icon

Káva a cigarety v tehotenstve

pepusa1
6. dec 2017

Dobrý deň
Som tehotná približne 8-9 týždňov viem o tom treti týždeň. Som fajčiarka a ako som sa dozvedela novinku snažím sa prestať ale je mi to ťažko zo dň🙂a na deň. Momentálne som znížila na dve cigarety denne a zapálim si ozaj keď mám len veľkú chuť lebo telo si to pýta ale mam poslednú krabičku a povedala som že už si po tejto nekúpim. Chcem sa spýtať tých žien fajčiarok ako to bolo v tehotestve u vás. Druhá otázka pijem každý deň kávu slabú latte a dočítala som sa že ani káva neni v tehotenstve vhodná. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
candii
10. dec 2017

Kavy sa neboj, kludne si 1 ale 2 slabsie dopraj. Co sa tyka cigariet, nie je dobre prestat hned, pomalicky znizuj davky, kup si slimky a dostan sa az k 0 za den. Ja som takto prestala fajcit pri prvom synovi v 12tt a nic mu nechyba.

meredith83
10. dec 2017

Ja sice nefajcim ale pamatam si moja znama bola silna fajciarka a obmedzila cigarety ale neprestala uplne. Jej doktor povedal ze to odvykanie od toho a tie stavy bez toho by boli pre dieta este horsie. Neviem... Inak ked si tak uvedomime vacsina nasich matiek but normalne fajcila alebo pasivne.. Ved v minulosti sa hulilo vsade... Co sa tyka kavy pijem jednu denne. Mne gyn povedal ze kavu kludne ja ale obmedzujem a robila som to aj pred otehotnenim( max 2 denne vtedy) Taktiez nase matky pili kav a kav ked boli tehotne. A nemali problem ani otehotniet ani donosit ani porodit. Teraz je problem so vsetkym...

katharines
19. dec 2017

@pepusa1 podarilo sa ti prestat fajcit? Ako rastie babatko? Vela zdravia.

shannonldy
19. dec 2017

Dievcata, nic v zlom, pekne sa tu chlacholite. Poviem moju skusenost. Fajcila som 10 rokov, tuhy fajciar, skatulku denne, ked som sla von, tak aj skatulku a pol. Test som si spravila v rano kamosovej svadby (boli sme s muzom hostia), jednoducho som si odvtedy nezapalila. Chute som mala mnohokrat a ta svadba za moc nestala (ani drink, ani ciga), ale ani raz ma nenapdlo, ze si predsalen zapalim. Mas v brusku cloveka, ktoreho si (predpokladam) chcela, tak mu skus neublizovat hned od zaciatku. Predstav si, ze byvas v garsonke, male je krasne v perinke a ty mu tam hulis. To by si neurobila? Ale teraz mu to robis. A ze nevydrzis? Vydrzis. My zeny zvladneme vsetko. Btw, realnu "hroznu chut" som mala asi prve tri dni. Drzim palce, peace 🍀

pepusa1
autor
22. dec 2017

@katharines keď som v 6tt zistila ze som teho.začala som obmedzovať na dve denne dva týždne potom iba na jedntú a uz druhy týždeň nefajčím ani jednu a som na začiatku 11tt. 🙂

janka54321
22. dec 2017

@pepusa1 len tak dalej...aj ja som bola.tuha fajciarka a ako som.sa dozvedela, ze som.tehotna...tak som prestala...za zdravie dietatka vsetko...a dokonca som.prestala pit aj kavu...len vydrz...ale po tehotenstve som postupne zacala opat fajcit, ani sama neviem preco...najskor len jedna, potom dve a uz to islo...strasne to lutujem...dnes ma mala zschvilku tri roky a ja normalne fajcim, zaco by som sa sama najradcsej prefackala ☹ drzim palce

holubica555
22. dec 2017

@zvardon budeš si znášať dôsledky? nie, tvoje deti by znášali dôsledky... chvalabohu že su zdrave, keby neboli tak sa tu asi nechvalis.. viem že každý sme iný, každý máme inú životnú situáciu a vieme inak zvládať krízy.. no ja by som deti proste nemala keby som bola na tom psychicky tak zle že by som bola závislá na cigaretách :(

vikieva
22. dec 2017

Ahoj aj ja som hned prestala fajcit ,a pritom som silna faciarka ale myslela som le na malinku ublizovat jej nechcem a teraz aj kojim tak ze vôbec nie fajcim.

babulka82
22. dec 2017

Mna obidve deti odnaucili fajčiť lebo mi bolo strašne zle v oboch tehotenstvach.Ale gynekologicka mi sama povedala ze pokiaľ by ma prepadla nejaká strašná chuť na cigu kľudne si mozem dat vraj telo je na to zvyknuté.Vydržala som 4 roky a zase fajčim ale viem sa kontrolovať.

katusinka
22. dec 2017

Ja som tiez fajčila no ako som zistila ze som tehotna samej mi prestali chutiť cigarety zo dna na den.... Ale po tehotenstve znova fajcir zas nechcem🙂

Strana
z2