icon

Bojím sa, že sa nikdy nezamestnám a preto sa neviem tešiť na dieťa

leuska15leuska15
15. feb 2020

Ahojte, veľmi by mi pomohlo, ak by ma niekto nejak slovami podporil, alebo možno aj, keby mi vynadal, aká som rozmaznana a neviem, čo je nešťastie.
S manželom sme sa brali už v 20 a v 23 sa nám narodila dcérka (ešte počas vysokej školy). Milujeme ju a všetko je úžasné, ale keďže som študovala a mala malú, nikdy som nikde nepracovala (ak neratam brigády počas školy ako predaj bagiet). Teraz mam 26, dcérka 3 roky a ja ja som chcela konečne pracovať. Po pár ťažkých mesiacoch, keď sa mi nedarilo nájsť si prácu, ma konečne zobrali na pár skvelých miest. Akurát, že ja som presne vtedy zistila, že som opäť, úplne neplánovane v 2.mesiaci tehotná. Keď som to povedala potencionálnych zamestnávateľom (nepovedal mi to prišlo ako podvod a nemala som na to svedomie), samozrejme, ze každý do jedného sa z toho vykrútili a nevzal ma nakoniec nikde. Jasné, že som to čakala, ale je mi to hrozne lúto. Už mesiac každý deň plačem do vankúša, som strašne nahnevaná na seba ale vôbec sa nedokážem tešiť na malé, ako som sa tešila na dcérku. Keď bude mať 3 roky, ja budem mať 29. Bojím sa, že ked poviem, že som v 29 nikde nikdy nepracovala, už ma nikdy nikde nevezmú na takú pozíciu, akú by som chcela. Vždy som sa učila vynikajúco a dúfala, že ma čaká slubná kariéra, ale padlo to ako domček z kariet. Nie som ale ten typ, čo dá kvoli kariére dieťa do jaslí (ked nemusím) a ide pracovať, takže budem dalšie 3 roky uvaznená doma a je mi z toho strašne do plaču, cítim sa beznádejne a nič ma neteší.

Strana
z3
777januska777
16. feb 2020

@mircalla vidíš ako to bolo ty si o dve deti prišla, a ďalšie si musela riešiť cez umelé oplodnenie aby si vôbec nejaké deti mala a predsa z tvojich komentárov je jasné, že deti neberieš ako dar. Čo sú pre teba vôbec deti? Nutnosť?

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 Takyto dementny komentar ani nestoji za rec. Iste, deti su pre mna nutnost, preto som sa o ne snazila x rokov a nevzdala sa ani po 2 potratoch (mimochodom po iVF). Ale to je take konikovske, kto nepropaguje to, ze si treba 4 deti odrodit do 25, tak neni ten spravny rodic.

777januska777
16. feb 2020

@mircalla no tak ja nwm prečo si sa snažila to ty musíš vedieť. Nikde som nepovedala, že musíš mať 4 deti a že nemôžeš pracovať a snažiť sa aj v iných veciach v živote, to si si nejako domyslela. Ale pre mňa a myslím si, že asi pre väčšinu matiek sú deti veľkým darom a hlavne vtedy ak majú nejaký problém s otehotnením, tak vtedy si poprehadzuju priority uz pre ne nie je taká dôležitá robota. Ty tvojim prvým komentárom a aj celkovo komentármi sa mi vôbec nezdá, žeby si si nejako priority prehadzala a žeby deti pre teba boli také dôležité. Komentáre aké máš ty by som skôr čakala od ženy, ktorá by ani nevedela ako otehotnela, deti dala strážiť opatrovateľke a každý deň by sa s nimi zahrala tak hodinu denne a jej životná priorita by bola len kariéra a svoj osobný rozvoj.

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 Esteze vies lepsie ako ja, co su pre mna moje deti, co je pre mna dolezite a ake mam zivotne priority na zaklade jedneho prispevku. Takze dakujem, ze si mi oznamila, ze moje deti pre mna nie su dolezite, lebo vsak s nami zijes a poznas ma a moje deti tiez

777januska777
16. feb 2020

@mircalla no tak čo ja, ale tvoje komentáre to o tebe hovoria. To čo si písala si skús po sebe prečítať ešte raz a možno prídeš nato prečo sa to niekomu môže tak zdať. Keďže túto babu si tu pomaly zotrela a aj každú jednu ženu čo si vôbec dovolila mať deti skôr a v živote sú pre ňu dôležitejšie ako práca.

jatva
16. feb 2020

@mircalla hej, chce. A zda sa, ze autorka ju ma. Len to chce trosku povzbudenia.

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 Mne je dost jedno ako moje komentare vnimas...Si nepodstatna osoba z netu. Podstatne je, co je skutocnost, nie tvoje vnimanie. Ja som mala inak skor opacny pocit, ze kazdy, kto nema x deti asap je skratka nie dobry rodic. Uz si mi vytkla, ze som mala deti neskoro, ze ich nemam rada, este si my nevytkla umele oplodnenie...

@jatva Autorka vypada na sikovnu a schopnu babu, napisala som jej v prvom pripevku, ze si urcite pracu najde.

eliska13
16. feb 2020

@mircalla tak v 29r si ich ani omylom nechcela a v 30 si to už riešila.Ok ona bude mať deti pokým sa dá prirodzene a bez traum.Pracu si nájde vždy deti nemusí mať vždy.A neopovrhuj predavačkami v lahodkach neviem k comu bolo to prirovnanie ona má školu a ambície.A dobre vieš, že niekto nemusí mať ani školu a stačí, že je dravý a cielavedomy

777januska777
16. feb 2020

@mircalla no ja som ti nevytkla, že si mala deti neskoro, chápem že veľa ľudí nemá deti v 25 a nemá inú možnosť. Ja som ti vytkla iba tvoju krutosť k babám, ktoré chcú mať deti skôr, ktoré netúžia po kariére a chcú byť s deťmi doma aj tie 3 roky. Úplne si z nich spravila nesvojpravne a hlúpe ženy.

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 Uprimne ma mrzi, ze som sa ta dotkla. Ale pochop, ze zakladatelka je ina skupina ako ty, ona tu karieru chce casom mat. Takze bude musiet najst nejaky kompromis
Mne zase pripada, ze ste schopne spolu s @eliska13 kazdu jednu zenu, co chce v zivote nieco dokazat a nemat 3 retazove tehotenstva s 10 rokmi doma utopit v lyzicke vody, pripadne ich rovno oznacit, ze ich deti pre ne nie su dolezite. Koncim tuto diskusiu, nema to vyznam.

eliska13
16. feb 2020

@mircalla neviem podľa čoho to súdis.Ty si začala vyskakovat, že ty si deti v 29 r ani omylom nechcela a to bolo podrazacke voči jej príspevku.Neviem akú si mala potrebu jej to oznamovať.Dobre vieš, že každý má iné podmienky, partnera, zdravotný stav.Nech rodí každý kedy chce koľko chce a, že niekto dá dieťa do jaslí v roku, lebo chce či musí ísť do práce jeho vec a svedomie.

777januska777
16. feb 2020

@mircalla no mňa osobne sa to nedotklo, keďže ja som skôr ako zakladateľka, mali sme dosť podobné osudy. Mne to skôr prišlo ľúto kvôli iným babám a keďže mám nejakú empatiu, tak dokážem pochopiť aj iné ženy. Pre teba sú asi ostatné ženy, ktoré nebuduju kariéru zvláštne a ešte keď náhodou také ženy robia predavačky alebo robotničky, tak to už asi musia byť v tvojom ponímaní úplne trúby.

mircalla
16. feb 2020

@eliska13 Vidis, takze opat sudis, zase ti vadia jasle....Proste supermatka, co vsetko robi najlepsie a kto nejde podla jej sablony tak smola. Totalne si inak odporujes, pretoze najprv hodis vetu, ze kazdy ma ine podmienky, zdravotny stav ci partnera a nasledne to zabijes hlaskou, ze to je kazdeho svedomie ze da dieta do jasli a v celej diskusii to odsudzujes.
Ved prva veta odporuje druhej, ked to je kazdeho vec, tak co potom sudis a pises tu o svedomi?

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 Mne je jedno, ze nemaju karieru, mne vadi, ze prave take skacu do tych, ktore ju mat chcu. Ako napriklad ty.

777januska777
16. feb 2020

@mircalla no ja som neskakala, vážne netuším ako ťa to napadlo, ale myslím si že asi tak, že som ti nedala za pravdu, keď si povedala autorke, že pre teba je úplná blbosť mať deti do 30 a ešte vtedy keď si zosmiešnila povolanie tety predavačky alebo ešte keď si povedala, že sú dnes konečne aj ženy, ktoré sa nechcú starať o domácnosť a rodiť deti. 🤔 Podľa mňa si sa vôbec nemusela ozývať, keďže baby pred tebou už autorke radili ako bude možné mať aj kariéru aj deti. Ty si už iba urobila z báb čo nechcú kariéru hlupane a zaostalé ženy.

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 Nemozem za to, ze si sa v tom nasla. K tej predavacke, co na tom akoze nechapes? Tak snad, je jedno, ci sa zamestanas ako predavacka po x detoch, zoberu ta vzdy. Ak sa chces zamestnat s prazdnym CV po 2 detoch ako programator, tak to mas tazke. Ci opat si si to prisposobila?

777januska777
16. feb 2020

@mircalla 🤦 dúfam, že máš aspoň vysoké IQ, lebo to by bolo jediné ospravedlnenie tvojej chladnokrvnosti. A o mňa sa nemusíš báť, ja viem o svojich možnostiach a myslím si že asi väčšina žien vie o svojich možnostiach, ale tu skôr ide o ten princíp, že práca bude a vždy bola, ale mať deti je dar.

mircalla
16. feb 2020

@777januska777 To vies urcite lepsie ako ja, tak ako vsetko ostatne o mojom zivote

eliska13
16. feb 2020

@mircalla čo sudim?píšem niekde, že je niekto zlá matka, lebo dieťa dala do jaslí??každý má svoje svedomie sa Ťa to dotklo, že ty si dala dceru do jaslí a išla do roboty či čo??Chces mať kariéru a teda si nechcela byť doma 3 roky, tak maj.Ty trepeš si jej neempaticky povedala, že TY si dieťa v 29 r nechcela ani omylom a to je podpasovka, keď ho už čaká a to nebolo od teba pekne..Načo si jej to písala??Nikto tu nikoho nesúdi jediná kto tu odsudzuje ženy predavačky či ženy, ktoré chcú byť veľa rokov doma si ty.A jasle mi vždy vadili v tom máš pravdu, ale nikomu som tu nevytkla, že tam dieťa da.Neviem prečo mi píšeš, že som supermatka ja Ti nehovorím, že si karieristka ty si chcela niečo iné ako mám ja každý má iný zmysel života.Tvoje reakcie mi prídu neadekvátne k tomu čo som autorke napísala.
A, ak v tom je to, že ty nemáš od muža oporu a ona má a môže si dovoliť byť doma to ries so spolubývajúcim.Viac sa k tebe nevyjadrujem

mircalla
16. feb 2020

@eliska13 Skludni, začínaš byť zbytočne emotívna, agresívna a hysterická.

mircalla
16. feb 2020

@eliska13 Inak milujem vyjadrenie "dovolit si byt doma". Realita je, ze v drvivej vacsine pripadov nie je totiz nic kam, kam sa vratit, ziadna zaujimava praca skratka nic. S prvym dietatom som bola doma 2,5 roka (podla slovenskych standardov malo, podla europskych dlho), kludne som mohla potiahnut aj 5 rokov, len som nechcela. Sokujuce, ale deti boli v skolke vzdy v pohode a bavilo ich to, nebolo nutne tahat az do skoly 5-6 rokov doma pri mamicke.
Pises, ze nesudis, ale cely cas sudis. Nebudem niekomu tlacit kaleraby, ze si je lahke najst kvailifikovanu pracu v 30 bez akejkolvek praxe. Skratka nebudem tvrdit, co si nemyslim. Ci to je pekne alebo nepekne je irelevantne, asi poznam trh prace o dost lepsie ako ty. Zaroven som pisala, ze sikovne a drave si pracu najdu aj takto. Takze nie je to nemozne

nefertiti5843
16. feb 2020

@halienka Áno...aj 20 rokov....poznám ženu, ktorá úmyselne rodí každý tretí rok, aby nemusela do práce.

halienka
16. feb 2020

@nefertiti5843 nevyrypuj, ja sa vyjadrujem k autorke a nie k nejakej tvojej známej, čo zámerne rodí každý tretí rok. Ona sama sa vyjadrila, že muž ju uživí, jedno dieťa už má a čaká druhé, už z jej prvé textu je jasné, že nemieni byť na materskej 20 rokov, tak nehľadaj tu v jej prípade neexistujúce príčiny.

nefertiti5843
16. feb 2020

@halienka Nie je to nijaká moja známa...písala som, že takú poznám...A nerýpem, vyjadrujem sa k téme. No ale ty budeš zrejme jedna z tých, čo sa nechá donekonečna "živiť" chlapom, aspoň podľa tvojich komentárov k tejto diskusii. Nie každá žena má potrebu neustále rodiť, ako to vnucuješ autorke s malými skrytými obmenami.

halienka
16. feb 2020

@nefertiti5843 neviem aký komplex si riešiš, ale maj kus sebareflexie a rieš si ho súkromne. ja som sa vyjadrila k autorke a jej problému a nepotrebujem sa vyjadrovať k tvojim fiktívnym prípadom, ktoré s ňou nemajú nič spoločné. Alivederči.

mircalla
16. feb 2020

@nefertiti5843 Tiez si to myslim🙂

nefertiti5843
16. feb 2020

@halienka Keď ti už došli argumenty, aspoň si oprav tú chybu v tom pozdrave, ty dokonalosť.

Strana
z3