100 eur za balík služieb počas tehotenstva
Dnes som na vlastnej koži pocítila ake je to platit doslova výpalné.
Ide o to že moja gynekologička odomňa žiada 100 eur za tehotenstvo s tým ako mi ospevovala aké mám výhody a bla bla.. Nakoľko nemám na výber lebo potrebujem doktorku tu v Bratislave súhlasila som. Dnes na kontrole som mala platiť najprv mi doktorka dala podpísať nejakú dvojstranovú zmluvu o poskytovaní služieb bez toho aby bola vyplnená, potom si tam dopísala sumu. Nedostala som ani kópiu. Potom sa ma sestrička opýtala či zaplatím tehotenský balík teraz. Ja som sa jej hned spýtala či sú súkromná organizácia. Bolo mi povedané, že sú neštátne zariadenie ale majú zmluvy s poistovnami. Moja druhá otázka znela, či všetky ženy platia a ona mi povedala že oni sú povinný brať klientov s trvalým pobytom v Ba. Ja na to, že nie je problém do týždňa môžem mať trvalý pobyt aj ja a nebudem platiť. Hneď sa na mňa zamračila a vraví: Anjelik počúvaj mi nikoho nenútime platiť ale v tomto balíku máš množstvo benefitov, ak by si ho nemala tak dnes prídeš na ultrazvuk, zajtra na odbery, potom by si šla niekam inam na testy na cukrovku atd atd. . Z jej tónu hlasu som pochopila , že ak nechceš problémy plať. Tak som zaplatila a podotýkam bez bločka.. na ten som už nemala odvahu sa ani opýtať. viem že v Ba sú drahšie doktorky ale ja stále nechápem prečo mam platiť za niečo na čo pravidelne odvádzam paušálne výdavky a bežný ľudia mimo Bratislavy za to nikdy nič neplatili. Možno ma tu vysmejete ale nepáči sa mi tento prístup. Dúfam že pani doktorka so sestričkou si tie peniaze na ktoré ja ťažko pracujem aspoň dobre užijú
Fíha, no teraz cumim 😄 bývam v TN, s gynekológom som spokojná, či už s prístupom, pozornosťou, vybavením, skrátka všetkým, chodila by som k nemu, aj keby som platila. Ale neplatím nič, v tehotenstve na každej poradni sono, keď prídem s nejakým problémom mimo poradne, zase spraví sono, vezme bez objednania hocikedy, ani sa nečaká extra dlho, robí u neho všetko, morfologicky, glukózu, ctg, takže žiadne dochádzanie inde, chodila som k nemu až do termínu, až po termíne do nemocnice do poterminovej ambulancie. Akurát za fotku 3€, 5€ za 3D fotku. A za glukózu 5€. Všetko ostatné mám zadarmo, neplatím ani nijaký ročný poplatok. Tak som teraz vyvalena, z čoho on vlastne žije, keď si nič neúčtuje 😅
@bale1rinka a Dr. Grochalovi si naco platila? Obvolat rodinu, akoze ked mala moja mama v pohode tehotenstvo tak je zaruka, ze budem mat aj ja? Ty si asi lysohlavky pojedla, ked taku blbost trepnes. V tehotenstve sa moze stat cokolvek, doktorka si vsak ultrazvuky mimo tych poistovnou hradenych moze od pacientky dat uhradit. Takze ak by tehotna prisla, ze krvaca, vysetri ju zospodu a posle do nemocnice. Aj tak sa da. Ja sa len cudujem, ze Bratislavcanke sa zda vela 100 euro zaplatit lekarovi ale u kadernicky, co skoncila ucnovku s maturitou necha 100 euro v pohode.
@thoughtfulweirdo ku komu chodis?
@thoughtfulweirdo akoze 3D utz ti spravil zadarmo? By ma zaujimalo ktory.
Ja inak poznam doktorku uz ma asi 85 rokov, ale je ciperna ako raketa...nema sono, nema ziadne vybavenie ambulancie, len gynekologicke kreslo. Ked k nej pride tehotna, vysetri zospodu a na tie 3 ultrazvuky posiela do nemocnice. Ak tam pridete, v cakarni nikoho. Nikdy sa tam nic neplati. Takze da sa chodit aj takej dr. nemusite platit.
@natalienka12 Nie 3D ultrazvuk, z normálneho ultrazvuku mi 3D fotku spraví, ak chcem 🙂 za 3D ultrazvuk sa platí tuším 50€
@thoughtfulweirdo a komu chodis? prezradis?
@natalienka12 k Jankovskemu do Gyneky
@natalienka12 nie, vynimocne je, ked musis platit za nieco co ma byt zadarmo ako glukozovy test, pochybujem ze by mi ho spravili zadarmo len tak
@bale1rinka no vidis a moj gyndos 3D a 4D, prietoky atd. robi a nic som mu naviac neplatila a nikde inde som nemusela chodit. A o tom to cele je.
@misana84 Nic nie je neuveritelne, ale lekar tieto ukony nema hradene zo zdravotneho poistenia, ak mas takeho, ktory ich robi zadarmo, tak straca s tebou svoj cas a pouziva svoje zariadenie, ibaze ta vedie ako rizikovu pacientku a potom si uctuje do poistovne, ale urcite nie 3D alebo 4D sono a fotky, to su ukony pre potesenie pacientky a nie zdravotne indikovane.
@thoughtfulweirdo aj ja k nemu chodim, bola si pocas tehotenstva PN?
@misana84 tiez tak, mne sa mari ze za ozvy 3e ale nie som si ista. Inak ani cent
@kikush14 ja som TN,moja dr.ma nadštandardnu ambulanciu,super prístup,vezme ma presne v čase objednania,niečo spoplatnené niečo nie,za usg napr.25€ a fotku 15€ mi prišlo dosť..ale že 100€???To tu v TN myslím ani nikto nemá takú pálku.
@kubkovamama ale tych 100 eur je za starostlivost pocas CELEHO tehotenstva, vsetky usg ktore nehradi poistovna, odbery krvi, prietoky v 36tt atd
Mne robila na každej poradni utz a neplatila som nikdy, ešte mi aj fotku vytlačila zadarmo, inak sa platí 1,5€, takže určite sa všade neplatí
@misana84 ale ja som platila poplatok za to, ze nie som z obvodu. Ale chcela som ist konkretne k nemu, tak som si priplatila. Ale uz potom nic, len objednanie 5€ na presny cas lebo nemam cas vysedavat v cakarni, ak nemusim. Ale reagovala som na to, ze @bale1rinka neplati nic a potom sa cuduje, ze musi ist na 3D a pre foto inam a zaplatit 50€.
@natalienka12 áno,rozumiem,je mi jasné,že nie za jedno vyšetrenie😉
@bona69 nikto nepovedal, ze sa vsade plati, su aj doktori co maju pristroje z roku 1975 a su lekari co maju moderne pristrojove vybavenie a na stene pred pacientkou velkoplosnu obrazovku.
@natalienka12 Nie, našťastie som nepotrebovala 🙂
Ja síce nie som z BA, ale mám všetky vyšetrenia zadarmo. Platím 1x mesačne 5 eur. 3D, či aké to je to špeciálne sono nepotrebujem. Ultrazvuk, pásy sú samozrejmosť. Do nemocnice sa chodí od neho akurat rodiť. Doktor mi nevtieravo ponúkol VIP balík, ja som odmietla s tým, že nepotrebujem. Jeho starostlivosť je na vysokej úrovni aj bez VIP balíka. Nechápem, prečo si u Vás v BA robia taký biznis.
@natalienka12 tak nechodím k dr s pristrojmi 1975, pozerala som na obrazovku tiež keď mi robila utz a prepla aj na 3d obraz, dokonca mi pozrela malému obličku v 30 týždni aby som nemusela na 3d za 80€, a to že každý nepýta majland neznamená že má prístroje z doby kamennej
@natalienka12 fotky áno sú spoplatnené ale 3D aj 4d prepinala a keby som bola vedená ako riziková tak nemusela by som byt Pn?
@misana84 neviem riziková ešte nemusí byť PN
@natalienka12 a prečo by to robila? Mohla ma viest ako rizikovú a ešte brat poplatky a neviem p mokom kto by platil u nej
Ja bývam v Leviciach, mám tu aj doktorku a na každej poradní platím 10eur. Dostanem vždy fotku. Čiže v podstate zaplatím to isté len postupne. 🙂 vôbec mi to nevadí lebo mám na každej poradní sono, doktorka robí aj 3D a ako jej pacientka platím za 3D len polovicu.

@bale1rinka ved ok, ale my nepiseme o Irsku, ale o Slovensku 😂