Kedy sa uskutočňuje prvá tehotenská poradňa?
Zdravim, v ktorom tyzdni je prva tehotenska poradna?dakujem
Poradna či prve vysetrenie?
Ja som mávala kontroly po 4-6 tyzdnoch myslím. Bez ohladu na tt. V 12tt a 20tt bol miesto toho velký utz screening.
@barka1 a ten velky utz presne kedy?
Po potvrdení každé 4-5 tyzdnov. Raz mesačne som tam vždy bola. Na tzv. veľké sono (prvotrimestralnom skriningu 12tt a morfologickom sone v 20tt) som bola u iného Dr, ale v ten mesiac som aj tak bola aj u svojho.
Však som pisala...
Velky uvz by mal byt do 14 tt. Vtedy sa meria sijove prejasnenie a to ma zmysel merat do 14 tt. Cim ale skor sa meria , tym moze byt vysledok merania nepresnejsi, teda mnoho gynekologov naozaj robi velky uvz az v prebiehajucom 13 tt. Mne ho raz robili dokonca 14+1 ale to preto ze babo bolo posunute a realne zodpovedalo 13+6.
Ja som objednaná na 11+4 tt do prvej poradne - na krv+moč. A doteraz som mala utz 2x v 6tt a 8tt, ale poradňa to nebola a tehotenskú knižku ešte nemám. Teraz som 8+6tt ❤️
Ja som mala prvé sono v siedmom a deviatom týždni, to bolo iba sono pomocou sondy (od spodu) a prvá tehotenská poradňa so všetkými odbermi má byť až začiatkom 12.týždňa, to mi majú dať aj tehotenskú knižku. Dovtedy len bežné kontroly.

Poradna či prve vysetrenie?
Ja som mávala kontroly po 4-6 tyzdnoch myslím. Bez ohladu na tt. V 12tt a 20tt bol miesto toho velký utz screening.