icon

1. Trimester - kyretáž

jajkaaa9
25. aug 2018

Žienky chcem sa s vami podelit o moju skusenost tohto tyzdna. V pondelok mi v nemocnici v Šaci povedali, že missed. Svet sa mi začal rucat. Mesiac po svadbe sme zistili, ze sa nam zadarilo. O dva mesiace missed. Od utorka to uz islo rychlo. Odbery, interne a vcera kyret. Podstupila som ho v Šaci a nelutujem. Hodiny cakania boli strasne. Od pol 9 rana do 3 poobede sama lezat a cakat. Mala som chut ujst 😭 o 15:10 to zacalo a musim vyzdvihnut doktora ktory mi robil zakrok. Daniel Kelij uzasny pristup. Skvely doktor. Nebola som po znamosti, nemala som vybraneho doktora na zakrok, ale skoncila som v dobrych rukach. Patri mu velka vdaka. Pisem, aby ste vedeli, kto je podla mna dobry. Prijimal ma Gabriel Toth, ale vysetrenie ma pri nom bolelo. Nebola som spokojna. S Kelijom ano aj s doktorom Michnom. U mna zavazi aj ludsky pristup 😊 drzte sa vsetky, ktore ste presli tym cim ja 😭

janetta95
25. aug 2018

@jajkaaa9 mna to caka v pondelok v starej nemocnici a mam veľký strach :( v piatok som mala interne vyšetreníe no výsledky az v pondelok čiže bez toho sa ani pohnúť nemôžem dalej mam aj žiadanku na anestetologiu ako vyšetrenie pred tym

jajkaaa9
autor
26. aug 2018

@janetta95 nebojte sa. Som druhy den po zakroku bolesti nemam iba psychika je v prdeli 😭 nic hlavne nepapajte nepite a ani nefajcite. Vezmite si nieco na citanie hlavne prezuvky vlozky keby ste krvacali po zakroku. Zaspinkate a zobudite sa uz na izbe. Vela sil vam prajem ja som to zle niesla aj nesiem. Ale vsetko dobre dopadne. Drzim palceky 🌺

janetta95
26. aug 2018

@jajkaaa9 este do večera dnes možem piť aj jest ci uz nie? Bojím sa veľmi lebo ja nemocnice neznasam a prvý krát idem do narkózy :( mam si zobrať aj niejaku košeľu mam spanie ci to oni mi dajú? A chcem sa opýtať zajtra mi spravia este predanestetologicke vyšetrenie a hneď ma berú ci ako je to? Lebo na internom som bola v piatok no výsledky mam az v pondelok

taziona
26. aug 2018

Tiez som absolvovala kyretaz v Saci pred dvomi rokmi. Mne ho robil Toth. Bola som spokojna aj s vysetrenim, aj so samotnym zakrokom, lebo potom som nemala ziadne komplikacie. Minuly rok sa mi podarilo otehotniet a uz dva mesiace mame krasnu dcerku. Pri porode som mala Michnu, bol skvely. A Kelij chodil na vizity, tiez je to vyborny doktor. Drzim vam prsty. Je to velka psychicka zataz, ale nevzdavajte sa 😘

jajkaaa9
autor
26. aug 2018

@taziona tak to velmi gratulujem a potesilo ma ze mate babatko. Smiem sa opytat idem o 2 tyzdne na kontrolu. Brali ste nejake lieky vitaminy alebo nieco? Myslim ako rekonvalescenciu maternice? A kedy ste nabrali odvahu opat sa snazit? ☹ mam strach len pomysliet na snazenie ☹ aspon momentalne mam blok v sebe ☹

sima1415
26. aug 2018

@jajkaaa9 odporúča sa počkať na prvú menštruáciu a potom tri mesiace až sa naozaj maternica zregeneruje ... My sme poctivo počkali a teraz som na konci ôsmeho mesiaca ..ale hlavne treba myslieť pozitívne lebo kým som myslela na to malé čo neprežilo tak sa nám nedarilo a akonáhle som sa s tým zmierila som ostala tehotná ;)

taziona
26. aug 2018

@jajkaaa9 nebrala som ziadne lieky. A odporuca sa minimalne tri mesiace cakat. My sme to dodrzali, aj ked viem, ze niekto zacne hned. Ale myslim si,ze maternica by si mala oddychnut po zakroku. Trvalo nam rok kym som otehotnela. Bolo to psychicky vycerpavajuce. Brala som Inofolic, manzel Folandrol a nic. A ked som to vzdavala,tak sa podarilo 🙂 takze asi zohrala rolu psychika. Ked sa tlaci na pilu,nejde to...ten blok je normalny, snad sa ho coskoro zbavite, chce to cas.

jajkaaa9
autor
26. aug 2018

@janetta95 ja som este vo stvrtok vecer papala okolo 9 vecer aj sa napila poriadne vody. Mna prijali o pol 9 rano. Pytali sa ma kolko meriam, vazim na vsemozne alergie priblizne to iste co na internom. Dali mi koselu oni zobrali krv este a zaviedli kanilu. Zaviazali nohy do obvazu do dnes nechapem preco... a potom okolo 11 ma vzal anesteziolog tiez sa ma pytal vela veci. Potom som opat cakala do 15:07 kedy ma vzali na salu. Dali mi ciapku, navleky na nohy a lahla som si. Zaviedli infuziu a priviazali nohy. Doktor sa mi predstavil a dali mi nahubok (ja tomu tak hovorim) 2x som sa nadychla a myslela iba na manzela a viac si nespominam. Potom som sa prebrala na izbe a do 10 minut bol pri mne lekar a vsetko mi vysvetloval a pytal sa ako sa citim. Ked odisiel tak som lezala este hodinku lebo hlava sa mi este tocila po anesteze. A bola som smadna. Pomaly som si sadla. Ja som sa bala ci to bude boliet a ze nedojdem ani do sprchy tak som mala detske vhlcene utierky aby som sa utrela. Rozkrok som mala potrety dezinfekcnou tekutinou. Taka zlta. Toto som si poutierala a dala nohavicky s vlozkou. Nekrvacala som hned, ale doma trochu ano. Dva dni uz nic sem tam zaspinim. A sprchujem sa ale iba sprcha. To mi dovolil lekar. U mna trvalo dlho kym ma vzali lebo tam mali vazne pripady.

bobricek1979
26. aug 2018

@jajkaaa9 ahoj mrzí ma to čo sa ti stalo chcem sa len opýtať tá anestézia bola taká do hrdla či len tauspali?

jajkaaa9
autor
26. aug 2018

@bobricek1979 nie nebola do hrdla . Len mi na tvar prilozilo to cez co sa dycha. A rychlo som zaspala chvala bohu.

bobricek1979
26. aug 2018

@jajkaaa9 aha ďakujem

janetta95
27. aug 2018

@jajkaaa9 OÚ tak uvidime ako tu to v Košiciach v starej nemocnici funguje ci ma dnes príjmu alebo az zajtra ráno ano je pochopiteľne ze tam budú akútnejšie prípady ale ani sa nebojím toho zákroku ako tej narkózy

taziona
27. aug 2018

@bobricek1979 mna uspali pichnutim uspavacej latky do zily. Sranda. Inak to nie je nic hrozne. Ja som si po dlhom case dobre pospala. Po pichnuti latky som im popriala dobru noc, prislo na mna take teplo a uz si len pamatam ako ma prekladali z vozika na postel. Tam som mi napojili infuziu a spala som dalej 😊

bobricek1979
27. aug 2018

@taziona ďakujem sila je to☺️

jajkaaa9
autor
28. aug 2018

@janetta95 dobry den ako ste dopadli? Myslela som vcera na vas cely dnik. Ako vam je?

janetta95
28. aug 2018

@jajkaaa9 dobrý tak dneska ma zobrali na súkromnú ambulanciu kde som mala primára za ktorým sme boli včera ho osloviť čiže ma poslal dnes na svoju kliniku som veľmi spokojná pretože aj sestra aj anestetolog aj pán doktor boli super prišla som na izbu zložila som si veci a čakala na zákrok o 12:00 asi ma zobrali na kozu kde mi dali cez nohy taký suchý zips aby nahodou mi neodskakovali nohy a anestetolog pichol ihlu do toho kanilu a uz to pomaličky išlo najprv sa ma doktor pýtal ci sa mi hlava netočí a ja ze nie a pptom dali viac tak som citila take teplo az menšie palenie v hrudníku a som povedala ze uz to začína a ani som nevedela jak som zatvorila oci zrazu som sa prebudila na posteli plnej eufórii a dobrej nálady az nato ze skoro celu plachtu som zakrvavila ale vsetko bolo super naozaj je to rozdiel ked máte primára cez známosti ako niekoho obyčajného 🙂 teraz uz len doma oddychujem pretože ked chodím tak kusok ma to este boli

jajkaaa9
autor
29. aug 2018

@janetta95 tesima ze vsetko dopadlo dobre. Velmi som rada ... aj ja sem tam citim podbrusko ale nic hrozne. Drzim palceky skore uzdravenie ❤

janetta95
29. aug 2018

@jajkaaa9 dakujem je to este take všelijaké bolesti v podbrušku a krvácanie dnes som len umyla riad a pozametala a normálne som sa unavila az tažké nohy takze nie je to sranda ta kyretaz :/

jajkaaa9
autor
30. aug 2018

@janetta95 hlavne sa setrite a davajte pozor aby ste neprechladli. Vraj to nie je sranda. Ja uz postupne tiez nieco robim ale cerpan pn aby som si poriadne oddychla. Drzim velmi palceky a setrite sa nech si nabuduce napiseme uz ako stastne tehotne 😊😋

janetta95
31. aug 2018

@jajkaaa9 máte pravdu

jana_13
2. sep 2018

Ahojte. 31.8 som bola ba kontrole a mala som byt 7+3tt ale vraj neskorsia ovulacia a plod vychadzal 6+1tt ale srdce bilo. 21.9 som isla na kontrolu a srdce uz nebilo velkost zodpovedala 6+3tt (4mm) a akcia srdca uz nebola. Vraj geneticka vada podla velkeho zltkoveho vaku. Cize MA. Doporucila mi cakat aspon tyzden a ptm ist na konzultaciu do nemocnice. V pondelok po tyzdne sme sa rozhodli s priatelom po precitani mnoha clankov ze urcite pockame. V utorok som volala s doktorkou a v nasom rozhodnuti ma podporila a schvalila ho. Je to uz druhy tyzden a zatial len pobolievanie podbruska ako pred MS. Povedala mi ze moderna medicina a v zahranici toto cakanie vyslovene doporujucu hlavne pre zeny ktore nerodili. Vraj pri teplote mam ist na konzultaciu do nemocnice a dokonca aj tam casto radia pockat. Aspon v Tn inde neviem. Inak mam prist az k nej ked dokrvacam na kontrolu HCG, prejdeme si vsetky vysledky a este ma caka hematologia. Ak bude vsetko fajn tak ideme skusat znova po prvej MS. Pijem Rozne caje alchemilkovy najviac, malinikovy, salviove kvapky. Ako to prebiehalo u Vas?

jajkaaa9
autor
2. sep 2018

@jana_13 mne lekar odporuca pockat 3 menstruacne cykly. Este stale cakam iba na prvy. 7. 9. Idem na prvu kontrolu po zakroku. Este stale spinim sem tam zakrvacam ale inak uz bolesti odisli. Mne lekar vyslovene zakazal sa snazit prve tri mesiace vraj by to mohlo skoncit opat MA. Tak radsej vyckame. Nechcem si tym prejst znova. Este teraz zle spavam a trapi ma to po nociach. Cez den sa drzim no v noci sa budim s placom ☹ asi som divna ale vzdy si spomeniem ako sme sa tesili tuzili a dopadlo to zle ☹

janetta95
2. sep 2018

@jajkaaa9 ja si stále hladkam brucho a strašne túžim byt naspät tehotna :(

jajkaaa9
autor
3. sep 2018

@janetta95 viem o com pisete 😭 citim sa rovnako. Vzdy sa snazim rano zobudit a povedat ze to bol iba sen 😭

janetta95
3. sep 2018

@jajkaaa9 s tym este dlho budeme “bojovať” pokial sa to nestane skutočnosťou ....strašne koľko mi ženy si vieme pretrpieť