icon

Clotrimazol v 1. trimestri. Áno či nie?

snehuuulienka
14. jún 2017

Ahojte,dievčatá brali ste niektora v 1.trim Clotrimazol vaginálne tbl?a neuškodilo to bábätku?
V pribal.letaku je napísané,že sa nemá užívať v prvých 3 mes gravidity.Lekar mi ich predpísal,ale mňa nič nesvrbi,nepáli,nestipe....
Dal mi ich na základe pozitívn.vyteru,kde sa našli nejaké baktérie a kvasinky.

snehuuulienka
autor
14. jún 2017

Nikto nič?neviem teda,či ich začať užívať či radšej nie,a az po 12 tt

sisaka
14. jún 2017

@snehuuulienka tak hadam lekar vie, co robi, ak mas pochybnosti, treba sa spytat v lekarni lekarnika, od toho tam su.

unctadorg
15. jún 2017

Ak ta nic nepali nesvrbi nie je dovod. Robil vyter lekar?

sardinka336
15. jún 2017

@unctadorg no nie, vyter robil kamionista...🙄

@snehuuulienka Máš pozitívny vyter na neviem aku bakteriu, kvasinku. Nemusi ta nutne nič štipat ani svrbiet ale akýkolvek ,,sajrajt,, v tvojej vagine je problém pre tvoje tehotenstvo nie? Oslabí tvoj krčok maternice, ktory je klučový pre donosenie dietata a potom len budeš nariekat. V pribalovom letaku je pisané preto ze sa nesmie lebo farma firmy sa zichruju v pripade nejakeho problému. Takze na tvojom mieste by som sa liečila, lebo neliečená infekcia, bakteria, kvasinka....neviem čo ti našli moze tvojmu tehotenstvu uškodit ovela viac.

snehuuulienka
autor
15. jún 2017

@sisaka najprv povedal,že radšej mi nedá nič,a potom sa rozhodol pre clotrimazol

90909
15. jún 2017

@snehuuulienka ja som uzivala a babatko sa narodilo zdrave, aj cele tehotenstvo bolo potom v poriadku. Ja som mala ale citelny zapal. tiez mi najprv nechcel nic dat- liecila som to babskymi radami - ale zhorsilo sa to, tak mi to predpisal. Tiez som vahala, aj som to konzultovala s inym lekarom a tiez povedal, ze to mozem uzit. Pozerala som ten liek aj cez zahranicne stranky a tiez sa to javilo ok. Ja som nakoniec dala na lekara, pretoze som nechcela ist proti a ohrozit babatko, len u mna ta infekcia bola naozaj neprijemna.

snehuuulienka
autor
15. jún 2017

@90909 aj v 1 Trim si ho už užívala????mňa nič nesvrbi,nestipe,výtoky žiadne.....

snehuuulienka
autor
15. jún 2017

@unctadorg lieky mi nasadil na základe výteru...zistil kvasinky+baktérie nejaké neviem ani ake
najprv vravel,že nechce riskovať a nedá mi radšej nič,ale potom sa rozhodol,že mi predsa len dá clotrimazol

90909
15. jún 2017

@snehuuulienka hej v 1. Ako vahala som naozaj a nebolo mi vsetko 2x jedno, ale mna to aj palilo a zhorsovalo sa to. Tak som dala na lekara. A odvtedy nic. Ale viem, ze niektori lekari robia aj nejake vyplachy v tom 1trim a myslim, ze som citala nieco o nejakych globuliach, neviem presny nazov. Skus sa na to spytat lekara. Mozno by stacilo aj to. Lebo mne sa tak zda, ze moj prvy lekar mi hovoril, ze tieto bakterie a kvasinky sa bezne v tele nachadzaju. Ide o to, ci sa za istych okolnosti premnozia. A v tehotenstve sa to bezne stava. Niektorim zenam sa to vracia pocas celeho tehotenstva. Ako ja som dala na lekara, ale pokial nemas vyslovene sprievodne prejavy, mozno by som to s nim este raz skonzultovala, pripadne sa spytala na tie vyplachy.