icon

Ako zvládať prácu počas prvého trimestra tehotenstva?

13. máj 2025

Ahojte, ako ste zvládali prácu v prvom trimestri? Som v siedmom týždni, mávam bežnú nevoľnosť a únavu, žiadne extrémy ale cítiť to dosť. Mám síce iba kancelársku prácu, ale musím do práce dochádzať (cesta tam cca hodinku aj niečo, aj cesta späť), plus 8 hodín práce za počítačom v open space office s ďalšími cca 25 ľuďmi. Predtým mi práca v našej kancelárii vôbec nevadila, teraz mi to tam príde extrémne hlučné a náročné, aj to cestovanie ma strašne unavuje, domov chodím absolútne vyflusnutá a nie som potom schopná už robiť absolútne nič. Na PN nechcem ísť, keď na to nemám vyslovene zdravotný dôvod. Mám však aj stres, či si neškodím prílišnou námahou, mám už jedno MA za sebou a tehotenstvo je po IVF. Ako ste zvládali kombinovať prácu a tehotenstvo, pri ktorom ste sa cítili vyčerpané? V práci ešte nikto nič nevie.

biba_18
13. máj 2025

mňa dal gynekolog na pn lebo MA je zdravotným dôvodom. tiež som nechcela. a dobre som urobila, neskôr sa to len zhoršovalo, aj keď som bola doma. ten MA mal nejakú príčinu, asi som tie príznaky v prvom tehotenstve ignorovala ... išla som na pn niekedy koncom prvého trimestra, aj keď ma chcel dať skôr, tak sme našli kompromis ... tiež som dlho cestovala a mala kancelársku prácu, ale mne ostať doma prospelo ...

stvura
13. máj 2025

Velmi zle...robila som v Bratislave (dochadzanie z NZ hodina), celu cestu po nastupe do vlaku som sa modlila aby si ku mne neprisadol nikto smradlavy ci navonany. Ak sa tak stalo som do minuty stala v ulicke a predychavala. Na wc vo vlaku mam katastroficke spomienky...co sa tykalo kancelarie, tak ok - vsetkych som upozornila, vela som chodila na kratke "prechadzky", nosila som si mokry uterak, ako tak pomahala zuvacka ci tie zazvorove lizatka . Unava ani nie - len ten zaciatok bol tazky. Potom koniec paradoxne super, este tyzden pred porodom som bola na sluzobke. Ja som bola po mimomaternicovom, takze tiez som sa bala ale musela som s pravdou von kedze sefka mala rada aromaticke vonavky....

zuzkaa1991
13. máj 2025

Ked mate MA za sebou toto umele ani by som neváhala nad pn....tiez som chcela toto druhe tehu robit do.6m lenze som krvacala párkrát a od 7tt som na pn aj ked.sa citim ok (oproti prvemu tehu grckala.som.do.8.).toto.tehu úplne ine keby som nemala brucho ani neviem ze som tehotna...jasne.ze bolestí od.12tt.mam a kvoli krcku musim sa setrit takze dodržiavam to aj ked vladzem mohla by som porobiť vela veci lenze nemozem

really8
13. máj 2025

V pohode. V zasuvke som mala vzdy jedlo a aspon mi zbehol den. Prisla som na ine myslienky, bola medzi ludmi. Niekedy ma totalne lamalo za pc hlavne ked bolo nejake telko. Tiez som bola po ivf. Udrzovalo ma to aj vo forme lebo doma by som len hnila a pozorovala sa.

autor
13. máj 2025
@really8

V pohode. V zasuvke som mala vzdy jedlo a aspon mi zbehol den. Prisla som na ine myslienky, bola medzi ludmi. Niekedy ma totalne lamalo za pc hlavne ked bolo nejake telko. Tiez som bola po ivf. Udrzovalo ma to aj vo forme lebo doma by som len hnila a pozorovala sa.

@really8 veď práve, že mne by tá PN nepadla úplne dobre. Prípadne rozmýšľam, že by možno bolo fajn spraviť kompromis, pracovať z domu, a dochádzať do práce 1 x do týždňa, to by ešte možno šlo.

really8
13. máj 2025

Skus tak. V lete som aj ja mala 3 dni v praci, 2 dni doma, neskor 3 dni doma, 2 v praci. To bol jul august september. Mali sme sice klimatizovanu kancelariu ale tie prechody teplo chlad boli narocne. A aj nohy mi opuchali v lete.

stvura
13. máj 2025

skus, ak je vedenie v poho ti vyjdu v ustrety...ja som bola veduca logistiky takze nemohla som pracovat z domu

autor
13. máj 2025
@stvura

skus, ak je vedenie v poho ti vyjdu v ustrety...ja som bola veduca logistiky takze nemohla som pracovat z domu

@stvura no to ťa obdivujem že si to zvládala, aspoň že neskôr sa to už zlepšilo 🙂

stvura
14. máj 2025

vies co, druhe a tretie dieta som uz bola pripravena...pri tretom som hned vedela ze som tehotna, este ani test nevysiel, ani naultrazvuku lekarka nevidela/srdce nebolo pocut - od druheho tyzdna mi bolo zle 🙂, takze hned som vedela "kolka bije"

marca12
16. máj 2025

Nemas moznost robit z domu? To by bolo riesenie. A prinajhorsom ozaj ist na PN radsej PN ako prist o babatko.

jamidea
16. máj 2025

Ak mas 40 chapem, ak 25-30 tak nechapem. Zazila som obe, a unavena som bola iba v 40tke. V mladosti som v 7mesiaci vysla v pohode na snezku.
(Povodne som myslela, ze chudatko pracujes b obchode alebo inak manualne. )

autor
17. máj 2025
@jamidea

Ak mas 40 chapem, ak 25-30 tak nechapem. Zazila som obe, a unavena som bola iba v 40tke. V mladosti som v 7mesiaci vysla v pohode na snezku.
(Povodne som myslela, ze chudatko pracujes b obchode alebo inak manualne. )

@jamidea 🤣🤣🤣 ďakujem za komentár 🤦