Čaje v tehotenstve
Ahojte mamicky a buduce mamicky 🙂 Zistila som, ze cakam babo. Len problem je v tom, ze pijem vela cajov, v podstate okrem vody iba caje. Su nejake nevhodne pocas tehotenstva? Nerada by som dietatku ublizila. Alebo bylinky, ktorym sa treba vyhnut? Dakujem 🙂
@karhu Vies mi poradit tie vynimky? Roiboos je ok, ale nieco na prestriedanie...
ja som úplne vysadila čaje počas tehotenstva 🙂
z cajov sa neodporuca pit na litre cierny/zeleny, kedze tein, je podobny ako kofein, ovocne/biele su uplne v poriadku, bylinkove asi vsetky s mierou ale ak si cajickar a pijes vela caju tak ja sa viac menej riadim tymto https://www.nasa-bylinkaren.sk/zdravie/bylinky-... na zaver clanku je aj co urcite nie 🙂
cista voda mi smrdi, tak pijem hlavne caje hlavne medovku alebo citron-zazvor (s tym zazvorom tiez opatrne) a matu.
Citronova voda mi funguje na nevolnosti, tak tu uplne lubim teraz 🙂
V lekarni, v dm, aj v detskych obchodoch najdes vela druhov cajov pre tehotne. Tiez pijem dost cajov a nechcelo sa mi stale riesit, co vlastne morm a co nie, tak som isla na istotu a kupovala som si tieto 🙂
Mozes všetky, ale s mierou. Bez obmedzenia ovocné čaje a roiboos.
a salviovy caj pit/ kloktat mozem? ak by ma bolelo v krku napr.
Baby ale na čaje pre tehotné dávajte pozor...na veľa je písané, že až od 3. Trimestra...napr od Apotheke
Prišla som na to krátko pred pôrodom. A pri prvom tehu , ktoré skončilo neželaným potratom som to nevedela a píla ráno večer tehotenský čaj...či to malo nejaký vplyv teda neviem ale radšej čítajte 😉

vyhnut sa treba skoro vsetkym(je maaalicko vynimiek), ak to chces hrat na istotu, tak rooibos