Čakanie na samovyčistenie, ako dlho trvá spuustenie?
Ahojte baby, mrzi ma tato citliva a smutna tema. Dnes som bola po dvoch tyzdnoch na kobtrolne sono (8+3tt). Nalez nezmeneny - anembryomola. Vacok 12mm, endometrium 25 mm. Doktor je kvoli vyske endometria za kyret. Ja som uz dva tyzdne nastavena na samocistenie, ktore sa zatial nerozbieha ;( Kedze vo vaku nie je plodik, nehrozi mi otrava krvi.
Chcem sa spytat, kolko trvalo, kym sa vam samocostenie spustilo?
Pomaha v tom alchemilka alebo tu zacat pit az ked zacne?
Dakujem za vsetky rady, ako spustit samocistenie a vyhnut sa kyretu ;(
@evol85 veľa tieň napísalo že rozhodne sme za kyretaz . Určite je horsie na psychiku samocistenie ako kyretaz . Ja som sa čistila 3 dni a namiesto toho aby som si tehotenstvo užívala som on prichádzala priamo pred mojimi očami . Kvantum krvi , neznesiteľne kontrakcie a otázky prečo ja. Predtým som bola aj na kyretazi a nedá sa to porovnať . Ideš, vyčistia ta a vybavené . Si smutná ale uľaví sa ti že už to máš za sebou . Fyzicky ti je fajn . Pri samocisteni trpis fyzicky aj niekoľko týždňov . Čakáš , vycistis sa a potom ešte stresujes či to z teba všetko odišla . Cize za mna samocistenie rozhodne nie. Doktori vedia čo robia, takto žena zbytočne niekoľko dni trpí keď sa diva na to ako to z nej všetko ide . To čo malo byt
“ babo “ je teraz ... pričom kyretaz je záležitosť jedného dňa .
Prezila som si aj samocistenie, len nanestastie nie kompletne. Takze som musela ist na kyret. Neviem si pomoct, ale cele mu to prislo neskutocne ponizujuce. Ale je pravda, ze za pol hod vybavene. Mas bodku a netrapis sa so samokrvacanin a nedivas sa na rozne casti, co z teba vypadavaju. Verim, ze druhykrat nebudem stat pred takymto rozhodnutim. Takze odporucanie, co je lepsie...nemam...nedam...je to induvidualne...zavisi od kazdej zeny...drzim palce, nech co najmenej z nas si tym prejde...
Ahojte. Ja som bola v 11tt a veľkosť plodu bola 8+3 ☹ tiež mu prestalo byť srdiečko...
20/11 to pri bežnej kontrole zistil, 22/11 som ležala na kyretáži... nasledovali 2 týždne antibiotík a injekcií na vyvolanie čistenia nakoľko mi zostali po kyretáži zrazeniny...
teraz nám odporučil 2-3 mesiace počkať a skúsiť znovu.
Ahojte baby, ja som neverila,že sa to stane,ale práve teraz sa to deje.velmi som sa tešila z dvoch ciariek na teste, taká šťastná som išla k doktorke,že uvidím moju fazuľku na sone a tam iba prázdny gestacny vak,veľmi som sa bala,že ani o týždeň tam nič nebude a aj sa tak včera stalo,nič tam nebolo:( poslala ma na kyret a a stále bojujm sama so sebou či ísť alebo počkať...
@vlastagracik Uprimne? Chod.
@lavanilla
Ahoj ja som tiež po spontánnom potrate a niečo mi tam ostalo cca 20 MM dali mi dve injekcie na docistenie a zostalo tam ešte asi 14 MM dali ďalšiu injekciu a v utorok idem na kontrolu 🙈 bojím sa že či som sa vyčistila ....nerada by som po Tom všetko išla ešte na kyretaz 😓...tebe nedali možnosť čakať na prvu menstruaciu? Lebo veľa lekárov povie že sa to môže samozrejme aj nemusí tou menstruciou vyčistiť...resp. nepamätás si kolko MM zoatatkou ti ostalo v maternici 🙏
Inak čo sa týka samotného potratu u mňa to bola ako silnejšia menstruacia..žiadne nejaké extrémy áno vyšli aj zrazeniny ale ja mávam takú menstruaciu bezne 🤷.
Ďakujem za každé info
@dejna_ Nehovorili mi, kolko mi tam ostalo. Ale po zakroku vraveli, ze toho bolo dost. Gestacny vak s "obsahom" odisiel sam, ale zbytok nie a nie odist a tiez som bola na 4 spustacich injekciach. Kazde telo je ine. Tvoje sa s tym moze "vysporiadat" lepsie ako moje. Drzim palce.
@lavanilla Ahoj..dnes som.bola na kontrole u mojej lekárky ...a mám to mensie povedala že keď to meria na výšku tak 10-11 MM a že keď na šírku tak do 8 MM takže úplný kúsok ...povedala že keby nevedela že som bola tehotná by povedala že to môžu byť aj pred menštruáciou zhluky či nejaké tkanivá..takže.povedala že počkáme na mezes a že to sa určite odplavi a rozprávali sme sa za tú kyretaz a ona že nie to je naozaj posledná možnosť že tam môže vzniknúť veľa nepriaznivých veci a komplikácií 🙈 že okrem teda samotného pobytu v nemocnici že ani ja by som to nechcela absolvovať 🙂...konečne normálny názor lekára...povedala že ona verí že to odíde s menzesom...
Inak oni mi vždy predtým hovorili výšku ale ona mi to merala teraz aj na šírku ale ja sa pamätám že z tých sono obrázkov tak na šírku to bolo väčšie ako na výšku ...a bolo to členité teraz to vyzeralo ako jeden zhluk ..inak popravde som včera začala trocha krvácať ale fakt. Len trocha už som si myslela že asi menzes dorazil aj keď teda skoro je to len tri týždne ...ale som pokojnejšia ...povedala pokiaľ nebudem mať bolesti a teplotu tak je všetko v poriadku a po menzese spravíme kontrolu ..a dali mi ešte predtým zobrať tu krv a mala som nižšiu hladinu magnézia tak som si hneď nasadila a aj vitamín d mám nižšie tak opäť začínam užívať ..a za hcg hladinu sme sa ani nebavili to má teraz napadlo asi mi skontroluje až potom ...ale som šťastná že aspoň takto to dopadlo ..už som rozmýšľala jak pôjdem ráno na príjem 🙈
@dejna_ tak to je super sprava. Vidis ;) Tvoje telo sa s tym vysporiadalo sami. Teraz ked si spominam, ja som mala endometrium 25mm a kleslo len na 20mm. Som rada aj za teba ;) Drzim.palceky, nech sa coskoromdockas zdraveho babatka ;) Ja uz m som napriklad v 6. mesiaci a bobacik ma n pekne zvnutra okopava. Na kyrete som bola v novembri...Hlavu hore. dobre bude 😍
Ahoj, neda mi nepodelit sa o moju skusenost s MA a spontannym potratom, kedze citanie diskusii tu na MK mi velmi pomohlo.
Bolo to moje prve tehotenstvo, takze som velmi nevedela co ma caka a ani som sa privelmi nechcela sledovat a stresovat. Na prve sono som isla v 6tt kedze som bola uz dlhsie objednana na preventivnu prehliadku. Bolo vidiet len plodovy vak bez plodu vraj moze byt ulozene v nejakej liste, doktorka ma objednala opat o dva tyzdne.
Tam sa ukazal plod ale bol bez akcie (nebilo srdiecko, velkost 4mm), dali sme tomu este tyzden s tym, ze to som mozno v nizsom stadiu tehotenstva a termin by sa posunul. Zial na dalsej kontrole sa MA potvrdilo a doktorka mi navrhla dve moznosti – ist do nemocnice si to dat potvrdit a dat urobit kyretaz alebo cakat na spontanny potrat, kontrola o 10 dni. Napriek tomu, ze uz som tomu nedavala ziadne sance som isla este k sukromnemu lekarovi s lepsim vybavenim aby mi to potvrdil aj on. Potvrdil a povedal, ze mam ist okamzite na zakrok, ze uz som vo vysokom tyzdni. Toto som ignorovala pretoze mi to prislo ako natlak kvoli tomu, ze taketo zakroky robi na svojej klinike.
Vzhladom tomu co som si uz nacitala o MA a kyrete som sa rozhodla, ze na kyretaz nepojdem a prejdem si tym sama. Zacala som pit vela alchemilkoveho caju a vyhrievat si lono. Popravde neviem co z toho zabralo a ci vobec nieco, ale v piatok rano som zacala mierne spinit co ma aj potesilo lebo uz som bola vycerpana tym, ze sa stale nic nedialo. V nedelu poobede to vypuklo masivnym krvacanim, vychadzali zo mna kusy zrazenin (prirovnanie nie je zrovna pekne ale kuracie pecienky to vystihuju najlepsie), kazdych 10 minut na WC, bolesti take bezne menstruacne, pila som vela tekutin, alchemilku uz som radsej neriskovala bala som sa, ze to bude este horsie. Pravidelne chodim darovat krv a tak som na narazovy odliv krvi zvyknuta ale toto bolo asi moc aj na moje telo. Niekedy navecer som odpadla a prebrala sa cela spotena so stazenym dychanim a triaskou. Popravde mam trosku zahmlene spomienky, ale viem, ze som sa nevedela postavit a stale mi bolo na odpadnutie. Musela som ist ale na velku, takze vstat som predsa len musela. Na WC som odpadla znovu (bez urazu) asi zo mna ale vypadlo vsetko co bolo potrebne, opat cela spotena a nevladna. Ked uz odpadnutie prichadzalo 3x, zostalo mi velmi zle a musela som sa vyvratit. Po tomto som sa nejako pozviechala a sla si lahnut, najprv som sa bala, ze to bude mat este pokracovanie ale asi po polhodinke sa vsetko ustalilo a bolo po vsetkom. Prisla bolest hlavy a silne krce v podbrusku, spinenie ale to je viac menej pohoda. V utorok som sla na kontrolu po tych 10 dnoch k svojej lekarke, plod a vak vraj odisli a beta HCG bolo niekde okolo 10 000 co je vraj dobre. O 14 dni dalsia kontrola.
Priatel bol celu dobu pri mne a staral sa o mna, sama by som to urcite nezvladla. Neviem ci som sa rozhodla spravne alebo nie, nemam to s cim porovnat. Kamoska MA prezila pred 4 mesiacmi a nedostala na vyber, rovno ju poslali na kliniku a malo to svoje nasledky. Kazde telo je vsak ine a zvlada to rozne. Kazdopadne ja som rada, ze som dostala moznost volby.
@lavanilla super 😍 to je úžasné že u 6 mesiac 💝 ..hej to si mala väčšie ...no je to zvláštne ale mne sa asi púšťa uz menstrucia ...ako tazko povedať uvidíme zajtra ale celkom som začala krvácať je to 3 týždne od začiatku potratu 🤷 ale včera som to hovorila lekárke a povedala že je to možné ...tak uvidím lebo neviem či to môžem považovať zatiaľ za menstruaciu ešte to nemá grády 😬
@maxblack ďakujem za tvoju skúsenosť ..ja som to mala iné tiež som skončila vlastne 6+ teda embryo ostalo v tomto veku ..ja som sponntane potratila na začiatku 10 TT lekárka mi dala na výber že ak sa mi to spustí do týždňa samé môžem pockat ak nie tak radšej na príjem do nemocnice...do 2 dni sa to spustilo ..2 dni slabý menzes 2 dni silnejší menzes ( ja som na silnú menzes zvyknutý ..zrazeniny alebo ako to voláš ty kuracie pečienky mám bezne 😬) na 4 deň ráno pobolievanie bruska ako pri menstrucii..vyšiel väčší kus ..potom ešte jeden deň silnejší menzes a na 6 deň úplne slabý. .residua pozostatky výška 20 MM prvá injekcia zmenšilo sa na výšku 15 MM druhá injekcia zmenšilo sa na 14..tretia injekcia ...neviem mala som len trochu menstrucne. Kŕče ale krvácanie žiadne nasadila som si tinktúru z alchemilky a spustilo sa mierne krvácanie ...potom tri ustálilo a jeden večer bez žiadnych príznakov vyšiel kúsok zrazeniny .. kontrola bola po týždni a residua do výšky 10-11 MM ale šírka len 8 MM ale podľa sona viem že na šírku to bolo vždy väčšie ako na výšku ...
Keby som to zhrnula silnejší menzes mierne bolesti ..mávam aj horsie 🙈 pri bežnej menštruacii....keby tam nebolo toľko stresu čo lekári stále že kyretaz a kyretaz 😓 tak nenapadne tak je všetko v pohode ešte že moja lekárka sa vrátila z dovolenky a povedala že toto na kyretaz nie je ..to pôjde samé 🙏 ja jej verím ...
Ako myslím si že určite lepšie ako kyretaz naozaj len silná menstruacia..ale každá žena to má inak ..susedka to mala tak že v noci sa z nej začala liať krv a proste hneď museli utekať do nemocnice...a za behu ju išli operovat alebo teda čistiť ...v takej situácii by som neváhala ani ja ísť na čistenie ..ale naozaj u mňa to malo veľmi mierny priebeh ..za čo som vďačná 🙏
@lavanilla viem, ze stary clanok, ale stale to citaju baby, tak davam svoj pribeh. Mne sa spustilo samocistenie až v 11tt. Plod bol veľkosti 6tt. Takze som cakala 5 tyzdnov. Telo sa s tým popasovalo za 3 dni a všetko bolo čisté. Prvý deň len krvacanie a menšie kŕče a druhy deň asi 5 hodín niečo ako kontrakcie každé 2 min. Zo začiatku slabšie, ku koncu ukrutne bolesti a plod vyšiel. Potom už len kontroly, ci je to v poriadku a keďže som A- krvná skupina, tak injekcia na protilátky
@kikaaa444 dobrý večer. Neviem či mi už niekto odpíše ale presne toto iste sa stalo dnes mne som v nemocnici lebo som začala tak extrémne krvácať až mi to pretieklo na rifle pichli mi injekciu do zadku že skúsia ešte či sa nevycistim lebo že ešte niečo zostalo také kúsky tak že to ešte treba von a dali mi infúziu proti krvácaniu už to ustúpilo našťastie nemám už také krvácanie ale keď som po tej injekcie šla na wc lebo sa mi chcelo cikst tiež so mňa vyšlo niečo veľké až to cluplo do wc myslite že to je to že som sa už vyčistila? Ako ste to prosím vás mali vy? Nepodstúpili ste ten kyret potom? Ďakujem moc
@trushme20 ahoj, mohlo to byť ono ale aj nemuselo. Mohla to byť iba vystelka maternice - sliznica a plod je naozaj veľmi malý. Ja som potratila 3* a ani raz som na kyretazi nebola, tým nikoho neodrádzam ísť do nemocnice, len pre mňa bolo lepšie si to pretrpieť doma.
Po 3tom potrate som mesiac počkala a znovu otehotnela a už máme doma 3-mesacnu slečnu. Píšem to aby ste nestrácali nádej, ja som po druhom potrate nemohla otehotnieť dva roky tak už som sa zmierila, že tak asi budeme bez detí, pár dní na to som zistila že som tehotná ale opäť zamlknutý potrat a potom som otehotnela po 4ty krát a všetko dopadlo dobre.
@1lea12345 ja presne tak isto, musela som na kyret :/

@evol85 no myslim ze take nieco odporucat ani nemozu, kedze uz nie jedna zena kvoli krvacaniu bezala do nemocnice, aby nevykrvacala.
Osobne by som nikdy necakala, po 2tyzdnoch co som sla na kyret uz som len cakala kedy pojdem, hned potom mi taky kamen spadol. Cim dlhsie som cakala tym horsie na psychiku pre mna