Ako zvládať únavu a nevoľnosť v prvom trimestri?
Mám anonymnú tému lebo som ešte len v prvom trimestri. Nedávno som zažila spontánny potrat.
Momentálne mi je dosť nevoľno a neviem ako budem zvládať ďalšie dni v práci, kde som v pohybe. Nemám stres našťastie. Plus ešte nas čaka stahovanie.
Nemám energiu. Je mi stále zle. Pozerám na kopy poskladané ho prádla. Ledva uvarím. Mám tabletky na nevoľnosť z lekárne tak trochu pomôžu ale aj tak je mi zle dosť. Čo by tak dodalo energiu? Čo by ešte pomohlo na nevoľnosti?
@denkabemommy vďaka za povzbudenie. Normálne mi je koľkokrát do plaču a to nie som lenivá žena. Muž sa zapája tiež áno lenže plány boli také, že pekne si všetko budem upratovať a teraz som úplne vyšťavená a neide to.
Som smutná z toho, že si to tehotenstvo neviem teraz vychutnávať a tak som sa tešila.
Mne pomohli cukríky stale žužlat, a únava?vela vitaminov vela dobrej stravy v rámci možností ale ze by mne to extra pomohlo 😁ale zas ked som bola v práci tak nejako som ,,musela,, ale potom doma ani pohnúť 😅
A hej co sa týka užívania tehotenstva tiež to nepoznám jedine ten pocit v brušku a pohyby to vynahradilo
Som na tom podobne, zajtra začínam 10tt a každý deň sa pýtam, dokedy to ešte potrvá? Tešila som sa z dvoch čiarok, tehotenstvo vybojované cez IVF, ale už vyše mesiaca som len unavená, je mi zle, musím chodiť do práce a vôbec si to neužívam. Nechce sa mi chodiť na výlety, nikam. Mne trochu pomáhajú tic tac cukríky, chladený melón, hrozno, bublinkové minerálky, ale to vždy len na chvíľu. Najkritickejšie hodiny mám ráno po zobudení a večer o 20.00
Mne pomohla iba xonvea na predpis. Nevolnosti nezmizli uplne ale aspon mozem fungovat ako tak normalne. V mojom prvom tehotenstve tieto lieky este neboli na trhu tak som trpela 17tt a schudla 10kg. Takze za mna, velka zachrana toto
Mne pomohli cukríky stale žužlat, a únava?vela vitaminov vela dobrej stravy v rámci možností ale ze by mne to extra pomohlo 😁ale zas ked som bola v práci tak nejako som ,,musela,, ale potom doma ani pohnúť 😅
@anonym_35414f veď bežne som bola dosť unavená po práci a teraz čo to bude? Končí mi dovolenka. Skoro som ani prstom nepohla. Iba uvariť, papať, spinkať.
Som na tom podobne, zajtra začínam 10tt a každý deň sa pýtam, dokedy to ešte potrvá? Tešila som sa z dvoch čiarok, tehotenstvo vybojované cez IVF, ale už vyše mesiaca som len unavená, je mi zle, musím chodiť do práce a vôbec si to neužívam. Nechce sa mi chodiť na výlety, nikam. Mne trochu pomáhajú tic tac cukríky, chladený melón, hrozno, bublinkové minerálky, ale to vždy len na chvíľu. Najkritickejšie hodiny mám ráno po zobudení a večer o 20.00
@baskustek ja mám také zvláštne etapy kedy trochu utichnu nevoľnosti na dve hodinky a potom znova štrajkuje trávenie. Bude to stáť za to. Len asi fakt vydržať
Mne pomohla iba xonvea na predpis. Nevolnosti nezmizli uplne ale aspon mozem fungovat ako tak normalne. V mojom prvom tehotenstve tieto lieky este neboli na trhu tak som trpela 17tt a schudla 10kg. Takze za mna, velka zachrana toto
@jajaja47 skúsim sa spýtať na to lekára. Veď stačí cítiť silnú vonku alebo smrad a už by všetko letelo zo žalúdka keď sa nepredycham. Napína má zo všetkého.
@anonym_autor ak máš možnosť , chod na pn
@anonym_autor ak máš možnosť , chod na pn
@katik22 áno mala som v práci rozhovor a hľadáme náhradu takže snáď bude staviť vydržať uz len mesiac dva, max tri. Keď sa podarí skôr, tak skôr. Teším sa. Chodím do práce v pohode rada lenže teraz je to namáhavé samozrejme a poobede si ľahnem hneď keď prídem domov
Keď sa tak obzriem do 1. trimestra, tak musím povedať, že mi vlastne nepomohlo nič. Je pravda, že tie lieky som neskúšala, ale kvôli tomu, že som si mohla dovoliť oddychovať 🙂 A to je to podstatné, čo budeš musieť robiť nielen počas 1. trimestra.
Dovoliť si riadiť sa svojim telom - lebo únava a nevoľnosti prejdu. Potom bude iná únava, bude ti nepohodlne, bude ťa všetko tlačiť, pichať, bolieť.... Nebudeš vediet dlho chodiť, bude ta bolieť panva a pod.... Proste prijať fakt, že teraz si tehotná, telo sa veľmi mení a proste len ho počúvať a pomáhať mu 🙂))) Čiže to je moja rada....
Keďže som mala fyzicky náročnú prácu a cez únavu som nevedela dotiahnuť prácu do konca a predchádzajúce tehotenstvo bolo rizikové,tak som bola na pn
Keď sa tak obzriem do 1. trimestra, tak musím povedať, že mi vlastne nepomohlo nič. Je pravda, že tie lieky som neskúšala, ale kvôli tomu, že som si mohla dovoliť oddychovať 🙂 A to je to podstatné, čo budeš musieť robiť nielen počas 1. trimestra.
Dovoliť si riadiť sa svojim telom - lebo únava a nevoľnosti prejdu. Potom bude iná únava, bude ti nepohodlne, bude ťa všetko tlačiť, pichať, bolieť.... Nebudeš vediet dlho chodiť, bude ta bolieť panva a pod.... Proste prijať fakt, že teraz si tehotná, telo sa veľmi mení a proste len ho počúvať a pomáhať mu 🙂))) Čiže to je moja rada....
@malenka7 áno teraz by som prelezala aj večnosť. Predtým som aspoň niečo porobila ale teraz o ničom.
Keďže som mala fyzicky náročnú prácu a cez únavu som nevedela dotiahnuť prácu do konca a predchádzajúce tehotenstvo bolo rizikové,tak som bola na pn
@angela85 predpokladám že pôjdem onedlho na PN
Skúsim homeopatikum na odporúčanie sestričky tak mám volať o tri dni či zabralo. Cocculine sa to volá. Poznáte to?
Mne už je dnes trochu lepšie. Začala som 11tt, tak neviem, či je to už na dobrej ceste, alebo sa to ešte vráti. Včera mi bolo asi najhoršie za celé tehotenstvo, v noci som sa zobudila, bolo mi na vracanie, nakoniec z toho boli hnačky a dnes som sa zobudila ako nový človek. Aj brucho mi nejako spľaslo. Dúfam, že je všetko ok, v pondelok idem na poradňu po 3 týždňoch
Druhé som si užívala 🙂 a to som robila viac, bola staršia a mala už jedno dieťa plus cukrovku. Ale čo bolo iné: pri druhom som brala Xonveu. Iba jedno balenie stačilo. Potom ako prišli, tak odišli nevoľnosti. Druhý trimester som si užívala pri prvom aj druhom. Je tu veľká pravdepodobnosť, že ten druhý trimester si užijes tiež 😊
Na homeopatiká musíš veriť, potom zafunguje placebo. Ja na ne neverím. Brala som aj na rozbehnutie dojčenia, ale už keď mi vysvetľovali v lekárni ako to brať (nechytať do ruky, len nasypať priamo do úst) tak som prevracala očami. Hókus pókus, až to boli. Zložením to bol nejaký obyčajný cukor. Ale tak možno pomôže, vyskúšaj.