icon

Koľko kilogramov môžete dvíhať počas tehotenstva?

linduska_
3. apr 2024

Ahojte dievčatá, túto vetu počúvam od mm permanentne a vôbec v tom nemám jasno, je to obmedzujúce, ale zas pre zdravie bábätka všetko. Moja otázka však znie, koľko kg ste dvíhali v 1.trimestri a čo je už veľa? Môžem zdvihnúť vysávač, 3kg nákup, vedro s vodou? Niekde som čítala, že tehotné môžu dvíhať až 15kg, čo mi ale príde fakt veľa… tak koľko?
P.S.; pardon za primitívnu otázku…

Strana
z2
lydion20
4. apr 2024

Som v 1 trimestri a nosím dcéru na rukách viac krát denne 13 kg

mantilka
9. apr 2024

Ja som sťahovala skrinky s manželom...ale to som nevedela, že čakám bábo. Keď už vieš netreba nosiť ťažké tašky. 15 kg je max. pre ženy...nie pre tehotné! Mne povedal gyndos, že ani vešať hore na šnúru prádlo, vysavat. umývať okna.lebo sa naťahujú brušné svaly.

bessdonna
15. apr 2024

@linduska_ je dôležité ako to citis ty.mas pichanie,menstruacne bolesti v podbrusku?vies uz kde sa nachadza placenta?beries progesteron?pocala si prirodzene?toto vsetko ma vplyv

susitko
Autor odpoveď zmazal
daaaaaska
15. apr 2024

@linduska_ tak si užívaj že je taký pozorný a boji sa o teba. Myslím že s rozumom nejakú normálnu váhu môžeš.ja som vláčila celé tehotenstvo ťažké veci a tak som aj dopadla od 6.mesiaca kontrakcie porodila som v 8.mesiaci a medzitým 2x v nemocnici. Radšej sa šetrí a buď rada že ti má kto pomôcť🙂aj mne mal kto pomôcť ale bola som tvrdohlavá😉

bessdonna
16. apr 2024

@mantilka zas ako to prezijes bez vysavania,umyvania okien,vesania.hlavne viacrodicka

mantilka
16. apr 2024

@bessdonna ona nie je viacrodička.
Každá podľa svojich možností. Ono lepšie si dať pozor ako ísť do nemocnice. Viem o čom hovorím.

zzzza
12. sep 2024

@petko81 ja som ťahala plnu bednu

zzzza
12. sep 2024

@lydion20 to je dosť

lydion20
12. sep 2024

@zzzza už mám rizikové čiže ležím s hore nohami 🥲 ale dvíhala som ju tak som to myslela že keď išla na wc alebo po kúpaní nie stále 😉

zzzza
12. sep 2024

@dominikamacakova hrozi diastaza

zzzza
12. sep 2024

@lydion20 držím prsty

candii
12. sep 2024

Ja som robila všetko, ešte do 6m som pracovala ako čašníčka. Už potom vo vyššom štádiu som cítila pichanie v podbrušku pri väčšej námahe, to som si dala väčší pozor. Ale v prvých mesiacoch som robila všetko neobmedzene. Pokiaľ nemáš zdravotné ťažkosti a nezačala si cvičiť práve mŕtve ťahy nemá sa čo stať 😁

dominikamacakova
12. sep 2024

@zzzza mám aj diastázu...

Strana
z2