icon

Čaje v tehotenstve

3. jan 2021

Ahojte mamicky a buduce mamicky 🙂 Zistila som, ze cakam babo. Len problem je v tom, ze pijem vela cajov, v podstate okrem vody iba caje. Su nejake nevhodne pocas tehotenstva? Nerada by som dietatku ublizila. Alebo bylinky, ktorym sa treba vyhnut? Dakujem 🙂

karhu
3. jan 2021

vyhnut sa treba skoro vsetkym(je maaalicko vynimiek), ak to chces hrat na istotu, tak rooibos

autor
3. jan 2021

@karhu Vies mi poradit tie vynimky? Roiboos je ok, ale nieco na prestriedanie...

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
diaalex
3. jan 2021

ja som úplne vysadila čaje počas tehotenstva 🙂

petamich
3. jan 2021

z cajov sa neodporuca pit na litre cierny/zeleny, kedze tein, je podobny ako kofein, ovocne/biele su uplne v poriadku, bylinkove asi vsetky s mierou ale ak si cajickar a pijes vela caju tak ja sa viac menej riadim tymto https://www.nasa-bylinkaren.sk/zdravie/bylinky-... na zaver clanku je aj co urcite nie 🙂
cista voda mi smrdi, tak pijem hlavne caje hlavne medovku alebo citron-zazvor (s tym zazvorom tiez opatrne) a matu.
Citronova voda mi funguje na nevolnosti, tak tu uplne lubim teraz 🙂

lucilaines
3. jan 2021

V lekarni, v dm, aj v detskych obchodoch najdes vela druhov cajov pre tehotne. Tiez pijem dost cajov a nechcelo sa mi stale riesit, co vlastne morm a co nie, tak som isla na istotu a kupovala som si tieto 🙂

mousegirl
3. jan 2021

Mozes všetky, ale s mierou. Bez obmedzenia ovocné čaje a roiboos.

autor
4. jan 2021

a salviovy caj pit/ kloktat mozem? ak by ma bolelo v krku napr.

pallovas
7. jan 2021

Baby ale na čaje pre tehotné dávajte pozor...na veľa je písané, že až od 3. Trimestra...napr od Apotheke
Prišla som na to krátko pred pôrodom. A pri prvom tehu , ktoré skončilo neželaným potratom som to nevedela a píla ráno večer tehotenský čaj...či to malo nejaký vplyv teda neviem ale radšej čítajte 😉

ella223
Odpoveď bola odstránená