icon

Akú kozmetiku používať v 1. trimestri?

6. júl 2022

Ahojte mamičky, som prvýkrát tehotná tak sa teším ale aj trochu obávam aby bolo všetko ako má. Chcela som sa spýtať, čo je vlastne take zakázané používať v tehotenstve, viem že výplne kyselina botox samozrejme. Ide skôr o take tie 10min pôsobiace gély na holenie veet či nemôžu uškodiť nejak, jedna mi vravela že suchý šampón sa nemôže, farbenie vlasov v 1.trm taktiež nie, ale všade čítam iné názory. A spali ste na bruchu pokial vám nevykuklo? Prvorodickam môže byt viditeľne až v 15-20tt, myslite že sa dovtedy môže spať na brušku kým je žena “plocha”? Prepáčte za otázky ale chcem si užiť tehu a nestresovala zbytočne 😊 gyn mi povedal že môžem aj dva poháre vina 😱 to má najviac prekvapilo.

petronellla87
6. júl 2022

Ahoj ja končím čochvíľa prvý trimester... Na bruchu spím normálne keď ma aktuálne nebolia prsia😆 na farbu u kadernícky som tiež bola suchý šampón používam a o tom vine som to počula tiež ale ja som sa bála tak som si n oslave dala nealko víno... To neodporúčam absolútne to ako víno nechutí škoda penazi😆😆😆 držím palce☺️

mamula20
Odpoveď bola odstránená
xena0
6. júl 2022

S týmito otázkami predpokladám že nebudeš počas tehotenstva veľmi nestresovať 😁

bessdonna
6. júl 2022

vino urcite nie,spanie na bruchu nie.kremy s obsahom retinoidov nie.farbenie vlasov nie.suchy sampon,veet v pohode.

domka222
6. júl 2022

@bessdonna prečo spanie na bruchu nie? Pokiaľ ho nemá ešte veľké a nie je jej to nepríjemné, tak nevidím problém

gabika128
6. júl 2022

Spanie na bruchu, pokiaľ ti je to príjemné, mne to bolo iba do 7 týždňa príjemné a to som štíhla. Farbenie vlasov, o tom som nevidela žiadne oficiálne zákazy, iba babske povery. V podstate na každej škodiacej kozmetike, lieku alebo prípravku by malo byt napísané že sa nemôže v tehotenstve a pri dojčení. Ja som vyradila sérum s retinalom iba. Suchý šampón som stále používala, vlasy farbila. Pohár vína by som vyradila, dva poháre vína sú 4 dcl, z toho som ja osobne už pripitá 😵‍💫

7lenka11
6. júl 2022

ahoj, ja končím prvý trimester.. na farbení vlasov som nebola, ja mám beztak citlivú pokožku.. pokožka hlavy ma štípe pri akomkoľvek farbení, takže som nechcela nič riskovať.. vysadila som krém s retinolom, to však už pred otehotnením.. a občas spím na bruchu.. nerobí mi to žiadny problém, skôr to vnímam tak podvedome a mám jemný strach, či môžem dlhé hodiny ležať na bruchu, preto sa automaticky otočím na bok alebo na chrbát.. inak fungujem v tehotenstve úplne normálne

pinaofina
6. júl 2022

Víno - je akože všeobecný “názor” v našej spoločnosti, že pohárik neuškodí 🤦🏻‍♀️ No v prvom rade absolútne nepomôže a skôr uškodí, ak nevieš vydržať bez alkoholu alebo chceš mať ten pocit v lete na teraske, tak sú nealko vína, dokonca som videla aj nealko gin. Alebo proste do vínového pohára limonáda 😊
Spanie na bruchu kým to tebe nie je nepohodlné je ok, ja som aj čítavala v mojej obľúbenej polohe na bruchu. Niekedy na prelome 1-2 trimestra som si ľahla a zrazu som cítila na bruchu nekomfort, hrču… proste maternicu s bejby, takže odvtedy som už na brucho nešla, ale sú ženy čo aj v 6. Mesiaci vpohode.
A kozmetika - nesmie by sa používať s vit. A (retinol). Vraj z laku na vlasy môže byť žene zle v 1. trimestri. Inak vpohode, pokial komplet všetku kozmetiku nevymeníš za prírodné produkty, čo asi málokto, tak je to jedno.
Hlavne sa nestresuj, to škodí viac ako čokoľvek vyššie uvedené 🥰

7lenka11
6. júl 2022

inak nechápem tvojho gynekológa s tým vínom, však výskumami bolo už pradávno potvrdené, že aj malé množstvo alkoholu škodí plodu.. ja by som to rozhodne neriskovala, pre mňa je alkohol úplne tabu...

miskamicha
6. júl 2022

Koncim ochvilu prvy trimester. Kozmetika eucerin, bioderma a na brucho olibovy olej Dr.Hoj. som.uz druhykrat tehu po prvom ziadne strie, ale to je aj o genetike nie iba o natierani brucha.
Veet je ok, ale suchy sampon nie. Citala som to aj v poradni gynimun.
A spim nadalej na bruchu pokial mi je to prijemne 🙂 a to teraz cakam dvojky a uz mi aj vykuklo /v 1.tehu som take mala asi okolo 20tt/
Myslis 2 pohare vina za cele tehu? Tie neuskodia ale ak to ma byt kazdy den tak to isto nie

autor
6. júl 2022

Ďakujem baby, ten retinol som ani nevedela mala som testovať kozmetiku s ním tak to odmietnem. Samozrejme piť sa nechystám len má to prekvapilo ani zvyčajne si nedávam nič alko keďže som vždy sofer 😀 hlavne ten veet má zaujímal nakoľko na žiletky mám dosť citlivú pokožku a je leto tak nech niesom v “kozusku” 😅

bessdonna
7. júl 2022

@domka222 to je skor taky moj blby pocit.tlak na maternicu,neviem no.okrem toho si zvykas na spanie na bokoch. ale oficialne lekari radia ako pises ty