icon

Čo jesť a čomu sa vyhýbať v prvom mesiaci tehotenstva?

ideapad
16. máj 2026

Poprosím poraďte čo užívať v 1mesiaci tehotenstva zatiaľ beriem Femibion 1 a čo jesť a čomu sa vyhýbať.
Veľa je tu mamičiek a poprosím radu či môžem niečo užívať pri bolestiach (bolesti od zadku a pokračujúcu do nohy,ťažké mám spanie aj pri chôdzi to bolí).

anonym_c28b91
16. máj 2026

Lieky konzultuj s gyn. Nepotrebuješ žiadne umele vitamíny.

anonym_d373b1
16. máj 2026

Moj gyn mi povedal ze tie multivitaminy su blbost, a ze lepsie si kupit zvlast. Ja beriem D3, Omega3, Kyselinu listovu a Magnezium (to len pri pnuti podbruska) a Espumisan (ten cca raz do tyzdna ked ma nafukne). Lieky na bolest by som urcite konzultovala s dr.

weruska1311
16. máj 2026

Ja som za 4 tehotenstva neužívala žiadne vitamíny a jedla som všetko

anonym_3c97a7
16. máj 2026

@ideapad čo jesť a čomu sa vyhýbať vieš aj na Google a google KI nájsť

esther100
16. máj 2026

To bude asi sedací nerv, či?pri bolesti toho veľa nemôžeš,Max.paralen.

zuzikak
16. máj 2026

Co sa tyka liekov tak sa porad s lekarom. Co sa tyka potravin tak pocas celeho tehotenstva a kojenia vynechaj nepasterizovane potraviny (mlieko, bryndza, syry ak k takym mas pristup), surove morske ryby a plody (sushi), tatarak a pod. Inak treba jest vsetku zdravu a pestru stravu. Podla toho co sa bude na babatku vyvijat na to mozes mat zvysenu chut (napr. nejake obdobie budes jest viac syrovych a jogurtovych veci, v ine obdobie viac maso alebo zeleninu).

ideapad
autor
16. máj 2026
@anonym_3c97a7

@ideapad čo jesť a čomu sa vyhýbať vieš aj na Google a google KI nájsť

@anonym_3c97a7 to všetko som si preštudovala no rady od niekoho čosi tým prešiel stále sú super.

ideapad
autor
16. máj 2026

Keď ste mali bolesti krížov a tak čo vám odporučili,nebojte sa zisťujem si čo by bolo super.Viem že sa musím radiť s lekárom.Ludia sem píšu, že čo a ako je dobré napísať svoje skúsenosti.

anonym_f1278c
16. máj 2026

@ideapad iba pochopiteľné veci ako surové ryby na sushi či tatarák. A samozrejme alkohol. Syry som jedla hociake, aj keď sa odporúčalo sa vyhnúť napríklad brie, nive či bryndze ale pasterizované som jedla všetko naďalej. Na kofein som si dávala pozor, aby som ho neprijala príliž veľa. Inak všetko ako nie tehotná.

diusik7
16. máj 2026

Nepasterizované syry , mliecne výrobky , huby , bryndza , plesnivé syry to nejem vlastne doteraz a ešte byllinkove čaje ( kopa sa ich v tehu neodporúča ) . Od bolesti som nebrala nič snažila sa vydržať , maximálne keď som mala už fakt neskutočne bolesti hlavy z migrény tak obyčajný paralen , z vitaminov som mala na predpis kyselinu listovú , tiež som brala aj femibion ale potom som prešla na baby bloom .