12tt - spľasnuté bruško - menej ako 2 tyzdne dozadu - bolo len nafúknuté?
Ahojte tehulky,
Uz mi zacina doma pekne sibat na PN. Nemozem sa kupat, mat sex , vlastne nemozem nic moc. V pondelok som bola na skene- 11tt3 a vsetko sedelo ako ma byt. Problem je v tom, ze som mavala ovela vacsie brusko 2 tyzdne dozadu ako teraz. Bojim sa zamlcaneho potratu. Myslim si ze asi predtym to vrucho bolo bafuknute a realne az teraz zacina rast? Lebo som prvy krat tehotna a mam v tom zmatok. Dakukem za skisenosti.
@mischelin89 OK, cize bolo len nafuknute a teraz sa splaslo a zacne normalne rast hej? 🙂
@babyttcirl neboj sa v 12tt ešte brucho od babatka nie je...babo je schované za lonovou kosťou ešte nemá čo vytrcat. Doteraz ti mohlo trčať lebo sa ti mení trávenie...alebo ako ja -podvedome si prestala vtahovat brucho a máš ho uvolnenejsie ako keď si tehotná nebola. Upokoj sa všetko je ako ma byt...
v 12 tt chceš mať bruško? mne začalo rásť v 6 mesiaci.... 😉
@ckatka dakujem ti! To ma ukludnilo..
@deti95060810 hehe, to muselo byt o nervy 🙂 cakat az vykukne
TOTO ISTE sa stalo mne, len uz neviem ktory tt, dakedy na zaciatku. Uz som uz mala jemne brusko a jedneho rana sa zobudim a brusko nikde. V momente som si samodiagnostikovala potrat. Infarktove stavy, prvorodicka.
Teraz som v 7. mesiaci a bruska som si velmi vedoma....
@gladys_07 no kraasaa.. a realne to kedy zacne teda rast?? A ako to akoze boli? Lebo teda mne moementalne nic moc nie je 🙂
@babyttcirl ja som nemala ešte ani v 30tt vôbec brucho, je to individuálne, ale skus si odpozorovať večer pred spaním, vtedy býva väčšie. Záleží, aj v akej polohe je bábätko. Nerieš veľkosť brucha a užívaj si tehotenstvo
https://tehotenstvo.rodinka.sk/tyzden-po-tyzdni... Bábo meria sotva 6cm... nemôže byť ešte vidieť brucho
ja som pri prvom tehu bola stihlejsia,a ko pri druhom a teda hned po tehotneni som bola dost nafuknuta. cize som mala brucho dost velke hned od zaciatku. potom mi urcite pokleslo.
pri druhom tehu som prave prekonala zamlknuty potrat. bola som tlstejsia a teda brucho sa mi moc nezmenilo. babatko je v tomto stadiu tehu velmi malinke, maternica je sice vacsia, ko obvykle,a le nie o vela.
@babyttcirl mne zacalo byt vidno v 6 mesiaci trosku teraz som v 8 a teda niektore maju vacsie ako ja a v nižšom tyzdni kazda sme ina ale v 12tt som nemala ziadne bola som plocha😉takze sa vobec nestresuj
@babyttcirl vôbec nie, bola som študentka a potrebocvala som aby sa to doma nedozvedeli.... Ale tajomstvo prasklo....😉
@babyttcirl pri prvom tehotenstve som mala skoro ploche bucho😂nebolo vydno ze som tehotna az v 7.mes zacalo rasť..pri 3.teh.som mala brucho v 4.mes ako pred pôrodom z prveho tehotenstva
Na začiatku tehu zvykne byt nafúknuté bruško, reálne ti môže začať rast až nejako okolo 14-16tt... Takže kľud nestresuj sa 🥰
@babyttcirl reálne po 13 týždni začne babo vyrastať spoza koncovej kosti...A môžeš si cítiť také tvrdšie podbrusko...okolo 15tt už by v ľahu taky hrbolcek mohol byť vidieť ale to všetko závisí kde je a kde je placenta. Máš fakt čas. Ja som.v 18tt a skoro nevidno..len cítiť to je. A neboli to...len si proste cítiš dole takú...hrcu 😂 ja to opisujem ako "cudzie teleso v bruchu" ktoré tam nebolo a zrazu je. Tým že to rastie postupne...si na to aj postupne zvykáš. Ja si ho najviac uvedomujem keď si večer v kľude ľahnem na chrbát...ze už tam "niečo" je. Ale môj už sa aj mrvi.takze to už cítiť inak...ako.rybicka v akváriu. To príde neboj.
@ckatka to je sranda. a spin furt na boku? Lebo ja vacsinou ano, ale uz sa chcem aj na chrbat vystriet na chvilu... aj ked lezim tak furt na boku.. je to na palicu. Mam prelezany bok! 🙂
@babyttcirl na chrbte úplne spokojne môžeš spávať. V tomto týždni ešte aj na bruchu ak ti to je pohodlné...neublížiš mu. Na chrbte nemôžeš spávať len keď už je väčší a tlačil by ti napríklad na nejakú cievu svojou váhou...
Ja na chrbte správam alebo na boku, ako mi je lepšie. Odporúčam veľa vankúšov alebo objať pokrceny paplón 😂 bude horšie...😂😂
@babyttcirl ano, aj ja som to mala tak 🙂
Do 9.mesiaca žiadne brucho.. aspoň mi nič nezavadzalo :D a ani mi nechýbalo ...
@emiliamilka a ako citite to riztahivanie maternice? Lebo mna len obcas pichne ale inac nic zaujimave...
@babyttcirl mne to pripomínalo pocit pred ms.. nijako extra výrazne som to nepocitovala ... To skôr malý bol cíti keď kopal do močoveho mechúra

@babyttcirl jasne, v tom tt nemas mat ake naozajstne brusko 🙂 nestresuj sa 🙂