. V balení má byť pribalená aj zmazateľná čierna fixka, ktorú sme ale my v balení nemali (možno sa nám ušlo nejaké chybné balenie). Túto hru by som zhodnotila ako najnáročnejšiu pre Hanku i nás (rodičov). Z hľadiska času ale i koncentrácie. Ide o rozprávanie sa s dieťaťom na určitú tému - aké má dieťa na to názor, čo si myslí, aké má pocity. Taktiež rodič rozpráva o svojich skúsenostiach a pocitoch na danú tému. Túto hru začal manžel s Hankou a trošku sa aj "potrápil" pri otázke - Ako sa rodia deti? 😂

    Čo ešte nedokázala Hanka zvládnuť, bolo porozprávať príbeh so stanovenými slovami (napr. noc, sen, strašidlo). Možno o pár mesiacov zvládne i tieto úlohy.  Dokresľovanie obrázkov s pomocou fixky sme zatiaľ nerobili, dobehneme to keď zoženieme fixku 😉. Táto hra je pre nás najviac zaujímavá a najdlhšie využiteľná vzhľadom na vek. Obsahuje témy a otázky, ktoré donútia zamyslieť sa nad nimi nielen dieťa ale i nás dospelých. Páči sa mi, ako sa vďaka tejto hre viac spoznávame a dozvedáme sa o pocitoch toho druhého. A veru, i vďaka tejto hre som si uvedomila, že nie je také jednoduché vysvetliť dieťaťu určité témy resp. nájsť spôsob ako ich odkomunikovať. Doporučujem hrať túto hru celá rodina, veľa sa o sebe dozviete 🙂

    No tak vidíte, Kvído nie je len pre deti ale i pre dospelých. Mňa samú núti zamyslieť  sa a hľadať správne odpovede. Ešte stále sme v tejto hre len v prvej polovici, čo nie je na škodu, stále je pre nás zaujímavá a samozrejme patrí k našej kabelkovej výbave 🙂.

    Systém Kvído hier hodnotím veľmi pozitívne. Má čo naučiť ak si zvolíte správnu verziu podľa veku a vedomostí dieťaťa. Pekná, farebná a zaujímavá forma vzdelávania, ktorá neomrzí a vojde i do kabelky. Vďaka tomu, že ju máme stále so sebou, sme inšpirovali už zopár kamarátiek - mamičiek, ktoré hľadali tipy na vianočné darčeky. I ja sa chystám doplniť našu "Zásuvku hier" o ďalšie Kvído chobotničky ale už vo verzii od 5 rokov. Ak som aj vás inšpirovala k týmto pekným hrám, môžete si ich zakúpiť v obchodoch Albi alebo ich e-shop. 

    Testovanie bolo skvelé a veľmi sme si ho užili. Preto moja veľká vďaka patrí hlavne Albi a #konik_testuje za túto možnosť.

    Nemôžem nespomenúť sladký a voňavý darček pre nás - mamičky. I keď som pri výbere vône a sviečok veľmi opatrná a prieberčivá, touto vôňou sa trafili u mňa do čierneho. Sviečka má u nás čestné miesto a obávam sa, že nebude jediná 😀.

    No a o čokoládke len toľko, že veľmi rada takéto sladkosti s odkazom posúvam kamarátkam, rodine a známym pre radosť. Aj s touto som mala rovnaký zámer, že niekoho ňou poteším, hlavne preto, že sa už zopár týždňov stránim sladkostí a pracujem na svojej postave. No neviem z akého dôvodu, stále si ju odkladám pre seba, však aj ja potrebujem občas zdvihúť náladu 😎😉🤔.

    Testovaniu zdar!

    Kvído je super dar!

    slnecnicalucna
    7. okt 2018    Čítané 267x

    Testujeme s Kvídom

    S Kvídom sme sa v našej domácnoti stretli všetci po prvýkrát, no zdá sa, že nie posledný. Sme veľmi vďační za možnoť testovať 2 hry a to konkrétne Rozprávkové divadlo (vek 3+) a Hádanky na cesty Rozprávky (vek 4+).

    Po rozbalení balíčka ma zaujalo v prvom momente hlavne farebné prevedenie. Balenie je pevné, farebne výrazné, veľmi pútavé, človek má chuť objaviť čo sa skrýva vo vnútri Po príchode dcérky zo škôlky sme začali testovanie, ju zaujali hádanky (možno kvôli jej momentálne obľubenej farbe - fialovej 🙂 )

    Recenzia: Hádanky na cesty - Rozprávky

    Obsahuje 80 hádaniek o royprávkach na 40 kartičkách kedže sú obojstranné.

    Hry tu nájdeme rôzne... Od dokresľovačiek, hľadaní predmetov až po zrátanavnie, hľadaní odlišností na obrázkoch či hlavolamy... Dcérka dychtila vždz po ďalšj karte, obrázky sú krásne prepracované, zaujímavo pôsobiace pre detské oko, nie prílož zložité, skôr motivujúce.

    Dlho nás nenechala chladnou ani druhá - žltá krabica a to Rozprávkové divadlo

    Recenzia: Rozprávkové divadlo, Princezné a rytieri

    Rozprávkové divadlo je pevní krabica obsahujúca 4 kocky (3 objekty a jeden motív príbehu), 13 rekvizít a 11 postáv, obojstranné pozadie. Postavičky, základňa ako i pozadie su prekrásne farebné pútavé, čo bude asi nosným bodom Kvído hier. Pravidlá sú veľmi jednoduché, hádže sa 4 kockami, 3 z nich ukážu čo má obsahovať hracie pole, resp o čom bude roprávka a jedna akčná kocka ktorá určí nosne slovo rozprávky (napríklad letieť, behať a pod.)

    Na zelenú základňu si následne umietnime postavičky podľa kocky a úlohou je prerozprávať rozprávku podľa ľubovôle. Bola som veľmi prekvapená ako to zaujalo mojú 4 ročnú dcérku, ako vedela vystavať rozprávkový príbeh , dokonca nás nechcela pustiť aby sme niečo vymysleli my 🙂  Krásna hra na rozvoj fantázie, rozvoj slovnej zásoby, kreatívne myslenie. 

    Hru rozhodne odporúčam, milo prekvapila

    Jedno PEXESO + štyri deti rôzneho veku = p zábavu postarané 🙂... Kvído 👍

    #test_kvido

    tinusiatko
    Správa bola zmenená    28. sep 2018    

    #test_kvido dnes odysli hry na najväčšiu testovaciu akciu...zabalené v batôžku na zápas v karate 😂testovaci mikrobus je zvedaví

    tinusiatko
    Správa bola zmenená    21. sep 2018    

    #test_kvido
    Ked som dostala spravu ,že príde ešte jeden balíček tak som bola prekvapená. Ešte viac som žasla ,ked mi ho kuriér doniesol....utesovalo ma len ,zee je to reciklovatelny karton....obyč obálka nestačila?!...no nič ideme sa radšej hrať 😉😇

    oriesok
    Správa bola zmenená    19. sep 2018    

    Keď sa o našej výhre dozvedela neterka, musela prísť pomôcť s testovaním 🙂 #test_kvido

    (2 fotky)

    #test_kvido
    Mami ideme sa hrať? Budeš mi dávať úlohy dobre? 😍

    #test_kvido
    Akože koniec toto je závislosť 😂😂😂lepšie ako hry na mobile(povedalo dieťa a to už je ,že aká poklona)som zvedavá iba na jedno-ako dlho ho to bude baviť 🤔😉

    (6 fotiek)

    #test_kvido
    A je to tuuuuuu 🙂 ďalšia možnosť tráviť spolu viac času s deťmi 🙂 ďakujeme albi a koníku za možnosť

    #test_kvido
    Dnes ráno dorazila škatuľka 😍vozila sa celý deň so mnou v aute ,navštívila Považskú Bystricu a okolité dedinky a čakala až sa malý testovateľ dostavý z vyučovania domov 😀. A veru ,dočkala sa 😍a ja sa teším na večerný program-žiadny mobil,žiadna telka s Albi bude sranda veľká ❤
    Aaaaale....musím povedať ,že napriek tomu,že ma potešila sviečka a čokoláda(keby som o nej vedela,veru by som krabicu asi aj otvorila 😂😂😂),čo ma nepotešilo je obal...je ho veeeeeeľa a kúsok viac...chápem,že sa mohli veci poškodiť cestou,ale teda tie čo viete(tie čo neviete kuk album zero waste )chápete,že toto ma nempotešilo 😱tak ale nevadí no,zistím ako znova použiť,využiť alebo zreciklovať🤔...ja len ,že pre budúcnosť by to chcelo abgrejd na eko balenie 😉
    Ps:rozbaľovalo sa v kuchyni na zemi bo inde ma moje dieťa ako správny prvák buď veci,alebo zvery 😂😂😂

    (11 fotiek)

    Ženy, páčia sa vám nové hry Kvído od Albi? A ktorá by sa najviac pozdávala vašim deťom?

    Záleží nám na vašom názore, tak sa s ním podeľte a pošleme vám 5 srdiečok. Všetky hry nájdete tu: https://goo.gl/zSkP88

    A teraz máte jedinečnú príležitosť získať Kvído pre vaše deti úplne zadarmo na testovanie. Zapojte sa tu: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-kvido-u93j8b/

    #test_kvido

    konik_testuje
    5. sep 2018    Čítané 3564x

    Vaše skúsenosti s Kvído

    Aktualizácia: pokukávate v Albi po hrách pre bystré hlavičky - Kvído? Ak sa neviete rozhodnúť, ktorú deťom kúpiť, tak si prečítajte recenzie našich mamičiek, ktoré ich so svojimi ratolesťami testovali. Všetky informácie nájdete na jednom mieste tu

    ---

    Škola volá! Áno, školský rok je už tu. A s ním aj kolotoč povinností, krúžkov a nasávania nových vedomostí a informácií. Ak sa vaše deti rady učia, píšu úlohy a projekty, máme tu pre ne skvelé testovanie na rozvíjanie vedomostí. Alebo máte doma zvedavého škôlkara, ktorý rád objavuje svet? Testovanie je vhodné aj preňho.

    Čítajte pozorne ďalej, aby ste sa dozvedeli všetky detaily.

    Čo testujeme

    Testovať budeme vzdelávací koncept hier Kvído.

    Kvído je nový vzdelávací koncept od Albi pre deti vo veku 3 až 8 rokov, ktorý prináša deťom zábavné objavovanie sveta okolo nás. Hry rozvíjajú kreatívne myslenie a grafomotoriku, koncentráciu a logické uvažovanie, slovnú zásobu a komunikáciu zábavnou a príjemnou formou. Každá hra je prakticky zabalená, aby sa zmestila aj do batôžka malých výletníkov a mohli si ju zobrať aj na dlhšie cesty so sebou. Výhodou každej hry Kvído je ich rôzna varianta pre viacero vekových skupín, aby sa vedeli zahrať aj rôzne starí súrodenci či kamaráti.

    Séria produktov detských hier Kvído je určená pre deti v rôznych vekových kategóriách. Hry sú starostlivo vytvorené v spolupráci s odborníkmi (detskými psychológmi, logopédmi, špeciálnymi pedagógmi).

    Hry Kvído rozvíjajú:

    • Poznávanie sveta okolo nás
    • Koncentráciu a pamäť
    • Grafomotoriku
    • Sociálne správanie
    • Kreatívne myslenie
    • Slovnú zásobu
    • Matematicko-logické uvažovanie
    • Emočnú inteligenciu
    • Zábavné učenie angličtiny.

    Koho hľadáme

    Hľadáme dve skupiny mamičiek. Tie, ktoré majú menšie detičky a predškolákovdo 5 rokov, a tie, ktoré majú detváky na prvom stupni základnej školy do 8 rokov.

    Mali by to byť ženy, ktoré sa rady so svojimi deťmi hrajú a rady ich rozvíjajú - milujú edukačné hračky, ktoré obohatia každú malú hlavičku. Mali by to byť nielen mamičky, ale hlavne rodičia, ktorí chcú svoje deti aktívne rozvíjať a venujú im dostatok času, pozornosti a lásky.

    Mala by to byť jednoducho šikovná rodinka, ktorá je neustále aktívna a zvedavá.

    Ako sa zapojiť

    Ak chcete byť jednou z desiatich vylosovaných, tak sa zapojte napísaním komentára pod tento článok. V ňom odpovedať na otázku:

    O aké oblasti vzdelania sa vaše detičky najviac zaujímajú? Sú to zvieratká? Farby a tvary? Svet okolo nás alebo vedomostné kvízy všetkého druhu?

    V komentári tiež pripíšte vek svojho dieťaťa a niečo krátke o vašom spoločne trávenom čase. Čas na zapojenie máte do nedele 9.9 a v pondelok 10.9 vyberieme mamičky, ktoré potešíme radostnou správou.

    Držíme palce a prajeme krásne školské dni.

    konik_testuje

    Prípravy do školy sú v plnom prúde. Pomôcky, nové tašky, voňavé zošity a farebné perá... Ach, aké to len bolo krásne, chodiť do školy a nasávať vedomosti.

    Máte doma malých vedátorov, deti, ktoré by sa chceli naučiť ešte viac, sú stále zvedavé a hľadajú na všetko odpovede? Tak už o pár dní môžete pre ne získať edukačné hry Kvído od Albi, ktoré budeme testovať.

    Všetky hry nájdete tu: https://i.modrykonik.sk/kvido 🙂 Páčia sa vám?

    #test_kvido