Bolesti krížov v 10tt
Ahojte maminky z ničoho nič teda varila som a už vyše hodinku ma bolia dosť kríze je to normálne? Dosť som sa zľakla nikdy ma tak neboleli ľavá straba viac ako keby aj oblicka
@bobricek1979 aha, ďakujem za info... lekárka len povedala, že je to na podporu plodu... inak chrbát ma už skoro vobec nebolí :'
@zuzulik8883 tak to je vynikajúca správa som rada tak si už len užívaj tehotenstvo
@bobricek1979 tak som si ho dlho neužívala.... v utorok som začala krvácať a bežala som vystresovaná k lekárke... tá nerobila ani jej zastupujúci lekár, takže som už s plačom bežala rovno do nemocnice.... tam som si odsedela dve hodiny kým ma vzali a vyšetrili... skončila som na lôžku a liekoch na udržanie tehu... krvácanie ustálo a včera ma pustili aj domov, ale stále je tam riziko .... mám v maternici hematóm, ktorý sa pomaly vstrebáva, ale môže sa opakovať... takže ani toto nebude kľudné tehotenstvo a stresu sa nezbavím :/ čo som komu spravila neviem už :/ takže na liekoch z každého konca sprosto napísané... každý týždeň kontrola u lekára a len dúfať, že budeme ok.
@zuzulik8883 och to mi je ľúto moja, ale maličké je tam ver mu budw oki lež idychuj nič nerob a bude oki uvidíš mňa dnes bolí dosť brucho asi som to prehnala s upratovaním tak mám hrozné výčitky.. Držkaj sa budem na vás myslieť ver mu
@bobricek1979 no ja som na tom stejne... nákupy pratanie, záhrada, foliovník, pranie večné, teraz chystať deti jedno do škôlky, druhé do školy, a tiež už som si ľahla s boľavím bruchom... ale ono sa nedá ležať pri dvoch deťoch malých... oni nás potrebujú :/
@zuzulik8883 tak to určite mňa bolí celý deň
@bobricek1979 ahoj, ako sa cítiš? ktorý si týždeň? počítam, že asi 14tt? ja som dnes bola na kontrole v nemocnici a bábo je v absolútnom poriadku a rozmerovo v horných hraniciach tabuliek. Hematóm sa zmenšil len o 1 mm, ale zmenšil a to je pozitívne. O týžďeň ma čaká kontrola u mojej gynekologičky, kedy budú robiť vyšetrenia na genetické choroby... ďalšia moja nočná mora, keďže mám už 35 rokov a nie som teda najmladšia mamička.
@zuzulik8883 ahoj ja mám 38 takže si ešte na tom dobre. Ja mám tiež veľký strach. Prvé testy už máme za sebou a sú oki. Uvidíme ďalej. No a áno ja som14tt+2dnes furt ma niečo bolí no ale tak dá sa vydržať poradňa ma čaká budúci týždeň tak som zvedavá zatiaľ bolo všetko oki tak ho aspoň občas po počúvam z Angel sound
@bobricek1979 ja idem 12steho na kontrolu, to je cochvila. Mne sa bolest chrbta akosi vytratila zrejme ju tlmia tie lieky, boli ma len ked zle zasadnem bez opory. Aj ranna nevolnosti a zrutka je prec, co som rada lebo nechcem prilis nabrat zbytocne. Teraz papam tak akurat 5-6 krat do dna a ani v noci sa uz nebudim na ten bolestivy vlci hlad... uz len cakam, kedy konecne to babo budem citit, lebo teraz ked priznaky polavili si pripadam ako netehotna a stale mam strach ci este bije to male srdiecko. Nechcem aby sa zopakoval februarovy scenar :/ inak my sme uz tusim 10 + 5 aj ked podla rozmerov to vo stvrtok primar odhadoval na 11+5 (+2) tak uvidim co na to vsetko moja obvodna gynekologicka... este o hematome nevie... ta si som mnou teda "uzije" starosti.
@zuzulik8883 beboj hádam ten hematom sa vstrebe a teda nerozumiem je väčšie podľa dr o dva týždne? Či? No my sme akurát zistili že bude asi dievča tak len nech to pekne dobojujeme do konca držte sa a neboj mne tiež prešlo všetko od 12ttakoby mávnutím čarovného prútika
@bobricek1979 no podľa primára nemocnice o týždeň je väčšie... uvidíme čo povie tá moja... a to už bolo vidieť v 14 tt že dievčatko? na klasickom či na 3d ultrazvuku? ja celý život túžim po dievčatku, zatiaľ mám dvoch chlapcov, tak dúfam, že toto bude princeznička tiež.
@zuzulik8883 my sme chceli dievčatko tiež veľmi no aj naša kočka vyzerá o týždeň viac, nie dávali sme si robiť trisomy pre istotu a tam to máš na 99, 9percenta keďže je to z DNA dieťaťa
Trisomy to je ten novy test co mi primar ponukal, co stoji 340€ ?
@zuzulik8883 no hej len my máme ten drahší viac kombinovaný
@zuzulik8883 ten za 350je len na základné trisomie ako je DS atď
@bobricek1979 aha, no my sme vcera boli na kontrole a prvych odberoch tak som zvedava na vysledky, malicke je v poriadku a hematom zazracne zmizol.
@zuzulik8883 no výborne mne dnes brali na triple testy tak mám strach, ako vyjdu keďže už mám aj dosť rokov
@zuzulik8883 no výborne mne dnes brali na triple testy tak mám strach, ako vyjdu keďže už mám aj dosť rokov
@bobricek1979 no ja sa toho bojim rovnako :/ budeme trpnut spolu :/ mna dnes poobede zas sialene rozboleli krize, som to minule asi zakrikla :( dufam, ze sa z toho vyspim do rana.
Mňa tiež neskutočne boleli kríze a tiež mi to ťahalo len na jednu stranu, bola to dosť neznesiteľná bolesť, nakoľko som chodila do práce, a nepomáhalo nič ani sa vystriet ani nič párkrát som si aj poplakala....ale potom to z ničoho nič prešlo, treba len vydržať 💪 držím palce
@zuzulik8883 drž si ich v teple hlavne neboj to prejde mňa stvu mandle moje
@bobricek1979 jaaj mandle, tak to je neprijemne... tiez kulirujem polovicku, ma v tahu priedusky. Tak skore uzdravenie zelam.
@zuzulik8883 ďakujem počuj a také občasné pichanie v pošve máš?
@bobricek1979 ahoj, pozerám, že som tu dávno nebola... tažké obdobie... umrela mi svokra, s ktorou sme bývali...
to pichanie čo opisuješ nemávam.
@zuzulik8883 och to ma mrzí úprimnú sústrasť
😢
@bobricek1979 ďakujem :(
chcela som sa opýtať, či mávaš migrény a čo na to berieš ak máš bolesti... mne na migrény zaberá len novalgin 500 .... dávno som žiadnu nemala, ale pred pár dňami som mala od obeda takú extrémnu, že som o pol jedenástej v noci už musela siahnuť po tabletke, aj keď veľmi nerada, ale už mi bolo do plaču z tej bolesti... viem, že to nie je vhodná tbl v tehu, ale čo som mala robiť... a dnes to zas nevyzerá dobre, od pol šiestej zas bolesť hlavy vkuse a stupňuje sa :/ nechcem jesť tie tbl ako cukríky, ale neviem ako inak tú bolesť zastaviť... bez novalginu sa stupňuje intenzita a trvá kľudne aj dva tri dni :( inak zajtra mám vyšetrenie na gynde... druhú čas genet. testov, tak aj z toho som na nervy dosť :/
@zuzulik8883 kľud bude to fajn no a čo sa týka hlavy neber novalgin to je silne čosi zober paralen ren jedine môžeš... Ja našťastie nemám bolesti hlavy no furt niečo vyskočí papa
@bobricek1979 no hovor mi niečo o vyskakovaní.... dnes som bola na kontrole... krvné výsledky vykázali hraničné hodnoty toxoplazmózy... mňa už načisto porazí :((( musím ísť na ďalšie vyšetrenia na infektológiu :/
@zuzulik8883 och bože máš nejaké zvieratká okolo seba, neboj to bude dobré

@zuzulik8883 áno ja som včera zobrala poslednú tie tabletky sú hormóny na podporu žltého telieska potom keď sa už úplne dovyvíja placenta dr ti to vysadi