icon

Depakine Chrono a tehotenstvo

15. jún 2020

V prvom rade sa chcem ospravedlniť,že píšem ako anonym,ale je to veľmi citlivá téma. Užívam tento liek a aj napriek antikoncepcii som otehotnela,zistila som to pred pár dňami.Samozrejme,hneď som volala svojej doktorke a dostalo sa mi len kopu rečí o tom,ako som nezodpovedná a že načo jej vôbec volám,keď jasne viem,že mam okamžite riešiť interupciu 😢 Áno,viem to,som si vedomá všetkých možných rizík,viem,že hrozí poškodenie plodu.No napriek tomu nechcem ísť na interupciu,aj keď bábätko je síce neplánové,ale chcené aj zo strany otca ❤ Prosím,máte niekto skúsenosti s tým,že aj napriek užívaniu lieku v prvých týždňoch tt sa bábätko narodilo v poriadku?

oslo1
15. jún 2020

Velmi, ale naozaj velmi davno som sa venovala akutnej neurovede, neuroscience .
Pamatam si este, ze pri Sodium valporate, to je to, co ty beries, sa nasadzuje fakt dobra antikoncepcia, najlepsie dlhodoba, aby zena neotehotnela.
Svojej lekarke odpovedz, ze mala riesit lepsiu antiku.
Co sa tyka babatka, mas velmi vysoku sancu, ze dieta bude mat razstep chrbtice, malformacie tvare, taktiez psychomotoricky vyvoj spomaleny.
Ries neurologa, nech ti zmeni sodium valporate za nieco ine.
Taktiez di buducna ries , ked sa budete snazit o babatko, zmenu antiepileptik.

autor
15. jún 2020

@oslo1 ďakujem ti krásne za odpoveď.No,aj tá naj antikoncepcia môže zlyhať.Viem o všetkých rizikách a gynekológ mi povedal,že aby som sa neunáhlila,že koncom 1.trimestra bude vidieť,či je plod v poriadku alebo nie a potom preberieme možnosti,že čo ďalej.Len na fakt mrzí reakcia doktorky,neurologičky,ktorej som roky dôverovala,takže už som objednaná k inému.

sazumak
16. jún 2020

Napíš mi správu, poviem Ti viac 🙂

sazumak
17. jún 2020

@oslo1 Ja som sa pýtala odborníka doktora Grochala na Depakine v tehotenstve a vravel, že za celú dobu nemal jediný prípad, že by nebolo dieťa zdravé. Aj moja neurologička ma podporovala v otehotnení pri Depakine, keďže mne tie novodobé antiepileptiká nezaberajú a chvalabohu máme zdravé dievčatko 🙂 Tvrdila, že mala kopec žien na Depakine a všetky majú zdravé deti. My sme mali plánované tehotenstvo, takže som brala dopredu kyselinu listovú, ale nie všetky ženy brali a detičky sú v poriadku.