10. týždeň tehotenstva

marcela19791979
4. jún 2022

Dobrý deň mám 42(o dva mesiace už 43rokov) som v 10 ty ,prvý krát som bola pri lekárovi v 7tt potvrdil tehotenstvo,robil mi UZ zo spodu ,teraz keď som bola na kontrole som v 10tt a zasa mi robil UZ len zo spodu,hovoril že plod je v poriadku,ale nespomínal mi nič že či počuť biť srdiečko,ja v strese tak som sa aj zabudla nato pýtať, čítam články že väčšine žien už v 6-7tt robia sono na bruchu a ukážu plod, neviem prečo mne ešte sono nerobil na bruchu aby mi ukázal bábo

Nejaké podobné skúsenosti?

selena_luna
4. jún 2022

@marcela19791979 ahoj, ak si v 10 tt a lekar je spokojny, urcie srdiecko bije. Zacina bit na 21 den po oplodneni, teda ak by nebilo v 10 tt uz by to bolo jasne, ze babo zomrelo. Teda - tvoje babo zije, je v poriadku, srdiecko bije. dostala si knizku?
V tomto stadiu sa robi ultrazvuk odspodu- najlepsie vidiet a je najpresnejsi. Cez brusko by ho este nebolo dobre vidiet postup dr je spravny. Aj Mlmne robila dr. Cez brusko az neskor. Ale ukazat ti dieta mohol, aj vytlacit foto, za to sa priplaca kusok, ale urobit to moze, spytaj sa ho nabuduce ze chces vidiet a odniest si foto.

paulinkaa2
4. jún 2022

@marcela19791979 dobry deň. Urcite bije. Aj mne tak robil zo spodu. A v 12tt už cez bruško.
Ale keď robil zakaždým sono vždy mi otočil monitor a poukazoval a pustil srdiečko. Treba sa vášho dr asi pýtať

nevenka
4. jún 2022

@paulinkaa2 mne aj v 12 tt. robil od spodu, ze lepsie vidno, co potrebuje vidiet. Len bolo otocene dole hlavkou, tak musel cez brucho, lebo ze bolo dost tak zle natocene, potrebival premerat tu siju. Kazdy to asi inak robi.

@marcela19791979 zo spodu lepsie vidno, co potrebuje, zatial cez brucho nevidno dobre, lebo je tam xy tkaniv, cez ktore musi ta sodna, zvuk akoby prejst a horsi ma obraz. Ked bude babo vacsie, tak bude v popredi maternica a organy odtlacene, takze uz bude lepsie vidno.

pribinak
4. jún 2022

Ak sa vyjadril že je všetko v poriadku, tak logicky srdiečko musí bit

Môžeš ho požiadať o ukázanie plodu, veď ústa máš a takisto ho môžeš požiadať, aby ti urobil sono cez brušnú stenu

majki_ki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
4stanka4
4. jún 2022

Aj ja som bola v strese ci je vsetko ok lebo tiez mi v nejakom 9tt nepovedal ci bije srdiecko. Potom som sa ho pomaly s placom pytala a ze samozrejme ze je vsetko ok, ze inak by povedal keby sa mu nieco nezdalo. Moj dr pusta zvuk srdca az v nejakom 12tt skor nie. Sono mi tiez robil odspodu, babatko je este malicke tak by nevidel cez brucho tak dobre ako takto.

nika0204
4. jún 2022

@marcela19791979 mne robil cez brusko asi az v 16tt cize toto si nyslim ze je v poriadku..s urcite je vsetko v poriadku ak by nepocul srdiecko hned by ti povedal..neboj..aj mojho sa musim pytat stale

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre