Aké čaje ste pili v tehotenstve?

27. okt 2021

Ahojte baby aké čaje ste pili v tehotenstve? A aké sa piť nemôžu? Vdaka 🙂

karhu
27. okt 2021

rooibos sa moye pyt v lubovolnom mnozstve, ovocne su ok, bylinkove vynechaj

queen_el
27. okt 2021

pijem ovocne a potom caje pre tehotne (velmi dobre maju v DM) a obcas si dam aj klasicky cierny caj (tam ide o kofein, ale aj ten sa moze v normalnej miere) pozor na bylinkove, tam sa vela nemoze/neodporuca

hederamonstera
27. okt 2021

Ja som v prvom trimestri radsej bylinkove nepila, ale teraz pijem medunkovy, harmancekovy, zihlavovy s citronom (dobry na lepsie vstrebavanie zeleza pre krv), repikovy. Vyhybam sa zelenemu a ciernemu, kvoli kofeinu (kavu tiez nepijem kvoli tomu). Tu mas inak pekny navod (ostruzinu malinovu a alchemilku uz skor v tretom trimestri radsej):

https://blog.mall.sk/lifestyle/prehlad-byliniek...

dadulamamula
27. okt 2021

Nemozu sa bylinkové... Skôr nejaké ovocné alebo co sú priamo pre tehotné.. Ku koncu som pila ostruzinu malinovu s alchemilkou som si to miesala ráno a večer a tak mi chutili pri dcére že som bola na nich závislá a od vtedy ako som porodila mi to už nejak nechutilo ale rodila som super.. Pri synovi mi nechutili nejakk..

ailiba
27. okt 2021

Určite čaj pre tehotné, ovocné, čierny čaj s mierou a aj ostatné bylinkové, ale striedať často (okrem ľubovník a šalvie). Roibos je super, zazvorovy čaj.

ailiba
27. okt 2021

Ešte ma napadlo, že urologické NIE

bluemoon24
27. okt 2021

Ovocné čaje a pak čaje pro těhotné - ale tady pozor, je dobré si přečíst, co obsahují za bylinky a od kterého trimestru je možné je používat. Z těch, co jsem našla, tak v 1. trimestru žádné, v druhém trimestru ten z DM a v třetím z DM, apotheky a další. V druhém trimestru jsem začala pít i jednodruhové - jen heřmánek a meduňku, ale max 1x denně 🙂. Černé a zelené čaje obsahují kofein, tak proto s nima opatrně, ale v menší míře neuškodí.

kovasima
27. okt 2021

tak ja som nepila žiadne, prestali mi chutiť🙂)) A to čaje milujem

kisskiss
27. okt 2021

Ovocný.. a len občas mätový, zázvorový (z čerstvého zázvoru) s citrónom a medom. Na tieto sú totálne zmiešané názory, raz že ok, raz že nie, inokedy, že v 1. trimestri áno, neskôr nie, alebo presne naopak.. dala som si občas, keď som mala chuť alebo som bola chorá (covid), proste nie každý deň a všetko v poriadku.

lindusss2016
27. okt 2021

Rooibos je idealny, odporucam kvalitny sypany. Tak isto aj ovocne caje sypane, napr.s obsahom cervenej repy je super pre tehule.

marticka85po
27. okt 2021

Ja pijem vacsinou ovocne a z bylinkovych sa moze harmancek,repik a nechtik lekarsky.

prieloznicasi
27. okt 2021

ja si robievam aj čierny s citronom aj matovy s citronom aj ovocný....
no ťažko povedať prečo sa môžu nemôžu.. zatiaľ som v poriadku a ťaham 6ty mesiac a neviem si to bez čaju predstaviť ja ho milujem.
Ale tiež je rozdiel mätový zo sáčku kde je maty zanedbatelne množstvo a su tam hlavne aromy ako čaj z čerstvej maty podla mna 🙂

zuzula507
27. okt 2021

Ja pijem Apotheke Čaj pre tehotné ženy BIO z lekárne

kawasakier6n
4. nov 2021

Ale to nie je pravda ze vsetky bylinkove sa nemozu..kludne sa moze lipovy, medovkovy,harmancek..potom zazvorovy,rakytnikovy..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre