100 eur za balík služieb počas tehotenstva
Dnes som na vlastnej koži pocítila ake je to platit doslova výpalné.
Ide o to že moja gynekologička odomňa žiada 100 eur za tehotenstvo s tým ako mi ospevovala aké mám výhody a bla bla.. Nakoľko nemám na výber lebo potrebujem doktorku tu v Bratislave súhlasila som. Dnes na kontrole som mala platiť najprv mi doktorka dala podpísať nejakú dvojstranovú zmluvu o poskytovaní služieb bez toho aby bola vyplnená, potom si tam dopísala sumu. Nedostala som ani kópiu. Potom sa ma sestrička opýtala či zaplatím tehotenský balík teraz. Ja som sa jej hned spýtala či sú súkromná organizácia. Bolo mi povedané, že sú neštátne zariadenie ale majú zmluvy s poistovnami. Moja druhá otázka znela, či všetky ženy platia a ona mi povedala že oni sú povinný brať klientov s trvalým pobytom v Ba. Ja na to, že nie je problém do týždňa môžem mať trvalý pobyt aj ja a nebudem platiť. Hneď sa na mňa zamračila a vraví: Anjelik počúvaj mi nikoho nenútime platiť ale v tomto balíku máš množstvo benefitov, ak by si ho nemala tak dnes prídeš na ultrazvuk, zajtra na odbery, potom by si šla niekam inam na testy na cukrovku atd atd. . Z jej tónu hlasu som pochopila , že ak nechceš problémy plať. Tak som zaplatila a podotýkam bez bločka.. na ten som už nemala odvahu sa ani opýtať. viem že v Ba sú drahšie doktorky ale ja stále nechápem prečo mam platiť za niečo na čo pravidelne odvádzam paušálne výdavky a bežný ľudia mimo Bratislavy za to nikdy nič neplatili. Možno ma tu vysmejete ale nepáči sa mi tento prístup. Dúfam že pani doktorka so sestričkou si tie peniaze na ktoré ja ťažko pracujem aspoň dobre užijú
@pupavka89 a co by si spravila? Ja radšej zaplatim (ono aj zalezi co platis, lebo v tych 100€ mozes mat pokojne aj rozsirenu cytologiu alebo jednorazove zrkadla, co si zeny bezne davajh atd.) a mam dr. akeho si ja vyberiem. Ak nezaplatim mam paka z obvodu, kde patrim a na vysetrenie cakam pol roka, doplacam aj za prieoustku do prace. Ja ak mozem, tak si radsej vyberiem.
@misana84 ano, ale aby ti niekto tu preventivku spravil, tak musis byt u neho kapitovana. A vacsina BA lekarov si da podmienku rocny poplatok, co je pre netehotne tych cca. 50-150e. Ak nemas predpisanu HAK alebo zdravotne problemy, tak tam ides len raz rocne na tu preventivku a zaplatis "za nu" rocny poplatok. 50e bolo najmenej co som nasla
@meluela jj ak mas poslednu cyto ok, tak az o 3 roky. Hroza. A co sa tyka tych rocnyvh poplatkov, ak by si isla gyndovi vo svojom obvode, kam spadas podla ulice, poplatok by od teba nemal žiadať ziadny. Lebo k nemu patríš. A aj ta musi zobrat. Otazka je ci chce clovek chodit komu patris bez ohladu na odbornost, ludskost atd alebo tomu koho si vyberies.
@pupavka89 ja som v tejto teme nezachytila, ze uz kapitovanemu pacientovi niekto nutil balik poplatkov. Skor islo o novych a mimorajonnych(vid autorka). A kedze neviem, co kazdy jeden balik obsahuje, tak sa neviem vyjadrit ci je to nad ramec alebo nie. Ale na to mame usta, aby sme sa pytali a rozum, sby sme sa vedeli rozhodnut.

@meluela presne tak, si rada, ze mas dr.