icon

Alergia a astma v tehotenstve: Ako ju zvládať?

troble
26. máj 2024

Ahojte, som 5tt a posledné dni mám silnú alergiu ktorá mi prechádza až astmatických záchvatov - Normálne to riešim liekmi na alergiu (beriem len keď mi začne) a v núdzových situáciách si dávam ventolin aby som mohla dýchať.

Túto noc som si dala polku lieku aj ten ventolin lebo by som to nezvládla inak

Ako to riešite vy ? Prvú kontrolu mám až 3.6 tak vtedy sa určite na to spýtam aj môjho dok.

terkaatomas
•
26. máj 2024

@troble no ja som silná alergička na trávy a pele. Von ani nechodím a aj napriek tomu kycham 1000x za deň a smrkam 2000x za deň. Hovorila som to doktorke v 6tt keď som bola prvýkrát u nej a povedala , že bez liekov aspoň prvý trimester vydržať. Teraz som 8tt tak to dajako sa snažím vydržať bez liekov. Ale hrozne niečo. Ani okno už neotváram lebo sa neviem dokychat.

revikat
•
26. máj 2024

Ventolin pôsobí lokálne, mne lekárka povedala, že radšej toto ako lieky na alergiu, ale tiež max. 1 vdych 🙂
Ja som v období kvitnutia všetkých stromov nosila všade rúško, aj vonku, pomohlo mi to. Kúpili sme si aj parný čistič a matrace a periny sme vyčistili do hĺbky, aby ma nedráždili roztoče. Manželovi som zakazovala vetrať, aby peľ nešiel dnu. Lokálne mi pomohol aj kalciový sirup na kašeľ, ten sa môže aj v tehotenstve.
Treba vydržať, ja som celú jar prekašľala a svokra ma už podozrievala, že mám čierny kašeľ 😅 v druhom a treťom trimestri to bude už istejšie, občasné lieky už neuškodia bábätku. Ale keď som vydržala prvý trimester bez liekov, tak už sa to začalo lámať k lepšiemu - možno si už organizmus zvykol.
Držím palce, aby ste to tiež zvládli 🤞

bejbs123
•
27. máj 2024

Ventolin som uzivala pocas celeho tehu teda podla potreby a lieky tiez