Bojíte sa prvého ultrazvuku? Uľavte si od strachu.
Ahojte dievčence.. ja ani nejdem po radu, len tak sa podeliť o svoj psychotický strach :D v roku 2022 som mala MA, bábätko prestalo rásť už veľmi skoro, nemala som ho ani šancu vidieť. Napriek tomu mi HcG rástlo ako divé. Šla som na prvú kontrolu a utz 3 dni po meškaní MŠ :D vttedy samozrejme nič nevidel, objednal ma na ďalší týždeň, znova nič a takto to išlo do aleluja. V 6 tt som začala googliť, kde sa to moje bábo može schovávať a dočítala som sa o anembryomole. Objednaná som bola opať v 7 tt, zase nič a neustále mi hovoril, že mohla byť posunutá ovulácia, ale zbytočne som mu hovorila, že nie, ja som si ju sledovala testami a BT ale to boli pre neho babské blbosti a ze urcite som ju mala neskôr. Ani argument, ze prvý pozitívny test mi vyšiel na 11 dpo s ním nič nespravilo. Dievčatá, ja som chodila takto do 13 tt na utz a na odbery krvi, ja som bola už čisto psychická troska. Naťahoval to fakt zbytočne a spomínam si na toto obdobie ako veľmi smutné a plné nervov a plaču, ked kazdy tyzden som videla prazdny gestačny vak a on ma šiel presviedčať ze je to normane. Ked ma konečne vyčistili, normalne mi odlahlo, ze sa skončilo toto peklo s ultrazvukmi. Snažiť sme sa začali az o rok , resp. na 3 šup som otehotnela a 24.12. som mohla dať chlapovi ocikaný test s dvoma čiarkami. Boli sviatky, dovolenky a jedno s druhým a včera som zavolala gynekologicke - NOVEJ a ona mi dala termín na štvrtok a to budem 6+5. Ovulaciu odsledovaná ako jastrab, slabá čiarka na 11 dpo. Neviem mysliet na nič iné, len to, ako to dopadne. Občas ma chytia pozitívne myšlienky a predstavujem si, že tam bude malé, bude možno aj srdiečko a tak.. a potom mám znova pred sebou katastrofický scenár ako volám mužovi, ze sa to stalo opäť a nič tam nie.. Proste mi neustale idu tieto scenare v hlave. Neviem sa dočkať tej kontroly ale zaroveň sa tam veľmi bojím isť. Ďakujem každému kto si prečítal túto esej 🙂
Drzim palce. Mam za sebou aj anembryomolu, aj MA... a aj krvacanie, kde som chodila na USG kazde 2 dni... psycho... a to krvacanie ako Niagara malo uz 2 roky. Ale ten stres a strach zostavaju. Drzim palce
Autorka ten strach je uplne pochopitelny... nasmu babu zastalo dva roky dozadu v 14.tyzdni srdiecko, priznaky nezmizli, brusko rastlo... keby nemam doppler, prisla by som na to az na kontrole dva tyzdne neskor...takto mi to nedalo a sla na ultrazvuk skor a bohuzial. Kyret dva dni pred vianocami...trvalo nam 1,5 roka otehotniet, prve dni tehotenstva som robila prakticky kazdy den test a porovnavala, ci silnie, na prve sono som sla s uplne stiahnutym zaludkom a vlastne na kazde dalsie az do bodu, kedy maly zacal kopkat... vzdy som tam sla s tym podprahovym pocitom, ze mozno srdiecko uz ani nebije. Myslim, ze psychika po potrate je hodne podkopnuta, pretoze uz vies, ze to dobre dopadnut nemusi... ale proste moze, musime verit na to, ze to priroda s nami tentoraz mysli dobre. Ine sa neda, velmi ti drzim palce, nech na sone vidis nabuduce bijuce srdiecko.
@anjelicek26 neskutočne ma mrzí čo sa ti stalo.. to si ani neviem predstaviť, ako to moze bolieť. Ja som to moje ani nevidela a aj to bolelo. Keby tak môžem muža zobrať zo sebou ale je na služobke na východe (my bývame na západe). To s tými silnejúcimi testmi akoby som seba videla. Keby vieš, koľko penazi so minula na tie blbé testy :D a ten pocit, ked uz striedaš lekárne aby na teba nepozerali ako na psychopatku ach jaj... každopádne veľmi dobre mi padli tvoje slová.. uvidíme ako to dopadne celé, určite napíšem po kontrole. Podla teba nie je moc skoro 6+5?? v prípade keby tam nie je nič vidieť, aby na mna zas nevyrukovali, že je moc skoro..
@cookie29 to muselo byť veľmi na nervy... my ženy sme veľmi silné 🙂 ja chvalabohu nekrvacam ani nešpiním, len mám také jemnučké krče, ťahanice ale to čítam, že sa môže rozťahovať maternica...
@abcmajacba Ďakujem moc pekne, dám vedieť ako som dopadla.. či nahubu alebo dobre 🙂
@autorka, mne v 6+5 uz bolo vidno srdiecko. Ale to je obdobie ked par hodin moze zmenit vela. Ako som pisala, mam toho za sebou viac. Pri tej anembryomole to bol sok, lebo vsetko bolo v poriadku a ze je prazdny vacok sme zistili az na prvom velkom USG :(
Zazila som uz aj stav, ze som vecer bola na pohotovosti, lebo sa mi nieco nezdalo a odchadzala som okolo 21h s tym, ze srdiecko krasne bije, miery ukazkove atd a do rana som potratila. Kazde tehu po strate je na psychiatriu, pretoze uz vies, ze sa moze nieco stat a aj ked je vsetko totalne v poriadku, aj tak ten vnutorny hlasok zostava. Ja sa uprimne priznam, ze som sa dokazala trosku uvolnit az niekedy v 6m+ :(
Hlavne ta nechcem strasit, prave naopak, nastastie su aj pripady a velmi caste, ked to dopadne krasnym zdravym babatkom, len som Ti chcela povedat, aby si sa o seba starala, aj o psychiku, pretoze bat sa je totalne normalne, len Ta to nesmie znicit. Drzim palceky
Držím ti palce, snaž sa myslieť pozitívne. Ja som bola prib vsetkych 3 deťoch prvý raz na ultrazvuku v 10tt. Bola som si vedomá, že sa pokúšame o dieťa, bola som si vedomá že mi neprišiel menzes, ale ja som sa nikdy k DR. nenahlila, ona sama mi povedala, ze prvý ultrazvuk odporúča až v 9 tt, skôr nie, aby sa bábätko / plod zbytocne nepresvedcoval často. Vela šťastia.🍀
mne bolo vidno bijuce srdiecko 6+4 inak som mala
ist na prve sono az o tyzden neskor bola som skor koli nevolnostiam tak nech to dobre dopadne a tiez budes bit srdiecko 🙂
Bude dobre 🙂tiež som mala také pocity ja som bola 3x na ultrazvuku a anembryolou otehotnela som na 1x a vôbec som nevedela,že niečo také existuje ...našťastie nebol potrebný karet, druhý krát biochemické a tretíkrát už úspešne-bála som sa každej jednej kontroly nielen tej prvej.
Ahoj 🙂 ja som mala spontánny potrat v 11.týždni, aj keď podľa ultrazvuku doktorka vravela, že to vyzerá na 8. týždeň. Vtedy mi nedošlo, že sa asi bábo vyvíja pomaly. Na ultrazvuku bolo už vidieť aj srdiečko, ale mala som v maternici krvnú zrazeninu, kvôli ktorej som stále špinila, takže tie neistoty boli neustále. 5 mesiacov po potrate sa mi podarilo otehotnieť, na prvú kontrolu som išla v 7.týždni, na ultrazvuku bola malinká fazuľka sa srdiečko bilo. Doktorka povedala, že to vychádza 6+5, že je trochu menšie, ale vraj to je normálne a že dorastie 🙂. Ďalšiu kontrolu mám až 29.1. a stále tŕpnem, rozmýšľam, či bude stále všetko ok. Každý deň rozmýšľam, či mám ešte príznaky že som tehotná, či je všetko v poriadku. Hádam to v druhom trimestri bude už také istejšie. Držím ti palce a daj vedieť ako si dopadla.
Ešte ma napadlo že keď muž nemôže popros inú blízku osobu- sestru, mamu, kamošku 😉
ahojte dievčatá, tak dnes je deň D.. o 10:00 idem. nervozna som ako pes a pripravena na najhorsie. stale mam ms krce a prsia ma orestavaju boliet. takze som.pripravena na vsetko
Ahoj držím moc palce 🙏
Ako si dopadla?
super tesim sa s tebou ❤
Tak to je super správa držím moc prsty úspešné tehulkovanie 🙏
Skvelá správa, držím ti palce aj naďalej 🫶
ďakujem baby, ste úžasné, ďakujem za podporu 💗💗💗
Ahoj, mám ten istý problém neustále pri kazdej kontrole mám strach. Minuly rok prvé tehotenstvo dopadlo MA srdiečko v 6 týždni prestalo bit. Beriem pozitívne to že už som v 11 týždni ale stále ma prepadne myšlienka čo ak… Obavy tam budú stále ale musíme veriť že všetko dopadne dobre. Držím ti palce a prajem ti aby si to dotiahla do pozitívneho konca 👩🏻🍼
@betka1_41 nuž, presne.. stale len obavy a obavy. teraz sa tesim srdiečku, aleco budeza 2 a pol tyzdna.. tie dni sú veľmi dlhé. som zvedavá, kedy si tehotenstvo zacnem uzivat lebo doteraz to boli len nervy 😀 co by som dala za to byt uz v 11 tt, zachvilu koncis 1. trimester ved to je parádička 🙂
Tiež som si to myslela že keď budem vo vyššom tak už ten strach opadne. Ale mám pocit že ten strach sa so mnou vedie každým týždňom 😀 A ustúpi len na chvíľku a to po kontrole. O pár dni nastáva znova panika strach ci je všetko v ooridiaku. Ale tak niet sa čomu čudovať keď sme si už prešli potratom…
Ahoj som na tom nejako podobne samé stresy, ja som bola kvôli MÁ v 10tyzdni na kyret v januári . Teraz som dva dni dozadu zistila že som tehu ale slabá čiarka test ukazuje 1-2tyzdne hcg s výsledkom 160. Podľa aplikácie som 4+4 bola včera keď mi robili hcg . Čo má vystrašilo je nejasný nález. Samozrejme zložkovým vak ešte nevidela - otehotnenie potvrdila z pravého vsjecnika ale na ľavom vedľa neho vidí nejakú cystu a aj tekutinu . Z čoho mám mega stres čo bude ďalej. Ešte tam spomínala aj možnosť mimomaternicoveho no celé zle. Ale ani negatívny ani pozitívny postoj nezaujala. Kázala mi ísť zajtra na usg a hcg a mám prísť nalačno 😢 čo tým akože mohla myslieť? Na kontrolu som bola v nemocnici nakoľko mám známu na gynekológii a vybavila mi kontrolný usg u Dr kde som rodila predošlé dve deti kvôli tomu že moja gynekologička mal nejasný nález a chcela som názor ešte jedného gynekológa. Teraz len tŕpnem čo bude. Taktiež tam spomína tu anembriolu či ako sa to vola a polycysticke vaječníky no celé des. Total mám stres 😢
@mariac91 ahojky, 4+4 je naramne skoro. mala ta objednat za 2 tyzdne a nie na zajtra..
Chcela skontrolovať tie cysty a tu tekutinu. Tá tekutina v ľavom semenniku sa úplne vstrebála 🙂 a cysta na druhej strane sa zmenšila

Juj, držím palce aby bolo všetko ok a keď sa tak bojíš zober muža so sebou aj keby ťa mal čakať na chodbe, mne to veľmi pomáhalo 😁 ✊