icon

Káva v prvom trimestri

16. feb 2022

ahojte, myslite ze je OK si dat jednu kávu denne? ( s presso stroja taku slabsiu s mliekom)
Kym som nebola tehotna som pila tak bezne 2 kavy denne max 3.
Od kedy viem ze som tehotna len max 1 vzdy rano.
Som na konci 6tt a stale mi kava chuti...len neviem ci to neublizi babatku :(

bazalka1
•
16. feb 2022

Pokial ti chuti kludne si daj aj dve. Mne chutila do 8tt potom mi zacala smrdiet a uz ju nemozem citit...aktualne som 16tt. Ono sa to este hocijak pomeni a potom jak ti bude grcno a zvladnes len Cocacolu a suchar, tak je kava asi vzdy lepsi vyber :D

autor
•
16. feb 2022

tak mne nastastie nic zatial neni...zatial neviem co su to nevolnosti

dame2
•
16. feb 2022

Ja som 37tt a kava mi chuti celé tehotenstvo 🤷 takže si ju doprajem, a zatiaľ žiadne problémy, samozrejme nevypijem ich 5 denne

eikenella
•
16. feb 2022

ja som pila v oboch tehotenstvach 2 šálky denne, ráno a na obed v práci

zanetakovacsova
•
16. feb 2022

Ja som od začiatku do konca pila pravidelne kávu. Malá je úplne zdravá a aktívna😊

nikpa
•
16. feb 2022

Je OK dať si aj dve kávy denne keď si tehotná. Aj vodu môžeš piť, aj zgrcnutu zasmažku v polievke, to len tak pomimo lebo to sa tu nedávno rozoberalo, teda tehotné sa pýtali....

lenkasgt
•
16. feb 2022

Jasne, ja som napr kavu predtym nepila, ako som otehotnela, byvala som tak exremne unavena, zatvarali sa mi oci nemohla som pracovat..takze som kavu praveze zacala pit 😀

gven
•
16. feb 2022

Mne absolutne kava prestala chutit, doslova mi smrdela. Telo sa nejako branilo, tak som to respektovala. Vratila som sa k nej v obmedzenom mnozstve (1denne) az v tretom trimestri.

pataja
•
16. feb 2022

Ak máš nerizikove tehu,tak 1-2 slabsie kávy denne neuskodia. Ja som sa ich musela vzdať, ale teraz v 3trim.si občas dám, pretože niekedy mám tlak 70 na 60...

snehulienka82
•
22. feb 2022

Kľudne si daj kávu. 4 denne by už mohli spôsobiť potrat, ale 2 denne sú ok. Ja som tiež na začiatku nevedela/bála, či neublíži. Ale ak je bábätko ok geneticky, tak káva nemôže ublížiť. Akurát ta naša má kávu rada od malička, tak jej sem-tam dovolím za lyžičku. 😉

bibkarybka
•
7. jún 2024

ahojte dievcata, vsetko o kave, tehotenstve a dojceni (povolene mnozstva, kedy sa kava moze a kedy nie, aku kavu v tehu pit a aku nie, v akych pripadoch mozete len bezkofeinovu kavu..) sa dozviete v tejto prirucke 🙂

https://ebenica.sk/velka-prirucka-o-kave-dojcen...