icon

Je teplý kúpeľ rizikom v 11. týždni tehotenstva?

6. máj 2025

Ahojte som v 11tt tehotensva, mám rizikové tehotensvo nemôžem si dať vôbec teplú vaňu ani na chvíľu? Či je to veľký risk..ďakujem

simona1998
6. máj 2025

Horúca voda je v prvom trimestri pre plod nie najlepšia . Milovala som horúce vane , no vzdala som sa ich a to som uz v 6mesiaci . Radšej vydrž.

anavixy
6. máj 2025

Ale ano, kludne si mozes dat teplu vanu… nech na teba niekto obcas mrkne, moze sa ti znizit tlak - nic ine. Tepla voda nijako plod neovplyvni, telo ma termoregulacnu schopnost a verim, ze sa nebudes kupat vo vrelej vode

petamich
6. máj 2025

Riesila som to s gynekologom, lebo mi vsetci vraveli, ze nemam, mozes sa pokojne kupat doma vo vani, nedavala som si nejaku extra horucu vodu, muz na mna obcas mrkol a dobre bolo 🙂 ak ale mas pochybnosti alebo naozaj rizikove tehotenstvo, tak sa pripadne porad s lekarom

modrahruska
6. máj 2025

Rizikove tehotenstvo za mna znamena nerob nic, o com nie si 100% presvedcena ze je bezpecne a to, ze sa na to pytas znamena, ze pochybujes, takze nie, nedavaj si teply kupel. Uz len preto, ze keby sa hocico stalo z akehokolvek ineho dovodu, vycitala by si si to.

zmrzlinka8
6. máj 2025

ja som tak po teplom kúpeli začala krvácať a potom mesiac v nemocnici

terezkaarthuramax
7. máj 2025
@simona1998

Horúca voda je v prvom trimestri pre plod nie najlepšia . Milovala som horúce vane , no vzdala som sa ich a to som uz v 6mesiaci . Radšej vydrž.

@simona1998 ja sa nevyznam ale to sa ma tehotna zena umyvat v ladovej? Pre mna je ladova studena voda velmi neprijemna ma telo okrem tvare a ruk

karolinakr_ba
7. máj 2025
@terezkaarthuramax

@simona1998 ja sa nevyznam ale to sa ma tehotna zena umyvat v ladovej? Pre mna je ladova studena voda velmi neprijemna ma telo okrem tvare a ruk

@terezkaarthuramax ale zas okrem teplej vody existuje aj ina nez ladova voda, vsakze 🙂

barka1
7. máj 2025
@terezkaarthuramax

@terezkaarthuramax koupel a umývánie su 2 rozne veci...
Nie, nekupala by som sa v horucej vode.

anavixy
7. máj 2025

Ale tepla a horuca je tiez rozdiel, vsakze? 🤷🏻‍♀️

terezkaarthuramax
7. máj 2025
@barka1

@terezkaarthuramax koupel a umývánie su 2 rozne veci...
Nie, nekupala by som sa v horucej vode.

@barka1 umyvat tym som myslela kupat. Sprchovat.. ci to ide o kupel ked je zena dlho v teplej vode? Nie o to ked sa za 10 na minút osprchuje?

barka1
7. máj 2025
@terezkaarthuramax

@barka1 umyvat tym som myslela kupat. Sprchovat.. ci to ide o kupel ked je zena dlho v teplej vode? Nie o to ked sa za 10 na minút osprchuje?

@terezkaarthuramax ano, presne tak.

simona1998
7. máj 2025
@terezkaarthuramax

@terezkaarthuramax umývaj sa v akej chceš , no rizikové tehotenstvo a horúca voda nejde absolútne dokopy.