icon

Gestačný vak a zrazenina

20. apr 2022

Baby bola som pri gyn v 4+6tt a bol iba gestačny vak vedľa bola druhá bublinka ale na to mi povedal ze je zrazenina, povedal ze uvidíme o 2 týždne co z toho bude. Ale náhodou, nezmenila sa niektorej ta "zrazenina" na plod?

heln
20. apr 2022

ahoj, poviem len tolko, bola si velmi skoro, tazko povedat. uz len pockaj tie dva tyzdne a uvidis.

daniela1911
20. apr 2022

Bola som u gyn v 5+tt a taktiež, bol len gestačný váčok. K zrazenine sa neviem vyjadriť… držím palce!

danyelia
20. apr 2022

Ahoj, naozaj si bola veľmi skoro, mne Dr. kázal prísť až v 10 - tom týždni, vtedy už niečo uvidí naisto, skôr je to vraj zbytočné a ženy sa potom len stresujú. Jasné, závisí aj od kvality ultrazvuku, ale aj tak by som skôr ako v 8 tt k lekárovi nešla. Chápem prípady, keď boli predchádzajúce tehotenstvá neúspešné alebo problémové, tam je to namieste ( lekár môže predpísať lieky na podporu a pod.) ale inak nie...veď to bábätko tam bude aj o 2-3 týždne, neutečie nikam 😊

autor
20. apr 2022

@danyelia ja som zavolala ze nech ma objednajú aby som vedela kedy prísť a dali mi taky dátum, takže ja sama som sa tam nepchala 🙂

danyelia
20. apr 2022

Chápem, každý lekár to má asi inak 🤷‍♀️, mňa pri prvom tehotenstve (mám už 4 deti) rovno otočil vo dverách, že tak skoro ma ani nevyšetrí...Ale držím palce, nech je všetko v poriadku 🙂

lalenka33
20. apr 2022

V 4tt ani nič iné vidieť nemohol. Volala si mu zbytočne skoro za termín. Zbytočne budeš 2 týždne v strese či z toho niečo bude a to o 2 týždne ešte stále nič nemusí vidieť. Srdiečko môźe biť kludne až v 8tt čiže o mesiac.

autor
20. apr 2022

@lalenka33 ale ja som nevolala aby mi hneď dali termín, ja som chodila k svojej gyn ale nebola dobrá tak som im zavolala ci by ma vzali aj oni a oni mi povedali hneď že o týždeň aby som prisla

7eliska7
21. apr 2022

Ja som mala tiež dve bublinky, tiež som bola asi v piatom týždni. Na ďalšej kontrole tam bol už iba jeden váčok už aj s plodom.