icon

Ako je to s príspevkami na dieťa, keď nemám nič odrobené?

11. jún 2020

Ahojte som mlada mamička, síce sme s priateľom spolu ale svadbu nechcem lenže svokrovci na nej trvajú lebo budeme mat vraj väčšie možnosti peňazí a preto sa chcem opýtať 1.ako je to s materskou keď nemám nič odrobene.
2.nedostanem viac skôr ako "slobodná mamička" ?
Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
korunka1
11. jún 2020

@ayanamirei no schválne som sa teraz pozrela na stránku SP , či sa niečo zmenilo a nikde nevidím, že by na starobný dôchodok mal nárok každý

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
dollyzv
11. jún 2020

@ayanamirei ja som vyplácala dôchodky niekolko rokov,a veru,máloktorí rom mal viac ako 250€..čo boli staršie ročníky,okolo 70rokov mali tak priemerne 400€..ale odrobene roky mali..nie všetko čo sa zdieľa na internete a sú písané články je pravda..realita je mnoho krát úplne odlisna

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
dollyzv
11. jún 2020

@ayanamirei ja ťa nechcem presviedčať 🙂 len som ti napísala z osobnej skúsenosti ako to je..to čomu veríš ty je len tvoja vec 🙂

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
evittam
11. jún 2020

@korunka1 Dezinformácia je ze nepracujúci rómovia dostávajú ine a väčšie dávky ako ini nepracujuci celé roky.

amienne
11. jún 2020

@ayanamirei pozri, ti co sa chu prizivovat si cestu vzdy najdu. Otazka je, co si clovek v zivote zvoli. Mne moje zverene deti z domova UPSVAR napriklad obabral este aj o to malo, na co mali narok a mohla som sa tak akurat doma pajedit. Bio rodic prispevky v pohode, adoptivny a pestun sa musi bit, stazovat, vypisovat kade tade aby sa k niecomu dobral velmi casto. Tiez to nie je spravodlive. Ale clovek sa nemoze spoliehat na stat, musi a mal by sa spoliehat najma sam seba.

evittam
11. jún 2020

@ayanamirei Aké kadejaké?! A ver tomu že ten co o nich vie ich tiež dostane ci je biely ci cierny. O tom pisem.

evittam
11. jún 2020

@dollyzv Toto tiež písal "odborník".Len tolko k vierohodnosti a správnosti clanku. Hned na začiatku chyba. Neexistuje bonus na manželku. Je nezdaniteľna cast zakladu dane, ktorú si moze manzel za určitých podmienok uplatnit. Uz keď chces podávat relevantne info aspon zo správnych zdrojov.😉

damtiporiti
11. jún 2020

Základný problém je, že autorka je ako každá druhá, jednoduchá osôbka, čo sotva preliezla strednou školou, dala prvému, ktorý prejavil záujem a už si idú zamiešať na decko, s ktorým u tých frajerovych rodičov budú žiť do konca života a čakať kedy sa pominú. A tuto slečna je k tomu ešte rasistka. Podľa komentárov vidím, že aj veľa z vás diskutujúcich, ktoré by ale tiež chceli tie príspevky len tak na základe toho, že dostávajú aj oni. Čo je dosť primitívne.

evittam
11. jún 2020

@ayanamirei To je aj novy cas.😁😁😁

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
evittam
11. jún 2020

@ayanamirei Ja nepíšem ze je to prehresok len ak niekto poda ako dokaz odborne sa tváriaci clanok tak to je o inom. A naozaj mne je jedno ako to kto vola. Ja to volám nezdaniteľna cast na manzelku. Dost krátke?

evittam
11. jún 2020

@ayanamirei A nie je to bonus. Bonus je nieco uplne ine.

korunka1
11. jún 2020

@evittam to máš ako výpoveď v skušobnej dobe

dollyzv
11. jún 2020

@evittam ide o pointu nie názov 🙄🙄🤣🤣 pardon,otvorila som prvý článok ktorý mi ujo Google vyhodil

veronikaszabova
11. jún 2020

@ayanamirei bonus si mozes uplatnit iba na dieta, nie na manzelku/manzela

veronikaszabova
11. jún 2020

@dollyzv ja som pochopila, co ma na mysli, nemusela si mi to sem poslat 👍
Ja som ju len opravila, ze to nie je "bonus na manzelku"

evittam
11. jún 2020

@dollyzv No len ano pointa je ta,ze to nie je bonus
😀😝

sasesoe
11. jún 2020

@evittam ale su to peniaze do rodinneho rozpoctu na kt mas narok na zaklade svadby (plus dalsie podmienky, samozrejme)

evittam
11. jún 2020

@sasesoe NCZD na manželku nie je na základe svadby.😀😀😀 Musis splnat iné podmienky okrem toho. Ako pises.
A samozrejme aj musi manžel ci manželka odviest tolko dani aby mu ci jej mali co vratit.

sasesoe
11. jún 2020

@evittam ak mlada mamicka, ktora bude poberat RP riesi, v com je z hladiska penazi lepsie byt vydata ako slobodna, tak myslim, ze toto je jeden z argumentov. Nevravim, ze je to velka suma, len kvoli ktorej by sa mala vydavat, ale v tomto pripade maju moznost ziskat viac ako manzelia.

autor
11. jún 2020

@sasesoe ďakujem.

daganov
11. jún 2020

asi som mimo, alebo stará škola, ale nemali by sa dva brať preto, lebo sa ľúbia, chcú spolu prežiť život, zostarnúť, chcú mať všetci rovnaké priezvisko? A bez toho, že im niekto do toho kecá?

evittam
12. jún 2020

@sasesoe Ale len možno. Nevieš aky ma jej muz plat...

Strana
z2