EMS cvičenie/Xbody a tehotenstvo

18. nov 2020

Ahojte, mozno Vam pridem paranoidna, ale je to moje prve tehotenstvo. Minuly tyzden som bola cvicit, cvicim systemom EMS/ xbody, teda s elektrovybojmi. Asi dva dni po cviceni som zistila ,ze mi meska menstruacia, tak som si preventivne spravila test, ten bol pozitivny. Myslite ze cvicenie mohlo poskodit plod? Zatial nemam ziadne tazkosti, ani spinenie, len blby pocit, ze som mozno uskodila dietatu. Predtym som na cviceni kvoli Covid-u viac ako 6 tyzdnov nebola. Nema niekto skusenost?

mogaa
18. nov 2020

Určite nie....v začiatkoch je to naozaj len zhluk buniek a nie minidieťa....v prvom trimestri môže plod samovoľne "odísť" aj bez dôvodu - to je jednoducho príroda....takže pokiaľ máš potvrdené tehotenstvo, tak si to užívaj, cvičiť môžeš ale nie Xbody ale niečo také light a s mierou.....

autor
18. nov 2020

@mogaa Dakujem, snazim sa ukludnit, ze kolko matiek v prvych tyzdnoch ani nevie ze su tehotne a maju zdrave deti. Viem, ze xbody uz ako tehotna vicit nemozem, len kvoli tomu jednemu cviceniu som dnes v noci vobec nespala a nonstop rozmyslam, aby to nemalo vplyv na vyvoj . Navyse, v nedelu sme mali zapnutu TV a bezalo v Siedmom nebi, tak mam hned v hlave chrobaka, lepsie je to teraz nepozerat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre